loader image

آب بندی استخر بتنی

خانه | خدمات آب بندی استخر | آب بندی استخر بتنی

فهرست مطالب

آب بندی استخر بتنی

عوامل مختلفی مانند ساخت غیراصولی یا برخورد مداوم ‌اشیا به قسمت‌های داخلی و خارجی استخر باعث ایجاد فشار به بدنه آن می‌شود. به همین دلیل بعد از مدتی آب بندی استخر بتنی اهمیت فراوانی پیدا می‌کند. بی‌توجهی به آب‌بندی استخر با پیامد‌هایی مانند ایجاد ترک در دیواره یا کف استخر یا نشتی آب همراه است.

در اجرای فرایند آبکاری باید به عوامل مختلفی مانند انتخاب بهترین مواد برای آب‌بندی و استفاده از تکنیک مناسب توجه کنید. آب‌بندی کف و دیواره در استخر‌های بتنی اهمیت بیشتری دارد. آشنایی با این فرایند و هزینه اجرا برای انتخاب هوشمندانه مهم است.

آب بندی استخر بتنی

آب‌بندی استخر چیست؟

استخر یک فضای سه بعدی است که به دو صورت خاکی و بتنی ساخته می‌شود. بخش آزاد استخر بیشتر برای استفاده و بهره‌برداری از سیالات داخل آن است. آب‌بندی در قسمت‌های کف و دیواره اهمیت بیشتری دارد. به همین دلیل، طرح اختلاط آب‌بندی و ساخت استخر بسیار مهم است. زیرا استفاده از مواد و تکنیک نامناسب در فرایند آب‌بندی باعث ایجاد ترک در بدنه استخر شده و تمام زحمت و هزینه شما را هدر می‌دهد.

در اغلب موارد درک تفاوت‌های بین نم‌بندی و آب‌بندی برای کاربران سخت است. در نم‌بندی آب فاقد فشار هیدروستاتیک بوده و غالبا به شکل رطوبت یا بخار است. طراحی نمای بیرونی ساختمان در این دسته قرار می‌گیرد. زیرا مبای ساخت نمای ساختمان بر پایه هدر رفت آب انجام نمی‌شود و ساختمان‌ها تنها در معرض نم و رطوبت ناشی از باران یا شرجی هوا هستند. اما در آب بندی استخر بتنی باید به هدر رفت آب نیز توجه شود. زیرا استخر‌ها حجم زیادی از آب را در خود جای می‌دهند.

پشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله “آب بندی کاسه استخر” بپردازید تا هر آنچه نیاز است در این خصوص بدانید.

تماس با برکه

چرا آب‌بندی استخر ضروری است؟

استخر محل ذخیره و نگهداری سیالاتی مانند آب است. اکثر سازه‌های این بنا از بتن ساخته می‌شوند. بتن یک جامد متخلخل است؛ پس آب و مایعات می‌توانند به درون آن نفوذ کرده و به سطح بیرونی سازه برسند. در همه موارد، هدف از ساخت استخر‌ها، حفظ و نگهداری آب است. پس کنترل افت و نشت آب اهمیت زیادی دارد. اما آب‌بندی استخر مزیت دیگری هم دارد. این فرایند مانع از نفوذ مواد به داخل استخر خواهد شد.

بیشتر دیواره‌های استخر درون زمین ساخته می‌شوند. بنابراین دیواره‌ها و کف استخر در تماس با زمین هستند. تماس قسمت‌های مختلف این سازه با سطح زمین، آن را در معرض ورود آلاینده‌های مختلف قرار می‌دهد. مرطوب شدن زمین مجاور استخر باعث نفوذ آب در خاک شده و آلاینده‌های موجود در آن وارد استخر می‌شوند. چنین حالتی برای استخر‌های خانگی، استخر‌های پرورش ماهی، مخازن نگهداری آب آشامیدنی و استخر‌های صنعتی بسیار خطرناک است.

عدم عایق کاری استخر بتنی ممکن است عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد. استفاده از بتن و سیمان در ساخت این سازه، اهمیت نگهداری از آن بعد از ساخت را بیشتر می‌کند. در برخی موارد، مصرف‌کنندگان تنها به دلیل کاهش هزینه‌های آب‌بندی از مواد بی‌کیفیت برای اجرای این فرایند استفاده می‌کنند. شاید متعجب شوید اما حقیقت دارد. چنین کاری موجب تخریب کل سازه و ساخت مجدد آن خواهد شد.

چرا آب‌بندی استخر ضروری است؟

آشنایی با مفهوم فشار هیدرواستاتیکی

قبل از آشنایی با آب‌بندی بتن استخر باید به این نکته اشاره کنیم که فشار مایعات موجود در مخزن استخر در همه ابعاد آن یکسان نیست. برای محاسبه این فشار باید به عمق بخش‌های مختلف استخر توجه کنید. دو عامل اصلی در تعیین فشار هیدرواستاتیکی استخر نقش کلیدی دارد که عبارتند از:

  • سیال موجود در استخر که جسمی غیرجامد و فاقد یکپارچگی است و به سطح مورد نظر فشار ثابتی وارد نمی‌کند.
  • جاذبه زمین که به قسمت‌های عمیق نیروی بیشتری وارد می‌کند.

فشار درحقیقت نیرویی است که به یک سطح مشخص وارد می‌شود. فرمول اصلی برای محاسبه فشار هیدرولیکی P=Y*H است. H به معنی عمق مخزن و Y همان چگالی وزن سیال موجود در استخر است. برای محاسبه چگالی سیال در بهینه‌سازی فرایند آب بندی استخر بتنی به دو پارامتر چگالی مایع (p ) و شتاب جاذبه زمین (g ) نیاز داریم. فشار موجود در کف استخر کاملاً یکنواخت بوده و در بالاترین حد قرار دارد.

روش‌های آب‌بندی استخر‌های بتنی

روش‌های آب‌بندی استخر‌های بتنی

نفوذپذیری بتن ضرورت اجرای آب‌بندی استخر‌ها را بیشتر می‌کند. بتن یک محیط مملو از خلل و فرج است. آب به دلیل خاصیت مویینگی می‌تواند از این بافت عبور کند. اگر عبور آب در دیواره مخزن استر به‌صورت دائمی باشد نشت آن مشکل‌ساز خواهد شد. استفاده از روش مناسب برای آب‌بندی بخش داخلی استخر، شما را اجرای آب‌بندی در بخش بیرونی بی‌نیاز خواهد کرد.

· آب‌بندی با استفاده از ژل میکروسیلیس

بتن مسلح از ترکیب سیمان و سنگدانه ایجاد می‌شود. افزودن آب به این ساختار نقش مهمی در افزایش استحکام آن دارد. استفاده از فولاد در ساخت این نوع بتن به افزایش مقاومت آن‌ها در برابر تنش‌های کششی، فشار و خمش کمک می‌کند. مقاومت بالای این نوع بتن، استفاده از آن برای ساخت دیواره استخر را به گزینه مطلوبی تبدیل می‌کند.

برای آب‌بندی بتن مسلح می‌توان از افزودنی‌های بتنی استفاده کرد. ژل میکروسیلیس یکی از مواد اصلی برای آب‌بندی است که از پلی کربوکسیلات اتر تولید می‌شود. در این ژل از مواد پوزولانی و پودر میکروسیلیس برای ایجاد خاصیت پرکنندگی استفاده می‌شود. این موارد به روان‌تر شدن بتن کمک کردن و اجرای فرایند را ساده‌تر می‌کنند.

افزایش تراکم بتن باعث کاهش نفوذپذیری آن می‌شود. واکنش این بتن با آهن به تولید سیلیکات و کلسیم سخت منتهی می‌شود. تولید این مواد، کمبود فیلر را برطرف می‌کند. زیرا برای نفوذ ناپذیری بتن به مصالحی غیر از سیمان و سنگدانه نیاز داریم. مصالح باید در کنار ایجاد خاصیت نفوذناپذیری مانع از ایجاد ترک و انقباض در بتن شوند.

علی‌رغم بالا بودن هزینه استفاده از ژل میکروسیلیس، به دلیل خاصیت آن در پیشگیری از ایجاد ترک‌های ریز و درشت یا نشت آب از استخر، این تکنیک نوعی صرفه‌جویی دراز مدت محسوب می‌شود.

استفاده از چسب بتن

·استفاده از چسب بتن

راه دیگری برای آب بندی استخر بتنی استفاده از مایعی سفید رنگ با نام چسب بتن است. این ماده به افزایش تراکم و کاهش نفوذپذیری بتن کمک می‌کند. افزودن این امولسیون به مخلوط به ایجاد بتن یکنواخت دارای تراکم بالا و نفوذپذیری کم کمک می‌کند. باید بدانید اجرای این تکنیک باعث ایجاد تغییر در کارایی بتن می‌شود. پس برای اجرا به یک تیم متخصص و مجرب نیاز خواهید داشت.

رزین و پلیمر‌های ضد آب مواد اصلی موجود در چسب بتن هستند. این محصول مقاومت کششی بتن را افزایش خواهد داد و از ایجاد ترک و چین خوردگی در کف و دیواره‌ها جلوگیری می‌کند. لاتکس موجود در این چسب استفاده از آن برای آب‌بندی را بسیار مناسب می‌کند. این محصول علاوه بر خاصیت پیشگیری در درمان و ترمیم کف، دیواره و آب‌بندی بتن غیرمسلح کاربرد دارد. رقیق‌سازی چسب بتن با دوغاب، پوشش مناسبی برای کف دیواره استخر ایجاد می‌کند. برای تولید دوغاب باید یک واحد چسب، یک واحد آب و چهار واحد سیمان استفاده کنید.

روش ژئوممبرین

·روش ژئوممبرین

ژئوممبرین درحقیقت ورقی است که برای عایق کردن سطوح شیب دار و خاکی استفاده می‌شود. استفاده از جوش پلاستیکی و حرارتی برای اتصال این ورقه‌های ضروری است. دقت بالا در اجرای این روش اهمیت زیادی دارد. زیرا وجود یک سوراخ یا در بسیار ریز در آب بندی استخر بتنی تأثیر منفی خواهد داشت. اجرای این تکنیک به زیر‌سازی خاصی نیاز ندارد. پس می‌توان در استخر‌های کشاورزی نیز از آن استفاده کرد.

از پلیمر‌های پلی وینیل کلراید و پلی‌اتیلن در ساخت این ورقه‌ها استفاده می‌شود. این نوع پلیمر‌ها در ایجاد خاصیت نفوذ ناپذیری نقش مهمی دارند. به همین دلیل نفوذناپذیری ورق‌های ژئوممبرین بیش از ۹۵ درصد است. استفاده از کربن و آنتی اکسیدان مستربچ در افزایش مقاومت این ورقه‌ها مهم است.

البته فراموش نکنید که استفاده بیش از حد از کربن و مستربچ بر مقاومت ورقه‌ها در برابر پوسیدگی تأثیر منفی می‌گذارد.

این نوع ورقه‌ها را می‌توان به چندین دسته از جمله سبک، سنگین، وینیل و PVC تقسیم کرد. اجرای استخر‌های بتنی با این تکنیک هزینه بسیار مناسبی دارد. اگر به دنبال انتخاب بهترین روش آب‌بندی استخر سیمانی برای پرورش ماهی هستید، این روش را به شما پیشنهاد می‌کنیم. برای عایق کاری آب نما‌ها، حوضچه‌ها کوچو و روف گاردن نیز می‌توان از ورقه‌های ژئوممبران استفاده کرد.

·آب‌بندی با استفاده از واتر استاپ

مهم‌ترین مرحله در آب‌بندی استخر‌ها، اجرای صحیح بتن است. به عبارت ساده، بهترین بتن برای ساخت استخر باید بر اساس طرح و نوع ساختار آن انتخاب شود. استفاده از واتر استاپ در کف و دیواره استخر راه دیگری است که مانع از نشت آب از استخر‌ها می‌شد. در این تکنیک، قسمت بین دیوار و کف (رامگا) عایق کاری می‌شود. واتر استاپ‌های منبسط شونده بهترین مدل برای آب‌بندی استخر‌ها هستند.

واتراستاپ‌های منبسط شونده معمولاً با نام‌های بنتونیتی و هیدروفیلی نیز شناخته می‌شوند. اگر از این روش برای آب‌بندی استخر بتی استفاده کرده‌اید باید به برخی نکات توجه بیشتری داشته باشید. برای مثال، شن نما شدن قسمتی از دیوار استخر به معنی از بین رفتن آب‌بندی است.

در تولید انواع نوار‌های واتر استاپ از مواد مختلفی مانند PVC، هیدروفیل و بنتونیتی استفاده می‌شود. نوار‌های آب‌بندی PVC دارای ضخامت و عرض مختلف هستند. استفاده از این نوار‌ها برای آب‌بندی درز‌ها بسیار مناسب است. در واتراستاپ‌های بنتونیتی برای ایجاد خاصیت ارتجاعی از سدیم بنتونیت فعال استفاده می‌شود. وجود این ماده باعث شده که شکل نوار‌های بنتونیتی در اثر فشار آب تغییر نکند. پس از استفاده از نوار‌های منبسط شونده بنتونیتی باید روی آن به ارتفاع ۵ سانتی‌متر با بتن پوشیده شود. استفاده از این نوار‌ها تا عمق ۱۲ متری مناسب است.

در مواردی که برای پر کردن استخر از آب شور استفاده می‌کنید نوار‌های هیدروفیلی بهترین گزینه برای آب‌بندی هستند. در ساخت این نوار‌ها از لاستیک ولکانیزه نشده استفاده می‌شود. قابلیت اجرای این نوار‌ها به صورت عمودی و افقی وجود دارد. پس، برای پوشاندن درز‌های اجرایی مناسب هستند. ضرورتی برای مسطح بودن سطح زیر کار وجود ندارد. دقت این روش در مقایسه با دو تکنیک قبل بیشتر است.

آب‌بندی با ابر روان‌کننده بتن

آب‌بندی با ابر روان‌کننده بتن

روان کردن بتن به معنی افزایش تراکم آن است. افزایش تراکم رابطه‌ای غیرمستقیم با نفوذپذیری بتن دارد. پس اگر تراکم بیشتر شود نفوذپذیری بتن کاهش می‌یابد. اگر به دنبال یک روش اقتصادی برای آب‌بندی استخر خود هستید حتماً این روش را در اولویت قرار دهید. خاصیت پرکنندگی ابر روان‌کننده، آن را به گزینه مناسبی برای گوشه دیوار و کف استخر تبدیل می‌کند. استفاده از این ابر باعث کاهش هوازایی بتن تازه می‌شود. به‌علاوه، از طریق ایجاد دافعه الکترواستاتیکی به حفظ فاصله بین ذرات بتن کمک خواهد کرد.

ایجاد فضای مناسب برای حرکت آب، به بهبود فرایند هیدراته شدن ذرات سیمان منجر می‌شود. کاهش مصرف آن در حین آب بندی استخر بتنی در کاهش اثرات زیان بار ذرات آب موجود در بتن نقش مهمی دارد. کاهش آب موجود در بتن به معنی افزایش دوام و مقاومت بتن خشک است. اما روان‌کننده‌ها به تنهایی خاصیت آب‌بندی ندارند. از آن‌ها بیشتر به عنوان پوشش سایر روش‌های آب‌بندی یا عایق کاری استفاده می‌شود.

·استفاده از الیاف برای آب‌بندی استخر‌ها

الیاف به‌کار رفته در این تکنیک به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند. رشته‌های به‌کار رفته در این الیاف به صورت خطی و موازی است. چگالی آن‌ها بسیار پایین بوده، انعطاف‌پذیری بالایی دارند و طول آن‌ها نسبت به قطر آن بیشتر است. این الیاف معمولاً به صورت رشته‌های ۱۰ میلی‌متری در بتن به‌کار ‌می‌روند. کوچک بودن آن‌ها در پیشگیری از ایجاد ترک‌های ریز و درشت نقش مهمی دارد.

آب‌بندی قسمت خارجی استخر‌ها

·آب‌بندی قسمت خارجی استخر‌ها

آب‌بندی تنها به سطح داخلی استخر محدود نمی‌شود. مواد مختلفی برای عایق کاری، درزگیری و آب‌بندی قسمت‌های بیرونی استخر نیز وجود دارد. مهم‌ترین روش‌ها برای عایق سطح خارجی استخر شامل موارد زیر است:

·اجرای پلاستر سیمانی

پلاستر درحقیقت یک لایه سیمانی دارای خاصیت چسبندگی است. خاصیت چسبندگی این لایه به دلیل استفاده از مواد پلیمری در تهیه پلاستر است. ضخامت مناسب برای اجرای این لایه بین ۵ تا ۱۰ میلی‌متر تعیین می‌شود. امکان اجرای این تکنیک به صورت دستی و با استفاده از پمپ وجود دارد. مزیت دیگر این تکنیک قابلیت اجرای آن برای سطوح داخلی و خارجی استخر‌ها است. پلاستر‌ها به سه شکل آستر، نرمه و زبره تولید می‌شوند. آن‌ها مقاومت بسیار بالایی در برابر جذب آب دارند. وزن این مواد بسیار کم بوده و از قابلیت رنگ‌پذیری برخوردار هستند.

· استفاده از پرایمر‌های تک جزیی، دو جزیی و سه جزیی

پرایمر‌ها درحقیقت یک امولسیون تک جزیی تولید شده از قیر لاستیکی هستند. قابلیت انحلال آن‌ها در آب دلیل اصلی استفاده از آن‌ها در آب‌بندی است. قبل از اجرای این تکنیک باید سطح زیر کاملاً مسطح و منظم شود. در پرایمر‌های دو جزیی باید مایعات آب بند با سایر روش‌ها ترکیب شوند. در نهایت، برای ایجاد سطح عایق روی آن‌ها مواد پودری پاشیده می‌شود. قابلیت اجرای این تکنیک با اسپری و قلم مو نیز وجود دارد. قدرت بالای این محصول استفاده از آن‌ها برای عایق کاری استخر‌های فرسوده را مناسب می‌کند.

در پرایمر‌های سه جزیی از عنصر روی برای پیشگیری از خوردگی، پوسیدگی و فرسایش لایه‌های زیرین استفاده می‌شود. این مزیت باعث شده که از این محصول برای عایق کاری استخر‌های تصفیه خانه‌ها، پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها استفاده شود. ضخامت مناسب برای اجرای این لایه نیز کمتر از ۱ میلی‌متر است.

استفاده از ایزوگام یا قیرگونی

·استفاده از ایزوگام یا قیرگونی

مقبول‌ترین روش برای آب‌بندی استخر سیمانی استفاده از ایزوگام یا قیرگونی است. دسترسی راحت و اجرای آسن دو مزیت اصلی این تکنیک محسوب می‌شود. اگر استفاده از قیرگونی گزینه نهایی شما است باید سطح زیر کار کاملاً صاف و یکدست باشد. مقاومت کششی و دوام سیمان به‌کار رفته در تولید استخر و عامل دیگری هستند که بر پایداری قیرگونی تأثیر فراوانی دارند. البته، اجرای این تکنیک در مناطق مرطوب و دارای بارش زیاد امکان‌پذیر نیست.

برای اضافه لایه جدید فراموش نکنید که این لایه باید عمود بر لایه قبلی قرار بگیرد. شناخت معایب استفاده از قیرگونی در آب بندی استخر بتنی مهم‌ترین عامل در انتخاب هوشمندانه است. قیرگونی عملکرد بسیار ضعیفی در برابر فشار و اجسام نوک تیز دارد. هر جسم نوک تیزی می‌تواند سطح آن را پاره کند.

برای استفاده از ایزوگام به یک سطح صاف نیاز داریم. در مواردی که سطح خارج استخر صاف و یکدست نیست با قیر یا پرایر زیر کار آماده می‌شود. هر رول ایزوگام ۱۰ متر طول دارد. حتماً رول را از وسط نصف کرده و قبل از نصب حرارت دهید. هوای ابری و مرطوب برای استفاده از ایزوگام مناسب نخواهد بود. برای همپوشانی بهتر لایه‌های ایزوگام می‌توانید از کمچه استفاده کنید. در صورت ایجاد چین و چروک در رول ایزوگام از طریق حرارت مجدد از چسبیدن صحیح آن به سطح زیرین مطمئن شوید.

·استفاده از انواع چسب‌ها

چسب آب‌بندی بسیار مقاوم بوده و به مرور فرسوده نمی‌شود. اجرای آسان و قابلیت استفاده برای ترمیم یا تعمیر سازه این محصول را به گزینه‌ایده‌آل برای عایق کاری یا آب‌بندی استخر‌ها تبدیل می‌کند. قبل از استفاده از چسب حتماً سطح زیر کار را تمیز و صاف کنید. این محصول تنها برای استخر‌های سیمانی کاربرد ندارد. بلکه، درزگیری استخر‌های دارای کاشی کاری کف نیز با این چسب‌ها امکان‌پذیر است.

قبل از آغاز کار مطمئن شوید که لایه زیرین کاملاً خشک است. این محصول مقاومت استخر در برابر نشت یا نفوذ آب را افزایش می‌دهد. سازگاری بالا با محیط زیست و عدم ایجاد مسمومیت برای انسان دو دلیل اصلی برای استفاده از چسب در آب‌بندی است. ماندگاری بالا، قابلیت استفاده از مخازن نگهداری آب آشامیدنی حاوی کلر و جلوگیری از رشد جلبک سایر مزایای این محصول هستند.

استفاده از مواد نانو برای آب‌بندی

·استفاده از مواد نانو برای آب‌بندی

در آب‌بندی‌های مایع از ذرات نانو استفاده می‌شود. سیلان و الکیل پایه اصلی مواد نانو را تشکیل می‌دهند. این محصول بیشتر کاربرد ترمیمی دارد. برای استفاده از مواد نانو در آب بندی استخر بتنی ضرورتی برای برداشت مصالح معیوب وجود ندارد. ماندگاری بسیار زیاد و قیمت مناسب دو دلیل اصلی افزایش تقاضا برای استفاده از مواد نانو در آب‌بندی هستند.

عایق کاری انواع استخر‌ها

استخر یک سازه مصنوعی است که غالبا برای اهداف تفریحی، اقتصادی، پرورشی و کشاورزی به کار می‌رود. در ساخت این سازه از مواد مختلفی مانند فلز، بتن، فایبرگلاس، چوب و وینیل استفاده می‌شود. اما استخر‌های بتنی به دلیل انعطاف‌پذیری طلوب و طرح‌پذیری بالا بیشترین کاربرد را دارند. امکان ساخت استخر‌های بتنی به حالت‌های یکپارچه، چند تکه، فطعات پیش ساخته، بتن کوبشی خشک شاتکریت وجود دارد.

سرعت ساخت این نوع سازه‌ها بسیار زیاد است. اما در مسیر بهره‌برداری و استفاده از آن‌ها با مشکلات مختلفی روبرو هستیم. برای پیشگیری از نشت مایعات یا ورد آلاینده‌ها به محفظه داخلی سازه، عایق کاری استخر سیمانی ضروری است. تکنیک مناسب برای عایق کاری انواع مختلف استخر‌های سیمانی شامل موارد زیر است.

1.عایق کاری استخر‌های بلوکی

ساده و کم هزینه بودن دو مزیت اصلی استفاده از بلوک در ساخت استخر محسوب می‌شود. مهم‌ترین مرحله در این موارد انتخاب تکنیک مناسب برای مقاوم‌سازی کف و دیوار‌های سازه است. عملیات خاکبرداری در ساخت این سازه اهمیت فراوانی دارد. خاک باید فاقد گیاه یا باقی‌مانده درختان باشد. برای اطمینان از آب‌بندی مناسب این نمونه استخر‌ها، انجام مرحله عایق کاری اجتناب ناپذیر است. استفاده از مواد نانو، چسب‌های آب‌بندی و سیلیکون سه گزینه مناسب برای پیشگیری از نشت آب در این سازه هستند. استفاده از چسب‌های دو جزیی نقش مهم در افزایش مقاومت این سازه دارد.

عایق کاری استخر‌های کاشی کاری شده

2.عایق کاری استخر‌های کاشی کاری شده

استفاده از کاشی کاری یک روش بسیار رایج برای آب‌بندی استخر‌های خانگی است. برای اینکه پس از اتمام کار با مشکل مواجه نشوید می‌توان از پلیکر کوپلینگ برای عایق کاری کاشی‌ها استفاده کرد. این نوع پلیمر دو جزیی از قابلیت اتصال به تمام سطوح به جز سطوح پلاستیکی برخوردار است. قبل اجرای آب‌بندی باید رسوب‌های روی کاشی‌ها کاملاً پاک شود. ضخامت این عایق باید حدود ۳ میلی‌متر باشد. این لایه نازک قادر به تحمل فشار هیدرولیکی و مکانیکی وارد شده به استخر است.

3.عایق کاری استخر‌های کشاورزی

برای آب بندی استخر بتنی با کاربری کشاورزی به این نکته توجه داشته باشید که از ورق‌های ژئوممبرین در ساخت این ساز استفاده می‌شود. استفاده از چنین ورقه‌های برای اجرای استخر‌های کشاورزی در مناطق مختلف جغرافیایی و در هر نوع شرایط اقلیمی را امکان‌پذیر می‌کند. ابعاد زیاد چنین سازه‌های اهمیت نقشه‌برداری و جمع‌آوری اطلاعات زیر ساختی را بیشتر می‌کند. پس از تعیین ابعاد کلی استخر، امکان اجرای آن فراهم خواهد بود. می‌توان از این سازه‌ها برای پرورش ماهی و سایر آبزیان نیز استفاده کرد.

مواد و مصالح مورد نیاز برای عایق کاری استخر

مواد و مصالح مورد نیاز برای عایق کاری استخر

آب‌بندی و عایق کاری استخر‌ها بر اساس محل احداث و کاربرد آن‌ها متفاوت است. اما پرکابردترین مواد برای عایق‌بندی این سازه‌ها عبارتند از:

·ایزوگام

این روش محبوب‌ترین و ارزان‌ترین تکنیک برای عایق کاری استخر‌ها محسوب می‌شود. هزینه اجرای آن نیز نسبتاً پایین است.

·ژل میکروسیلیس

استفاده از این ژل برای عایق کاری استخر‌های بتنی مناسب‌تر است. اجرای کمی هزینه‌بر است. در صورتی که دوام آب‌بندی برای شما اهمیت دارد حتماً از این تکنیک استفاده کنید.

·رزین اپوکسی

این رزین دو جزیی دارای دو بخش مایع و پودر است. استفاده از سخت‌کننده پلی آمیدن و پلی آمید در تولید پودر‌های این رزین تأثیر فراوانی در افزایش مقاومت عایق کاری دارد. غلظت بالای این محصول امکان پوشش تمام درز‌ها و قسمت‌های نفوذپذیر را فراهم می‌کند. بعد استفاده باید تا زمان اطمینان از خشک شدن رزین صبور باشید. این دوره حدود ۷ روز طول می‌کشد. این لایه باید کاملاً نازک باشد. استفاده از لایه ضخیم رزین اپوکسی در آب بندی استخر بتنی احتمال ترک خوردگی را افزایش می‌دهد.

رزین اپوکسی مقاومت بسیار زیادی در برابر مواد شیمیایی دارد. پس استفاده از آن برای عایق کاری و درزگیری استخر‌های نگهداری مواد سمی و خطرزا امکان‌پذیر است.

·آب‌بندکن‌های دو جزیی

این محصول از دو جزء سیمان و مواد معدنی تشکیل می‌شود. مواد معدنی، نقش خشک‌کننده را بر عهده دارند. خاصیت آنتی باکتریایی و انعطاف‌پذیری بالا د دلیل اصلی محبوبیت این محصول در عایق کاری استخر‌ها است. یک کیلوگرم از این ترکیب برای پوشش یک متر مربع از استخر کافی است. ابتدا مواد خشک و مایع را درون یک ظرف بریزید. با استفاده از همزن برقی آن‌ها را مخلوط کنید تا به ترکیبی یکنواخت برسید. بعد از استفاده از این محصول برای بهره‌برداری از استخر باید حدود ۱۵ روز صبر کنید.

·چسب بتن

ترکیب چسب بتن و سیمان علاوه بر بهبود خواص بتن در افزایش مقاومت آن نیز نقش مهمی دارد. چسب به دلیل خاصیت پرکنندگی قادر است نفوذپذیری استخر‌ها را به حداقل برساند. قابلیت ترکیب با آب و اجرای آسان دلایل اصلی محبوبیت این محصول برای آب‌بندی استخر‌ها است. هزینه عایق کاری با این تکنیک در مقایسه با ژل‌های میکروسیلیس بسیار کمتر است. چسب بتن مایع سفید رنگ، نسبتا غلیظ و دارای قابلیت انحلال در آب است. این محصول قادر است سیمانی یکنواخت برای عایق کاری ایجاد کند.

رنگ‌های عایق

·رنگ‌های عایق

رنگ‌های عایق استخر در دسته یک جزیی و دو جزیی قرار می‌گیرند. وجود پلیمر اکریلیک در این محصول باعث افزایش مقاومت و استحکام آن‌ها می‌شود. ابتدا این رنگ‌ها را با مواد تثبیت‌کننده ترکیب کرده، سپس با استفاده از کارد و قلم مو سطح مورد نظر را رنگ‌آمیزی می‌کنند. مقاومت رنگ‌های عایق در برابر فشار هیدرولیکی بسیار زیاد است. استفاده از این چسب در افزایش چسبندگی لایه‌های زیرین نیز تأثیر مثبت دارد. غلظت بالای این محصول باعث کاهش هزینه رنگ کاری استخر می‌شود.

·آب‌بند‌کننده‌های نانو

مواد نانو در دسته بهترین مواد صنعت ساخت و ساز قرار دارند. این مواد به دلیل قابلیت درزگیری، جایگاه مناسبی در عایق کاری یا آب بندی استخر بتنی دارند. برای افزایش خاصیت آب گریزی در تولید این محصول از مواد لاتکس استفاده می‌شود. سازگاری بالایی با محیط زیست دارند. اما به دلیل قابلیت جذب آن‌ها از طریق پوست بدن یا مجاری تنفسی ممکن است برای سلامت انسان مضر باشند. برای افزایش مقاومت مواد نانو در برابر فشار‌های مثبت منفی آب باید آن‌ها را به صورت محلول استفاده کنید.

ساختار ریز این مواد باعث شده که استفاده از لایه‌ای نازک برای درزگیری کافی باشد. اگر استخر در ارتفاع ساخته شود مواد نانو برای سبک‌سازی آن مفید خواهد بود. استفاده از این محصول در عایق کاری سازه‌ها ساده بوده و به مهارت خاصی نیاز ندارد.

·پودر‌های کریستال شونده

ماده دیگری که می‌توان برای عایق کاری استخر از آن استفاده کرد پودر کریستال شونده است. این پودر مقاومت سازه را افزایش داده و لوله‌های مویین موجود در بتن را مسدود می‌کند. سیمان، سیلیس و برخی ترکیب‌های شیمیایی اجزای اصلی آن را تشکیل می‌دهند. اجرای این تکنیک از نظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه خواهد بود. این پودر سفید سوزنی شکل به مرور راه نفوذ آب درون بتن را مسدود می‌کند. می‌توان از این محصول برای ترمیم یا درزگیری سازه‌های مختلف استفاده کرد.

رنگ‌های مناسب برای عایق کاری استخر

رنگ‌های مناسب برای عایق کاری استخر

در این تکنیک می‌توان از سه نوع رنگ برای آب‌بندی استفاده کرد که عبارتند از:

· رنگ‌های سیمانی

این نوع رنگ‌ها غالبا برای آب بندی استخر بتنی کاربرد دارند. رنگ به‌کار رفته در آن‌ها مشابه سیمان‌های رنگی است. هزینه استفاده از این نوع رنگ در عایق کاری کمتر از سایر رنگ‌ها است.

·رنگ‌های پلیمری کلر دار

این نوع رنگ‌ها نسبتاً نرم بوده و بسیار پرکاربرد هستند. چسبندگی بسیار زیاد آن‌ها به افزایش مقاومت‌شان در برابر آب و رطوبت کمک می‌کند. از این رگ‌ها می‌توان برای عایق کاری استخر‌های آجری استفاده کرد.

·رنگ‌های اکریلیک

این نوع رنگ‌ها بسیار کم دوام هستند و هر چند سال یکبار باید تجدید شوند. غالبا، به عنوان روکش برای استخر‌های استاندارد به کار ‌می‌روند.

حداکثر ماندگاری آن‌ها بین ۵ تا ۱۰ سال است و قابل اجرا برای استخر‌های آجری هستند.

نحوه آب‌بندی استخر

نحوه آب‌بندی استخر

برای آب‌بندی استخر باید به طرح، کاربرد و محل احداث استخر توجه کرد. مهم‌ترین مراحلی که در تما فرایند‌های آب‌بندی اجرا می‌شود شامل موارد زیر است:

1.     آماده‌سازی استخر

این مرحله به معنای انجام پیش نیاز‌های لازم برای آب‌بندی استخر است. اولین بخش این مرحله به تخلیه آب استخر اختصاص دارد. این مرحله، دسترسی به کف استخر برای جمع‌آوری زباله و سایر موارد را ساده می‌کند. پس از آن، با کمک شلنگ و برس سطح داخلی استخر را با دقت بشویید

2.     تعمیر ترک یا شکاف‌های بزرگ و کوچک

برای عملکرد بهتر بعد از آب‌بندی اطمینان حاصل کنید که هیچ درز یا شکافی در کف یا دیواره‌های استخر وجود ندارد. در صورت مشاهده چنین حالتی با استفاده از مواد و ترکیب‌های مختلف، تمام ترک‌ها را برطرف کنید.

3.     اجرای غشای محافظت‌کننده

بعد از نظافت کامل استخر و رفع هر گونه ترک یا شکاف، نوبت به اجرای غشای محافظ می‌رسد. این لایه اضافی به دلیل ایجاد فضای صاف مناسب برای چسبیدن درزگیر کمک می‌کند.

4.     استفاده از ماده آب‌بند

بعد از خشک شده غشای محافظ، مرحله اصلی آب‌بندی آغاز می‌شود. در این مرحله باید از تکنیک و ماده سازگار با نوع استخر برای عایق کاری استفاده کنید.

5.     خشک شدن مواد

پس از اجرای آخرین لایه آب بند صبر کنید تا این مواد کاملاً خشک شوند. زمان لازم برای خشک شدن لایه آب بند به نوع ماده و تکنیک اجرای آب بندی استخر بتنی وابسته است.

6.     پر کردن استخر

پس از اینکه مواد کاملاً خشک شد و درزگیری با موفقیت به پایان رسید با خیالت راحت استخر را از آب پر کنید. این مرحله به شما کمک می‌کند تا از عدم نشتی در قسمت‌های مختلف استخر مطمئن شوید.

هزینه آب‌بندی یا عایق کاری استخر

هزینه آب‌بندی یا عایق کاری استخر

نوع تکنیک و مصالح به‌کار رفته برای عایق‌بندی دو عامل اصلی در تعیین هزینه آب‌بندی استخر هستند. استفاده از ایزوگام یا قیرگونی ساده‌ترین و ارزان‌ترین روش برای عایق کاری سطح داخلی و بیرونی استخر‌ها است. اما در استخر‌های کشاورزی استفاده از ورقه‌های ژئوممبران ضروری است که نقش مهمی در افزایش هزینه اجرای عملیات عایق کاری دارد.

چنانچه علاقه مند به اطلاع از نحوه آب بندی استخر ویلا و هزینه انجام آن هستید به مطالعه مقاله مربوطه بپردازید.

سخن پایانی

نشتی آب یا ورود آلاینده‌ها به درون استخر می‌تواند سلامت افرادی که از این سازه استفاده می‌کنند را به خطر بیندازد. اگر استفاده از استخر برای شما اهمیت دارد باید اطلاعات کافی درباره عایق کاری آن داشته باشید. به دلیل اینکه سازه‌های بتنی محبوبیت بیشتری بین کاربران دارند سعی کردیم به بررسی همه جانبه آب بندی استخر بتنی بپردازیم.

برای اطلاع از هزینه و نحوه آب بندی استخر بتنی، آب بندی استخر بدون ایزوگام، آب بندی استخر خاکی و یا آب بندی استخر کاشی شده با کارشناسنان ما در سایت برکه در تماس باشید. گروه مهندسی برکه با داشتن سال‌ها تجربه موفقیت‌آمیز، طراحی و آب بندی استخر، جکوزی و سونا را با بالاترین کیفیت به انجام می‌رساند.  

مهم‌ترین روش‌ها برای آب‌بندی استخر چیست؟

ژل میکروسیلیس، واتر استاپ، چسب بتن، ابر روان‌کننده و الیاف کاربردی‌ترین روش‌ها برای عایق کاری استخر‌های بتنی هستند.

آیا عایق کاری سطح خارجی استخر امکان‌پذیر است؟

بله، برای این کار می‌توان از انواع چسب، رنگ‌های عایق، ایزوگام، قیرگونی، پرایمر‌های آب بند، مواد نان و پلاستر‌های سیمانی استفاده کرد.

مراحل آب‌بندی استخر چیست؟

آماده‌سازی استخر، تخلیه آب، پاکسازی کف و دیواره‌ها، ترمیم شکاف‌ها، اجرای غشای محافظ، استفاده از مواد آب بند، خشک شدن مواد و پر کردن استخر مراحل اصلی آب‌بندی آن هستند.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد امتیاز : 51

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *