loader image

عایق کاری حمام

عایق کاری حمام

حمام یکی از مهم‌ترین قسمت‌های بهداشتی منزل بوده که به دلیل استفاده‌های مکرر آب در این محیط، به شدت مستعد ترک برداشتن کاشی‌ها و نفوذ آب از طریق درزهای روی آن به داخل ساختار ساختمان به حساب می‌آید. از این‌رو توجه به آب‌بندی داخل حمام از نکات مهمی است که باید در نظر بگیرید. در این مقاله به بیان روش‌های عایق کاری حمام و بررسی ویژگی‌های هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

تماس با برکه

لزوم انجام عایق کاری حمام

رعایت مسائل بهداشتی برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری‌های پوستی و میکروبی در محیط‌هایی مانند سرویس‌های بهداشتی و حمام از مسائلی بوده که دارای اهمیت بسیار زیادی است. یکی از روش‌های حفظ و رعایت بهداشت توجه به سالم بودن آب‌بندی تمامی درزها و شکاف‌های موجود در آنجا به ویژه حمام محسوب می‌شود.

در حقیقت آب‌بندی شامل پر کردن فضاهای خالی و شکاف‌هایی ایجاد شده در حمام برای جلوگیری از نفوذ رطوبت، ایجاد کثیفی و آلایندگی‌های موجود در اثر وجود این عامل است. این عملیات باید تمامی محیط از قبیل لبه‌ها، اطراف شیرآلات و لوله‌ها، کناره‌ دیوارها، درزهای کاشی، شکاف‌ها وترک‌هایی ایجاد شده روی سطح را در برگیرد.

آب‌بندی نه تنها باعث عدم نفوذ آب به سازه ساختمان شده بلکه مانع رشد باکتری‌ ها و کپک‌های موجود در حمام نیز می‌گردد. بنابراین می‌توان گفت انجام مراحل این‌کار منجر به حفظ سلامتی، بهداشت و مانع  به وجود آمدن خسارت‌ به ساختمان می‌شود.

علت نشت آب در ساختمان‌های نوساز

شاید این سوال برای خیلی از افراد مطرح شود که چرا ساختمان‌هایی تازه تاسیس نیز با مشکل نشتی آب مواجه هستند. یکی از علت‌های بروز این مشکل مربوط  به عدم چسبندگی ایزوگام در لبه اتصال دیوار به کف حمام است. از دیگر عوامل نشت آب می‌توان به آسیب دیدن ایزوگام در حین کاشی‌کاری اشاره نمود.

لزوم انجام عایق کاری حمام

کیفیت پایین پایه قیر استفاده شده در ایزوگام و عدم رعایت استانداردهای موجود هنگام انجام عملیات قیرگونی از دیگر عوامل بروز این اتفاق در ساختمان‌های نوساز به حساب می‌آیند.

روش‌های انجام عایق کاری حمام

عایق کاری حمام به ظاهر بسیار چالش برانگیز بوده و یک مشکل بزرگ و پیچیده به حساب می‌آید. اما در حقیقت اگر با روش‌های اصولی و متریال‌های نوین که برای این منظور به وجود آمده‌اند، مراحل آب‌بندی انجام شود، علاوه بر هزینه پایین و مقرون به صرفه بودن می‌تواند برای سال‌های طولانی از بروز هرگونه مشکل و نشتی آب نیز جلوگیری کند. در حال حاضر دو روش سنتی و استفاده از مواد نانو و پلیمری برای انجام این‌کار وجود دارد که در ادامه برای شناخت شما با آن‌ها توضیحاتی را بیان می‌کنیم.

عایق کاری حمام به روش سنتی

عایق کاری حمام به روش سنتی

در عایق‌کاری به روش سنتی برای ساختمان‌های در حال ساخت پس از شیب‌بندی، کف حمام توسط ملات بنایی پر می‌شود. بعد از آن مواد ایزوگام در کف حمام ریخته شده و در نهایت بر روی آن دوباره ملات و کاشی قرار می‌گیرد. در این روش برای استحکام کار و جلوگیری از نفوذ آب به داخل سازه باید درزهای کاشی‌ و کنج دیواره‌ها زهکشی شوند.

در ساختمان‌های قدیمی در صورت بروز مشکل و نشت آب، پس از کندن زمین باید تمامی این مراحل و ایزوگام کاری مجدد انجام می‌شود. از معایب روش سنتی می‌توان به مقاومت پایین ایزوگام در مقابل رطوبت، دوام پایین آن در طول زمان، اشغال کردن فضا و کاهش فضای حمام و در نهایت صرف وقت و هزینه‌های بسیار اشاره نمود.

بهترین روش عایق کاری حمام

برای عایق‌کاری و آب‌بندی در حمام بهترین روش استفاده از درزگیرهای سیلیکونی، مواد نانو و پلیمری محسوب می‌شود. این درزگیرها که در حقیقت موادی سیلیکونی ضد آب هستند با چسبیدن به سطوح، بدون ترک و شکستگی به راحتی فرم گرفته و بین شکاف‌های وان حمام، کف حمام و دیواره‌ها نفوذ می‌کنند.

عایق کاری حمام به روش سنتی

عایق کاری حمام با این‌ مواد ضمن جلوگیری از ورود آب به ساختمان، مانع رشد باکتری‌ها، کپک‌ها و عوامل بیماری زا نیز می‌شود. همچنین لازم به ذکر است که بدانید آب‌بندی به این روش تا حدود زیادی از هدر رفتن گرمای حمام در فصول سرد سال ممانعت می‌کند.

استفاده از چسب پلی اورتان برای عایق‌بندی

استفاده از چسب پلی اورتان برای عایق‌بندی

چسب‌های پلی اورتان که نوعی درزگیر پلیمری ساخته شده از پلیمر پلی اورتان بوده، به دلیل استحکام بالا و قابلیت استفاده در تمامی محیط‌های بهداشتی به خصوص حمام برای درزگیری شکاف‌ها، ترک‌ها و محل اتصال دیوار به کف یکی از بهترین مواد مورد استفاده در این زمینه محسوب می‌شوند.

آب‌بندی وان حمام با چسب پلی اورتان

وان حمام یکی از وسایل ضروری مورد استفاده در حمام است که از عوامل اصلی نشت و نفوذ آب به دیواره‌های اطراف خود محسوب می‌شود. به همین دلیل آب‌بندی آن به کمک یک درزگیر ضد آب در اطراف شکاف‌ها و کاشی‌های متصل به دیوار که بتواند در برابر فشار آب و حجم آب استفاده شده مقاومت کند از اهمیت بالای برخوردار است. برای این منظور به کار بردن چسب پلی اورتان به دلیل انبساط و حجیم شدن در فرایند عایق‌کاری، جهت پوشش کامل درزها، گزینه بسیار مناسبی به حساب می‌آید.

آب‌بندی اتاق اتاقک حمام با چسب پلی اورتان

وجود رطوبت بر روی درزهای کاشی اتاقک حمام باعث ایجاد کپک و باکتری شده، بوی نامطبوعی تولید می‌کند و از عوامل مهم بیماری‌های پوستی محسوب می‌شود. به همین دلیل کمک گرفتن از یک درزگیر پلیمری در این محل که بتواند تمامی این مناطق را به خوبی بپوشاند بسیار حائز اهمیت است.

آب‌بندی کف حمام با چسب پلی اورتان

برای عایق کاری حمام باید از مواد مقاوم در برابر سایش و خوردگی استفاده کرد، تا حمام از لحاظ عوامل بیماری‌زا و  نفوذ آب ایمن شود. بنابراین چسب‌های پلی اورتان و مواد پلیمری گزینه‌های مناسبی برای این‌کار محسوب می‌شوند که در ادامه روش انجام اعایق‌کاری با آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

نحوه عایق کاری حمام با چسب پلی اورتان

در ابتدا باید کاملاً کف حمام را شسته و تمیز کنید؛ در صورتی که ملات بنایی قیرگونی یا هر جسم اضافی بین درزهای کاشی قرار داشت آن‌ها را پاک کرد، بشویید و صبر کنید تا کاملاً خشک شود.

بعد از خشک شدن کامل محیط، در این مرحله باید مواد پلیمری یا چسب‌های پلی اورتان را بین شکاف‌های کاشی و کناره‌های دیوار ریخته و با مقداری فشار بر روی درزها، آن‌ها صاف کنید و تحمل کرده تا خشک شوند. در انتها با شستن کف حمام مطمئن شوید که درز یا محلی بدون ماده سیلیکونی باقی نمانده باشد. با انجام این مراحل می‌توانید کف حمام را در کمترین زمان ممکن، صرف هزینه کم و بدون بنایی و مشکلات آن، آب‌بندی کنید.

نکات مهم استفاده از مواد پلیمری

نکات مهم استفاده از مواد پلیمری

مهم‌ترین نکاتی که در هنگام استفاده از مواد پلیمری جهت عایق‌کاری و آب بندی حمام باید رعایت گردد، شامل موارد زیر می‌شوند.

  • حتماً پیش از انجام عملیات، محل مورد نظر را شسته و از هرگونه آلودگی پاک کنید.
  • در صورت استفاده از چسب‌های پلی اورتان باید آن‌ها را به کمک تفنگ‌های مخصوص در محل قرار داده و مراقب باشید که تمام سطح مورد نظر به چسب آغشته شود.
  • حتماً چسب‌های قرار گرفته روی محل را با یک چاقو یا کاردک مخصوص فشار دهید تا داخل درزها را بپوشاند.
  • در انتهای عملیات عایق کاری حمام حداقل ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا مواد پلیمری خشک شده و به خوبی در درزهای محل مورد نظر نفوذ کنند.
  • حتماً در هنگام تهیه این مواد با کارشناس مخصوص فروش در خصوص روش استفاده و نکاتی که باید رعایت نمایید صحبت کرده و از تمامی آنها اطلاع پیدا کنید.

استفاده از مواد آب‌بندی نانو

استفاده از مواد آب‌بندی نانو

علاوه بر چسب‌های پلی اورتان و مواد پلیمری نوعی دیگر مواد آب‌بندی از جنس نانو وجود دارند که به آن‌ها واتر پروف مایع یا روکش‌های اپوکسی نیز گفته می‌شود. از این مواد برای آب‌بندی سطوح در حمام، دیواره‌ها و کف، برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل سازه استفاده می‌کنند. این مواد با نفوذ به ملات بنایی در ساختار آن‌ها تغییر ایجاد کرده و باعث چسبندگی بیشتر ملکول‌ها به یکدیگر می‌َشوند.

روش استفاده از مایع آب‌بندی نانو در سازه‌های قدیمی

در ابتدای کار برای نفوذ بهتر مواد نانو به داخل درز‌ها و شکاف‌هایی که ایجاد شده باید تمام محیط حمام مانند دیواره‌ها و کف را از وجود هرگونه آلودگی پاک کرده، کاملاً بشویید و سپس صبر کرده تا خشک شوند.

در مرحله اول مقداری از مواد نانو را با آب رقیق کرده و با کمک قلم‌مو بر روی دیوار و کف حمام بین درزها و روی کاشی‌ها بکشید. سپس باید متناسب با اندازه محیط، مواد نانو را به طور مساوی با پودر بندشی یا سیمان سفید ترکیب کرده و ملات یک‌دستی تهیه نمایید. بعد از آن مخلوط به دست آمده را روی کلیه قسمت‌های حمام، دیوارها، کف، بین درزها، کنج دیوارها کشیده و با کاردک مخصوص صاف کرده تا یک‌دست شوند.

پس از اتمام کار عایق کاری حمام در حدود ۴ ساعت باید صبر کنید تا مواد درزگیر که بر روی سطوح قرار دارند کاملاً خشک شده و به داخل سازه نفوذ کنند. در نهایت مجدد عایق رطوبتی را با آب ترکیب کرده و ماده رقیق به دست آمده را با قلم‌مو بر روی سطوح بکشید تا تمامی درزها پر شوند. به این ترتیب کلیه مراحل عایق‌بندی انجام شده و پس از خشک شدن می‌توانید مطمئن باشید که حمام از لحاظ نفوذ آب داخل سازه و ایجاد میکروب‌ها و جلبک‌ها ایمن گشته است.

آب‌بندی با مواد نانو در ساختمان‌های در حال ساخت

علاوه بر ساختمان‌هایی که از قبل احداث شده‌اند و مشکل نشتی و نفوذ آب در طبقات دیگر دارند، می‌توان برای ساختمان‌های در حال ساخت نیز از مواد نانو استفاده کرد. برای این‌کار در مرحله اول باید دیوارهای سیمانی حمام را قبل از کاشی‌کاری تا ارتفاع نیم متر به مواد نانوی رقیق شده با آب آغشته کنید. پس از آن ملاتی که قرار است برای قرار دادن کاشی‌ها آماده کنید با مواد نانو ترکیب کرده و از مخلوط به دست آمده برای این‌ منظور استفاده نمایید.

برای کف حمام نیز باید به همین ترتیب مواد سیمانی مورد نیاز را با مواد نانو مخلوط کرده و از ملات جدید استفاده کنید. پس از توری گذاری و استفاده مجدد از مواد رقیق نانو اقدام به سرامیک‌کاری کف نمایید. در انتها باید محلول رقیق این ماده را به عنوان یک دوغاب بر روی سطح ریخته و به این ترتیب عایق‌کاری را به اتمام برسانید.

مزایای استفاده از مواد پلیمری و نانو

این مواد به دلیل مقاومت بالایی که در برابر رطوبت دارند، شکاف‌ها را به خوبی پوشانده، مانع نفوذ آب شده و عملیات آب بندی حمام را به درستی انجام می‌دهند. آن‌ها دوام بالایی داشته و برای سال‌ها بدون هیچ مشکلی روی سطوح باقی می‌ماند. مقاومت در برابر گرما، سهولت در استفاده، هزینه پایین مراحل اجرای کار، آنتی باکتریال بودن، جلوگیری از ایجاد میکروب‌ها و جلبک‌ها و صرفه‌جویی در زمان از مزایای استفاده این مواد محسوب می‌شوند.

 این مواد با پر کردن تمامی درزها، ظاهر حمام را یک‌دست کرده و از این جهت به افزایش زیبایی محیط نیز کمک می‌کنند. همچنین قابلیت‌های دیگری مانند چسبندگی بالا به سطوح، مقاومت در برابر مواد شوینده و اسیدی، وزن کم، امکان استفاده در بخش‌های مختلف ساختمان، قابلیت اجرا بر روی تمامی سطوح و مصالح ساختمانی، خاصیت ضد‌زنگ بودن، عدم ترک خوردگی و شکستگی مقاومت در برابر تغییرات دمایی را می‌توان به عنوان مزایای دیگر استفاده از این مواد نام برد.

قیمت انجام عایق کاری حمام

قیمت انجام عایق کاری حمام

همانطور که در خصوص مراحل انجام آب‌بندی توضیح دادیم این‌کار به طریق سنتی یا به وسیله مواد جدید نانو و پلیمری انجام می‌شود که هزینه آب‌بندی با هریک از آن‌ها متفاوت است. در روش‌های سنتی به دلیل انجام مراحل بنایی و قیرگونی، هزینه بسیار بالا بوده و توسط کارشناسان و کسانی که مجری طرح هستند محاسبه می‌شود.

در خصوص مواد جدید نانو که برای این‌کار استفاده می‌شود مهم‌ترین نکته در تعیین هزینه‌ها، خرید از فروشگاهی معتبر و بررسی‌های کارشناسی در زمینه انتخاب بهترین نوع این مواد برای محل مورد نظر است. قیمت مواد نانو نیز بر حسب کیفیت محصول، برند تولید کننده حجم محصول مورد نظر در بسته‌بندی متناسب با مساحت محیط تعیین می‌گردد.

سخن پایانی

حمام یکی از محل‌های بسیار مهم منزل بوده که توجه به رعایت بهداشت در آنجا از اهمیت بالایی برخوردار است. از این‌رو باید به مسئله عایق کاری حمام که علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب به سازه ساختمان، مانع رشد باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا می‌شود نگاه ویژه‌ای داشت. نکته مهمی که در آب‌بندی این محل باید مورد توجه قرار بگیرد دریافت مشاوره از سوی متخصصان عایق‌کاری محیط‌های بهداشتی به خصوص حمام است.

در همین راستا می‌توانید با کارشناسان شرکت برکه که  سال‌ها است در این زمینه فعالیت کرده و تخصص کافی در خصوص آب‌بندی مناطق بهداشتی دارند، تماس گرفته و از راهنمایی‌های آن‌ها بهره‌مند شوید.

آیا عایق‌های جدید پلیمری و نامو بی‌رنگ بوده و مانع خرابی سرامیک‌ها می‌شوند؟

مواد نانو کاملاً شفاف هستند و نه تنها هیچ گونه اثری بر روی کاشی‌ها نمی‌گذارند بلکه به افزایش زیبایی محیط نیز کمک می‌کنند.

آیا عایق‌بندی پلیمرها و مواد نانو با شوینده‌ها از بین می‌روند؟

یکی از مهم‌ترین خاصیت‌هایی که این مواد دارند مقاومت بالا در برابر مواد شوینده و اسیدی است.

برای عایق‌بندی سرویس حمام باید چه مقدار از مواد نانو استفاده کرد؟

مقدار استفاده از آن‌ها متناسب با مساحت حمام محاسبه شده و باید با کارشناسان فروش در این زمینه تماس بگیرید تا میزان دقیق را برای شما محاسبه کنند.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز : 60

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *