loader image

عایق حرارتی

خانه | خدمات عایق حرارتی | عایق حرارتی

فهرست مطالب

جلوگیری از انتقال حرارت با عایق‌کاری مناسب

صرفه‌جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت آن، در سال‌های اخیر به یکی از دغدغه‌های اصلی کارفرمایان و سازمان‌ها تبدیل شده است. به دلیل عوامل مخرب زیست‌محیطی و محدود بودن منابع انرژی، تمامی کشورهای پیشرفته دنیا به دنبال یافتن روش‌هایی برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی در ساختمان، به خصوص در فصول سرد سال هستند.

استفاده از عایق حرارتی یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از انتقال حرارت میان فضای داخلی ساختمان‌ها با محیط خارجی است. این عایق‌ها دارای انواع مختلفی هستند و با توجه به نیاز و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن‌ها، برای عایق‌کاری حرارتی از گزینه‌ مناسب استفاده می‌شود. در این مطلب، قصد داریم تا شما را با مهم‌ترین کاربرد، مزایا و انواع عایق‌های حرارتی آشنا کنیم.

عایق حرارتی

عایق حرارتی چیست؟

بسیاری از شما با دلیل اجرای عایق حرارتی و اهمیت استفاده از عایق‌ها به منظور صرفه‌جویی در مصرف انرژی به طور کامل آشنا هستید. به زبان ساده، به هر گونه پوششی که بتواند از انتقال حرارت یا گرما میان دو فضای متفاوت جلوگیری کند، عایق حرارتی گفته می‌شود. همان‌طور که می‌دانید، انتقال حرارت همواره از فضای گرم به فضای سرد انجام می‌شود. این عامل می‌تواند باعث از دست رفتن گرمای محیط مورد نظر و در نتیجه هدر رفت انرژی و افزایش هزینه‌ها شود. به همین خاطر، برای جلوگیری از هدر رفت انرژی و حفظ گرمای محیط، به خصوص در فصول سرد سال مانند پاییز یا زمستان، ای این عایق‌های کاربردی استفاده می‌شود.

برای درک بهتر روش کارکرد این عایق‌ها، باید با برخی از مفاهیم ترمودینامیکی آشنا بود. احتمالا می‌دانید که انتقال حرارت بین دو جسم یا دو فضای مختلف شکل می‌گیرد که میان آن‌ها اختلاف دما وجود داشته باشد. در صورت وجود اختلاف دما، حرارت یا گرما می‌تواند از طریق رسانش، تابش یا همرفت از محیطی به محیط دیگر منتقل شود. از عایق‌های حرارتی معمولا به منظور محدود کردن انتقال حرارت به روش رسانش استفاده می‌شود. در انتقال حرارت رسانشی حتما باید میان دو جسم یا محیط مختلف تماس وجود داشته باشد. عایق با قطع کردن تماس میان این دو محیط می‌تواند از انتقال حرارت جلوگیری کند.

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که با پیشرفت تکنولوژی و توسعه صنایع، در حال حاضر امکان تولید انواع عایق‌ها با پوشش‌های بازتابنده نیز وجود دارد. این پوشش‌های بازتابنده می‌توانند از انتقال حرارت به روش تابشی نیز جلوگیری کنند. اما همان‌طور که اشاره کردیم، هدف اصلی از تولید و نصب عایق‌های حرارتی از جمله عایق حرارتی دیوار و یا سقف، جلوگیری از انتقال حرارت از طریق رسانش است.

تماس با برکه

مهم‌ترین ویژگی‌های عایق حرارتی

عایق حرارتی نیز درست مانند سایر عایق‌هایی که در ساخت انواع سازه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید دارای ویژگی‌های خاص و منحصربه‌فردی باشد تا بتواند از انتقال حرارت میان محیط‌های مورد نظر جلوگیری کند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی کیفیت عایق‌های تولیدشده به طرز چشمگیری بهبود پیدا کرده است.

یکی از سوالاتی که معمولا برای افرادی مختلف به وجود می‌آید، این است که یک عایق مناسب برای جلوگیری از انتقال حرارت میان بخش‌های مختلف یک سازه یا سیستم باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟ در ادامه با مهم‌ترین ویژگی‌های انواع عایق‌های مورد استفاده در سازه‌ها برای جلوگیری از انتقال حرارت میان بخش‌های مختلف آشنا می‌شویم.

ثابت نگه داشتن ضریب انتقال حرارت

همان‌طور که می‌دانید، متریالی که برای تولید انواع عایق‌های حرارتی اعم از عایق حرارتی پشت بام، عایق سقف و دیوار و … مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید دارای کمترین ضریب انتقال حرارت باشند. زیرا هر چه ضریب انتقال حرارت بیشتر باشد، گرما راحت‌تر از محیطی به محیط دیگر منتقل می‌شود.

در نتیجه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های عایق حرارتی مناسب، ثابت نگه داشتن ضریب انتقال حرارت در محدوده نزدیک به صفر است. عایقی که با گذر زمان خاصیت ضریب انتقال حرارت پایین خود را از دست بدهد، عملا دیگر هیچ کارکردی ندارد و نمی‌تواند از انتقال حرارت جلوگیری کند.

مهم‌ترین ویژگی‌های عایق حرارتی

در نقطه مقابل، استفاده از متریالی که بتوانند عملکرد حرارتی عایق را بهبود ببخشند و در گذر زمان ضریب انتقال حرارت خود را در محدوده ثابتی نگه دارند، می‌توانند نقش بسیار مهمی را در کاهش مصرف انرژی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها ایفا کنند.

مقاومت بالا در برابر آتش‌سوزی

یکی دیگر از ویژگی‌های اصلی انواع عایق حرارتی، مقاومت بالا در برابر آتش‌سوزی است. همان‌طور که اشاره شد، این عایق‌ها به صورت مستقیم با حرارت و گرما در تماس هستند. در صورتی که افزایش دما و وجود حرارت بتواند باعث آتش گرفتن عایق شود، این امکان وجود دارد که امنیت و سلامت ساکنان ساختمان مورد نظر به صورت جدی به خطر بیفتد. از طرف دیگر، وقوع آتش‌سوزی می‌تواند خسارت‌ها و آسیب‌های جدی را به ساختمان مورد نظر وارد کند.

برای جلوگیری از بروز حوادث ناگوار و ایجاد خسارت‌های جانی و مالی جبران‌ناپذیر، تولیدکنندگان انواع عایق‌ها باید به سراغ استفاده از متریالی بروند که نه تنها ضریب انتقال حرارت پایینی داشته باشد، بلکه در برابر آتش‌سوزی مقاومت قابل قبولی را از خود نشان دهد. به این صورت، می‌توان ایمنی ساکنان ساختمان مورد نظر را تضمین کرده و احتمال وقوع آتش‌سوزی را به حداقل رساند.

مقاومت در برابر میکروب و قارچ

همان‌طور که می‌دانید، عایق‌های حرارتی معمولا در فضای موجود میان جداره‌ها، دیوارها، سقف و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. چنین فضاهایی برای رشد انواع قارچ، میکروب و باکتری محیط ایده‌آلی به شمار می‌آیند. هر چند در ساخت سازه‌ها علاوه‌بر عایق حرارتی از عایق رطوبتی نیز استفاده می‌شود، اما این امکان وجود دارد که رطوبت به فضای بین دیوارها نفوذ کرده و شرایط مساعد برای رشد این عوامل مخرب را فراهم کند.

رشد قارچ و باکتری روی عایق‌ها می‌تواند مقاومت آن‌ها در برابر تغییرات دما را به شدت کاهش دهد و حتی باعث تجزیه و از بین رفتن عایق شود. بنابراین موادی که از آن‌ها برای تولید عایق‌های حرارتی استفاده می‌شود، باید به طور کامل در مقابل رشد انواع قارچ، میکروب و باکتری مقاوم باشند. به این صورت، نه تنها عایق عملکرد خود را به خوبی حفظ می‌کند، بلکه می‌توان از تجمع انواع حشرات موذی به دلیل وجود قارچ و باکتری در محیط ساختمان جلوگیری کرد.

خنثی بودن در برابر مواد شیمیایی مختلف

از دیگر ویژگی‌های مهم عایق حرارتی می‌توان به خنثی بودن در برابر مواد شیمیایی مختلف اشاره کرد. سوالی که برای افراد مختلف به وجود می‌آید، این است که چرا عایق باید در برابر مواد شیمیایی مختلف مقاوم باشد؟ در صورتی که عایق مورد نظر در برابر مواد شیمیایی مختلف خنثی نباشد، به راحتی با این مواد واکنش نشان می‌دهد. شکل‌گیری واکنش‌های شیمیایی می‌تواند خواص و عملکرد عایق‌های حرارتی را به صورت جدی تحت تاثیر قرار دهد.

اگر عایق حرارتی در برابر مواد شیمیایی مختلف مقاومت قابل قبولی را از خود نشان ندهد، حتی این امکان وجود دارد که در صورت مجاورت با برخی مواد اسیدی تجزیه شده و به طور کامل از بین برود. این عامل می‌تواند هزینه‌های شما برای عایق‌کاری ساختمان را به طرز چشمگیری افزایش دهد. بنابراین متریال مورد استفاده برای تولید عایق باید در برابر مواد شیمیایی خنثی باشد و با آن‌ها واکنش ندهد.

مقاومت در برابر اشعه فرابنفش

اشعه فرابنفش یکی از مخرب‌ترین اشعه‌هایی است که از خورشید ساطع می‌شود. این اشعه نه تنها می‌تواند برای سلامتی انسان مضر باشد، بلکه می‌تواند آسیب‌های جدی را با سازه مورد نظر وارد کند. همچنین این اشعه می‌تواند برخی از خواص عایق‌های حرارتی را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد. بنابراین یک عایق حرارتی خوب علاوه‌بر تمامی ویژگی‌هایی که در بخش‌های قبلی به آن‌ها اشاره شد، باید در برابر اشعه فرابفنش نیز مقاومت قابل قبولی را از خود نشان دهد و آثار مخرب آن را به خداقل مقدار ممکن برساند.

نگاهی به کاربرد عایق حرارتی

یکی از مهم‌ترین کاربردهای عایق حرارتی، جلوگیری از انتقال حرارت و هدر رفتن انرژی میان بخش‌های داخلی و خارجی سازه‌های مختلف است. در فصول سرد سال، به دلیل کاهش شدید دمای هوا همه ما برای گرم کردن فضای داخلی ساختمان‌ها و منازل به سراغ استفاده از سیستم‌های گرمایشی مختلف می‌رویم. در صورتی که در دیوارها، سقف و سایر بخش‌های ساختمان از عایق مناسب استفاده نشده باشد، بخش زیادی از انرژی از طریق این قسمت‌ها به فضای بیرونی منتقل شده و تلف می‌شود.

نگاهی به کاربرد عایق حرارتی

کاربرد این عایق‌ها تنها به فصول سرد سال محدود نمی‌شود. در فصول گرم سال نیز ما برای کاهش دمای هوا به سراغ استفاده از سیستم‌های سرمایشی می‌رویم. عایق‌های حرارتی در فصول گرم سال عملکرد مشابهی دارند و اجازه نمی‌دهند که گرما و حرارت از فضای بیرونی ساختمان‌ها به فضای داخلی منتقل شود. به همین علت است که گفته می‌شود عایق‌ها نقش بسیار مهمی را در کاهش مصرف انرژی ایفا می‌کنند.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که کاربرد عایق‌های حرارتی تنها محدود به عایق‌کاری ساختمان‌ها برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی می‌شود. اما این عایق‌ها علاوه‌بر صنعت ساختمان‌سازی در سایر صنایع نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از دیگر کاربردهای مهم این عایق‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عایق‌کاری سیستم‌های مکانیکی: در بسیاری از اماکن مانند مجتمع‌های تجاری و صنعتی، تجهیزات مربوط به سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی را با استفاده از مواد مناسب عایق‌کاری می‌کنند تا بتوان از هدر رفتن انرژی جلوگیری کرد
  • صنایع هوا فضا: در بسیاری از صنایع هوا فضا برای ساخت انواع فضاپیما در قسمت‌های مختلف از انواع عایق‌ها استفاده می‌شود
  • سیستم تبرید یخچال: همان‌طور که می‌دانید، یخچال‌ها دارای پمپ‌های حرارتی و محفظه عایق هستند. این محفظه از انتقال حرارت جلوگیری می‌کند

انواع عایق حرارتی

عایق‌های حرارتی در انواع مختلفی تولید می‌شوند. هر یک از این انواع دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود هستند و برای موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. تنوع بالای انواع عایق حرارتی موجود در بازار در بسیاری از مواد می‌تواند باعث سردرگمی مشتریان شود. در چنین شرایطی افراد نمی‌توانند با توجه به نیاز خود، گزینه مناسب را برای عایق‌کاری سازه مورد نظر انتخاب کنند.

برای این که در انتخاب خود دار اشتباه نشوید، در قدم اول باید با انواع عایق‌ها، کارکرد و مهم‌ترین ویژگی‌های آن‌ها آشنا شوید. توجه داشته باشید که برخی از ویژگی‌های اصلی مانند ضریب انتقال حرارت پایین، مقاومت در برابر رطوبت، چگالی بالا، مقاومت در برابر رشد انواع قارچ و باکتری، مقاومت فشاری مناسب و … در میان تمامی انواع این عایق‌ها مشترک هستند. بنابراین تفاوتی ندارد که شما چه نوع عایقی را انتخاب می‌کنید، گزینه مورد نظر حتما باید دارای این ویژگی‌های مشترک باشد تا بتواند از انتقال حرارت میان بخش‌های مختلف جلوگیری کند.

در ادامه با برخی از مهم‌ترین انواع عایق‌های حرارتی آشنا می‌شویم:

  • عایق پشم شیشه
  • عایق پشم سنگ
  • عایق الاستومر
  • عایق پلی استایرن
  • عایق پرلیت
  • شیشه اسفنجی
  • تخته فیبری
  • عایق ایزوهم

پشم شیشه؛ از قدیمی‌ترین انواع عایق

بدون شک پشم شیشه یکی از قدیمی‌‎ترین عایق‌های حرارتی است که همچنان نیز به طور گسترده در کشورهای مختلف برای جلوگیری از انتقال حرارت مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از پشم شیشه یکی از ساده‌ترین و بهترین روش‌ها برای عایق‌کاری سازه‌های مختلف به شمار می‌آید. پشم شیشه در واقع نوعی عایق معدنی است که برای تولید آن در کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی شیشه را ذوب کرده و آن را به الیاف پشم شیشه تبدیل می‌کنند.

بین الیاف پشم شیشه فضاهای خالی وجود دارد که هوا در آنجا حبس می‌شود. همان‌طور که می‌دانید، هوا یکی از بهترین عناصر برای جلوگیری از انتقال حرارت میان دو جسم یا محیط به شمار می‌آید. پشم شیشه نه تنها در برابر انتقال حرارت مقاومت بسیار بالایی را از خود نشان می‌دهد، بلکه می‌تواند به عنوان یک عایق صوتی عمل کند و از ورود آلودگی صوتی به فضای داخل ساختمان جلوگیری کند.

انواع عایق حرارتی

از مهم‌ترین مزایای پشم شیشه می‌توان به سبک بودن آن اشاره کرد. وزن کم پشم شیشه از وارد شدن بارهای اضافی با سازه جلوگیری می‌کند. همچنین پشم شیشه یک متریال بسیار کندسوز است و از انتشار و گسترش آتش‌سوزی پیش‌گیری می‌کند. بنابراین ساکنان ساختمان فرصت کافی برای تخلیه یا مهار آتش‌سوزی را خواهند داشت.

البته پشم شیشه در کنار تمامی مزایای خود به عنوان یک عایق حرارتی، معایبی نیز دارد. این ماده در برابر نفوذ رطوبت عملکرد قابل قبولی ندارد و همچنین می‌تواند باعث ایجاد حساسیت‌های پوستی و تنفسی شود. در نتیجه برای سلامتی انسان مضر است. معمولا برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل این عایق، از روکش‌های آلومینیومی استفاده می‌کنند.

پشم سنگ چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

پشم سنگ نیز یکی دیگر از بهترین و کاربردی‌ترین انواع عایق حرارتی است که به صورت گسترده برای جلوگیری از انتقال حرارت میان محیط‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این عایق که از یکی از سنگ‌های آتش‌فشانی یعنی بازالت تولید می‌شود، مانند پشم شیشه نوعی عایق معدنی است که تحمل حرارتی بسیار بالایی دارد. این ماده می‌تواند تا درجه حرارت نزدیک به 750 درجه همچنان کارایی خود را خفظ کند.

به دلیل مقاومت حرارتی خیره‌کننده پشم سنگ، از این متریال بیشتر در اماکن و مجموعه‌های صنعتی استفاده می‌شود. به عنوان مثال، در پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و … از پشم سنگ برای عایق‌کاری لوله‌های حجیم و بزرگ صنعتی استفاده می‌کنند. البته ویژگی‌های منحصربه‌فرد پشم سنگ باعث شده‌اند که استفاده از این متریال برای عایق‌کاری ساختمان‌ها نیز گزینه متداولی باشد. پشم سنگ نه تنها از انتقال حرارت جلوگیری می‌کند، بلکه به عنوان عایق صوتی نیز عملکرد خوبی دارد.

پشم سنگ بر خلاف پشم شیشه در برابر رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد و به هیچ وجه رطوبت نفوذ کرده به بخش‌های داخلی سازه را جذب نمی‌کند. به دلیل وجود این ویژگی، احتمال رشد انواع قارچ و باکتری و تجمع حشرات موزی در ساختمان به حداقل می‌رسد. تمامی این ویژگی‌های مثبت پشم سنگ را به یکی از بهترین و پرکاربردترین عایق‌های حرارتی تبدیل کرده‌اند. اگر به دنبال یک گزینه مناسب برای عایق‌کاری ساختمان خود هستید، پشم سنگ یکی از بهترین گزینه‌هایی است که در اختیار شما قرار دارد.

عایق الاستومری؛ مناسب برای عایق‌کاری تاسیسات

با پیشرفت تکنولوژی و علم مواد، شاهد ظهور انواع جدیدتری از عایق‌ها بوده‌ایم. عایق الاستومری یکی از انواع کاربردی عایق‌های حرارتی است که بیشتر در بخش تاسیسات مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، برای عایق‌کاری انواع لوله‌ها، مخازن، سوله، بویلرها و … می‌توان از عایق حرارتی الاستومر استفاده کرد. اصلی‌ترین متریال تشکیل‌دهنده عایق‌های الاستومری نیتریل فوم است که باعث ایجاد حالتی ارتجاعی در عایق می‌شود.

مهم‌ترین ویژگی‌های مثبت عایق‌های الاستومری عبارتند از:

  • به دلیل ضریب انتقال حرارت پایین در برابر انتقال حرارت مقاومت بسیار بالایی دارد و یکی از بهترین عایق‌ها به شمار می‌آید
  • برخلاف پشم شیشه در برابر نفوذ رطوبت و بخار آب مقاومت بسیار بالایی را از خود نشان می‌دهد و در واقع یک عایق رطوبتی است
  • فوم‌های عایق الاستومری وزن بسیار کمی دارند و در دو نوع چسب‌دار و بدون چسب تولید می‌شوند. خرید نوع چسب‌دار عایق الاستومری می‌توانند فرایند نصب این عایق‌ها در بخش‌های مختلف ساختمان را برای شما ساده‌تر کند
  • فوم‌های الاستومری علاوه‌بر مقاومت بالا در برابر انتقال حرارت میان بخش‌های مختلف سازه، ب عنوان عایق صوتی نیز عملکرد بسیار خوبی دارند و از ورود آلودگی صوتی به فضای داخلی ساختمان‌ها جلوگیری می‌کنند

وجود تمامی این ویژگی‌های مثبت و منحصربه‌فرد باعث شده است که قیمت عایق الاستومری در مقایسه با گزینه‌های مشابه مانند پشم سنگ یا پشم شیشه قیمت بیشتری داشته باشد. در نتیجه اگر برای عایق‌کاری ساختمان خود به دنبال یک گزینه ارزان قیمت هستید، شاید فوم‌های الاستومری برای شما مناسب نباشند.

عایق پلی استایرن چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

عایق پلی استایرن که به آن عایق XPS نیز گفته می‌شود، یکی از سبک‌ترین انواع عایق حرارتی به شمار می‌آید. برای تولید این عایق از پلی استایرن اکسترودشده استفاده می‌شود. یکی از ویژگی‌هایی که عایق پلی استایرن را نسبت به سایر انواع عایق‌ها متمایز می‌کند، مقاومت بیشتر آن در برابر خزش است. معمولا برای عایق‌کاری دیوارهای فونداسیون، سردخانه‌ها، دیوار‌های دوجداره، سقف‌های تیرچه و بلوک و … از عایق پلی استایرن استفاده می‌شود.

عایق پلی استایرن چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

عایق پلی استایرن دارای سطحی یکنواخت است و شما می‌توانید با توجه به فضای مورد نظر، این عایق را برش دهید و به اندازه دلخواه در آورید. از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد عایق پلی استایرن یا XPS می‌توان به سازگاری با محیط زیست اشاره کرد. همچنین این عایق، برخلاف عایق‌هایی مانند پشم شیشه هیچ گونه حساسیت یا بیماری را برای انسان‌ها ایجاد نمی‌کند.

اگر به دنبال خرید یک عایق مناسب هستید که علاوه‌بر جلوگیری از انتقال حرارت در برابر نفوذ رطوبت نیز مقاومت بسیار بالایی داشته باشد، عایق پلی استایرن یکی از بهترین گزینه‌هایی است که در دسترس شما قرار دارد. این عایق از ماندگاری بالایی برخوردار است و با گذر زمان دچار پوسیدگی نمی‌شود. این ویژگی می‌تواند در طولانی مدت باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های مربوط به نگهداری یا تعویض عایق‌های حرارتی ساختمان شود. بنابراین با توجه به تمامی این ویژگی‌ها می‌توان عایق پلی استایرن را یکی از پیشرفته‌ترین و بهترین عایق‌های حرارتی موجود در بازار به شمار می‌آید.

پرلیت یک عایق حرارتی غیرقابل اشتعال است!

خواص منحصربه‌فرد پرلیت، باعث شده‌اند که از این متریال به طر گسترده برای تولید عایق حرارتی استفاده شود. پرلیت نیز مانند بازالت نوعی سنگ آتش‌فشانی است که معمولا در مناطقی که رطوبت بالایی دارند، تولید می‌شود. پرلیت وزن بسیار کمی دارد و هیچ گونه بار اضافه‌ای را به سازه مورد نظر وارد نمی‌کند.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های عایق پرلیت که آن را از سایر گزینه‌های مشابه متمایز می‌کند، مقاومت خیره‌کننده این متریال در برابر آتش‌سوزی است. در واقع می‌توان پرلیت را یک ماده غیر قابل اشتعال دانست. بنابراین شما می‌توانید با استفاده از این عایق، احتمال وقوع آتش‌سوزی در ساختمان‌های اداری، مسکونی، تجاری و … را تا تقریبا به صفر برسانید. حتی در صورت بروز آتش‌سوی نیز این عایق‌ها می‌توانند از گسترش آتش‌سوزی جلوگیری کنند.

در ادامه با برخی ازسایر ویژگی‌های مهم این عایق آشنا می‌شویم:

  • پرلیت نه تنها ر برابرانتقال حرارت مقاوم است، بلکه در بسیاری از ساختمان‌ها به عنوان یک عایق صوتی و به منظور جلوگیری از ورود آلودگی صوتی به مکان مورد نظر مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • عایق پرلیت در برابر رشد و تکثیر انواع قارچ‌ها و باکتری‌ها مقاوم است و به همین علت می‌تواند از تجمع حشرات موذی در ساختمان جلوگیری کند
  • عایق پرلیت ماندگاری و طول عمر بسیار بالایی دارد و به سادگی دچار پوسیدگی نمی‌شود. بنابراین خرید این عایق می‌تواند از لحاظ اقتصادی برای افراد یک گزینه مقرون‌به‌صرف باشد

عایق‌های پرلیت در کنار تمامی این ویژگی‌های مثبت، نقاط ضعفی نیز دارند. به عنوان مثال، مقاومت فشاری پرلیت نسبت به سایر عایق‌ها پایین‌تر است. بنابراین نمی‌توان در محیط‌های تحت فشار برای عایق‌کاری ساختمان از این عایق استفاده کرد.

عایق شیشه اسفنجی؛ مقاوم در برابر نفوذ رطوبت

یکی دیگر از انواع عایق‌های حرارتی که برای تولید آن از شیشه استفاده می‌شود، عایق حرارتی شیشه اسفنجی نام دارد. در فرایند تولید این نوع از عایق، شیشه تحت شرایط خاصی تا 20 برابر حجم اولیه خود منبسط می‌شود. در پایان فرایند تولید، شیشه به به شکل صفحه‌های سلب و اسفنجی مانند در خواهد آمد. از مهم‌ترین ویژگی‌های عایق شیشه اسفنجی می‌توان به نسوز بودن آن اشاره کرد. این عایق می‌تواند در برابر تغییرات دمایی شدید مقاومت خود را به خوبی حفظ کند.

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم عایق شیشه اسفنجی که این محصول را از عایق پشم شیشه متمایز می‌کند، مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و رطوبت است. برخلاف پشم شیشه که در مقابل رطوبت مقاومت چندانی ندارد، این عایق شیشه‌ای به هیچ عنوان آب و رطوبت را به خود جذب نمی‌کند. از طرف دیگر، عایق شیشه اسفنجی نیز مانند سایر عایق‌های باکیفیت، در برابر حشرات و جانوران موذی بسیار مقاوم است و از رشد و تکثیر انواع قارچ و باکتری جلوگیری می‌کند. اما ویژگی‌های مثبت این عایق به همین چند مورد ختم نمی‌شود.

از دیگر مزایا و نقاط قوت عایق شیشه اسفنجی می‌توان به مقاومت فشاری بالا اشاره کرد. بنابراین این عایق می‌تواند برای قسمت‌هایی که تحت نیروی فشاری سنگین قرار می‌گیرند، جایگزین بسیار مناسبی برای سایر انواع عایق‌ها از جمله عایق پرلیت باشد. همچنین عایق شیشه اسفنجی دارای پایداری ابعاد است و با گذر زمان شکل ظاهری خود را حفظ می‌کند.

تخته فیبری چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

یکی دیگر از روش‌های کاربردی موجود برای عایق‌کاری محیط‌های مختلف استفاده از تخته‌های فیبری است. در واقع تخته‌های فیبری از نخستین انواع عایق‌های حرارتی به شمار می‌آیند که از آن‌ها برای ایزوله کردن محیط استفاده می‌شود. برای تولید این تخته‌های فیبری از پشم نمد و سایر الیاف گیاهی استفاده می‌کنند. این الیاف به صورت فشرده در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و در نهایت به شکل تعدادی تخته صلب در می‌آیند.

تخته‌های فیبر در برابر فشارهای مکانیکی یا حرارت بالا معمولا مقاومت قابل قبولی را از خود نشان می‌دهند. همچنین این تخته‌ها می‌توانند پایداری ابعاد خود را برای مدتی طولانی حفظ کنند. از دیگر ویژگی‌های مثبت تخته‌های فیبری می‌توان به قیمت پایین آن‌ها در مقایسه با سایر محصولات مشابه اشاره کرد. این عایق‌های حرارتی کاربردهای متنوعی دارند و حتی برای عایق‌کاری آسفالت نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

باید به این نکته اشاره کرد که تخته‌های فیبری یک نقطه ضعف بسیار بزرگ دارند. این تخته‌ها در برابر نفوذ نم و رطوبت مقاومت بسیار پایینی دارند. در نتیجه تخته‌های فیبری به سادگی رطوبت را به خود جذب می‌کنند. جذب رطوبت باعث می‌شود که مقاومت مکانیکی عایق به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند. بنابراین تخته فیبری خاصیت خود برای مقاومت در برابر انتقال حرارت را از دست می‌دهد. به دلیل آسیب‌پذیری تخته فیبری در برابر رطوبت، پیشنهاد می‌شود که از این عایق تنها در اماکن و محیط‌هایی استفاده کنید که فاقد هرگونه رطوبت هستند. در نتیجه به عنوان مثال، شما نمی‌توانید در مناطق شرجی از این عایق‌ها استفاده کنید.

به طور کلی، به دلیل پیشرفت تکنولوژی و عرضه عایق‌های پیشرفته‌تر، با خواص مکانیکی بهتر، استفاده از تخته‌های فیبری نسبت به گذشته کمی محدودتر شده است. در حال حاضر عایق‌های حرارتی تولید می‌شوند که به صورت همزمان در مقابل حرارت، صوت و رطوبت عایق هستند.

عایق حرارتی ایزوهم؛ استفاده از تکنولوژی نانو برای تولید عایق

برای تولید عایق حرارتی ایزوهم از پیشرفته‌ترین تکنولوژی روز دنیا و مواد نانو استفاده می‌شود. تعداد ویژگی‌های برتر و منحصربه‌فرد این عایق به قدری زیاد است که شاید نتوان به تمامی آن‌ها اشاره کرد. تکنولوژی نانو امکان تولید عایق ایزوهم با کمترین ضخامت ممکن را برای تولیدکنندگان فراهم می‌کند و شما می‌توانید بدون انجام زیرسازی این عایق را در محل مورد نظر نصب و اجرا کنید.

عایق حرارتی ایزوهم؛ استفاده از تکنولوژی نانو برای تولید عایق

شما می‌توانید انواع مصالح ساختمانی مانند گچ و سیمان را به راحتی و بدون کوچک‌ترین دردسر روی این عایق اعمال کنید. ایزوهم در ضخامت‌های مختلفی تولید شده و به بازار عرضه می‌شود. از کاربردهای عایق ایزوهم می‌توان به عایق‌کاری ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی، تجاری، اداری، سوله‌ها، سردخانه‌ها، مرغداری‌ها و … اشاره کرد.

در ادامه با برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های عایق ایزوهم آشنا می‌شویم:

  • عایقی بسیار مقاوم در برابر تغییرات دما که ضریب انتقال حرارت بسیار پایینی دارد
  • این عایق تقریبا غیرقابل اشتعال است و در صورت بروز آتش‌سوزی می‌تواند از گسترش آن به سایر بخش‌های ساختمان جلوگیری کند
  • عایق ایزوهم دارای حالتی ارتجاعی و منعطف است
  • طول عمر عایق ایزوهم بسیار بالا بوده و به بیش از 100 سال می‌رسد. در نتیجه با نصب این عایق شما دیگر نیازی به تعویض آن نخواهید داشت
  • در برابر نفوذ رطوبت بسیار مقاوم است و به هیچ عنوان دچار پوسیدگی نمی‌شود
  • امکان نصب عایق ایزوهم روی تمامی سطوح بدون نیاز به زیرسازی
  • امکان اجرا در زیر آب و خاک
  • یک عایق کاملا بهداشتی و سازگار با محیط زیست به شمار می‌رود

هر چند شما برای خرید این عایق در مقایسه با سایر عایق‌ها باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید، اما در ازای پرداخت این هزینه بیشتر می‌توانید از مزایایی بهره‌مند شوید که سایر عایق‌ها امکان فراهم کردن آن‌ها را ندارند. شما می‌توانید با خرید عایق ایزوهم با یک تیر چند نشان بزنید!

عایق حرارتی نسوز

عایق حرارتی، ماده ای است که می تواند از انتقال حرارت بین دو محیط جلوگیری کند. عایق حرارتی نسوز، عایق حرارتی است که در برابر آتش و گرمای زیاد مقاوم است.

انواع عایق حرارتی نسوز

عایق حرارتی نسوز، در انواع مختلفی تولید می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عایق های معدنی: عایق های معدنی، یکی از رایج ترین انواع عایق حرارتی نسوز هستند. این عایق ها، از مواد معدنی مانند پشم سنگ، پشم شیشه، و سلولز ساخته می شوند.
  • عایق های سرامیکی: عایق های سرامیکی، یکی دیگر از انواع عایق حرارتی نسوز هستند. این عایق ها، از مواد سرامیکی مانند سرامیک، آزبست، و اکسید آلومینیوم ساخته می شوند.
  • عایق های فلزی: عایق های فلزی، یکی دیگر از انواع عایق حرارتی نسوز هستند. این عایق ها، از فلزات مانند فولاد، آلومینیوم، و مس ساخته می شوند.

مزایای عایق حرارتی نسوز

عایق حرارتی نسوز، مزایای مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت در برابر آتش: عایق حرارتی نسوز، در برابر آتش و گرمای زیاد مقاوم است. این امر، می تواند از گسترش آتش و خسارات ناشی از آن جلوگیری کند.
  • عایق حرارتی موثر: عایق حرارتی نسوز، عایق حرارتی موثری است. این عایق ها، می توانند از انتقال حرارت بین دو محیط جلوگیری کنند.
  • دوام بالا: عایق حرارتی نسوز، دارای دوام بالایی است. این عایق ها، می توانند سال ها بدون نیاز به تعمیر و نگهداری، مورد استفاده قرار گیرند.

کاربردهای عایق حرارتی نسوز

عایق حرارتی نسوز، در کاربردهای مختلفی استفاده می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صنایع نفت و گاز: عایق حرارتی نسوز، در صنایع نفت و گاز برای عایق کاری لوله ها و مخازن استفاده می شود.
  • صنایع تولید انرژی: عایق حرارتی نسوز، در صنایع تولید انرژی برای عایق کاری دیگ های بخار و سایر تجهیزات استفاده می شود.
  • صنایع ساختمانی: عایق حرارتی نسوز، در صنایع ساختمانی برای عایق کاری دیوارها، سقف ها، و کف ها استفاده می شود.

نحوه انتخاب عایق حرارتی نسوز

برای انتخاب عایق حرارتی نسوز مناسب، باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع کاربرد: عایق حرارتی نسوز، در انواع مختلفی با ویژگی های متفاوت تولید می شود. برای انتخاب عایق حرارتی نسوز مناسب، باید نوع کاربرد را در نظر گرفت.
  • شرایط محیطی: عایق حرارتی نسوز، باید در برابر شرایط محیطی، مانند دما و رطوبت، مقاوم باشد.
  • میزان بودجه: قیمت انواع مختلف عایق حرارتی نسوز، متفاوت است. برای انتخاب عایق حرارتی نسوز مناسب، باید میزان بودجه را نیز در نظر گرفت.

عایق حرارتی نسوز، عایقی است که می تواند از انتقال حرارت بین دو محیط جلوگیری کند و در برابر آتش و گرمای زیاد مقاوم است. این عایق ها، در کاربردهای مختلفی استفاده می شوند و مزایای مختلفی دارند.

بهترین عایق حرارتی چیست؟

تمامی افراد برای خرید و نصب عایق حرارتی به دنبال بهترین گزینه موجود در بازار هستند. همان‌طور که ذکر شد، عایق‌ها دارای انواع مختلفی هستند و هر یک از این انواع خواص و ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارند. شما برای انتخاب بهترین عایق باید معیارهای مختلفی را در نظر بگیرید تا در هنگام خرید این محصول و سایر محصولات همچون کناف عایق حرارتی و اسپری و ملات دچار اشتباه نشوید. معیارهای متعددی وجود دارند که می‌توانند در تصمیم‌گیری به شما کمک کنند.

بهترین عایق حرارتی چیست؟

مهم‌ترین معیارهایی که برای خرید بهترین عایق باید به آن توجه کنید، شرایط آب‌وهوایی و دمای محیط است. این شرایط محیطی می‌توانند به صورت مستقیم روی انتخاب عایق مناسب اثرگذار باشند.

همان‌طور که اشاره کردیم، برخی از انواع عایق‌ها برای نصب و استفاده در محیط‌های مرطوب طراحی نشده‌اند. بنابراین شما باید در چنین شرایطی به سراغ گزینه‌هایی بروید که در برابر رطوبت مقاومت بالایی را از خود نشان می‌دهند. از طرف دیگر میزان مقاومت عایق‌ها در برابر تغییرات دمایی و مقاومت آن‌ها در برابر حرارت نیز با یکدیگر متفاوت است. مطمئنا شما برای عایق‌کاری محیط‌های صنعتی و تولیدی باید از عایق‌هایی استفاده کنید که در برابر حرارت مقاومت بیشتری داشته باشند.

نکته مهم دیگری که در انتخاب بهترین پوشش عایق حرارتی به شما کمک می‌کند، ماندگاری و طول عمر عایق است. هر چه تکنولوژی به کار رفته برای تولید عایق پیشرفته‌تر باشد، میزان ماندگاری و طول عمر مفید آن نیز بیشتر خواهد بود. همان‌طور که مشاهده کردید، طول عمر مفید برخی از انواع عایق‌ها مانند عایق ایزوهم، به دلیل استفاده از تکنولوژی نانو می‌تواند به بیش از 100 سال برسد. علاوه‌بر تمامی این موارد، شما برای انتخاب بهترین عایق باید به قیمت محصول مورد نظر نیز توجه داشته باشید.

عوامل موثر بر قیمت عایق حرارتی

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های افرادی که قصد خرید و نصب عایق حرارتی برای ساختمان مورد نظر را دارند، بحث قیمت و عوامل موثر بر هزینه نصب و اجرا است. شما برای این که بتوانید از تمامی هزینه‌های مربوط به خرید و نصب پوشش عایق برآورد دقیقی داشته باشید، قبل از هر جیز باید عوامل موثر بر قیمت عایق‌ها را شناسایی کنید. به کمک این پارامترها می‌توانید با صورت تقریبی قیمت تمام‌شده خرید و نصب انواع عایق را محاسبه کنید. یکی از سوالات مهمی که در چنین شرایطی مطرح می‌شود، این است که قیمت پوشش عایق به چه عواملی بستگی دارد؟ در ادامه با برخی از مهم‌ترین عوامل موثر بر قیمت این عایق‌ها آشنا می‌شویم.

عوامل موثر بر قیمت عایق حرارتی

نوع عایق حرارتی در تعیین قیمت اثرگذار است

اولین و مهم‌ترین عاملی که می‌تواند در تعیین قیمت عایق حرارتی اثرگذار باشد، نوع عایق است. همان‌طور که می‌دانید، عایق‌ها در انواع مختلف و با ویژگی‌ها و کیفیت‌های متفاوتی تولید شده و به بازار عرضه می‌شوند. به دلیل تکنولوژی مورد استفاده برای تولید هر یک از این عایق‌ها، قیمت آن‌ها می‌تواند با یکدیگر متفاوت باشد. به عنوان مثال، قیمت عایق‌های الاستومری در مقایسه با عایق پشم شیشه بیشتر است. زیرا تکنولوژی به کار رفته برای تولید آن پیشرفته‌تر است.

کیفیت متریال اولیه مورد استفاده

یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل موثر برقیمت عایق حرارتی، کیفیت متریال اولیه مورد استفاده برای تولید این محصولات است. کیفیت موادی که در کارخانه‌های مختلف برای تولید عایق مورد استفاده قرار می‌گیرد، با یکدیگر یکسان نیست. مطمئنا شما برای خرید محصولات باکیفیت‌تر باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید. البته هر چه کیفیت عایق‌های حرارتی بیشتر باشد، مواردی مانند خواص مکانیکی، طول عمر مفید، مقاومت در برابر تغییرات دما و … نیز بهبود پیدا می‌کند. بنابراین شما با خرید این محصولات باکیفیت می‌توانید از مزایای فوق‌العاده آن‌ها بهره‌مند شوید.

تصویری از مراحل پاینی عایق‌کاری یک دیوار با استفاده از عایق مناسب

ضخامت عایق؛ از عوامل موثر بر قیمت

عایق‌های حرارتی در ضخامت‌های مختلف تولید شده و به بازار عرضه می‌شوند. مشتریان باید با توجه به نیاز و شرایط محیطی به سراغ خرید عایق حرارتی با ضخامت مناسب بروند. ضخامت عایق یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند در تعیین و محاسبه قیمت نهایی عایق‌ها تاثیرگذار باشد. در صورتی که به عایق‌هایی به ضخامت بیشتری نیاز داشته باشید، باید برای خرید این محصولات هزینه بیشتری را پرداخت کنید. برای تولید عایق‌های ضخیم‌تر متریال بیشتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. علت اصلی قیمت بالاتر این محصولات نیز همین مصرف مواد اولیه بیشتر است.

دانسیته عایق در تعیین قیمت آن موثر است

دانسیته یکی دیگر از عوامل مهمی است که در تعیین کیفیت و قیمت عایق حرارتی اثرگذار است. هر چه دانسیته عایق بیشتر باشد، این محصول می‌تواند در برابر انتقال حرارت مقاومت بیشتری را از خود نشان دهد. بنابراین عایق‌هایی که دانسیته بیشتری دارند، از نظر عملکرد نسبت به عایق‌های با دانسیته پایین برتری دارند. در نتیجه منطقی خواهد بود که قیمت عایق‌های حرارتی که دانسیته بالاتری دارند، نسبت به عایق‌های با دانسیته پایین بیشتر باشد. به عنوان یک قاعده کلی، به یاد داشته باشید که شما به طور کلی برای خرید عایق‌های باکیفیت‌تر باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید.

خرید و نصب عایق‌های حرارتی با خدمات مجموعه برکه

در سال‌های اخیر، نصب عایق حرارتی به یکی از پیش‌نیازهای اصلی برای ساخت سازه‌های استاندارد تبدیل شده است. دلیل اهمیت بالای خرید و نصب این عایق‌ها به نقش اساسی آن‌ها در جلوگیری از هدر رفت انرژی و کمک به صرفه‌جویی در هزینه‌ها مربوط می‌شود. عایق‌های حرارتی در انواع مختلفی تولید می‌شوند که از پرکاربردترین آن‌ها می‌توان به عایق پشم شیشه، پشم سنگ، الاستومری، پلی استایرن، ایزوهم، فوم پلی اروتان و … اشاره کرد. عایق‌های تولیدشده با استفاده از تکنولوژی روز دنیا علاوه‌بر حرارت، در برابر صدا و رطوبت نیز عایق هستند.

خرید و نصب عایق‌های حرارتی با خدمات مجموعه برکه

مجموعه برکه به عنوان یکی از برترین مجریان پروژه‌های نصب انواع عایق‌های حرارتی در ساختمان‌ها و مجتمع‌ها شناخته می‌شود. در صورتی که برای خرید و نصب انواع عایق‌ها از جمله عایق حرارتی سقف فلزی به کمک نیاز دارید، می‌توانید از خدمات متنوع مجموعه ما استفاده کنید.

حال که از ضرورت استفاده از این عایق حرارتی در ساخت انواع ساختمان و سازه مطلع شده‌اید، لازم است که جهت عایق‌بندی سازه‌های خود به وسیله عایق پلی استایرن و عایق حرارتی پلی یورتان و همچنین دریافت خدماتی همچون عایق حرارتی مخازن، ساختمان و … از تجربه کارشناسان و متخصصان امر بهره بگیرید.

آیا می‌توان از فوم پلی اورتان به عنوان عایق حرارتی استفاده کرد؟

فوم پلی اورتان یکی از انواع عایق‌های حرارتی پرکاربرد به شمار می‌آید که با محیط زیست سازگاری خوبی دارد و به لایه اوزون آسیب کمتری وارد می‌کند.

عایق‌های حرارتی به چه صورتی به بازار عرضه می‌شوند؟

در حال حاضر، انواع عایق‌های حرارتی به صورت فله‌ای، نواری، آجری، تخته‌ای و لوله‌ای تولید شده و به بازار عرضه می‌شوند.

نصب عایق حرارتی چگونه انجام می‌شود؟

از آنجا که نصب عایق حرارتی فرایندی کاملا تخصصی و حرفه‌ای است و به زیرسازی نیاز دارد، به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای نصب آن حتما از خدمات مجموعه‌های معتبر فعال در این زمینه استفاده کنید.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز : 49

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *