loader image

ساخت استخر سیمانی

خانه | خدمات ساخت استخر | ساخت استخر سیمانی

فهرست مطالب

ساخت استخر سیمانی

ساخت استخر در حیاط ویلا یا خانه شما نه تنها فضایی لاکچری به آن می بخشد، بلکه ارزش ملک شما را نیز افزایش می دهد. استخرها معمولا هزینه های متفاوتی دارند، اما همچنان روش های اقتصادی و مقرون به صرفه نیز وجود دارد.  شاید تصور کنید استخرها تفاوت چندانی با هم ندارند ولی اینطور نیست.

انواع استخر از نظر زمان، هزینه، ظاهر و غیره با یکدیگر متفاوت هستند. شما می توانید با انتخاب هر نوع استخر بتنی، فایبرگلاس، وینیلی، بلوکی از مزایای خاصی بهره مند شوید که دیگری از آن برخوردار نیست. با ما همراه باشید تا درباره ساخت استخر سیمانی و تفاوت آن با سایر استخرها بیشتر بدانید.

ساخت استخر سیمانی

بلوک سیمانی چیست؟

بلوک سیمانی که یکی از مصالح پیش ساخته به شمار می رود، از ترکیب آب، شن، ماسه و سیمان پورتلند ساخته می شود. برای چسباندن این بلوک ها به یکدیگر نیز از ملات شن، ماسه و آب استفاده می شود. این نوع بلوک در سایز و وزن های متنوعی تولید می شود و به سه دسته سبک، متوسط و سنگین تقسیم می گردد.

معمولا برای ساخت استخر سیمانی، نوع سبک آن بکار می رود. این بلوک های سیمانی سبک از سیمان پورتلند، حباب های هوا و پوکه های معدنی تولید می شوند. از مزایای ساخت استخر با بلوک سیمانی می توان به قیمت مقرون به صرفه، اجرای آسان تر، مقاومت و استحکام استخر اشاره کرد.

تماس با برکه

استخر بتنی چیست؟

سیمان در واقع جزئی از بتن است، اما معمولا با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. بتن ترکیبی از آب، ماسه، سنگدانه و سیمان می باشد. استخر بتنی با پاشش گونیت یا شاتکریت ایجاد می شود. بعد از پاشش بتن، حدودا 28 روز زمان لازم است تا خشک شود. هر چه میزان سیمان در ترکیب بیشتر باشد، بتن قوی تر خواهد بود. هر چند بتن در برابر نیروی فشاری از مقاومت بالایی برخوردار است ولی مقاومت کششی پایینی دارد.

استخرهای بتنی از استحکام خوبی برخوردار هستند و می توان ابعاد و شکل استخر را مطابق سلیقه مالک طراحی نمود. ساخت نوع استخرها بر خلاف استخرهای فایبرگلاس یا بلوکی، گران و پر هزینه است. اما در عوض شما می توانید استخر رویایی خود را بسازید.

استخر بتنی چیست؟

مراحل ساخت استخر با بلوک سیمانی

استخرهای سیمانی یکی از پر طرفدار ترین انواع استخر به شمار می روند که اغلب در باغ و ویلاها ساخته می شوند. ساخت این نوع استخرها نیازمند رعایت یک سری اصول و قوانین می باشد که در صوت عدم رعایت می تواند بر نتیجه کار تاثیر بگذارد.

هر چند ساخت استخر بلوکی مانند ساخت استخر پيش ساخته ساده به نظر می رسد، اما بهتر است کمی با روش ساخت و ساز آشنایی داشته باشید. بنابراین مشورت با افراد متخصص در این زمینه ضروری است. در ادامه به توضیح چگونگی ساخت استخر بتنی خانگی می پردازیم:

1.انتخاب مکان مناسب

قبل از هر چیز باید مطمئن شوید بهترین مکان را برای احداث استخر بتنی خانگی خود انتخاب نموده اید. در واقع محل ساخت استخر سیمانی باید از نظر اندازه مناسب باشد. علاوه بر این، انتخاب موقعیت آفتابگیر برای استخر می تواند بسیار هوشمندانه باشد. چرا که هم می توان بعد از شنا آفتاب گرفت و هم آب استخر را گرم خواهد نمود.

سعی کنید مکانی را انتخاب کنید که دور از ریشه درختان باشد. زیرا رشد ریشه درختان به مرور زمان می تواند به تاسیسات کف استخر آسیب وارد کند.

2.طراحی نقشه استخر

سپس نوبت به طراحی نقشه استخر می رسد! باید بدانید که به دنبال استخر سیمانی با چه فرم و شکلی و ابعادی هستید؟ آیا استخر مستطیلی را ترجیح می دهید یا می خواهید دایره ای شکل باشد؟ کافیست با پیمانکار در این زمینه مشورت کنید و هزینه ها را نیز در نظر بگیرید. چرا که هر چه فرایند ساخت استخر پیچیده تر باشد، هزینه های بیشتری باید پرداخت کنید.

3.خاک برداری

حالا زمان اجرای عملیات ساخت استخر با بلوک سیمانی فرا رسیده است. بنابراین باید محل مورد نظر برای احداث استخر، خاک برداری شود. ابتدا کاسه استخر را اندازه گیری کنید. به کمک ریسمان و گچ نقاط را به یکدیگر متصل کنید تا خاک برداری را به طور دقیق انجام دهید. برای خاک برداری استخر سیمانی حداقل 2 متر باید در نظر بگیرید.

4.شفته ریزی، بتن ریزی و آرماتور بندی

پس از حذف خاک اضافی از محل احداث استخر سیمانی، شفته ریزی انجام می شود. این کار مانع جذب ملات به خاک و همچنین نفوذ آب زیرزمینی به استخر خواهد شد. بدین منظور باید کف و دیواره های استخر چندین بار خیس کرده و سپس مخلوط شفته آهک و سیمان را اعمال کنید.

پس از این که شفته خشک شد، باید یک لایه تقریبا 1 سانتی متری بتن روی سطح ریخته و سپس با سنگ آن را بپوشانید. سپس به گونه ای آرماتور فلزی را داخل ملات سنگ و بتن قرار داده که بخشی از آن بیرون از ملات قرار گیرد. چرا که بلوک های سیمانی باید روی آرماتور واقع شوند.

5.لوله کشی استخر

این مرحله حتما باید به افراد زبده و چیره دست سپرده شود. چرا که لوله کشی یکی از مهم ترین بخش های ساخت استخر سیمانی به شمار می رود. در واقع لوله کش به  کمک نقشه لوله کشی استخر و تجهیزات مناسب، اقدام به لوله کشی می نماید. یک مهندس برق و تاسیسات نیز باید به چگونگی نصب تجهیزات آبرگم کن، پمپ تصفیه و غیره نظارت داشته باشد.

6.نصب بلوک سیمانی

در انتها، ابتدا کف استخر به طور کامل تمیز و شسته می شود. پس از خشک شدن، بلوک های سیمانی روی آرماتور فلزی قرار می گیرند و فضای خالی بین آن ها با بتن پر می شود.  وقتی همه چیز کاملا خشک شد، می توانید شروع به پر کردن استخر با آب کنید. سریع ترین روش، تخلیه یک کامیون آب در استخر است.

مراحل ساخت استخر با بلوک سیمانی

مزایا و معایب استخر سیمانی و بتنی

ساخت استخر با بلوک سیمانی در مقایسه با ساخت استخر فایبر گلاس، آجری و غیره از قیمت مقرون به صرفه تری برخوردار است. یکی از مهم ترین مزایای استخرهای سیمانی، امکان ساخت آن در ابعاد و اشکال هندسی متنوع می باشد. در واقع استخرهایی با بلوک سیمانی بعد از استخرهای بتنی، از نظر تنوع در فرم بهترین نوع استخر به شمار می روند.

ساخت استخرهای سیمانی نسبت به استخرهای بتنی راحت تر است. چرا که استخر بتنی نیاز به قالب گذاری دارد و قالب همیشه در دسترس نیست.

در ادامه به توضیح مزایای استخرهای بتنی می پردازیم:

  • ساخت سفارشی: یکی از مهم ترین مزایای استخرهای بتنی قابلیت تنظیم آن با خواسته مالک می باشد. در واقع شما می توانید اندازه، شکل یا هر ویژگی که به دنبال آن هستید را روی استخر بتنی پیاده سازی کنید. البته باید بدانید که طرح های پیچیده گران تر خواهد بود.
  • با دوام: استخرهای بتنی از دوام بالایی برخوردار هستند. بر خلاف استخرهای وینیلی که ممکن است در اثر برخورد جسم تیز آسیب ببینند، استخرهای بتنی و فایبرگلاس این ضعف را ندارند.
  • ظاهر زیبا: بتن ظاهر خوبی دارد و می تواند یک استخر کلاسیک را به شما ارائه دهد. لازم نیست نگران حباب زدن یا جدا شدن آستر آن باشید و در صورت رعایت نکات نگهداری از استخر بتنی، از تشکیل لک و جلبک ها جلوگیری خواهید کرد.

اما از معایب ساخت استخر با بلوک سیمانی می توان به نیاز به پوشش ضد آب اشاره کرد. از طرف دیگر، وزن بالای بلوک سیمانی، جابجایی آن را دشوار می سازد. در ادامه به توضیح معایب استخرهای بتنی می پردازیم:

  • فرایند طولانی ساخت: راه اندازی یک استخر بتنی فرایند طولانی در پی دارد. بر خلاف استخرهای بلوک سیمانی، فایبرگلاس، وینیلی که در طول چند هفته ساخته می شوند، استخرهای بتنی به حدود یک ماه زمان نیاز دارند.
  • سطح ناهموار: فضای داخلی یک استخر بتنی با دوام است اما در عین حال ناهموار می باشد. این مسئله به خصوص برای کودکان کمی ناراحت کننده خواهد بود.
  • هزینه بالا: همانطور که می دانید امکان تشکیل جلبک روی سطح بتن وجود دارد. در صورت فرو رفتن جلبک در سطح، باید برای از بین بردن آن از مواد شیمیایی استفاده کنید. از طرف دیگر بتن پایه قلیایی دارد که به طور دائم PH آب استخر را افزایش می دهد. بنابراین برای حفظ تعادل آب باید آن را آزمایش کنید و مرتبا به آن اسید اضافه کنید. از این رو هزینه ساخت استخرهای بتنی نسبت به استخرهای وینیل و فایبرگلاس بیشتر است.
  • صافکاری مکرر: بتن با نمک ناسازگار است. نمک محلول در آب، طول عمر پوشش داخلی استخر بتنی را کاهش می دهد. بنابراین شما باید هر 10 تا 1 سال، گچ روی سطح بتن را بسابید. برای این کار باید افراد حرفه ای را استخدام کنید.

فاکتورهای مهم برای طراحی استخر بتنی

استخر شاید یکی از با ارزش ترین سرمایه گذاری های شخصی باشد که تابحال انجام داده اید. زمانی که نوبت به طراحی استخر می رسد، صاحبان املاک معمولا بین دو راهی انتخاب بتن یا فایبرگلاس قرار می گیرند. در واقع هیچ یک از انواع استخر بر دیگری برتری ندارند و همه چیز بستگی به نیاز شما دارد.

 افرادی که به ظاهر استخر اهمیت می دهند، معمولا نوع بتنی را انتخاب می کنند. چرا که تنوع بیشتری دارد و می توان آن را به صورت کاملا سفارشی ساخت. البته هزینه استخر بتنی نسبت استخرهایی با بلوک سیمانی، استخرهای فایبرگلاس و غیره بیشتر است. اما در عوض هزینه نگهداری و تعمیرات آن کم تر است و شما می توانید استخر رویایی خود را داشته باشید. در ادامه به توضیح فاکتورهای مهم برای طراحی استخر بتنی می پردازیم:

اندازه

از آنجایی که اندازه استخر به فضای موجود بستگی دارد، شما باید ابعاد استخر را با توجه به فضای باغ یا ویلا انتخاب کنید. هنگام تعیین اندازه استخر باید به تعداد افرادی که از آن استفاده می کنند، دقت داشته باشید. همچنین باید فضایی را به نصب کباب پز و تعطیلات آخر هفته خود اختصاص دهید.

یکپارچگی

یکی دیگر از فاکتورهای مهم هنگام طراحی استخر، همخوانی منظره حیاط با معماری خانه است. شاید به همین دلیل است که اغلب مشتریان ما، ساخت استخر با بلوک سیمانی و بتنی را ترجیح می دهند. چرا که می توانند مطابق با خواسته خود، استخری متناسب با فضای خانه خود داشته باشند.

بودجه

استخر بتنی به بودجه بیشتری نسبت به استخر بلوکی، فایبرگلاس و غیره نیاز دارد. شما قبل از انتخاب نوع استخر باید مطمئن شوید بودجه کافی برای ساخت آن در اختیار دارید.

انتخاب پیمانکار

هزینه های غیر منتظره در هر پروژه ساختمانی ممکن است رخ بدهد. ساخت استخر نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگر می خواهید استخر شما یک سرمایه گذاری مناسب و مکانی عالی برای تفریح خانوادگی باشد، باید از یک گروه مهندسی معتبر و حرفه ای کمک بخواهید.

مزایا و معایب استخرهای بتنی و سیمانی

نکات مهم درباره ساخت استخر بتنی و سیمانی

همانطور که گفتیم، ساخت استخر بلوکی یک فرایند مقرون به صرفه و آسان است. مقاوم سازی استخر های سیمانی یکی از مهم ترین عواملی است که مانع تخریب و ایجاد ترک های عمیق در آن می شود. ساخت استخر بتنی و سیمانی فرایند پیچیده ای است که در اینجا به توضیح نکات مهم درباره آن می پردازیم:

برای ساخت استخر باید ابتدا طرح اولیه کلیه تجهیزات و لوله کشی آماده شود!

به منظور نصب فیلترها، پمپ های فیلتراسیون، پمپ حرارتی، شیرها، لوله ها و غیره باید یک طرح اولیه ارائه شود. در واقع نموداری باید چیدمان لوله کشی استخر را به تصویر بکشد و سپس اجرای آن به گروه عملیاتی سپرده شود.

ساخت استخر بتنی به زمان زیادی نیاز دارد!

به طور متوسط، برای ساخت یک استخر بتنی 3 تا 4 ماه زمان لازم است. در این مدت باید بدنه استخر حدود 30 روز خالی بماند تا بتن خشک شود. اما برای ساخت استخر فایبرگلس تنها 3 تا  4 هفته زمان نیاز دارید و می توان از روز دوم، استخر را پر از آب کرد.

ساخت استخر بتنی فرایند پیچیده ای است!

ساخت و ساز انواع استخر می تواند کمی زمان بر و پیچیده باشد، اما استخر سیمانی و بتنی دشواری بیشتری دارد. در واقع لازم است که بتن بر روی کل سطح با شیلنگ های مخصوص اسپری شود و مواد آن می تواند در همه جا پخش شود.

آب ناخالص باعث ایجاد لک روی سطح استخر می شود!

راه اندازی یک استخر بتنی نیاز به تخصص و مهارت ویژه دارد. در صورتی که آب PH کمی داشته باشد یا کلر و یا سختی آن کم باشد، می تواند باعث ایجاد لک روی بدنه استخر شود.

فازهای چندگانه به معنای استفاده از تیم های عملیاتی بیشتر است!

ساخت استخر بتنی در حیاط خانه شما، مراحل متعددی را در بر می گیرد. هر یک از این مراحل نیاز به مهارت های متفاوتی دارد. بنابراین کارگران مختلفی برای هر بخش از ساخت و ساز استخر به کار گرفته می شوند. یک گروه حفاری انجام می دهد، تیم دیگر فولاد می بندند، گروهی دیگر لوله کشی می کنند و غیره.

از پوکه 20 سانتی متری برای ساخت استخر بلوکی استفاده می شود!

معمولا از پوکه با عرض 20 سانتی متر برای ساخت استخر بلوکی استفاده می شود. چرا که هم سبک است و هم ارزان قیمت! از طرف دیگر عایق خوبی محسوب می شود. ساخت استخر با بلوک های پوکه ای سبک، پیشرفت سریع تری نسبت به استخرهای پنلی دارد.

مقاومت زمین باید ارزیابی شود!

ارزیابی مقاومت زمین به کمک افراد متخصص در این زمینه انجام می شود. چرا که استخر بلوکی باید در بهترین و مقاوم ترین زمین ساخته شود تا توانایی تحمل تنش های برشی و فشارهای هیدرودینامیکی را داشته باشد.

ضخامت دیوار استخر بلوکی به موارد متعددی بستگی دارد!

ضخامت دیوار استخر بلوکی به عواملی مانند نوع بلوک ها، مصالح ساختمانی، قوانین و مقرارت محلی ساختمان و غیره بستگی دارد. در واقع ضخامت دیواره استخر باید به گونه ای انتخاب شود که ایمنی، طول عمر و پایداری استخر را تضمین کند. هر چه دیوار ضخیم تر باشد، استحکام سازه ای بیشتر خواهد بود. اما در عوض هزینه بیشتری باید پرداخت کنید.

برای ساخت استخر کوچک با سیمان باید حداقل 40 سانتی متر ضخامت برای دیوار آن در نظر گرفته شود. ارتفاع بلوک ها متغیر است ولی معمولا با طول 40 سانتی متر ساخته می شوند. هنگام ساخت استخر بلوکی، بلوک ها به صورت طولی چیده می شوند.

نکات مهم درباره ساخت استخر بتنی

جایگزین استخرهای بتنی

در صورتی که ایده ساخت استخر بتنی به ذهن شما رسیده، می توانید آن را با گزینه های دیگر نیز مقایسه کنید. در نهایت مورد مناسب برای ویلای خود را برگزینید. در واقع شما می توانید استخر وینیل و یا فایبرگلاس را نیز انتخاب کنید. در اینجا به توضیح این نوع استخرها می پردازیم:

استخر وینیلی

نصب استخرهای وینیلی حدود 4 تا 8 هفته به طول می انجامد و هزینه ساخت و ساز این نوع استخرها نسبت به استخرهای فایبرگلاس یا بتنی کم تر خواهد بود. با این حال، شما باید هر 5 تا 9 سال یک بار برای تعویض آستر وینیل استخر خود اقدام نمایید.

این نوع استخرها نسبت به استخر بتنی از سطح صاف تری برخوردار هستند ولی دوام کم تری دارند. شکل و اندازه استخرهای وینیل را می توانید مانند استخرهای بتنی به دلخواه خود انتخاب کنید.

استخرهای فایبرگلاس

ساخت استخرهای فایبرگلاس برای شما هزینه زیادی در بر دارد ولی در عوض نسبت به استخر بتنی و وینیلی نیاز به نگهداری و تعمیرات کم تری دارد. بنابراین با انتخاب استخر فایبرگلاس در دراز مدت می توانید در هزینه ها صرفه جویی کنید.

هرچند در انتخاب شکل و اندازه استخرهای فایبرگلاس چندان دست شما باز نیست، اما می توانید مدلی متناسب با نیاز خود را پیدا کنید. بدنه استخر فایبرگلاس بر خلاف استخرهای دیگر در خارج از محل مورد نظر ساخته می شوند و سپس به حیاط خانه شما منتقل می گردند.

هزینه ساخت استخر با بلوک سیمانی

هزینه ساخت استخرهایی که با بلوک سیمانی ساخته می شوند، نسبت به سایر استخرها کم تر خواهد بود. در واقع قیمت مصالح بتنی نسبت به متریال دیگر ارزان تر می باشد. تعمیرات و نگهداری این نوع استخرها که به آن استخر خانگی نیز گفته می شود، بسیار ساده و کم هزینه است.

از آنجایی که استخرهای سیمانی از مقاومت بالایی در برابر تنش ها برخوردار هستند، به ندرت دچار خرابی خواهند شد. دیواره های این نوع استخرها مثل دیوار برشی عمل می کنند و در مقابل فشار آب یا نشست خاک مقاوم هستند. کف استخرهای سیمانی به راحتی دچار ترک خوردگی نمی شود. بنابراین هزینه های گزاف برای تعمیرات را بر شما تحمیل نمی کند.

جمع بندی

استفاده از بلوک های سیمانی یکی از مقرون به صرفه ترین روش های احداث استخر به شمار می رود. هر چند شما می توانید انواع استخرهای بتنی، وینیلی یا فایبرگلاس را برای ویلای خود انتخاب کنید، اما لازم است که قبل از اجرای عملیات تمامی جوانب را در نظر بگیرید. در این مقاله به توضیح ساخت استخر با بلوک های سیمانی و بتنی، ساخت استخر ذخیره اب کشاورزی و همچنین روش های جایگزین برای ساخت استخر پرداختیم.

آگاهی از مزایا و معایب، هزینه و فرایند ساخت استخر بتنی به شما کمک می کند تا بهترین تصمیم را بگیرید. اما این به تنهایی کافی نیست. شما باید با انواع استخرهای فایبرگلاس، وینیلی، بتنی یا بلوک سیمانی آشنا شوید. مقایسه انواع استخر در این مقاله به شما کمک می کند تا بتوانید گزینه مناسب برای ویلا یا باغ خود را انتخاب کنید.

مجموعه برکه نه تنها در خدمات مربوط به آب بندی تخصص دارد، بلکه ساخت و ساز استخرهای سیمانی و بتنی را انجام می دهد. در صورتی که اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید. گروه مهندسی برکه با تکیه بر سال ها تجربه و همچنین تکنولوژی روز دنیا اقدام به ارائه خدمات مربوط به ساخت انواع استخر سیمانی، وینیلی و فایبرگلاس و ساخت استخر کوچک با سیمان نموده است. شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره آب بندی سقف با همکاران ما تماس بگیرید.

بلوک سیمانی چیست؟

بلوک سیمانی که یکی از مصالح پیش ساخته به شمار می رود، از ترکیب آب، شن، ماسه و سیمان پورتلند ساخته می شود.

مراحل ساخت استخر با بلوک سیمانی کدامند؟

انتخاب مکان مناسب، طراحی نقشه استخر، خاک برداری، شفته ریزی، بتن ریزی و آرماتور بندی، لوله کشی استخر، نصب بلوک سیمانی

مدت زمان ساخت استخر بتنی چقدر است؟

به طور متوسط، برای ساخت یک استخر سیمانی حدودا 3 تا زمان لازم است. در این مدت باید بدنه استخر حدود 30 روز خالی بماند تا بتن خشک شود.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد امتیاز : 35

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *