loader image

آب بندی مخازن تحت فشار

خانه | خدمات آب بندی مخازن | آب بندی مخازن تحت فشار

آب بندی مخازن تحت فشار

مخازن تحت فشار کاربردهای گسترده ای دارند و معمولا برای نگهداری سیالات (مایعات و گازها) در فشارهای مختلف استفاده می شوند. آب بندی این نوع مخازن برای جلوگیری از نشت آن به بیرون و یا نفوذ آب و رطوبت به داخل از اهمیت بالایی برخوردار است. با ما همراه باشید تا درباره آب بندی مخازن تحت فشار و انواع آن بیشتر بدانید.

آب بندی مخازن تحت فشار

آب بندی مخازن

آب بندی مخازن یکی از مهم ترین بخش های پروژه های عمرانی به شمار می رود. برای آب بندی مخازن با توجه به نوع آن از روش های مختلفی استفاده می شود. باید بدانید که آب بندی مخازن به دو صورت فشار مثبت و فشار منفی انجام می گردد. در صورتی که مخزن پر باشد و قادر به تخلیه آن نباشیم، می توانیم آب بندی فشار منفی را انجام دهیم. بدین ترتیب که لایه بیرونی مخزن را آب بندی می کنیم. اما اگر مخزن خالی باشد، می توان روش آب بندی فشار مثبت را به کار گرفت. در این روش آب بندی از داخل مخزن انجام می شود.

آب بندی مخازن

مخازن تحت فشار و انواع آن!

مخازن تحت فشار ( Pressure Vessle) به مخازن استوانه ای شکلی گفته می شود که برای نگهداری مایعات یا گازها، تحت فشاری متفاوت با فشار اتمسفر بکار می رود. این نوع مخازن که اغلب در صنعت نفت و گاز مورد استفاده قرار می گیرند، گاهی برای ذخیره سازی آب در پشت بام یا پارکینگ خانه ها نیز دیده می شوند.

رایج ترین مخازن تحت فشار بر اساس کاربرد آن را می توان به سه دسته مخازن ذخیره سازی آب، مخازن مبدل حرارت و مخازن فرایند تقسیم بندی نمود. در ادامه به توضیح این مخازن می پردازیم:

  • مخازن ذخیره سازی آب: پمپ آب یکی از پر کاربرد ترین انواع مخازن تحت فشار به شمار می رود. در این نوع مخزن، هوای فشرده توسط تیوپ از آب ذخیره شده جدا می شود و سپس آب را به بیرون هدایت می کند. کپسول گاز خانگی یا کپسول گاز خودرو شکل دیگری از مخازن تحت فشار برای ذخیره سازی می باشند.
  • مخازن مبدل حرارت: مخازن مبدل حرارت نیز دومین نوع پر کاربرد مخازن تحت فشار می باشند. مبدل های حرارتی در تمامی مراحل زندگی مدرن از مصارف صنعتی گرفته تا خدمات غذایی و غیره کاربرد دارند. از آنجایی که دمای بالا می تواند به این مخازن آسیب وارد کند، انتخاب مواد اولیه در ساخت آن ها اهمیت زیادی دارد. ماده پایه که در ساخت این مخازن استفاده می شود، فولاد کربن است.
  • مخازن فرایند: مخزن فرایند به مخزنی گفته می شود که برای اجرای قسمتی از یک فرایند بزرگ تر، طراحی و تولید می گردد. این نوع مخازن در صنایع مختلفی مانند صنایع شیمیایی، پتروشیمی، غذایی، هسته ای و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

تماس با برکه

اما انواع مخازن تحت فشار بر اساس مواد سازنده آن به چهار دسته تقسیم می شوند. این مخازن عبارتند از:

  • مخازن نسل اول: مخازن تمام فلزی که برای ذخیره مایعات و گازها در فراینده های صنعتی استفاده می شوند. از معایب این نوع مخازن می توان به وزن بالای و جابجایی دشوار آن اشاره کرد.
  • مخازن نسل دوم: مخازن استیل که دارای یک لایه داخلی از جنس فیبر کربن هستند، مخازن نسل دوم نامیده می شوند. مزیت این نوع مخازن نسبت به مخازن نسل اول، وزن کم تر و استحکام بالاتر آن می باشد.
  • مخازن نسل سوم: مخازن کامپوزیت با الیاف کربن، نسل سوم از مخازن تحت فشار به شمار می روند. در واقع این مخازن توانایی تحمل فشار بیشتری نسبت به دو نسل قبل را دارند.
  • مخازن نسل چهارم: و اما مخازن تمام فیبر کربنی، مخازن تحت فشار نسل چهارم هستند. لایه داخلی این نوع مخازن از جنس پلی آمید و پلی اتیلن است. این مخازن از وزن پایین تر و مقاومت بالاتر نسبت به گروه های قبلی برخوردار می باشند.

مخازن تحت فشار کروی

مخازن تحت فشار بر اساس شکل هندسی خود نیز به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. در اینجا به توضیح رایج ترین انواع مخازن با توجه به شکل ظاهری آن ها می پردازیم:

  • مخازن تحت فشار کروی: این نوع مخازن برای نگهداری سیالات پر فشار مورد استفاده قرار می گیرند. ساخت مخازن کروی دشوار است و بنابراین نسبت به سایر انواع مخازن تحت فشار گران قیمت تر خواهد بود. شکل کروی این مخازن باعث می شود نیاز به فضای زیادی برای نصب داشته باشند.
  • مخازن تحت فشار مخروطی: این نوع مخازن که به شکل مخروطی ساخته می شوند، نسبت به سایر انواع مخازن تحت فشار کم تر مورد استفاده قرار می گیرند.
  • مخازن تحت فشار استوانه ای: یکی از رایج ترین انواع مخازن تحت فشار، نوع استوانه ای آن می باشد که به دو شکل عمودی و افقی تولید می شوند. این نوع مخازن نسبت به نوع کروی، نیاز به فضای کم تری برای نصب دارند.

مخازن تحت فشار و انواع آن!

آب بندی مخازن تحت فشار

در صورتی که مخازن تحت فشار دچار پارگی و ساییدگی شدید شوند، می توان از طریق عایق کاری و آب بندی مشکل آن را برطرف نمود. معمولا سازندگان مخازن تحت فشار با فرایند پاشش، اکسیدهایی در مقیاس نانو بر روی سطح یاتاقان ارائه می کنند. در نتیجه لایه ای از پوشش عایق الکتریکی با ضخامت یکنواخت و چسبندگی عالی تشکیل می دهد.

بنابراین عایق کاری و آب بندی مخازن تحت فشار باعث می شود که این مخازن تحت تاثیر رطوبت قرار نگیرند و دچار خوردگی نشوند. توجه داشته باشید که در صورت بروز نشتی در مخازن تحت فشار در سریع ترین زمان ممکن برای تعمیر آن اقدام کنید.

اما چگونه بدانیم که منبع تحت فشار نیاز به آب بندی دارد؟ از علائم نشتی منبع تحت فشار می توان به خاموش و روشن شدن مکرر پمپ، افت فشار محسوس تیوپ منبع تحت فشار، تغییر در حجم و کیفیت مایع داخل مخزن و غیره اشاره کرد.

آب بندی مخازن تحت فشار

گروه صنعتی برکه، نامی آشنا در زمینه ارائه خدمات آب بندی مخازن تحت فشار، آب بندی مخازن فاضلاب و آب بندی مخازن فلزی و بتنی به شمار می رود. این مجموعه علاوه بر آب بندی مخازن، خدمات طراحی، ساخت، نگهداری و تعمیرات آن را نیز ارائه می کند. همانطور که می دانید آب بندی مخازن تحت فشار از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در اولین فرصت برای دریافت چنین خدماتی اقدام نمایید. در صورتی که اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، از یک متخصص کمک بخواهید برای آب بندی مخازن تحت فشار و خدمات مربوطه با همکاران ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

روش های آب بندی مخازن کدامند؟

آب بندی مخازن به دو صورت فشار مثبت و فشار منفی انجام می گردد.

مخازن تحت فشار چیست؟

مخازن تحت فشار ( Pressure Vessle) به مخازن استوانه ای شکلی گفته می شود که برای نگهداری مایعات یا گازها، تحت فشاری متفاوت با فشار اتمسفر بکار می رود.

عایق کاری و آب بندی مخازن تحت فشار چه اهمیتی دارد؟

عایق کاری و آب بندی مخازن تحت فشار باعث می شود که این مخازن تحت تاثیر رطوبت قرار نگیرند و دچار خوردگی نشوند.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد امتیاز : 39

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *