loader image

نانو عایق حرارتی

خانه | خدمات عایق حرارتی | نانو عایق حرارتی

فهرست مطالب

کاهش مصرف انرژی با استفاده از نانو عایق حرارتی

نانو عایق حرارتی برای اولین بار به عنوان پوشش عایق وارد صنعت هوافضا و سپس پزشکی و الکترونیک شد. اما طی دهه‌های گذشته عایق‌های حرارتی نانو در صنایع ساختمانی نیز مورد استفاده قرار گرفته‌اند و امروزه مصرف آن‌ها بیش از پیش گسترش پیدا کرده است. این مواد با هدف کاستن از هدررفت انرژی و کنترل دما نصب و اجرا می‌شوند. نانو عایق حرارتی در جداره دیوارها قرار می‌گیرد و از انتقال حرارت جلوگیری می‌کند.

اهمیت کاهش مصرف انرژی و مسائل زیست‌محیطی نیز موجب محبوبیت بیشتر این عایق‌ها شده است. علاوه بر این پوشش‌های نانو با جلوگیری از خوردگی، عمر مصالح را افزایش می‌دهند و در درازمدت با کاستن از مصرف انرژی باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شوند. در این مقاله با انواع نانو عایق حرارتی و مزایای آن‌ها آشنا می‌شویم.

کاهش مصرف انرژی با استفاده از نانو عایق حرارتی

کاربرد نانو تکنولوژی در صنعت ساختمان

نانو تکنولوژی در بخش‌های مختلف صنعت ساختمان کاربرد دارد. برای مثال شما می‌توانید مواد افزودنی نانو-سیلیکا را به ترکیبات بتن اضافه کنید. این افزودنی برای افزایش استحکام و مقاومت بتن به آن اضافه می‌شود. همچنین از افزودنی‌های نانو به منظور افزایش سیالیت یا نفوذپذیری آب به درون بتن استفاده می‌شود. نانوتیوب‌ها یا نانوفیبرها به بهبود مقاومت کششی و خمشی سازه‌های بتنی نیز کمک می‌کنند.

مصالح چوبی را نیز می‌توان با نانولوله‌ها یا نانوالیاف ترکیب کرد تا محصولی دوبرابر محکم‌تر از فولاد تولید شود. به طور کلی پوشش‌های حاوی ذرات نانو به چسبندگی، شفافیت، خودتمیز شوندگی، مقاومت در برابر خوردگی و همچنین ایجاد خواص ضدآتش در مواد و مصالح ساختمانی کمک می‌کنند. یکی دیگر از کاربردهای بسیار مهم نانو تکنولوژی در صنعت ساختمان ساخت نانو عایق حرارتی برای جلوگیری از انتقال حرارت و هدررفت گرما در سازه‌های ساختمانی است. امروزه محصولات نانو عایق حرارتی در مقایسه با گذشته قیمت بسیار پایین‌تری دارند و به همین دلیل شاهد استفاده بیشتر از آن‌ها در صنعت ساختمان‌سازی و پروژه‌های عمرانی مختلف هستیم.

تماس با برکه

تفاوت نانو عایق حرارتی و عایق‌های حرارتی سنتی

از گذشته‌های دور روش‌های گوناگون برای عایق کردن دیوارهای ساختمان‌ها و محافظت از داخل منازل در برابر گرما یا سرمای محیط خارج، استفاده می‌شوند. با پیشرفت تکنولوژی محصولات عایق حرارتی ساخته شده با کمک نانوتکنولوژی به دلیل داشتن ویژگی‌های بهتر جای مواد سنتی و قدیمی را گرفته‌اند.

به طور کلی مواد عایق حرارتی سنتی گرما را به سه روش کلی انتقال می‌دهند:

  • هدایت حرارتی: انتقال حرارت با ارتعاش مولکول‌ها در داخل دیواره‌های سلولی
  • گرما شار: انتقال حرارت توسط هوای محصور در سلول‌ها
  • تابش حرارتی: انتقال حرارت بین دیواره‌های سلولی مخالف

محصولات نانو عایق حرارتی با استفاده از تکنولوژی‌های جدید یک یا چند مورد از راه‌های انتقال حرارت که در بالا به آن‌ها اشاره شد را حذف یا تضعیف می‌کنند. به همین دلیل پس از به کار بردن نانو عایق حرارتی در ساختمان شاهد کاهش ضریب انتقال گرما هستیم.

مواد نانو عایق حرارتی رسانایی گرمایی کمتری در مقایسه با عایق‌های سنتی دارند. علاوه بر این می‌توانند ضریب انتقال حرارت همرفتی سطح عایق را نیز کاهش می‌دهند. این در حالیست که نانو عایق حرارتی می‌تواند ضخامت بسیار کمتری داشته باشد و همین موضوع اجرای آن در پروژه‌ها را تسهیل می‌کند.

معرفی انواع نانو عایق حرارتی در صنعت ساختمان

محصولات نانو عایق حرارتی گوناگون در بازار وجود دارد که هرکدام از آن‌ها برای پروژه‌های ساختمانی خاص به کار می‌روند. ویژگی‌های گوناگون این محصولات نیازهای هر پروژه را رفع می‌کنند و می‌توانند با در نظر گرفتن محدودیت‌های مختلف اجرا و نصب شوند. در ادامه با برخی از بهترین و پرکاربردترین نانو عایق‌های حرارتی آشنا می‌شویم.

معرفی انواع نانو عایق حرارتی در صنعت ساختمان

محصولات پلی‌استایرن منبسط شده در ترکیب با پودر گرافیت

پلی استایرن منبسط شده در ترکیب با پودر گرافیت (ESP Graphite) یک نانو عایق حرارتی بی‌نظیر را به وجود می‌آورد‌. پودر گرافیت همزمان با افزودن عامل کف‌کننده (پنتان) به پلی استایرن اضافه و با آن مخلوط می‌شود. این ترکیب باعث می‌شود تا محصول نهایی به رنگ خاکستری تولید شود و علاوه بر این ویژگی‌های فیزیکی بهتری داشته باشد. یکی از مهمترین خواص این محصول در مقایسه با فوم‌های پلی‌استایرن معمولی کاهش 20 درصدی انتقال حرارت است. در این محصول یکی از راه‌های انتقال گرما یعنی تابش حرارتی تا حد زیادی با اضافه کردن پودر گرافیت حذف می‌شود.

نانو عایق حرارتی پلی‌استایرن ترکیب شده با پودر گرافیت تفاوتی با پل‌استایرن‌های معمولی ندارد و به روش‌های مشابه قابل نصب و اجرا در ساختمان است. با اینحال باید توجه داشت که به دلیل رنگ تیره‌تر توان جذب گرمای بیشتری دارند؛ به همین دلیل نباید در نور مستقیم خورشید قرار گیرند. همچنین پس از نصب باید هرچه سریع‌تر لایه‌‌های پوششی دیگر به آن اضافه شوند تا حرارت کمتری را جذب کند. در حال حاضر برخی انواع جدیدتر با پوشش ورق‌های عایق گرافیت به رنگ صورتی نیز تولید شده‌اند که مشکلات مرتبط با جذب گرما را ندارند.

شما می‌توانید از این نانو عایق حرارتی در دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده کنید و در سازه سازه سقف نیز قابل نصب هستند. برای اجرای سقف‌ اصلی سازه می‌توان از انواع مقاوم‌تر این نانو عایق حرارتی استفاده کرد تا ساختمان را در برابر وزن تاسیسات و رویدادهای جوی گوناگون تقویت کند.

پنل‌های نانو عایق حرارتی

پنل‌های نانو عایق حرارتی نخستین بار برای عایق کردن یخچال‌ها و خودروها استفاده شدند، اما امروزه کاربرد آن‌ها در صنعت ساختمان نیز افزایش پیدا کرده است. این محصولات در مقایسه با انواع سنتی خواص عایق حرارتی بهتری دارند و دو راه انتقال گرما را حذف می‌کنند. پایین بودن سطح مشترک کریستال‌های سیلیس موجب کاهش چشمگیر هدایت حرارتی در این پنل‌ها می‌شود. علاوه بر این به دلیل وجود خلاء (0.005 بار) در داخل پنل‌ها امکان انتقال گرما به شیوه همرفت نیز وجود ندارد.

به طور کلی کاهش فشار در مقیاس کم تاثیر چندانی بر توانایی انتقال گرما ندارد، اما زمانی که این افت چشمگیر باشد تاثیر آن را می‌توان مشاهده کرد. در این حالت فاصله میان مولکول‌ها تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند و تماس کمتری با هم دارند.

پنل‌های نانو عایق حرارتی

پنل‌های نانو عایق حرارتی دارای یک یک پوسته و یک پوشش داخلی هستند. پوسته این پنل‌ها با استفاده از فوم فشرده سیلیکا همراه با سیلیکون کاربید (SiC) یا دیگر ترکیبات ضد اشعه مادون قرمز، تهیه می‌شود. این پوسته انتقال گرما به روش تشعشع را کاهش می‌دهد و وجود فیبرهای ارگانیک مقاومت آن را بیشتر می‌کند. پوشش داخلی نیز پس از ایجاد خلاء تنها 0.1 میلی‌بار فشار دارد و با استفاده از یک لمینت مهر و موم شده است. این لمینت از چندین لایه پلی‌اتیلن-ترفتالات (PET) یا پلی‌اتیلن (PE) همراه با چند پوشش 30 نانومتری آلومینیوم تشکیل می‌شود. آلومینیوم به عنوان عایق هوا و بخار آب در لمینت به کار می‌رود.

شما می‌توانید نانو عایق حرارتی را روی جداره‌های دیوار نصب کنید یا آن‌ها را به صورت ساندویچ در میان دیگر لایه‌ها به کار ببرید. این پنل‌های بی‌تظیر را می‌توان در انواع پروژه‌های ساختمانی استفاده کرد. معمولا ابعاد این پنل‌ها بزرگ است و به صورت ویژه برای هر پروژه طراحی می‌شوند. ضخامت پنل‌ها بین 10 تا 50 میلی‌متر است، به همین دلیل می‌توان آن‌ها را به راحتی در میان دو لایه شیشه‌ یا فلز قرار داد تا علاوه بر کاهش انتقال حرارت موجب زیبایی بیشتر نمای سازه شوند.

عایق‌های حرارتی ایروژل

ایروژل یک ماده فوق سبک و متخلخل است که به صورت مصنوعی از ژل بدست می‌آید. در این فرایند ترکیب مایع ژل با گاز جایگزین می‌شود تا یک عایق حرارتی بی‌نظیر داشته باشیم. این ماده جامد با چگالی بسیار پایین و ضریب انتقال حرارت ضعیف کاربردهای بسیار زیادی دارد. ایروژل کم‌چگال‌ترین ماده است و ویژگی‌های فیزیکی بسیار خاص و ویژه دارد. اولین انواع ایروژل با استفاده از ژل‌های سیلیکا تولید شد، اما امروزه آن را با موادی چون آلومینا، کرومیا، دی‌اکسید قلع و کربن نیز تولید می‌کنند.

نانو عایق حرارتی ایروژل در دهه 1980 میلادی و با هدف استفاده در پروژه‌های فضایی ناسا طراحی شد. در دهه 2000 با اضافه کردن فیبر به ایروژل و افزایش مقاومت آن نوعی ماده عایق حرارتی برای صنعت ساختمان تولید کردند. این ماده با داشتن پارامترهای تکنیکی بسیار خوب به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت. سیلیکا ایروژل از 99.8 درصد هوا تشکیل شده است و ضریب انتقال حرارت بسیار پایینی دارد.

نانو عایق حرارتی ایروژل علاوه بر داشتن خواص مکانیکی و فیزیکی خوب و انتقال حرارت پایین، ماده‌ای دوستدار زیست‌محیطی است و به طور کامل می‌توان آن را بازیافت کرد. مهمترین عامل که انتقال گرما در آن را تا حد زیادی کاهش می‌دهد زنجیره مولکولی یک‌بعدی ایروژل است. به عبارت دیگر هوا نمی‌تواند درون ایروژل جریان پیدا کند و به همین دلیل تمام راه‌های انتقال حرارت مختل می‌شوند. همچنین انتقال گرما به شیوه تماسی نیز در ایروژل بسیار پایین است، زیرا اجزای ایروژل تماس بسیار پایینی با یکدیگر دارند.

هزینه بالای نانو عایق حرارتی ایروژل استفاده از آن در صنعت ساختمان را تا حد زیادی محدود می‌کند. شما می‌توانید از این عایق برای بهینه‌سازی‌های ثانویه و رفع خطاهای طراحی ساختمان استفاده کنید. عایق ایروژل را می‌‎توان در سازه‌های بتنی داخلی یا خارجی، لبه‌‌های پنجره، روکش‌های رول و عایق‌بندی لوله‌ها و ظروف به کار ببرد. ایروژل را در ترکیب با شبکه‌های فایبرگلاس و به صورت رول در سازه‌های ساختمانی نصب می‌کنند. بنابراین شما می‌توانید پوشش‌های 2 تا 10 میلی‌متری را، بدون کاهش استحکام کششی و الاستیسیته در بخش‌های مختلف، مورد استفاده قرار دهید.

پوشش‌های عایق حرارتی نانو سرامیک

در اوایل دهه 1980 اولین مواد نانو، مخصوصا نانو سرامیک‌ها، سنتز شدند. به طور کلی تمام محصولات عایق رتگی مانند ترمو-شیلد، پروتکتور، MANTI و سرامیک‌های TSM حاوی سلول‌های سرامیکی میکروسکوپی هستند. این مواد نانو از سرامیک مذاب در فشار و دماهای بسیار بالا (1,500 درجه سانتی گراد) به دست می‌آیند.

در این فضاهای خلاء و میکروسکوپی فرایند انتقال گرما به روش‌ها نامتداول انجام می‌شود که عبارتند از:

  • هدایت حرارتی در داخل دیواره‌های سلولی
  • شار گرما میان ذرات هوای محصور در سلول‌ها
  • تابش حرارتی بین دیواره‌های سلولی مخالف

با اینحال از آنجا که دیواره‌های سلولی سرامیک میکروسکوپی بسیار نازک است شاهد انتقال گرمای بسیار پایین میان آن‌ها هستیم. شار حرارتی نیز در فضاهای میکرو خلاء بسیار پایین است و بیشتر برخوردهای ذرات با دیواره‌های سلولی انجام می‌شوند. به همین دلیل سطح داخلی سرامیک سلولی به عنوان عایق حرارتی عمل می‌کند و 60 تا 80 درصد گرمای تابشی را بازتاب می‌دهد.

پوشش‌های عایق حرارتی نانو سرامیک

پوشش‌های عایق حرارتی نانو سرامیک را می‌توان به صورت استاندارد در دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان‌ها به کار برید. این پنل‌ها تا حد زیادی گرما و جریان حرارت را کاهش می‌دهند و مقاومت بسیار خوبی به عنوان عایق دارند. همچنین پوشش‌های عایق حرارتی نانو سرامیک بسیار انعطاف‌پذیر، غیرسمی، مقاوم در برابر پرتو فرابنفش، مقاوم در برابر آتش، قابل شست‌وشو و مقاوم در برابر ترکیبات شیمیایی هستند. علاوه بر این شما می‌توانید این پوشش را به راحتی بر روی موادی مانند بتن، سرامیک، پلاستر، فلز، شیشه، چوب و پلاستیک بچسبانید و نصب کنید.

معمولا از پوشش‌های عایق حرارتی نانو سرامیک برای عایق‌بندی دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده می‌شود، اما شما می‌توانید از آن برای عایق کردن لوله و ایجاد لایه عایق آتش و خوردگی نیز استفاده کنید. مهمترین مزیت این پوشش عایق را می‌توان امکان نصب آن در فضاهای خاص که پنل‌های ضخیم قابل اجرا نیستند، دانست. پیش از نصب این پوشش باید سطح به طور کامل پاکسازی شود و تمام خاک، گرد و غبار، زنگ‌زدگی، روغن و گریس را پاک کنید. توجه داشته باشید که این پوشش‌ مایع است و زمان خشک شدن آن با توجه به دما می‌تواند متفاوت باشد (در دمای 20 درجه سانتی‌گراد حدود 4 تا 5 ساعت).

متریال‌های تغییر فاز

متریال‌های تغییر فاز محبوبیت بسیار زیادی در صنعت ساختمان‌سازی به دست آورده‌اند. از این مواد برای مقاوم‌سازی و همزمان بهینه‌سازی انرژی استفاده می‌کنند. این ماده موجب کاهش تلفات حرارتی می‌شوند و گرما را در خود ذخیره می‌کنند. محصولات PCM (Phase Change Materials) موجب تغییر خواص کلیدی مواد، مانند ظرفیت گرمایی و هدایت حرارتی، می‌شوند. در سال‌های اخیر تحقیقات بسیار زیادی درباره انواع روش‌های ساخت، ضخامت بهینه و محل نصب لایه PCM انجام شده است. علاوه بر این‌ها ساختار بسیار خاص متریال‌های تغییر فاز به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در طول عمر خود مقدار بسیار زیادی انرژی ذخیره کنند و صرفه‌جویی قابل‌توجه در مصرف انرژی حاصل شود.

شما می‌توانید PCM را در بخش‌های خاص از ساختمان، که هدررفت گرما در آن‌ها بیشتر است، نصب و استفاده کنید. این کار می‌تواند مصرف انرژی وسایل گرمایشی و سرمایشی ساختمان را تا 30 درصد کاهش دهد. برای مثال اگر یک اتاق به دلیل تابش نور خورشید در روزهای آفتابی تا حد زیادی گرم می‌شود، با قرار دادن PCM بر روی دیوارها  بخش زیادی از گرمای اضافی جذب و ذخیره می‌شود تا در طول شب‌های خنک آزاد شوند. نصب نانو عایق حرارتی در سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی نیز تا حد زیادی موجب کاهش اندازه و هزینه اجرای آن‌ها خواهد شد.

مکانیسم صرفه جویی در مصرف انرژی با نانو عایق حرارتی

نانو عایق حرارتی، یک نماینده پیشرفته از فناوری‌های نانو در دنیای علم و صنعت است که با ارتقاء عملکرد عایق حرارتی، به صرفه‌جویی در مصرف انرژی و بهینه‌سازی ساختمان‌ها کمک می‌کند. در ادامه، به بررسی ویژگی‌ها و کاربردهای این تکنولوژی پیشرفته خواهیم پرداخت.

1. کاهش انتقال حرارت:

نانو عایق حرارتی از جمله جدیدترین دستاوردهای تکنولوژی نانو است که با ترکیب مواد نانوساختار، به بهبود چشمگیر در عملکرد عایق حرارتی منجر شده است. این عایق با کاهش انتقال حرارت از سطح به سطح، باعث کاهش نیاز به سیستم‌های گرمایش و سرمایش مکمل می‌شود.

2. سبک و وزن کم:

مصرف نانومواد در ساختار نانو عایق حرارتی باعث سبکی و وزن کم آن می‌شود. این ویژگی باعث تسهیل در فرآیند نصب و کاهش وزن ساختمان می‌شود، که در نتیجه، انرژی مورد نیاز برای ساخت، حمل، و نصب ساختمان‌ها نیز کاهش می‌یابد.

3. عمر طولانی:

نانوعایق حرارتی با استفاده از تکنولوژی نانو، مقاومت بالایی در برابر فشارها و شرایط محیطی دارد که باعث می‌شود عمر مفید آن به طور قابل توجهی افزایش یابد. این ویژگی مؤثر در کاهش نیاز به تعمیرات و نگهداری مکرر ساختمان‌ها است.

4. قابلیت انطباق با ساختارهای مختلف:

نانو عایق حرارتی به دلیل خصوصیات خود در ساختارهای مختلف ساختمانی و مصارف صنعتی قابل استفاده است. این انعطاف‌پذیری باعث می‌شود که بتواند در انواع مختلفی از ساختمان‌ها و نیازهای حرارتی مورد استفاده قرار گیرد.

5. حفاظت از محیط زیست:

با بهبود عملکرد عایق حرارتی، نیاز به استفاده از سیستم‌های گرمایش و سرمایش کلاسیک با مصرف انرژی بالا کاهش می‌یابد. این امر نه تنها به صرفه‌جویی در انرژی منجر می‌شود بلکه به حفظ منابع طبیعی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کند.

6. تأثیر اجتماعی و اقتصادی:

استفاده از نانو عایق حرارتی نه تنها به کاهش هزینه‌های انرژی برای ساختمان‌ها منجر می‌شود بلکه در افزایش راحتی ساکنان نیز تأثیرگذار است. این تکنولوژی با افزایش بهره‌وری انرژی، به ساختمان‌هایی با سطح انرژی صفر نزدیک می‌شود.

در نتیجه، نانو عایق حرارتی به عنوان یک ابزار پیشرفته در بهینه‌سازی مصرف انرژی و ساختمان‌های پایدار از اهمیت بسیاری برخوردار است. این تکنولوژی با ترکیب نانومواد، اقتصادی‌ترین و مؤثرترین راهکار برای کاهش اثرات منفی مصرف انرژی در ساختمان‌ها و بهبود کیفیت زندگی ما می‌باشد.

مزایای استفاده از نانو عایق حرارتی

به طور کلی مقایسه عملکرد مواد عایق حرارتی سنتی و انواع نانو عایق حرارتی نشان می‌دهد که این مواد و متریال‌های جدید برتری‌های قابل‌توجهی در مقایسه با محصولات سنتی دارند. در ادامه با نقاط قوت این مواد پیشرفته آشنا می‌شویم.

نانو عایق حرارتی بخش زیادی از گرما را منعکس می‌کند

مواد نانو عایق حرارتی تا حد زیادی حرارت را منعکس می‌کنند. این موضوع در پوشش عایق حرارتی نانو سرامیک به خوبی مشاهده می‌شود. این محصولات با داشتن ساختار فیزیکی ویژه از عبور حرارت به روش تابشی جلوگیری می‌کنند.

نانو عایق حرارتی ضریب انتقال گرمای بسیار پایینی دارد

مقایسه نرخ انتقال حرارت در محصولات نانو عایق حرارتی نشان می‌دهد که به دلیل فاصله بیشتر میان اجزای سازنده و وجود منافذ بسیار در ساختار آن‌ها، یک عایق حرارتی بسیار عالی هستند. برای مثال ایروژل سیلیکا از 99.8 درصد هوا تشکیل شده است که هدایت گرما تا جد زیادی کم می‌کند.

نصب نانو عایق حرارتی سریع و آسان است

شما می‌توانید پوشش‌های نانو عایق حرارتی و محصولات عایق گرمایی را در زمان کوتاه و خیلی راحت در انواع پروژه‌های ساختمانی نصب کنید. برای این منظور باید پیش از هر چیز سطوح کاملا پاکسازی و عاری از آلودگی شوند. پس از آن پوشش‌ها با چسب و دیگر مواد در جای خود قرار می‌گیرند. امکان قرار دادن عایق‌های حرارتی به صورت ساندویچی نیز، در هنگام ساخت، وجود دارد.

نانو عایق حرارتی وزن بسیار کمی دارد

محصولات نانو عایق حرارتی وزن بسیار پایینی دارند و به همین دلیل نصب و اجرای آن‌ها بسیار ساده‌تر می‌شود. علاوه بر سبک بودن نانو عایق حرارتی موجب کاهش وزن کلی سازه می‌شود که فوایدی از جمله مقاومت بیشتر در برابر تنش و زلزله را در پی دارد.

مزایای استفاده از نانو عایق حرارتی

نانو عایق حرارتی فضای کمتری را اشغال می‌کند

شما می‌توانید عایق‌های حرارتی نانو را در ابعاد باریک استفاده کنید و از این بابت فضای بیشتری برای قرار دادن دیگر بخش‌ها و مصالح در اختیار خواهید داشت. نانو عایق حرارتی به دلیل داشتن خواص فیزیکی بسیار بهتر در مقایسه با انواع سنتی می‌تواند در ابعاد باریک و کمتر کارایی موردنیاز را برای شما ارائه دهد.

پایداری و خواصی زیست‌محیطی بهتر

برخی از نانو عایق‌های حرارتی از منابع تجدیدپذیر به دست می‌آیند. به همین دلیل به راحتی در طبیعت بازیافت می‌شوند و خطر کمتری برای محیط‌زیست دارند. علاوه بر این عملکرد بهتر این محصولات و کاهش چشمگیر مصرف انرژی نیز موجب کاستن از هدررفت انرژی و تولید آلاینده‌ در نیروگاه‌ها می‌شود.

خواص ضدخوردگی عالی

مواد نانو عایق حرارتی که در آن‌ها کوارتز و سیلیکا وجود دارد مانند یک پرایمر قوی از ایجاد خوردگی در فلزات جلوگیری می‌کنند. شما می‌توانید با اضافه کردن این ماده به عنوان یک پوشش سطحی از بخش‌های مختلف سازه ساختمانی حفاظت کنید. نانو عایق حرارتی می‌تواند در شرایط محیطی گوناگون در برابر مواد شیمیایی مقاومت کند و مقاومت سازه و ساختار آن را تضمین کند.

مقاومت در برابر آتش

آتش سوزی‌های عمدی و غیرعمدی در ساختمان همواره یکی از مخاطرات اصلی برای ساکنین هستند. برای مقابله با این عامل از مواد ضدآتش و مقاوم در برابر آتش استفاده می‌شود که شامل پشم شیشه، پشم سنگ، پرلیت منبسط شده، ورمیکولیت منبسط شده (EV) و … می‌شود. در این بین عایق‌های سنتی و متداول معمولا تا حد زیادی اشتعال‌پذیر هستند و این موضوع می‌تواند امنیت سازه را بیش از پیش به خطر بیاندازد. این در حالیست که نانو عایق حرارتی ویژگی‌های ضدآتش بهتری دارند. برای مثال اگر ایروژل در معرض آتش قرار بگیرد تا ده دقیقه زمان خواهد برد تا شعله‌ور شود. علاوه بر این به دلیل داشتن مواد طبیعی دود و گازهای سمی را از خود منتشر نخواهد کرد.

عایق صدای بی‌نظیر

داشتن خواص عایق صدا موجب کاربرد بسیار زیاد نانو عایق حرارتی در محیط‌های بسته و داخلی شده است. زندگی در محیط‌های شهری و پر از سر و صدا نیاز به این ویژگی را بسیار حیاطی و مهم می‌کند. نانو عایق حرارتی به دلیل بهره‌مندی از فیبرهای طبیعی و مصنوعی در داخل ساختار خود مقدار زیادی از امواج صوتی را در خود جذب می‌کند.

بررسی‌ها نشان داده است که ایروژل 33 دسی‌بل از صدا را کاهش می‌دهد و می‌تواند یک ماده بسیار خوب برای استفاده در شیشه پنجره‌ها باشد.

نانو عایق حرارتی؛ یک جایگزین پیشرفته و پایدار برای عایق‌های سنتی

بنابر آمار CORDIS (نهاد نوآوری اتحادیه اروپا) تنظیم دمای ساختمان و به طور کلی گرم و سرد کردن خانه حدود 40 درصد از مجموع انرژی مصرفی در اتحادیه اروپا را به خودش اختصاص می‌دهد. بدون شک این رقم در کشورهای دیگر از جمله ایران بسیار بیشتر است. همین موضوع استفاده از عایق‌های حرارتی در ساختمان‌ها و سازه‌ها، با ضریب انتقال حرارت بلندمدت بین 0.023 و 0.045 را بسیار حیاتی می‌کند.

امروزه مواد عایق حرارتی با عملکرد بالا و پیچیدگی نصب کمتر در پروژه‌های ساختمانی نیز استفاده می‌شوند. با این وجود با معرفی محصولات جدید شاهد عرضه مواد اقتصادی، تکنیکی و دوستدار محیط زیست بیشتری هستیم که می‌توان از آن‌ها در ساختمان‌های جدید استفاده کرد. گروه مهندسی برکه با داشتن تیم بسیار حرفه‌ای انواع خدمات و محصولات مرتبط با آب‌‌بندی و همچنین عایق‌بندی همچون انجام عایق حرارتی روکار را ارائه می‌دهد. شما می‌توانید با مراجعه به بخش‌های مختلف وبسایت از خدمات ما بهره‌مند شوید.

نانو عایق حرارتی؛ یک جایگزین پیشرفته و پایدار برای عایق‌های سنتی

آیا استفاده از نانو عایق حرارتی خطرناک است؟

خیر، محصولات نانو عایق حرارتی کاملا ایمن هستند. البته باید به دستورالعمل‌های نصب و استفاده از آن‌ها توجه کنید.

آیا استفاده از محصولات نانو عایق حرارتی موجب کاهش مصرف انرژی می‌شود؟

بله، این مواد به دلیل داشتن ضریب انتقال حرارت پایین موجب کاهش نفوذ یا خروج گرما می‌شوند. به عبارت دیگر شما به انرژی کمتری برای تنظیم دما نیاز دارید.

آیا محصولات نانو عایق حرارتی قیمت بالایی دارند؟

قیمت محصولات نانو عایق حرارتی، با توجه به نوع مواد مورد استفاده برای ساخت و چگونگی نصب، می‌تواند گران باشد. با این وجود پیشرفت‌‌های اخیر در فرایند تولید و رشد تیراژ این محصولات موجب کاهش قیمت‌ها شده است.

آیا استفاده از محصولات نانو عایق حرارتی فواید زیست‌محیطی دارد؟

بسیاری از محصولات و متریال‌های نانو عایق حرارتی با استفاده از منابع پایدار و تجدیدپذیر تولید می‌شوند و به ایجاد محیط‌زیست پایدار کمک می‌کنند.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز : 45

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *