loader image

عایق حرارتی ساختمان

خانه | خدمات عایق حرارتی | عایق حرارتی ساختمان

فهرست مطالب

عایق حرارتی ساختمان؛ راهکاری برای جلوگیری از هدررفت انرژی

ذخیره انرژی علاوه بر اینکه باعث صرفه‌جویی در در هزینه‌ها می‌شود، یک اقدام انسانی نیز به شمار می‌رود. با توجه به محدود بودن ذخایر انرژی، در ساختمان تدابیری اندیشیده می‌شود تا مصرف انرژی به کم‌ترین میزان ممکن برسد و در عین حال بیشترین بازدهی را نیز داشته باشد. به صورت کلی عایق‌ها پوشش‌های متنوعی هستند که مانع از انتقال و هدررفت انرژی می‌شوند.

عایق حرارتی ساختمان از جمله مهم‌ترین راهکارهایی است که باید در تمامی سازه‌ها مد نظر قرار داده شود تا از هدررفت انرژی جلوگیری به عمل بیاید. در این مطلب قصد داریم به معرفی عایق حرارتی ساختمان بپردازیم.

عایق حرارتی ساختمان؛ ذخیره انرژی برای نسل های بعد با این راهکار

عایق حرارتی چیست؟

عایق حرارتی به ماده‌ای گفته می‌شود که بتواند از انتقال دما و حرارت از محیطی به محیط دیگر جلوگیری کند. اصولا هدف از استفاده از عایق حرارتی ساختمان اعم از عایق حرارتی نمای ساختمان و یا پوسته خارجی جلوگیری از اتلاف انرژی و تنظیم دمای ساختمان در حالت استاندارد است. اگرچه عایق‌کاری ساختمان‌ها ممکن است در نهایت هزینه‌های ساخت‌وساز را افزایش دهد، اما در دراز مدت می‌تواند در هزینه‌های متعددی صرفه جویی کند و آسایش و رفاه نسبی برای افراد به ارمغان بیاورد. در عین حال، ارزش کلی ساختمان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

با توجه به اینکه امروزه ضخامت دیوارها به کمترین میزان ممکن کاهش پیدا کرده است، این امکان وجود دارد که انرژی به راحتی هدر رود. اما عایق‌های حرارتی اعم از عایق حرارتی پشت بام، عایق سقف، عایق دیوار و یا عایق ساختمان از این هدررفت جلوگیری می‌کنند. عایق حرارتی ساختمان می‌تواند در بخش‌های مختلف از ساختمان مانند عایق حرارتی کف ساختمان، عایق سقف، دیوارها، تاسیسات و غیره مورد استفاده قرار بگیرد. شواهد نشان می‌دهند عایق‌کاری استاندارد، صرفه‌جویی ۵۰ درصدی در مصرف انرژی را در پی خواهد داشت.

تماس با برکه

مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای عایق حرارتی ساختمان

عایق حرارتی ماده‌ای است که از ساختمان در برابر هدررفت حرارت و یا حتی حرارت‌های معمولی ولی مشکل‌ساز نگهداری و محافظت می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهند که استفاده از عایق حرارتی در منزل یا محل کار می‌تواند ۴۵ تا ۵۵ درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی به دنبال داشته باشد. بنابراین تنها هدف عایق جلوگیری از نفوذ گرما یا سرما به محیط نیست؛ بلکه ذخیره انرژی نیز می‌باشد.

بیشتر مصالح ساختمانی در کشور ما به دلیل شیوه ساخت‌وساز، باعث هدر رفتن انرژی موجود در محیط می‌شوند. البته شیشه و فلز در این مساله بیشتر دخیل هستند. به همین دلیل با افزودن برخی از مواد با جنس‌های مختلف، می‌توانیم به عایق‌بندی ساختمان کمک کنیم. این مواد می‌توانند انواع پارچه‌های خاص ضخیم، پشم حیوانات، مواد معدنی یا پلاستیکی و غیره باشند.

به طور کلی عایق‌های حرارتی ساختمان در اشکال صفحه‌ای، تخته‌ای، آجری، ورقه‌ای و نواری تولید و عرضه می‌شوند. در هنگام انتخاب این تجهیز باید به عواملی همچون شرایط جغرافیایی ساختمان، دمای محیط، شرایط محیطی، قیمت نوع مصالح ساختمان و سایر موارد توجه شود. گفتنی است ضخامت عایق باید به اندازه‌ای باشد که بتواند بهترین نتیجه را برای جلوگیری از هدررفت انرژی به همراه داشته باشد. به طور کلی، عایق حرارتی ساختمان باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • مقاومت در برابر حرارت و آتش‌سوزی
  • مقاومت در برابر فشار، چروک‌خوردگی، پرتوهای فرا بنفش، قارچ‌ها، میکروب‌ها و غیره
  • عدم واکنش با مواد شیمیایی و اینکه از نظر شیمیایی خنثی باشد
  • داشتن ضخامت مناسب باشد برای جلوگیری بهینه از هدررفت انرژی

مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایای عایق حرارتی ساختمان

انواع عایق حرارتی ساختمان

پیشرفت‌های اخیر در زمینه فناوری صنعت ساختمان، زمینه‌ساز پیدایش مواد مختلفی شده‌اند که می‌توان از آنها به عنوان بهترین عایق حرارتی ساختمان استفاده کرد. در ادامه مطلب به شرح مهم‌ترین انواع عایق حرارتی ساختمان می‌پردازیم.

یونولیت؛ یکی از رایج‌ترین عایق‌های حرارتی برای ساختمان‌ها

شاید بتوان گفت که یونولیت بهترین عایق حرارتی ساختمان است؛ زیرا به طور همزمان می‌تواند برای کاربردهای عایق رطوبتی و عایق صوتی مورد استفاده قرار بگیرد؛ ضمن آنکه در برابر زلزله نیز مقاوم است. یونولیت از نظر شیمیایی بی‌اثر است و به همین خاطر هیچ گونه واکنش شیمیایی به دنبال ندارد.

از آنجا که آفات نیز به هیچ روی تاثیری در یونولیت ندارند، می‌توان از این ماده با آسودگی خاطر در صنعت ساخت‌وساز استفاده کرد. لازم به ذکر است که سلول‌های موجود در یونولیت بسیار فشرده هستند. بنابراین وقتی از آن به عنوان ماده اصلی استفاده می‌شود، آب بسیار کمی به خود جذب می‌کند و پوسیدگی نیز به همراه ندارد.

یونولیت‌ها موادی با دوام، مستحکم و در عین حال سبک هستند و می‌تواند به عنوان سیستم‌های عایق برای نما، دیوارها، سقف‌ها و کف در ساختمانها مورد استفاده قرار گیرند. همچنین یونولیت به عنوان ماده شناور در ساخت ماریناها و پنتون‌ها و به عنوان پرکننده‌های سبک‌وزن نیز در راه‌سازی و راه آهن کاربرد دارد.

بلوک سیمانی سبک

بلوک سیمانی سبک یکی از عایق‌های حرارتی است که می‌توان از آن در بخش‌های مختلف ساختمان استفاده کرد. این بلوک‌ها عایق حرارت و صدا هستند و در ابعاد مختلفی ساخته می‌شوند. به منظور پایین آوردن وزن سازه، عایق‌بندی بهتر از نظر صدا و حرارت و همچنین افزایش ایمنی سازه در زمان وقوع حوادث طبیعی، از بلوک سبک سیمانی استفاده می‌شود. این بلوک‌ها در دو نوع دو جداره و سه جداره ساخته می‌شوند. البته مدل سه جداره، از لحاظ حرارت و صدا عایق بهتری است.

عایق پشم شیشه

یکی دیگر از عایق‌های حرارتی پر استفاده در ساختمان‌ها عایق پشم شیشه است. این ماده از دیرباز در ساختمان استفاده می‌شود. در حقیقت پشم شیشه نوعی عایق معدنی است که از ذوب شیشه و تبدیل آن به الیاف درست می‌شود. عنصر اصلی این نوع الیاف سیلیکات است. پشم شیشه باعث می‌شود که هوا در بین این لایه‌ها حبس شود از اتلاف انرژی جلوگیری به عمل بیاید.

انواع عایق حرارتی ساختمان

پشم شیشه علاوه بر اینکه یک عایق حرارتی خوب است، می‌تواند به عنوان عایق صوتی نیز مورد استفاده قرار گیرد. این عایق بسیار سبک‌وزن است و در برابر حرارت نیز مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. گفتنی است مقاومت مکانیکی پشم شیشه در حد متوسط است.

البته پشم شیشه در برابر رطوبت مقاومت مناسبی ندارد و ممکن است حساسیت‌هایی نیز ایجاد کند. به همین دلیل آن را با یک لایه نازک نایلون یا آلومینیوم محافظت می‌کنند. این محصول به خاطر به‌هم پیوستگی الیاف، در مقایسه با مقاومت فشاری و خمشی، مقاومت کششی بیشتری دارد.

عایق پشم سنگ

پشم سنگ یک عایق حرارتی دیگر در صنعت ساختمان است که کاربردهای متعددی دارد و می‌تواند فشارهای بسیار زیادی تحمل کند. پشم سنگ نیز یک عایق معدنی است و از نوعی سنگ آتشفشانی به نام بازالت به دست می‌آید. این عایق مقاومت حرارتی بسیار بالایی دارد و می‌تواند دمای تا ۷۵۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل کند. همین مزیت باعث می‌شود بتوان از آن در مکان‌های مختلفی همچون ساختمان‌ها، پالایشگاه‌ها، لوله‌های حجیم صنعتی، نیروگاه‌ها و غیره استفاده کرد. از پشم سنگ به عنوان عایق صوتی نیز استفاده می‌شود. از جمله ویژگی‌های دیگر پشم سنگ می‌توان به مقاومت بالا در برابر رطوبت و همچنین مقاومت در برابر قارچ و میکروب اشاره کرد.

عایق حرارتی الاستومری

عایق حرارتی الاستومری از ماده‌ای به نام نیتریل فوم تولید می‌شوند و ویژگی عمده آن، انعطاف‌پذیری بالا است. این نوع عایق در برابر رطوبت و نفوذ آب نیز مقاوم است و به همین خاطر می‌توان از آن برای انواع لوله‌ها، بویلرها، سوله‌ها، مخازن و غیره استفاده کرد. اگرچه این عایق در مقایسه با پشم سنگ قیمت بالاتری دارد، اما مزایایی همچون وزن پایین، ایجاد یک عایق صوتی و غیره باعث شده است که بیشتر در ساختمان‌های مسکونی مورد استفاده قرار بگیرد.

عایق پلی استایرن

عایق پلی استایرن (XPS) یک نوع عایق حرارتی در ساختمان است که از پلی‌استایرن اکسترودشده ساخته می‌شود. این عایق وزن بسیار کمی دارد و به همین دلیل در کاربردهای متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این عایق می‌توان در دیوارهای فونداسیون، سقف‌های تیرچه و بلوک، سردخانه‌ها و غیره استفاده کرد. عایق پلی‌استایرن در برابر رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارد و همچنین به سختی دچار پوسیدگی می‌شود. این عایق هیچ‌گونه اثرات منفی بر طبیعت ندارد.
چنانچه علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درخصوص عایق حرارتی پلی یورتان هستید کلیک نمایید.

عایق پرلیت

پرلیت یکی دیگر از سنگ‌های آتشفشانی است که کاربردهای متفاوتی دارد. عایق پرلیت بسیار سبک‌وزن است و برابر حرارت و آتش نیز مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهد. از عایق پرلیت می‌توان به عنوان عایق صوتی نیز استفاده کرد. از سوی دیگر، این عایق از نظر شیمیایی خنثی است و با مواد شیمیایی واکنش نمی‌دهد. ویژگی دیگر عایق پرلیت این است که در برابر حشرات و میکروب‌ها مقاوم است. در مقابل، یکی از معایب عایق پرلیت، مقاومت پایین آن در برابر فشار است. به همین دلیل نمی‌توان از این عایق در محیط‌های تحت فشار و با رطوبت بالا استفاده کرد.

عایق شیشه اسفنجی حرارتی

عایق شیشه اسفنجی یکی دیگر از عایق‌های حرارتی که از شیشه خالص به دست می‌آید. این عایق قابلیت انبساط بسیار بالایی دارد. عایق شیشه اسفنجی در برابر آب و رطوبت مقاومت بسیار خوبی دارد و به عنوان یک ماده نسوز شناخته می‌شود. این عایق در برابر حشرات موذی نیز مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد و مقاومت فشاری خوبی نیز دارد. می‌توان از این عایق حرارتی در مکان‌ها و سازه‌های مختلفی استفاده کرد.

عایق شیشه اسفنجی حرارتی

عایق تخته فیبری

عایق‌های تخته فیبری از فشرده‌سازی پشم نمد و الیاف‌های گیاهی تولید می‌شوند و در واقع نخستین عایق‌های حرارتی بودند که برای ایزوله کردن ساختمان‌ها مورد استفاده قرار گرفتند. این عایق در برابر فشارهای مکانیکی مقاومت بالایی دارد و در برابر آتش و حرارت نیز مقاوم است. اما از میان مهم‌ترین معایب عایق تخته فیبری می‌توان به جذب بالای رطوبت اشاره کرد که در نهایت به کاهش مقاومت مکانیکی آن منجر می‌شود. به همین خاطر نباید از عایق تخته فیبری در محیط‌های مرطوب استفاده کرد.

عایق حرارتی چوب‌پنبه فشرده

عایق حرارتی چوب‌پنبه فشرده از فشرده‌سازی دانه‌های چوب‌پنبه ساخته می‌شود. با اینکه این عایق مقاومت فشاری بالایی دارد؛ اما انعطاف‌پذیری آن مناسب نیست. عایق حرارتی چوب‌پنبه فشرده در برابر رطوبت و پوسیدگی نیز مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد و از این رو می‌تواند در مکان‌هایی که رطوبت بالایی دارد مورد استفاده قرار بگیرند. در مقابل، از میان نقاط ضعف این عایق می‌توان به قیمت بالا و شکنندگی آن اشاره کرد.

عایق حرارتی نسوز

عایق‌های نسوز در مقابل دماهای بسیار بالا پایداری کافی دارند و تغییر شکل نمی‌دهند. مهم‌ترین کاربرد عایق حرارتی نسوز در صنایعی مانند کارخانه‌های پتروشیمی، کوره‌های با حرارت بالا و عایق سقف‌ها است. انواع مختلفی از عایق‌های حرارتی نسوز وجود دارند که از هر کدام می‌توان در موقعیت‌های مختلفی استفاده کرد. از میان این نوع عایق می‌توان به عایق‌های حرارتی معدنی و عایق‌های حرارتی پلیمری اشاره کرد.

بتن سیمان نسوز نیز یکی دیگر از عایق‌های حرارتی نسوز است که در ساختمان‌ها و سازه‌های شهری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این بلوک‌های سیمانی، به دلیل مواد تشکیل‌دهنده‌ای که دارند، در هنگام خشک‌شدن هیدروکسید کلسیم تولید نمی‌کنند. به همین دلیل می‌توانند تا دماهای بسیار بالا و تا حدود ۱۹۰۰ درجه سانتی‌گراد، مقاومت داشته باشند.

عایق حرارتی نانو

مواد نانو این روزها کاربردهای زیادی نیز در بخش‌های گوناگون زندگی انسان‌ها پیدا کرده‌اند. در حوزه ساختمان‌سازی، عایق‌های نانو به سه شکل عایق‌های صوتی، عایق‌های رطوبتی و برودتی، و عایق‌های حرارتی وجود دارند. البته عایق نانو از نوع حرارتی کاربردهای بسیار زیادی در صنعت ساختمان‌سازی دارد.

از این نوع عایق می‌توان برای عایق‌کاری دیوارها، سرویس‌های بهداشتی، فونداسیون و پی ساختمان، درزگیری شکاف‌ها و ترک‌ها، کف کولرها، ایجاد پوشش‌های ضدزنگ، پشت بام‌ها و ده‌ها مورد دیگر استفاده کرد. عایق‌های حرارتی نانو به دو شکل مایع (مثل رنگ معمولی) و جامد (به صورت صفحات الیافی) وجود دارند. با توجه به محل مورد نیاز خود، می‌توانید یکی از این دو شکل عایق نانو را انتخاب کنید.

عایق ایزوهم

عایق ایزوهم نیز یکی از مدرن‌ترین عایق‌های حرارتی در صنعت ساختمان‌سازی در سطح دنیا به شمار می‌رود. این عایق حرارتی ساختمان ضخامت بسیار کمی دارد و در هنگام نصب به زیرسازی هیچ نیازی ندارد. از عایق ایزوهم علاوه بر ساختمان‌های مسکونی در سازه‌های تجاری، اداری، سوله‌ای، سردخانه‌ها و غیره نیز استفاده می‌شود. از میان مزایای این عایق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عمر مفید بیش از یک قرن
  • ضریب هدایت حرارتی بسیار بالا
  • عدم اشتعال‌پذیری
  • انعطاف‌پذیری عالی
  • مقاومت بالا در برابر رطوبت
  • مقاومت مناسب برای استفاده در زیر خاک و آب
  • مقاومت بالا در برابر سایش
  • قابلیت نصب در نقاط مختلف ساختمان
  • سازگاری با انواع مصالح

عایق حرارتی سلولزی

عایق حرارتی سلولزی، نوعی عایق حرارتی طبیعی است که از الیاف سلولزی ساخته می‌شود. این عایق، دارای مزایای بسیاری نسبت به سایر عایق‌های حرارتی است که آن را به یکی از محبوب‌ترین عایق‌های حرارتی در صنعت ساختمان تبدیل کرده است.

مزایا عایق حرارتی سلولزی

عایق حرارتی سلولزی، دارای مزایای بسیاری است که عبارتند از:

  • عایق حرارتی بسیار موثر

عایق حرارتی سلولزی، دارای ضریب هدایت حرارتی پایینی است که موجب می‌شود از انتقال حرارت جلوگیری کند. این امر موجب کاهش تلفات حرارتی از ساختمان و صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود.

  • مقاوم در برابر آتش

عایق حرارتی سلولزی، در برابر آتش مقاوم است و شعله‌ور نمی‌شود. این امر موجب می‌شود که ساختمان در برابر آتش ایمن باشد.

  • جذب صدا

عایق حرارتی سلولزی، دارای خاصیت جذب صدا است. این امر موجب کاهش آلودگی صوتی در ساختمان می‌شود.

  • مقاوم در برابر رطوبت

عایق حرارتی سلولزی، در برابر رطوبت مقاوم است و رطوبت را جذب نمی‌کند. این امر موجب حفظ عایق‌کاری ساختمان در برابر رطوبت می‌شود.

  • سازگار با محیط زیست

عایق حرارتی سلولزی، از منابع طبیعی ساخته می‌شود و قابل بازیافت است. این امر موجب می‌شود که این عایق، سازگار با محیط زیست باشد.

کاربردهای عایق حرارتی سلولزی

عایق حرارتی سلولزی، در بخش‌های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله کاربردهای عایق حرارتی سلولزی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عایق‌کاری دیوارها

عایق‌کاری دیوارهای خارجی، یکی از مهم‌ترین کاربردهای عایق حرارتی سلولزی است. عایق‌کاری دیوارهای خارجی، موجب کاهش تلفات حرارتی از ساختمان در زمستان و تابستان می‌شود.

  • عایق‌کاری سقف

عایق‌کاری سقف، یکی دیگر از کاربردهای مهم عایق حرارتی سلولزی است. عایق‌کاری سقف، موجب کاهش تلفات حرارتی از ساختمان در زمستان و تابستان می‌شود.

  • عایق‌کاری کف

عایق‌کاری کف، یکی دیگر از کاربردهای مهم عایق حرارتی سلولزی است. عایق‌کاری کف، موجب کاهش تلفات حرارتی از ساختمان در زمستان و تابستان می‌شود.

  • عایق‌کاری لوله‌ها

عایق‌کاری لوله‌های آب گرم و سرد، یکی دیگر از کاربردهای مهم عایق حرارتی سلولزی است. عایق‌کاری لوله‌ها، موجب جلوگیری از اتلاف انرژی در سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی می‌شود.

عایق حرارتی سلولزی، نوعی عایق حرارتی طبیعی است که دارای مزایای بسیاری نسبت به سایر عایق‌های حرارتی است. این عایق، در بخش‌های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و موجب کاهش تلفات حرارتی، بهبود آسایش ساکنین و کاهش آلودگی هوا می‌شود.

مشخصات فنی عایق حرارتی ساختمان

عایق‌های حرارتی با توجه به مواد تشکیل‌دهنده، در دمای مشخصی کاربرد دارند. معمولا تولیدکننده‌ها جدول عایق‌ حرارتی خاص خود را دارند. به طور کلی دمای برخی از عایق‌های حرارتی مشخص است. در جدول زیر اطلاعات کلیدی برخی از عایق‌های حرارتی مهم آورده شده است.

نوع عایق حرارتی دمای کاری (سانتی‌گراد) دامنه وزن حجمی (Kg/m³)
فوم شیشه ۷۰ تا ۸۰ ۱۸۰ تا ۱۲۰
پشم شیشه ۵ تا ۴۵۰ ۱۵۰ – ۱۰۰
پشم سنگ ۶۰ تا ۶۰۰ ۱۵۰ – ۱۰۰
کلسیم سیلیکات ۶۰ تا ۹۸۰ ۳۰۰ – ۲۰۰
جرم‌های نسوز سبک ۱۰۰۰ تا ۱۲۵۰ ۱۰۰۰ تا ۵۰۰
آجرهای سبک نسوز ۱۰۰ تا ۱۶۵۰ ۱۰۰۰ تا ۵۰۰

نصب عایق حرارتی ساختمان

اولین مرحله و شاید مهم‌ترین مرحله در عایق‌کاری حرارتی ساختمان، انتخاب عایق حرارتی در ساختمان مناسب است. چنین عایقی باید با شرایط محیط کاملا سازگار باشد. همچنین در هنگام انتخاب عایق باید به ویژگی‌هایی همچون مقاومت در برابر آتش، رطوبت و غیره نیز توجه شود. پس از انتخاب و خرید عایق مناسب می‌توان آن را در داخل و خارج ساختمان و یا به صورت لایه‌ای در میان مصالح ساختمان نصب کرد.

عایق‌کاری در خارج ساختمان باعث می‌شود اینرسی حرارتی ساختمان به حداکثر برسد. این کار از نوسان دما در داخل ساختمان جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود تنظیم دما راحت‌تر شود. از این نوع عایق‌کاری معمولا در ساختمان‌های مسکونی استفاده می‌شود.

نصب عایق حرارتی ساختمان

توصیه می‌شود عایق‌کاری داخلی برای ساختمان‌های اداری و تجاری که به صورت منقطع استفاده می‌شوند، اجرا شود. بهترین وقت برای عایق‌بندی حرارتی دیوارهای ساختمان، مراحل سفت‌کاری یا نازک‌کاری است. این کار به سه روش انجام می‌شود که عبارتند از:

  • عایق حرارتی دیوار در مرحله سفت‌‌کاری: در این مرحله می‌توان برای عایق‌کاری از آجر، بلوک، عایق‌های آجری، انواع بتن همچون بتن سبک منبسط‌‌شده، بتن سرباره اسفنج‌شده و بتن سلولی استفاده کرد
  • عایق‌‌کاری دیوار در مرحله نازک‌‌کاری: در این مرحله می‌توان از پشم شیشه، پشم سنگ، چوب پنبه، فوم سخت، عایق الاستومری و ایزوبز استفاده کرد. گفتنی است این نوع عایق‌کاری بسیار ساده است و به‌دلیل ضخامتی کمی که دارد، فضای چندانی اشغال نمی‌کند
  • عایق‌‌کاری در دیوار ساخته‌‌شده: عایق‌کاری روی دیوارهای ساخته‌شده و خشک‌شده سخت‌تر از دو روش قبلی است. برای نصب عایق در دیوارهای خشک‌شده می‌توان از دو روش استفاده کرد:
    • خراب کردن گچ دیوار و انجام عایق‌‌کاری و سپس انجام گچ‌کاری مجدد. این روش هزینه‌بر است
    • استفاده از عایق‌های نازک همچون ایزوبز و نانوعایق روی گچ و سپس گچ‌کاری مجدد

نکات مهم در هنگام نصب انواع عایق حرارتی در ساختمان

میزان موثر بودن و نتیجه بخش بودن عایق حرارتی ساختمان ارتباط مستقیمی با روش نصب آن دارد. نصب عایق نباید تحت فشار انجام شود. همچنین لازم است ضخامت عایق بعد از نصب نیز حفظ شود. در غیر اینصورت، مقاومت حرارتی عایق ساختمان کاهش پیدا خواهد کرد. سایر نکات مهم در هنگام نصب عایق حرارتی ساختمان عبارتند از:

  • نصب عایق باید به گونه‌ای انجام شود که تمام سطح مورد نظر را پوشش دهد. در غیر اینصورت ممکن است کارایی عایق تا ۵۰ درصد پایین بیاید
  • در صورت استفاده از لایه‌های ضد رطوبت به عنوان عایق حرارتی ساختمان، باید پیوستگی و قشر ضد رطوبت آن حفظ شود
  • در سقف‌های دارای شیب زیاد، نباید از عایق‌های آزاد استفاده شود
  • بهترین عایق‌ها برای سقف‌ها عبارتند از عایق‌های انباشتنی و پرکردنی. البته سطح سقف در این حالت باید صاف و یکنواخت باشد
  • روی سطوحی پلی‌استایرن نباید از رنگ‌های روغنی استفاده شود. این کار می‌تواند باعث آتش‌سوزی شود
  • عایق حرارتی نباید در نزدیکی فن‌های خروجی و اطراف کابل‌های برق و لوازم الکتریکی نصب شود
  • بهتر است برای نصب عایق حرارتی ساختمان از مصالح غیرفلزی استفاده شود. بدین ترتیب میزان ضریب انتقال حرارت کاهش پیدا می‌کند. در صورت استفاده از مصالح فلزی، باید از پوشش استفاده شود

قیمت عایق حرارتی ساختمان

برای تعیین قیمت عایق حرارتی ساختمان از جمله عایق حرارتی سقف یونولیت و یا عایق حرارتی دیوار باید به عوامل مختلفی توجه شود. از میان مهم‌ترین این عوامل می‌توان به متراژ محل عایق‌کاری، وزن و ضخامت عایق، نوع و جنس عایق، برند و شرکت تولیدکننده، هزینه‌های حمل و نقل و نصب عایق، میزان نفوذپذیری آب، میزان واکنش‌پذیری عایق، انعطاف‌پذیری عایق، وزن عایق، میزان تحمل فشار عایق و چگالی آن و غیره اشاره کرد.

برای اطلاع از نحوه اجرا و هزینه اجرای عایق حرارتی اصفهان، عایق حرارتی مشهد و سایر استان ها با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

قیمت عایق حرارتی ساختمان

عایق‌بندی حرارتی ساختمان را جدی بگیرید

مصالح مختلفی وجود دارند که می‌توان از آنها به عنوان عایق و برای جلوگیری از هدررفت انرژی گرمایی استفاده کرد. در هنگام استفاده از هر کدام از این مصالح باید محدودیت هر یک از آنها را در نظر گرفت. همچنین باید دقت داشت که آن عایق در بالاترین دمای محیط، خواص فیزیکی و شیمیایی خود را از دست ندهد. در صورت عدم عایق‌بندی استاندارد سازه‌ها، سالانه هزینه‌های زیادی برای مصرف سوخت یا برق صرف خواهد شد. به همین خاطر لازم است با رعایت نکات و اصول مقررات ساختمان‌سازی، اجرای عایق حرارتی به درستی انجام شود. بهترین عایق‌ حرارتی ساختمان، عایقی است که بتواند مقاومت بالایی داشته‌ باشد و قیمت آن نیز مناسب باشد.

گروه مهندسی برکه ارائه‌دهنده انواع خدمات در زمینه تاسیسات و آب ساختمان و همینطور محصولات مرتبط، عایق کاری حرارتی همچون عایق حرارتی کف طبقه اول، عایق حرارتی روکار و … است. ما در مجموعه برکه متناسب با نیاز ساختمانی شما و بودجه‌ای که در نظر دارید، به شما مناسب‌ترین راهکار عایق‌بندی حرارتی و جدیدترین روش ها همچون نانو عایق حرارتی را پیشنهاد می‌دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و انجام عایق حرارتی سقف شیروانی و سایر سقف های ساختمان های خود با کارشناسان ما در برکه تماس بگیرید.

عایق حرارتی ساختمان چیست؟

عایق حرارتی ماده‌ای است که می‌تواند از انتقال دما و گرما از محیطی به محیط دیگر جلوگیری کند. هدف از استفاده از عایق حرارتی، جلوگیری از اتلاف انرژی و همچنین نگه داشتن دمای ساختمان در حالت استاندارد است.

عایق حرارتی در ساختمان‌ها چه ویژگی‌هایی دارند؟

از جمله ویژگی‌های عمده عایق‌های حرارتی در ساختمان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: مقاومت در برابر حرارت و آتش‌سوزی، مقاومت در برابر فشار، چروک‌خوردگی، پرتوهای فرا بنفش، قارچ‌ها، میکروب‌ها و غیره، عدم واکنش با مواد شیمیایی و اینکه از نظر شیمیایی خنثی باشد و همچنین داشتن ضخامت مناسب باشد برای جلوگیری بهینه از هدررفت انرژی

رایج‌ترین مواد برای عایق‌بندی حرارتی ساختمان‌ها چه مواردی هستند؟

از میان رایج‌ترین مصالح عایق‌بندی حرارتی ساختمان‌ها می‌توان به یونولیت، پشم شیشه و پشم سنگ اشاره کرد.

نصب عایق‌های حرارتی دیوار به چه روش‌هایی انجام می‌شود؟

اجرای عایق‌بندی حرارتی دیوار می‌تواند در سه مرحله سفت‌‌کاری، نازک‌‌کاری و همچنین در دیوار ساخته‌‌شده انجام شود.

در هنگام نصب عایق‌های حرارتی ساختمان چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

از میان مهم‌ترین نکات در هنگام نصب عایق‌های حرارتی می‌توان به این نکته اشاره کرد که عایق باید تمام سطح مورد نظر را پوشش دهد. در غیر اینصورت ممکن است کارایی عایق تا ۵۰ درصد پایین بیاید.

قیمت عایق حرارتی ساختمان‌ها به چه عواملی بستگی دارد؟

قیمت عایق‌های حرارتی ساختمان به متراژ محل عایق‌کاری، وزن و ضخامت عایق، نوع و جنس عایق و نیز برند و شرکت تولیدکننده بستگی دارد.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز : 37

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *