loader image

آب بندی سرویس های بهداشتی

خانه | خدمات آب بندی سرویس بهداشتی | آب بندی سرویس های بهداشتی

آب بندی سرویس های بهداشتی

آب بندی سرویس بهداشتی به عنوان یکی از بخش‌های ساختمان که بیشتر از دیگر بخش‌ها در معرض رطوبت و نم قرار دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که آب بندی این فضا به درستی انجام نشود، احتمال بروز مشکلاتی مانند نشست زمین یا خرابی بسیار زیاد خواهد بود و این مشکلات هم علاوه بر هزینه بالا، اتلاف وقت و انرژی دارند.

برای آب بندی این بخش از ساختمان روش‌های مختلفی وجود دارد و ابزارهای گوناگونی را می‌توان مورد استفاده قرار داد. در این مطلب، قصد معرفی بهترین شیوه و نحوه آب بندی سرویس بهداشتی و اصول انجام این کار را داریم. با ما همراه باشید.

نحوه آب بندی سرویس بهداشتی

نحوه آب بندی سرویس های بهداشتی به چه صورت است؟

امروزه هزینه‌های ساخت و ساز بسیار بالا رفته است. افزایش قیمت مصالح، بالا رفتن دستمزد نیروهای کار، هزینه بالای اجاره لوازم و تجهیزات ساختمان‌سازی و… موجب شده که حتی یک بازسازی کوچک در ساختمان هم بسیار گران تمام شود. علاوه بر قیمت زحمت بازسازی و تعمیر یک بخش از ساختمان گاهی بیشتر از ساخت سازه از ابتدا می‌شود، در نتیجه تا حد امکان باید از بروز این مشکل جلوگیری کرد.

تماس با برکه

راه‌های مختلفی برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی وجود دارد که یکی از آن‌ها ایمن‌‌سازی بخش‌های مختلف از همان ابتدا و زمان ساخت است. یکی از مهم‌ترین نکات در ایمنی‌سازی ساختمان‌ها، آب بندی کردن بخش‌هایی است که در اثر رطوبت دچار خرابی و آسیب‌دیدگی می‌شوند. برای مثال سرویس بهداشتی فضایی است که همه روزه در معرض رطوبت قرار داشته و در صورت عدم آب بندی صحیح دچار خرابی می‌شود. نحوه و مراحل آب بندی این بخش از ساختمان به شرح زیر است:

بررسی فضا

به منظور آب بندی سرویس بهداشتی و ایمن‌سازی این بخش از ساختمان در معرض آب و رطوبت ابتدا باید فضا را به طور کامل و دقیق بررسی کرد. در این بررسی باید زیرسازی سرویس بهداشتی را بررسی کرد، متراژ و شرایط ورود مصالح و ابزارهای مورد نیاز را مورد بررسی قرار داد، میزان خرابی و شدت آن را مشخص کرد و در نهایت ابزارهای مورد نیاز برای آب بندی را تعیین و یک قیمت تخمینی و حدودی برای انجام این کار در اختیار مشتری قرار داد.

آب بندی سرویس بهداشتی در محل درزها

تخریب و زیرسازی

نحوه آب بندی سرویس بهداشتی در سرویس‌های قدیمی که زیرسازی اصولی و محکمی نداشته و احتمال نشت آب در آن‌ها وجود دارد، به صورت تعمیر و رسیدگی زیرساخت و زمین سرویس قبل از شروع آب بندی است. البته این کار در صورتی مورد نیاز است که زیرسازی سرویس بهداشتی مناسب نبوده و احتمال انتقال رطوبت به دلیل مشکلات زیرسازی وجود داشته باشد. بنابراین در تمام ساختمان‌ها و سرویس‌های بهداشتی، نیازی به این مرحله نیست و در بسیاری از موارد می‌توان بدون تخریب و فرآیند و عملیات ساختمان‌سازی آب بندی سرویس بهداشتی را انجام داد.

انتخاب ابزار و مصالح

در مرحله بعد برای آب بندی سرویس های بهداشتی باید ابزار و مصالح مورد نیاز این کار را انتخاب کرد. مصالح زیادی برای آب بندی وجود دارد که انتخاب آن‌ها در درجه اول به وضعیت سرویس بهداشتی و بعد از آن به بودجه و شرایط شما بستگی دارد.

بعضی از مصالح قیمت بالاتری دارند اما نتیجه آب بندی با آن‌ها مناسب‌تر است اما بعضی مصالح قیمت پایین‌تری داشته اما کیفیت کار ندارند و خیلی زود دچار ریزش و خرابی می‌شوند. در انتخاب مصالح مورد نیاز برای آب بندی ساختمان به خصوص سرویس بهداشتی باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید که یکی از آن‌ها داشتن یا نداشتن سابقه آب بندی در سرویس بهداشتی است.

نم‌زدگی سرویس به دلیل آب بندی غیراصولی

شروع کار

پس از انتخاب مصالح و آماده‌سازی آن‌ها نوبت به شروع کار می‌رسد. اگر تمام مراحل گفته شده به درستی انجام شده باشد، شروع تعمیرات و آب بندی سرویس بهداشتی نیز به سرعت انجام می‌شود. نحوه آب بندی سرویس بهداشتی و شروع کار به وضعیت زیرسازی و نوع مصالح انتخابی بستگی دارد. در صورتی که زیرسازی کامل و سالم باشد این امکان وجود دارد که فورا به سراغ آب بندی رفت و این کار را در مدت زمان کوتاه‌تری انجام داد.

روش‌ های مختلف انجام آب بندی در سرویس بهداشتی

برای آب بندی سرویس بهداشتی روش‌های مختلفی وجود دارد و ابزارها و مصالح گوناگونی قابل استفاده است. انتخاب بهترین شیوه آب بندی سرویس بهداشتی به وضعیت سرویس، بودجه و نیاز کارفرما برای رسیدگی به ساختمان و سرویس بهداشتی بستگی دارد. این کار هم به روش سنتی و هم به روش نانو قابل انجام است که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.

آب بندی سرویس بهداشتی به شیوه سنتی

یکی از شیوه‌های آب بندی سرویس‌های بهداشتی، روش سنتی است. در این روش ابتدا کف سرویس بهداشتی را شیب‌بندی می‌کنند. این کار کمک می‌کند که جریان آب در سرویس از یک سمت به سمت دیگر باشد و تخلیه آب راحت‌تر انجام شود. در مرحله بعد کف سرویس بهداشتی با سیمان و ماسه پر می‌شود. این مرحله باید با دقت انجام شود تا زیرسازی سرویس صاف و یکدست باشد.

سپس باید دیوارها، کف و سقف سرویس بهداشتی را با ایزوگام آب بندی کرد. سپس باید یک لایه دیگر از ملات ماسه و سیمان روی ایزوگام‌ها ریخت تا ایزوگام در جای خود محکم شده و با افزایش ضخامت لایه سیمانی، استحکام و مقاومت آن بیشتر شود.

آب بندی سرویس بهداشتی به شیوه سنتی

سپس باید کاشی‌ها را روی سیمان قرار داد و با نزدیک‌ترین فاصله در کنار هم قرار دارد. دقت کنید که بعد از قرار دادن کاشی‌ها در کنار هم باید با چسب و ماده مخصوص درز آن‌ها را پر کنید. نحوه آب بندی سرویس بهداشتی پیچیده نیست اما به دلیل زحمت و زمان زیاد، چندان توصیه نمی‌شود.

این شیوه آب بندی سرویس های بهداشتی بیشتر مناسب ساختمان‌های در حال ساخت است و در صورتی که ساخت ساختمان به اتمام رسیده باشد، پروسه آب بندی به این شیوه سخت خواهد شد. آب بندی به شیوه سنتی مزایا و معایبی هم دارد که به شرح زیر هستند:

مزایا

  • این روش کم هزینه است و امکان مدیریت هزینه‌ها در آن وجود دارد.
  • ابزارها و مصالح کاربردی برای انجام این روش همواره در دسترس هستند.
  • این روش در بیشتر مناطق قابل اجرا است.
  • امکان جهت دادن به مسیر آب در سرویس بهداشتی هم با این روش وجود دارد.

معایب

  • زمان انجام آب بندی به شیوه سنتی نسبتا زیاد است.
  • این روش کاملا بهداشتی نیست و احتمال نفوذ حشرات به زیر کاشی‌ها وجود دارد.
  • دوام این روش نسبتا پایین است.

آب بندی سرویس بهداشتی به شیوه نانو

روش دیگری که برای آب بندی سرویس بهداشتی می‌توان از آن استفاده کرد، آب بندی سرویس بهداشتی نانو است. در این روش از مواد مخصوصی به همین نام برای آب بندی استفاده می‌شود. فرآیند انجام نانو برای تعمیر و رسیدگی به سرویس بهداشتی بسیار ساده است. این ماده کاملا ضد آب، یکی از بهترین آب بند کننده‌های حال حاضر بازار است که انواع مختلف آن علاوه بر آب بدی سرویس بهداشتی برای آب بندی پشت بام، انباری و… هم استفاده می‌شود.

آب بندی سرویس بهداشتی به شیوه نانو

نحوه آب بندی سرویس بهداشتی در روش نانو

 به منظور استفاده از روش نانو برای آب بند کردن و عایق‌سازی سرویس بهداشتی، نیاز است که با نحوه آب بندی سرویس بهداشتی آشنا باشید. این کار بسیار ساده است و به راحتی و با سرعت انجام می‌شود. به منظور آب بندی سرویس بهداشتی با این روش ابتدا باید قسمت تحتانی سرویس بهداشتی، درزها، لوله‌هایی که از زمین خارج شده، رابیتس و… را با چسب مخصوص عایق کرد.

سپس مخلوطی از ماسه، سیمان و پودر سنگ تهیه و این مخلوط را با مواد مخصوص نانو ترکیب کرد. مخلوط نانو و مواد ماسه‌ای باید یکدست و روان باشد تا نانو در تمام بخش‌های مخلوط به یک میزان وجود داشته باشد.

در مرحله بعد باید یک لایه از این مواد را روی دیوار کشید و کاشی‌ها را روی آن قرار داد یا روی زمین ریخت و زیرسازی زمین را با کمک آن انجام داد و سرامیک‌ها را قرار داد.

یکی از نکات مهم در مورد عایق‌سازی و آب بندی سرویس بهداشتی با نانو، عایق کردن سرویس حین ساخت آن و نصب کاشی و سرامیک است که سرعت نهایی ساخت را افزایش می‌دهد. در نهایت و پس از خشک شدن کاشی و سرامیک باید درز بین کاشی‌ها و سرامیک گرفته شود. این کار با کمک مواد نانو و پودر سنگ و در چند مرحله انجام می‌شود تا هیچ درزی برای نفوذ آلودگی و رطوبت به داخل وجود نداشته باشد.

مزایا و معایب آب بندی به شیوه نانو

آب بندی به شیوه نانو هم مزایا و معایبی مختلفی دارد که آشنایی با آن‌ها به استفاده موثرتر از این روش کمک می‌کنند. این موارد عبارتند از:

مزایای آب بندی به شیوه نانو

  • امکان آب بندی سرویس بهداشتی در مدت زمان بسیار کوتاه
  • ایجاد عایق 100 درصدی نسبت به رطوبت
  • دوام و مقاومت عالی در برابر رطوبت
  • ضد شوره، ضد جرم و عدم جمع شدن باکتری زیر کاشی و سرامیک با محصولات نانو
  • نحوه آب بندی سرویس بهداشتی راحت و حتی بدون نیاز به نیروی متخصص
  • و..

معایب آب بندی به شیوه نانو

  • نیاز به دقت بالا برای ساخت مخلوط اولیه
  • قیمت نسبتا زیاد مواد و محصولات نانو

ترمیم آب بندی

در صورتی که پیش از این سرویس بهداشتی خود را آب بندی کرده‌اید اما روشی نامناسب برای این کار انتخاب کرده و اکنون سرویس دچار خرابی شده است، به هیچ عنوان جای نگرانی نیست. آب بندی سرویس بهداشتی به روش ترمیمی هم قابل اجرا است و به راحتی و در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌شود. به  منظور ترمیم آب بندی ابتدا باید درزها را باز کرد.

سپس مواد نانو را به زیر کاشی‌ها تزریق کرد. در محله بعد باید مخلوطی از مواد نانو و سیمان آماده کرده و با یک کاردک و به آرامی روی کاشی و سرامیک بکشید. بهتر است مواد در سه مرحله روی دیوار و زمین ریخته شود و در هر مرحله بلافاصله ملات را صاف کرد. برای اطمینان از ایمنی این روش باید در هر قسمتی که تخریب بیشتر است، مقدار ملات بیشتری ریخت.

آب بندی سرویس بهداشتی بدون هیچ اثر ظاهری

دلایل خرابی سرویس بهداشتی و رطوبت زدن آن

حتی با مقاوم‌ترین محصولات برای آب بندی سرویس های بهداشتی هم گاهی‌اوقات احتمال خرابی سرویس و نشت آب و رطوبت در آن وجود دارد. این موضوع دلایل مختلفی دارد که آشنایی با آن‌ها به منظور جلوگیری از بروز ضرورت زیادی دارد. از جمله دلایلی که برای خرابی سرویس بهداشتی وجود دارد، موارد زیر را می‌توان نام برد:

  • نصب لوله و اتصالات غیر استاندارد در سرویس بهداشتی که باعث نشتی آب و در نتیجه خرابی سرویس بهداشتی می‌شوند.
  • عدم رعایت قوانین استانداردسازی سرویس‌های بهداشتی و نکات فنی در نصب لوله و اتصالات
  • عدم استفاده از بست محکم و قوی در اتصالات لوله‌ها به خصوص ر اتصالات زیر زمینی
  • عایق بندی اولیه غیر اصولی
  • پوسیدگی لوله‌ها
  • ایجاد خرابی در بخشی از کاشی و سرامیک و نادیده گرفتن آن
  • استفاده از مصالح بی‌کیفیت در عایق بندی
  • و….

هزینه آب بندی سرویس بهداشتی

پس از آشنایی با نحوه آب بندی سرویس بهداشتی در آخرین بخش به هزینه آب بندی این قسمت از ساختمان می‌رسیم. هزینه آب بندی سرویس بهداشتی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به روش انتخابی برای آب بندی اشاره کرد. به علاوه میزان خرابی سرویس قبل از شروع آب بندی هم تاثیر زیادی در قیمت گذاری این کار دارد. برند موادی که برای آب بندی انتخاب می‌شود و مدت زمان انجام کار از جمله مسائلی هستند که در آب بندی این بخش از خانه تاثیر زیادی دارند.

جمع‌ بندی

آب بندی سرویس بهداشتی و آب بندی حمام به مظور ایمن‌سازی این بخش از خانه و جلوگیری از خطراتی مانند ریزش دیوار یا زمین در اثر رطوبت و نم زدگی اهمیت زیادی دارد. این کار به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که در این مطلب به برخی از آن‌ها اشاره شد. جهت انتخاب بهترین روش آب بندی و انجام این کار به شکل استاندارد کافی است با کارشناسان ما در برکه تماس حاصل نمایید. کارشناسان ما علاوه بر راهنمایی شما برای انتخاب بهترین شیوه، فرآیند لازم برای شروع آب بندی را نیز به شما توضیح خواهند داد همچنین امکان خرید کلیه مواد آب بندی سرویس بهداشتی جهت آب بندی در مجموعه ما فراهم است.

آب بندی سرویس بهداشتی چه ضرورتی دارد؟

آب بندی سرویس بهداشتی به عنوان یکی از بخش‌های مهم ساختمان مانع خرابی دیگر بخش‌ها و صرف هزینه و اتلاف وقت می‌شود.

مراحل و نحوه آب بندی سرویس بهداشتی به چه صورت است؟

برای آب بندی سرویس بهداشتی ابتدا باید فضا بررسی شود و بعد از آن متریال و ابزارهای مناسب انتخاب و آ بندی انجام شود.

بهترین روش آب بندی سرویس بهداشتی چیست؟

آب بندی به شیوه نانو، جدیدترین و بهترین شیوه آب بندی سرویس‌های بهداشتی است.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد امتیاز : 57

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *