ساخت حوض سنتی
معماران ایرانی در طراحی خانههای ویلایی قدیمی همواره به ساخت حوض توجه ویژهای نشان داده و بخشی از حیاط این خانهها را به محل ساخت حوض سنتی اختصاص دادهاند. با وجود این که امروزه بسیاری از افراد به زندگی در آپارتمانها روی آوردهاند، اما زندگی در خانههای ویلایی همچنان طرفداران بسیاری دارد.
افرادی که به زندگی در خانههای ویلایی علاقه دارند میتوانند برای زیباسازی محوطه خانه خود از معماری ایرانی استفاده کرده و اقدام به ساخت حوض قدیمی در حیاط خانه کنند. همچنین اگر تمایل داشته باشید، میتوانید در حیاط آپارتمانها و برجهایی که در آنها از معماری ایرانی استفاده شده است، به سراغ ساخت حوض ایرانی بروید. در این مطلب با مراحل ساخت حوضهای قدیمی ایرانی آشنا میشویم.
فهرست مطالب
Toggleساخت حوض قدیمی در حیاط خانه چه کاربردی دارد؟
بسیاری از افراد حوضهای سنتی را تنها سازه کوچکی برای افزایش زیبایی فضای خانههای ویلایی میدانند. اما کاربرد حوض تنها به همین یک مورد محدود نمیشود. معماران ایرانی برای ساخت حوض سنتی در خانههای قدیمی ایرانی به سایر کاربردها و مزایای این سازه نیز توجه داشتهاند.
زمانی که به معماری اصیل ایرانی نگاه میکنید، متوجه میشوید که حوضهای سنتی نه تنها در حیاط خانهها، بلکه در حیاط مساجد، اماکن تاریخی، کاخها، باغها، فضاهای سبز و … نیز ساخته میشدهاند. ساخت حوض سنتی و ساخت حوض آجری برای ایجاد فضایی زیبا و دلنشین در اماکنی مانند پارکها و مساجد همچنان برای معماران از جایگاه ویژهای برخوردار است.
برای ساخت حوض ایرانی در اماکن مختلف، معماران در کنار روشهای سنتی از روشهای مدرن و پیشرفته بهره میبرند و با ایجاد سیستم گردش آب برای حوض از بروز مشکلاتی مانند رشد و تکثیر انواع قارچ، جلبک، باکتری و … جلوگیری میکنند. همچنین میتوان با استفاده از سیستمهای گرمایشی و فیلتراسیون دما و کیفیت آب ورودی به حوض را تنظیم کرد.
اما سوالی که برای بسیاری از افراد به وجود میآید، این است که ساخت حوض قدیمی در حیاط خانهها و اماکنی مانند مساجد چه کاربردی داشته و دارد؟ دلیل محبوبیت حوضهای سنتی در میان خانوادههای ایرانی چیست؟ در ادامه با برخی از مهمترین کاربردها و مزایای ساخت حوض سنتی در اماکن مختلف آشنا میشویم.
کاهش گرمای محیط خانه با ساخت حوض سنتی
یکی از مهمترین کاربردهای حوضهای سنتی کمک آنها به کاهش دمای محیط و خنک کردن هوا در روزهای گرم سال است. در گذشته یا سیستمهای سرمایشی پیشرفته کنونی هنوز اختراع و تولید نشده بودند و یا این که امکان استفاده از آنها برای همه افراد فراهم نبود. به همین علت، خانوادههای ایرانی برای کاهش دمای محیط و خنک کردن هوا در روزهای گرم تابستان به سراغ معماری ایرانی میرفتند.
به عنوان مثال، در شهر یزد، معمولا حوضهایی را در مسیرهای بادگیر خانه احداث میکردند. در نتیجه وزش باد و عبور جریان هوا از روی آب باعث خنک شدن محیط زندگی میشد. از طرف دیگر، ساخت حوض سنتی به ساکنان این خانهها اجازه میداد تا بتوانند برای جلوگیری از فاسد شدن برخی از مواد غذایی آنها را در مجاورت حوضهای قدیمی ایرانی قرار دهند.
یکی از دلایلی که شما در هنگام حضور در خانههای ویلایی قدیمی ایرانی احساس گرما نمیکنید و در روزهای گرم تابستان میتوانید بدون نیاز به سیستمهای سرمایشی در حیاط یا محیط داخلی این خانهها به استراحت و گذراندن امور روزمره بپردازید، ساخت حوض قدیمی در حیاط این خانهها است. در نتیجه شما میتوانید با بهرهمندی از معماری ایرانی و ساخت حوض قدیمی در حیاط خانههای ویلایی خود، دمای هوا در فصول گرم سال مانند تابستان را به شدت کاهش دهید.
با توجه به این که در سالهای اخیر در فصولی مانند تابستان با گرمای شدید هوا مواجه بودهایم، ساخت حوض در حیاط خانه میتواند یک روش فوقالعاده برای کاهش دمای هوا به شمار آید. همچنین شما میتوانید با ساخت حوض قدیمی در حیاط خانه برای کاهش دما، در مصرف انرژی نیز صرفهجویی کرده و کمتر از سیستمهای سرمایشی پرمصرف استفاده کنید.
تامین رطوبت مورد نیاز با ساخت حوض ایرانی
زمانی که به معماری شهرهای گرم و خشک ایران مانن یزد، شیراز، اصفهان و … نگاه میکنید، متوجه یشوید که ساخت حوض سنتی در خانههای قدیمی این شهرها امری حیاتی و اجتنابناچذیر به شمار میرفته است. ذخیره آب در یک محفظه یا سازه مشخص مانند حوض نقش بسیار مهمی را در ایجاد شرایط محیطی ایدهآل برای زندگی افراد در این مناطق گرم و خشک ایفا میکند.
همانطور که میدانید، رطوبت هوا در این مناطق گرم نسبت به مناطق شمالی و شرجی کشر ایران بسیار پایین است. همین عامل میتواند شرایط موجود برای زندگی افراد را از حالت ایدهآل خارج کند. به همین علت است که بسیاری از معماران تصمیم گرفتهاند که در طراحی خانههای قدیمی به سراغ ساخت حوض ایرانی بروند. ذخیره آب در حوض میتواند رطوبت هوا را به محدوده استاندارد برساند و شرایط محیطی ایدهآلی را برای زندگی در مناطق گرم و خشک کشور مانند یزد، اصفهان و … ایجاد کند.
در سالهای اخیر به دلیل افزایش دما، کاهش بارندگی و گرمای شدید هوا شاهد آن بودهایم که بسیاری از مناطق خوش آبوهوای کشور ایران نیز به مناطقی گرم و خشک تبدیل شدهاند. یکی ز راهحلهای موجود برای افزایش رطوبت محیط و حفظ شرایط ایدهآل برای زندگی افراد در این مناطق، روی آوردن به معماری اصیل ایرانی و ساخت حوض قدیمی در حیاط خانهها است. به همین علت، بسیاری از افراد تمایل دارند که با طرز ساخت حوض سنتی و یا ساخت حوض خانگی آشنا شوند و بخشی از فضای حیاط خانههای خود را به ساخت این سازه کوچک و کاربردی اختصاص دهند.
ساخت حوض سنتی برای شستشو و صرفهجویی در مصرف آب
در گدشته از آب حوضهای سنتی برای شستشوی لوازم و ظروف مختلف استفاده میشده است. این امر نشان میدهد که معماران ایرانی تا چه حد به صرفهجویی در مصرف آب توجه داشتهاند. شما میتوانید با استفاده از آب حوضهای ایرانی برای شستشوی ظروف یا سایر لوازم به طرز چشمگیری در مصرف آب صرفهجویی کنید. نکته جالب اینجا است که بسیاری از کاربردها و مزایای ساخت حوض سنتی در خانهها امروزه نیز میتوانند نقش بسیار موثری را در زندگی ما ایفا کنند.
با وجود کاهش منابع آب کشور و کاهش بارندگی در سالهای اخیر، ساخت حوض قدیمی در خانهها و باغهای خانوادگی میتواند راهحل مناسبی برای کاهش مصرف آب در هنگام شسشتوی لوازم و وسایل مختلف باشد. شما حتی میتوانید از آب حوض برای شستشوی ماشین شخصی خود نیز استفاده کنید و به این صورت باعث صرفهجویی در مصرف آب شوید. همچنین شستشوی دست و صورت با آب حوضهای قدیمی در روزهای گرم سال نیز میتواند احساس خوشایندی را در شما ایجاد کند.
در نتیجه اگر شما نیز در حیاط خانه خود فضای کافی برای ساخت استخر ایرانی را در اختیار دارید و به دنبال راهی برای صرفهجویی در مصرف آب هستید، احداث یک حوض کوچک میتواند به شما کمک کند. به این صورت، در کنار افزایش زیبایی معماری خانه خود میتوانید از آب حوض برای شستشوی ظروف، خودروهای شخصی و … استفاده کنید.
ساخت استخر سنتی و آبیاری باغچهها در حیاط
معماران ایرانی همواره تلاش کردهاند تا از قطع شدن ارتباط طبیعت با محیط زندگی انسان جلوگیری کنند. به همین علت، معماران معمولا بخش بزرگی از فضای حیاط خانههای قدیمی را به ساخت حوض سنتی و احداث باغچه اختصاص میدادهاند. امروزه با گسترش شهرنشینی و دور افتادگی افراد از طبیعت، ساخت باغچه در حیاط خانه و کاشت درخت، گل و گیاهان مختلف میتواند به حفظ روحیه و پیوند دوباره ما با طبیعت کمک کند.
همانطور که میدانید، شما باید گل و گیاهان باغچه خود را به صورت منظم آبیاری کنید. ساخت حوض ایرانی و استفاده از آب آن برای آبیاری باغچهها میتواند برای شما گزینه مناسبی باشد. با ساخت حوض در حیاط خانه نه تنها شما میتوانید شرایط محیطی مانند دما و رطوبت هوا را برای خود و گیاهان و درختان باغچه تنظیم کنید، بلکه میتوانید از آب حوض برای آبیاری این گیاهان بهره ببرید.
آبیاری باغچه با آب حوضهای قدیمی ایرانی و رسیدگی به گلها و گیاهان مختلف میتواند باعث ایجاد احساس مثبت و تقویت روحیه شما شود. ساخت حوض سنتی و احداث باغچه در حیاط خانه میتواند ارتباط شما با طبیعت را حفظ کرده شما را تا حدودی از زندگی ماشینی خستهکننده کنونی دور کند. در نتیجه اگر در حیاط خانه خود فضای کافی برای احداث باغچه و یک حوض کوچک را در اختیار دارید، میتوانید برای ساخت حوض ایرانی و همچنین ساخت حوض با کاشی از نیروهای متخصص یک مجموعه فنی و مهندسی باسابقه کمک بگیرید.
حوض محلی برای ذخیره آب است
یکی از مهمترین کاربردهای حوض، کمک به ذخیره آب است. یکی از اهداف اصلی معماران ایرانی از ساخت حوض سنتی ذخیر آب در دورههایی از سال بوده است که افراد ساکن در شهرهای مختلف بامشکلاتی مانند کمبود آب مواجه میشدهاند. امکان ذخیره آب در حوض برای استفادههای مختلف یکی از مهمترین عواملی به شمار میرود که امروزه افراد مختلف را به ساخت حوض ایرانی و استفاده از مزایای آن ترغیب کرده است.
در سالهای اخیر کشور ایران با مشکل جدی کمآبی و کاهش بارندگی مواجه بوده است. بسیاری از ما در بازههایی از سال، به خصوص در فصل تابستان با مشکل قطع شدن آب دست و پنجه نرم کردهایم. به همین علت، بسیاری از افراد به دنبال پیدا کردن روشهای کاربردی برای ذخیره آب هستند. یکی از بهترین راهحلهای موجود به منظور ذخیره آب در فصول گرم سال مانند تابستان و در مناطق کویری و کمآب، ساخت حوض قدیمی در حیاط خانهها است.
همانطور که مشاهده میکنید، ساخت حوض ایرانی در حیاط خانه تنها باعث افزایش زیبایی محوطه خانه شما نمیشود و حتی میتواند در شرایط اضطراری برای تامین آب مورد نیاز به داد شما برسد. در نتیجه اگر فضای کافی برای احداث حوض را در اختیار دارید، میتوانید برای ساخت آن از خدمات یک مجموعه مهندسی معتبر کمک بگیرید. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی فرایند ساخت حوض در حیاط خانهها در کوتاهترین زمان ممکن به پایان میرسد.
محلی برای آبتنی کودکان در تابستان
احتمالا بسیاری از متولدین دهه 60 و پیش از آن لذت آبتنی در حوض سنتی خانههای قدیمی ایرانی را تجربه کردهاند. خاطرات شیرین آبتنی در آب حوض خانههای قدیمی و بازی کردن با سایر اعضای خانواده و دوستان همچنان در زهن بسیاری از ما باقی مانده است. امروزه شما نیز میتوانید با ساخت استخر سنتی در حیاط خانه خود فضای جذابی را برای آبتنی فرزندان خود ایجاد کرده و آنها را برای ساعتها سرگرم کنید.
پس از ظهور تلفنهای هوشمند و شبکههای مجازی بسیاری از کودکان و نوجوانان تمایل خود برای بازی و گذراندن وقت در کنار دوستان و سایر اعضای خانواده را از دست دادند. ساخت استخر ایرانی در حیاط خانه میتواند شوق تازهای را در کودکان ایجاد کرده و حتی آنها را به فعالیت بیشتر و ورزش ترغیب کند. در نتیجه شما میتوانید با ساخت یک حوض بزرگ در فضای باز خانه خود، اوقات خوشی را برای کودکان و اعضای کوچکتر خانواده به ارمغان بیاورید. مطمئن باشید که با انجم این کار میتوانید روحیه کودکان خود را تقویت کرده و آنها را تا حد ممکن از تلفنهای هوشمند دور کنید.
روش ساخت حوض سنتی چگونه است؟
بسیاری از افراد علاقهمند به معماری اصیل ایرانی تمایل دارند که با روش ساخت حوض سنتی آشنا شوند. به طور کلی، نحوه ساخت حوض قدیمی بسیار ساده است و پیمانکاران میتوانند با پیروی از چند مرحله ساده پروژه احداث حوض را با موفقیت به پایان برسانند. البته توجه داشته باشید که ساده بودن طرز ساخت حوض سنتی به معنای غیرتخصصی بودن آن نیست و شما باید برای اجرای پروژه خود از خدمات یک مجموعه مهندسی باسابقه استفاده کنید.
مراحل ساخت حوض ایرانی عبارتند از:
- انتخاب ابعاد حوض مکان مناسب برای احداث پروژه
- طراحی نقشه حوض
- حفر زمین
- زیرسازی
- استفاده از مصالح مناسب برای ساخت حوض
- آببندی و عایقکاری حوض
تعیین ابعاد و انتخاب محل مناسب
اولین گام برای ساخت استخر سنتی در حیاط خانه انتخاب محل مناسب برای احداث پروژه و تعیین ابعاد آن با توجه به فضای آزادی است که در اختیار ما قرار دارد. پیش از هر چیز شما باید به کمک گروه مهندسی مورد نظر خود فضای موجود برای احداث پروژه را مورد بازرسی قرار دهید. کارشناسان تیم پیمانکار پس از ارزیابی شرایط میتوانند ابعاد مناسب برای ساخت حوض ایرانی را تعیین کنند. ضرورت دارد که پیش از خرید مصالح و متریال مورد نیاز برای اخداث حوض، حتما ابعاد و محل احداث آن را به درستی تعیین کنید.
طراحی نقشه برای ساخت حوض قدیمی
یکی از مهمترین مراحل برای ساخت وض سنتی در حیاط خانه، نقشهکشی و طراحی حوض بر روی کاغذ است. این کار باید توسط یک مهندس نقشهکشی باتجربه انجام شود. نقشهکش برای طراحی حوض به بهترین شکل ممکن باید تحقیقات میدانی مختلفی را انجام داده و پارامترهای متعددی را مورد ارزیابی قرار دهد.
شما نیز میتوانید در طراحی نقشه حوض با نقشهکش همکاری داشته باشید و ایدههای مورد نظر خود را با او مطرح کنید. مهندس نقشهکش نیز میتواند برای بهتر شدن طرح اولیه از ایدهها و نظرات شما استفاده کند. به این صورت، نتیجه نهایی پروژه به خواستههای شما نزدیکتر خواهد بود.
ساخت حوض سنتی در حیاط
مزایای حوض سنتی در حیاط
۱. زیبایی و آرامش
حوض سنتی در حیاط، جزء عواملی است که زیبایی و آرامش به فضای باز حیاط شما میبخشد. صدا و حرکت آب در حوض، احساس آرامش و آرامش را به شما و خانوادهتان میرساند.
۲. پرندهنگاری
حوض سنتی میتواند مکانی مناسب برای پرندهنگاری باشد. پرندگان به دنبال منابع آب و غذا میآیند و با وجود حوض، میتوانید انواع مختلفی از پرندگان را در حیاط خود مشاهده کنید.
۳. محیط زیستی
حوض سنتی در حیاط به عنوان یک محیط زیستی موثر عمل میکند. ایجاد یک بستر زیستی برای موجودات مختلفی مانند ماهیان، حشرات و حیوانات کوچک، به تنوع زیستی حیاط شما کمک میکند.
مراحل ساخت حوض سنتی در حیاط
۱. انتخاب مکان مناسب
ابتدا باید مکان مناسب برای ساخت حوض را در حیاط خود انتخاب کنید. مکانی که نور و سایه مناسبی داشته باشد و همچنین به اندازه کافی دور از درختان و گیاهان باشد تا برگها و زیستگاه حشرات به آن سقوط نکند.
۲. اندازهگیری و طراحی
با توجه به ابعاد و مکان موجود، اندازهگیری دقیق انجام شود و طرحی برای حوض انتخاب شود که با محیط حیاط شما هماهنگ باشد.
۳. حفر و ساخت
پس از طراحی، حفره برای حوض ساخته شود و سپس با استفاده از مواد مختلف مانند سنگ، بتن یا پلاستیک، حوض ساخته شود.
۴. نصب سیستم تصفیه آب
برای حفظ کیفیت آب و حیات موجود در حوض، سیستم تصفیه آب مناسبی نصب شود که آلایندهها را حذف کرده و آب را تمیز نگه دارد.
۵. اضافه کردن گیاهان و ماهیان
با اضافه کردن گیاهان آبی و ماهیان به حوض، زیبایی و تنوع بیشتری به آن ببخشید و محیط زیستی سالمی را برای موجودات زنده فراهم کنید.
ساخت حوض سنتی در حیاط نیازمند برنامهریزی دقیق و استفاده از مواد با کیفیت است. با رعایت نکات فنی و مراقبتهای لازم، میتوانید از حوض سنتی خود بهترین استفاده را ببرید و لذت ببرید.
زیرسازی و استفاده از مصالح برای ساخت حوض سنتی
پس از چایان مرحله حفاری زمین نوبت به زیرسازی میرسد. معمولا در این مرحله برای تعیین محدوده حوض و پوشش دادن کف و دیوارهها از شن استفاده میشود. تمامی شکافها و درزهای موجود در کف حوض با استفاده از شن و سایر متریالهای مخصوص پر میشوند تا بتوان از نشتی آب جلوگیری کرد.
پس از انجام زیرسازیهای لازم و آماده کردن شرایط نوبت به استفاده از مصالح مناسب برای ساخت کف و دیوارههای حوض میرسد. معمولا برای ساخت حوض سنتی از بتن و سیمان استفاده میشود. پس از این مرحله، ساختمان حوض به طور کامل ساخته میشود و پروزه احداث حوض سنتی تقریبا به مرحله پایانی خود رسیده است.
آببندی حوض سنتی با متریال مناسب
گام نهایی ساخت حوض سنتی که یکی از مهمترین مراحل آن نیز به شمار میآید، آببندی و عایقکاری کف و دیوارههای حوض است. روشهای متنوعی برای آببندی حوض وجود دارد که شما میتوانید با توجه به بودجه و نیاز خود بهترین گزینه را برای آببندی انتخاب کنید. این فرایند از نشتی و نفوذ آب به سطوح بیرونی حوض و تخریب سازه جلوگیری میکند. برای آببندی حوض قدیمی معمولا از کاشیکاری، مواد نانو، انواع رنگ، مواد پلیمری، ژل میکروسیلیس و … استفاده میشود.
حفاری زمین توسط پیمانکار
حفاری زمین نخستین گام عملی پروژه ساخت حوض سنتی است که توسط تیم پیمانکار و با استفاده از تجهیزات و ماشینآلات صنعتی مخصوص انجام میشود. البته معمولا به دلیل کوچک بودن ابعاد و کم بودن عمق حوض برای حفاری زمین نیازی به استفاده از ماشینآلات صنعتی سنگین نیست و میتوان با استفاده از تجهیزات سبکتر این مرحله را با موفقیت به پایان رساند.
پیمانکار پروژه با توجه به ابعاد حوض برای مدیریت زمان پروژه از تعداد نیروی کار مشخصی استفاده میکند. تجربه و مهارت نیروهای متخصصی که مسئولیت حفاری زمین را برعهده دارند میتواند به طور مستقیم روی کیفیت سایر مراحل احداث حوض ایرانی اثرگذار باشد. پس باید در انتخاب کارگران مسئول حفاری حساسیت زیادی را به خرج داد.
عوامل موثر بر هزینه ساخت حوض سنتی
به دلیل وضعیت بد و متزلزل اقتصادی، مسائل مالی به یکی از دغدغههای اصلی ما تبدیل شدهاند. بسیاری از ما تصور میکنیم که هزینه ساخت حوض ایرانی بسیار سنگین است و به همین علت از احداث آن در محوطه خانه خود منصرف میشویم. اما نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم، این است که شما میتوانید با توجه به چند نکته ساده به طرز چشمگیری در هزینه ساخت حوض سنتی صرفهجویی کنید.
برای صرفهجویی در هزینه ساخت حوض قدیمی شما ابتدا باید با عواملی که میتوانند باعث افزایش یا کاهش هزینه احداث حوض شوند، آشنا شوید. برای این منظور، میتوانید با شرکتهای فنی و مهندسی شناختهشده یا برخی از تکنسینهای باتجربه و متخصص فعال در این زمینه مشورت کنید.
در صورتی که با عوامل موثر بر هزینه ساخت حوض ایرانی آشنا نباشید و بدون مشورت با یک تیم باتجربه شروع به ساخت حوض کنید، بدون شک در مسیر تکمیل پروژه و برای مدیریت بودجه خود با مشکلات جدی مواجه میشوید. در برخی از موارد، کمبود بودجه و عدم مدیریت صحیح آن میتواند منجر به شکست پروژه و نیمهکاره ماندن مراحل ساخت حوض قدیمی شود.
مهمترین عوامل موثر بر هزینه ساخت حوض ایرانی عبارتند از:
- متراژ و ابعاد حوض
- نوع متریال مورد استفاده برای ساخت حوض
- کیفیت متریال مورد استفاده برای ساخت مصالح
- تجربه و تخصص گروه پیمانکار
- هزینه مربوط به آببندی استخر
- موقعیت جغرافیایی
نقش ابعاد حوض در هزینه احداث آن
یکی از مهمترین عوامل موثر بر هزینه ساخت حوض سنتی متراژ و ابعاد حوض است. در گام اول، شما باید ابعاد و متراژ حوض ایرانی مورد نظر خود را تعیین کنید. زیرا این عامل به طور مستقیم روی تمامی مراحل پروژه و مقدار هزینههای شما اثرگذار است. شما برای خرید مصالح وبه مقدار لازم قبل از هر چیز باید ابعاد حوض سنتی را به درستی تعیین کرده باشید.
همانطور که میدانید، هر چه ابعاد حوض سنتی مورد نظر شما بزرگتر باشد، هزینه لازم برای ساخت و احداث آن نیز افزایش خواهد یافت. در صورتی که قصد دارید در هزینههای مربوط به ساخت حوض ایرانی صرفهجویی کنید، میتوانید متراژ حوض را کاهش دهید. کاهش متراژ حوض به معنای کاهش مدت زمان اجرای پروژه، کاهش تعداد نیروهای کار و کاهش مقدار مصالح مورد نیاز است. تمامی این عوامل در کنار یکدیگر باعث کاهش هزینه ساخت حوض ایرانی میشوند. پیشنهاد میکنیم که برای تعیین ابعاد استاندارد به منظور ساخت حوض در حیاط خانه یا مکان مورد نظر حتما با کارشناسان متخصص و باتجربه مشورت کنید.
نوع مصالح مورد استفاده چه نقشی در هزینه ساخت حوض دارد؟
یکی دیگر از عوامل موثر بر هزینه ساخت حوض سنتی، نوع مصالح مورد استفاده برای احداث آن است. همانطور که میدانید، شما برای ساخت حوض ایرانی میتوانید با توجه به نیاز و بودجه خود از متریالها و مصالح گوناگونی استفاده کنید. هزینه ساخت استخر با استفاده از هر یک از این مصالح با دیگری متفاوت خواهد بود.
عامل این تفاوت در هزینه ساخت حوض قدیمی با قیمت مصالح مورد استفاده برای احداث حوض در ارتباط است. هر یک از مصالح موجود در بازار دارای خواص مکانیکی و فیزیکی منحصربهفردی هستند که میتوانند به طور مستقیم روی عمر مفید و استحکام حوض تاثیرگذار باشند. عامل دیگری که باعث تفاوت در قیمت این مصالح میشود، نوع تکنولوژی مورد استفاده برای تولید آنها است.
هر چه مصالح مورد استفاده برای ساخت حوض سنتی خواص بهتری داشته و با استفاده از تکنولوژی بهروزتری تولید شده باشند، هزینه ساخت حوض با استفاده از آنها افزایش خواهد یافت. البته توجه داشته باشید که هر چند استفاده از مصالح مستحکم و گرانقیمت باعث افزایش هزینههای شما میشوند، اما از طرف دیگر در بلندمدت از بسیاری از هزینههای جانبی و خسارتهای احتمالی جلوگیری میکنند. در نتیجه استفاده از مصالح پیشرفتهتر میتواند در بلندمدت باعث کاهش هزینههای مربوط به تعمیرو بازسازی حوض ایرانی شود.
کیفیت متریال مورد استفاده برای ساخت مصالح
یکی دیگر از عواملی که میتواند به صورت مستقیم روی هزینه سات حوض سنتی اثرگذار باشد، کیفیت و نوع متریال و مواد اولیه مورد استفاده برای تولید مصالح است. همانطور که میدانید، مصالح مورد استفاده برای ساخت حوض ایرانی توسط شرکتهای صنعتی مختلفی تولید میشوند.
کیفیت مواد اولیه مورد استفاده برای تولید مصالح ساختمانی در این شرکتهای صنعتی با یکدیگر متفاوت است. برخی از این مجموعهها کیفیت را اولویت خود میدانند و برای تولید مصالح از باکیفیتترین متریلهای موجود در بازار استفاده میکنند. در حالی که برخی دیگر تنها به فکر سود خود هستند و ترجیح میدهند که برای افزایش فروش و سود خود به سراغ استفاده از متریالهای بیکیفیت و ارزانقیمت بروند.
شاید در نگاه اول استفاده از متریالهای ارزانقیمت و بیکیفیت باعث کاهش هزینه ساخت حوض قدیمی در حیاط خانه شما شود. اما فراموش نکنید که استفاده از متریال بیکیفیت به معنای کاهش شدید استحکام و عمر مفید سازه شما است. پس فراموش نکنید که هرگز نباید کیفیت را قربانی قیمت کرد و برای کاهش هزینهها به سراغ مصالح بیکیفیت رفت.
اگر شما نیز قصد احداث حوض ایرنی در خانههای ویلایی خود را دارید، میتوانید برای انتخاب و خرید مصالح باکیفیت با کارشناسان یک مجموعه فنی و مهندسی معتبر و شناختهشده مشورت کنید. در صورت نیاز، شما حتی میتوانید وظیفه خرید مصالح ساختمانی را برعهده کارشناسان این مجموعهها بگذارید. به این صورت، خیال شما از کیفیت مصالح مورد استفاده راحت میشود.
نقش تجربه و تخصص پیمانکار در هزینه ساخت حوض سنتی
تجربه و تخصص گروه پیمانکاری که وظیفه اجرای پروژه ساخت حوض سنتی را برعهده میگیرد به طور مستقیم بر روی هزینه شما برای احداث حوض اثرگذار است. مشخصا این امر چندان دور از ذهن نیست و کاملا طبیعی به نظر میرسد که شما برای بهرهمندی از تجربه و تخصص یک مجموعه فنی و مهندسی باسابقه باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید.
با این وجود، اگر شما به دنبال مدیریت و کاهش هزینههای خود هستید، میتوانید در میان شرکتهای فنی و مهندسی مجموعههایی را پیدا کنید که باکیفیتترین خدمات را با کمترین هزینه ممکن به شما ارائه کنند. همچنین بسیاری از این مجموعهها برای جلب رضایت مشتریان خود تخفیفهای ویژهای را نیز برای آنها در نظر میگیرند. توجه داشته باشید که انتخاب یک مجموعه معتبر و باسابقه برای اجرای صحیح و بهموقع پروژه ساخت استخر قدیمی نقشی اساسی دارد. در نتیجه بهتر است در انتخاب گروه فنی و مهندسی خود بیشتر از هزینه به فکر تخصص و تجربه گروه خود باشید.
روش آببندی میتواند هزینه ساخت حوض را تحتتاثیر قرار دهد
آببندی یکی دیگر از مواردی است که میتواند باعث افزایش یا کاهش هزینه شما برای ساخت حوض سنتی شود. به یاد داشته باشید که آببندی یکی از مراحل اساسی ساخت حوض ایرانی است و نمیتوان به منظور کاهش هزینهها از اجرای آن چشمپوشی کرد. اما به دلیل تنوع بالای متریالها و روشهای موجود برای آببندی حوض سنتی، شما میتوانید به سراغ گزینهای بروید که از لحاظ اقتصادی برای شما مقرونبهصرفه باشد.
هزینه روشهای موجود برای آببندی به دلیل کیفیت و ماندگاری متریال مورد استفاده در آنها با یکدیکر متفاوت است. هر چه متریال مورد استفاده برای آببندی حوض باکیفیتتر باشند، هزینه شما برای احداث حوض در حیاط خانه نیز بیشتر خواهد شد. به شما پیشنهاد میکنیم که برای مدیریت صحیح بودجه خود در مرحله آببندی برای انتخاب روش مناسب حتما با پیمانکار خود مشورت کنید. یک پیمانکار باتجربه و متخصص میتواند با انتخاب روش مناسب برای آببندی حوض ایرانی بسیاری از هزینههای اضافی شما را کاهش دهد.
ساخت حوض ایرانی با مجموعه فنی و مهندسی برکه
بسیاری از افراد تمایل دارند که برای زیباسازی حیاط خانه خود و بهرهمندی از ویژگیهای معماری اصیل ایرانی به سراغ ساخت حوض سنتی بروند. طراحی نقشه، خرید مصالح و اجرای پروژه احداث حوض فرایندی تخصصی است که شما برای انجام هر یک از مراحل آن باید از یک مجموعه فنی و مهندسی معتبر و باسابقه کمک بگیرید.
مجموعه برکه به عنوان یکی از برترین گروههای فنی و مهندسی فعال در حوزه طراحی، ساخت و آببندی انواع حوض و استخر در سطح کشور شناخته میشوند. اگر شما نیز قصد آشنایی با طرز ساخت حوض حیاط و اطلاع از هزینه آن در حیاط خانه خود را دارید، میتوانید برای کسب مشاوره و اجرای پروژه خود با کارشناسان مجموعه ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
کمک به کاهش دمای محیط، حفظ رطوبت، زیباسازی محیط و ... از مهمترین مزایای ساخت حوض سنتی در محیطهای مختلف به شمار میروند.
طراحی و اجرای پروژه ساخت حوض نیز مانند هر پروژه عمرانی دیگری فرایندی تخصصی است که نیاز به دانش فنی بالایی دارد. به همین علت شما باید برای اجرای پروژه خود از یک مجموعه معتبر کمک بگیرید.
به طور کلی، حوضهای سنتی در خانههای قدیمی ایرانی در یکی از محورهای اصلی فضای خانه شاخته میشدند. به گونهای که حوض در امتداد طول خانه قرار داشته باشد. ساخت حوض سنتی چه مزایایی دارد؟
چرا باید برای ساخت حوض ایرانی از یک گروه فنی و مهندسی باسابقه کمک بگیریم؟
حوضهای ایرانی به صورت سنتی در چه نقطهای از حیاط خانه احداث میشدند؟
این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز : 44
اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند