ساخت حوض آجری
این روزها اغلب افراد ترجیح می دهند با ساخت حوض در وسط باغ یا ویلای خود، فضای آرامش بخش و دلچسب برای ساکنین فراهم آورند. روش های مختلفی برای ساخت حوضچه وجود دارد که با توجه به نوع آن و بودجه شما می توان یکی را برگزید. یکی از روش های ارزان و مقرون به صرفه، ساخت حوض با آجر و سیمان می باشد. اما این روش چه مزایایی دارد و چگونه انجام می شود؟ با ما همراه باشید تا درباره ساخت حوض آجری بیشتر بدانید.
مزایای ساخت حوض آجری
یکی از مشکلاتی که معمولا برای ساخت حوض یا استخر ممکن است رخ دهد، عدم دسترسی به محصولات ساختمانی است. اما اگر حوض آجری را انتخاب کنید، به دلیل فراوانی آجر و سیمان دیگر با این مشکل مواجه نخواهید بود. در واقع ساخت حوض با آجر و سیمان از مزایای متعددی برخوردار است که اجرای سریع و آسان یکی از آن ها به شمار می رود. چرا که این محصولات به دلیل سبک بودن به راحتی قابل جابجایی هستند و به سرعت می توان نتیجه کار را مشاهده نمود.
فهرست مطالب
Toggleاز دیگر نکات مثبت در رابطه با ساخت حوض آجری می توان امکان ایجاد ضخامت در دیواره های استخر را عنوان نمود. از آنجایی که چسبندگی سیمان به آجر بالاست می توان روی بدنه آجری حوض، سیمان کاری نیز انجام داد. همچنین امکان ایجاد طرح های مختلف روی بدنه استخر آجری وجود دارد. در ضمن شما با انتخاب این روش می توانید در هزینه ها صرفه جویی کنید. زیرا قیمت آجر و سیمان نسبت به سایر مصالح ساختمانی ارزان تر است.
روش های ساخت حوض با سیمان و آجر
از آنجایی که آجر به تنهایی قادر به تحمل نیروهای وارده به دیواره حوض نمی باشد، باید از میلگرد به همراه آن استفاده شود. به طور کلی دو روش برای ساخت حوض با سیمان و آجر وجود دارد که در ادامه به توضیح آن می پردازیم:
ساخت حوض آجری با هسته بتن مسلح
در این روش ابتدا باید شیب بندی و صاف کردن کف حوض انجام شود. بعد از آن در فاصله 10 سانتی متری از خاک، دیوارهای آجری ساخته شود. در مرحله بعدی یک صفحه مشبک از میلگرد در دیوار و کف استخر اعمال می شود.
لایه های اجری باید 10 سانتی متر ضخامت داشته باشند. سپس باید بتن ریزی و پر کردن شبکه های میلگرد در میان دو لایه آجر از اهمیت بالایی برخوردار است.
باید دو شبانه روز منتظر بمانید تا بتن خشک شود و اما یکی از مهم ترین مراحل ساخت حوض آجری با هسته بتن مسلح، سیمان کاری دیوار آجری می باشد. عایق کاری داخل حوض به کمک قیر یا ایزوگام انجام می گیرد. در نهایت، حوض با رنگ مخصوص، رنگ می شود.
ساخت حوض آجری با رویه پاششی بتنی
از آنجایی که ساخت حوض آجری با رویه پاششی بتنی هزینه بالایی در بر می گیرد، معمولا در ایران کم تر استفاده می شود. هر چند فرایند ساخت این نوع حوض با روش قبلی یکسان است، اما تفاوت هایی نیز دارد. در این روش، بایستی شیب بندی و صاف کردن کف استخر نیز انجام شود.
در ساخت حوض آجری با رویه پاششی بتنی، مانند روش قبلی باید عایق کاری با قیر و ایزوگام صورت گیرد. تفاوت آن با روش بتن مسلح، در استفاده از بتن پاششی روی میلگردها و قطع کامل میلگردها می باشد.
مراحل ساخت حوضچه آجری
برای ساخت یک حوض با آجر و سیمان کافیست اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید و چندین ویدئو مشاهده کنید. در اینجا به مراحل کلی ساخت حوض آجری می پردازیم:
تعیین نوع حوضچه
قبل از هر چیز باید بدانید به دنبال ساخت چه نوع حوضی هستید. آیا مانند خانه های قدیمی حوضی ساده با چند ماهی قرمز کوچک می خواهید؟ این نوع حوض نیازی به پمپ آب و موتور برق ندارد و یکی از کم دردسر ترین انواع حوض ها به شمار می رود. برای زیبا تر شدن حوضچه می توانید به آن گیاهان طبیعی و فواره های کوچک هم اضافه کنید و فضای خانه خود را جذاب تر سازید.
محل ساخت حوضچه
سعی کنید محلی را برای ساخت حوض آجری انتخاب کنید که در طول روز هم در معرض نور خورشید باشد و هم سایه! در نتیجه می توان از وجود نور کافی برای رشد گیاهان و همچنین عدم رشد جلبک ها اطمینان حاصل نمود. سعی کنید حوض را در محلی بنا کنید که از داخل خانه دیده شود.
بهتر است حوض در محلی دور از خطوط گاز و برق و یا درختان بنا شود. چرا که با توجه به عمق و اندازه حوض، ممکن است به ریشه درختان یا لاین گاز و برق آسیب وارد کند.
حفر حوض
بعد از انتخاب محل ساخت، نوبت به حفر محل ساخت حوض می رسد. باید توجه داشته باشید که با توجه به نوع حوض، میزان حفاری متفاوت است. همچنین باید به شیب بندی کف استخر نیز توجه داشته باشید. در صورتی که هنگام حفاری با سنگ های ریز و دشت مواجه شدید، آن ها را از سر راه بردارید. در نهایت، تمامی شکاف های کف حوض را بپوشانید و مطمئن شوید هیچ درز و شکافی وجود ندارد.
سیمان کاری و عایق کاری
از آنجایی که آجر و سیمان به خوبی به هم می چسبند، در انتها روی بدنه آجری حوض سیمان کاری انجام می شود. همچنین شبکه های میلگرد روی کف و دیواره استخر اجرا می گردد که باعث افزایش استحکام حوض آجری خواهند شد. عایق کاری داخل حوض نیز به کمک قیر و ایزوگام انجام می شود و در نهایت رنگ کاری صورت می گیرد.
برای اطلاع از هزینه و نحوه ساخت حوض برای ماهی با کارشناسان ما در تماس باشید.
جمع بندی
همانطور که گفتیم، ساخت حوض با آجر و سیمان بسیار مقرون به صرفه می باشد. چرا که آجر و سیمان به وفور یافت می شود و کار با آن سریع و آسان است. همچنین می توان با انتخاب حوض آجری، فرم دلخواه را اجرا کرد و طرح های متنوع روی آن اعمال نمود.
مجموعه برکه علاوه بر خدمات مربوط به آب بندی، در زمینه ساخت و ساز حوض و ساخت حوضچه رزینی و حتی ساخت حوض برای غاز و پرورش انواع ماهی ها نیز تخصص دارد. در صورتی که اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید. گروه مهندسی برکه با تکیه بر سال ها تجربه و همچنین تکنولوژی روز دنیا اقدام به ارائه خدمات مربوط به ساخت انواع حوض آجری، ساخت حوض گلی و ساخت حوض با سنگ و … نموده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر با همکاران ما تماس بگیرید.
مزایای ساخت حوض آجری چیست؟
فراوانی آجر و سیمان، اجرای سریع و آسان، سبک بودن متریال آجر و سیمان و جابجایی آسان، امکان ایجاد ضخامت در دیواره های استخر و طرح های مختلف روی آن
مراحل ساخت حوضچه آجری کدام است؟
تعیین نوع حوضچه، محل ساخت حوضچه، حفر حوض، سیمان کاری و عایق کاری
ساخت حوض آجری با هسته بتن مسلح چگونه انجام می شود؟
در این روش ابتدا باید شیب بندی و صاف کردن کف حوض انجام شود. بعد از آن در فاصله 10 سانتی متری از خاک، دیوارهای آجری ساخته شود. در مرحله بعدی یک صفحه مشبک از میلگرد در دیوار و کف استخر اعمال می شود. لایه های اجری باید 10 سانتی متر ضخامت داشته باشند. سپس باید بتن ریزی و پر کردن شبکه های میلگرد در میان دو لایه آجر از اهمیت بالایی برخوردار است.
این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز : 58
اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند