loader image

عایق حرارتی سقف فلزی

خانه | خدمات عایق حرارتی | عایق حرارتی سقف فلزی

عایق حرارتی سقف فلزی

یکی از مباحث مهم در ساختمان‌های مختلف مربوط به صرفه‌جویی در مصرف انرژی است. به همین دلیل در زمان ساخت از برخی مواد و مصالح به منظور کاهش مصرف انرژی در ساختمان استفاده می‌شود.

عایق‌های حرارتی یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مصالح به منظور کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها هستند که در قسمت‌های مختلف به کار گرفته می‌شوند. عایق حرارتی سقف فلزی و نیز عایق حرارتی سقف شیروانی یکی از پرکاربردترین انواع عایق حرارتی به حساب می‌آید که می‌تواند هدررفت انرژی از این سطح را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

عایق حرارتی سقف فلزی

عایق حرارتی سقف فلزی چیست؟

یکی از ملزومات پوشش سقف در ساختمان‌ها و سازه‌های مختلف، عایق حرارتی سقف فلزی است که نقش مهمی در صرفه‌جویی در انرژی دارد. در کشور ما بیش از 40 درصد مصرف انرژی مربوط به ساختمان‌ها و سازه‌های مختلف می‌شود به همین منظور عایق حرارتی یک راه‌حل ایده‌آل به حساب می‌آید که می‌تواند تا حدود 50 درصد از مصرف انرژی در ساختمان‌ها و سازه‌ها را کاهش داده و از هدررفت آن جلوگیری کند.

تماس با برکه

در پوشش سازه‌های فضاکار و ساخت سقف‌های فلزی و نیز عایق حرارتی زیر سقف شیروانی معمولا از یک لایه عایق حرارتی به منظور جلوگیری از هدررفت انرژی استفاده می‌شود. عایق حرارتی سقف فلزی پوششی است که می‌تواند به میزان قابل توجهی هزینه‌های مصرف انرژی در ساختمان‌ها و سازه‌های مختلف را کاهش دهد.

عایق حرارتی سقف فلزی چیست؟

انواع عایق‌های حرارتی از نظر عملکرد

پیش از خرید عایق حرارتی سقف فلزی یکی از مهم‌ترین مواردی که باید مورد توجه قرار بگیرد، نوع عملکرد عایق است. در واقع این نوع عملکرد است که تعیین می‌کند چه نوع عایقی برای استفاده در بخش‌های مختلف سازه و ساختمان مناسب است. عایق‌های حرارتی را از نظر عملکرد می‌توان در سه دسته مختلف تقسیم‌بندی کرد:

  • عایق‌های همرفتی: یکی از مهم‌ترین روش‌های جابجایی هوا، همرفت است که بر اساس اصول آن برخی از مصالح در ساختمان‌ها دارای گذر حرارتی می‌شوند. در این حالت از عایق‌های حرارتی استفاده می‌شود که می‌توانند از جریان همرفتی جلوگیری کنند. در این مدل از عایق‌ها، در بین الیاف حباب‌های هوای وجود دارد که می‌تواند جریان همرفت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
  • عایق‌های منعکس کننده: با توجه به اینکه تشعشع یکی از راه‌های اصلی برای انتقال گرما به حساب می‌آید، این نوع عایق‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که می‌توانند جابجایی گرما از طریق تشعشع را متوقف کنند. این نوع عایق‌ها معمولا از نوع فلزی بوده که می‌توانند از انعکاس گرما و خروج آن جلوگیری کنند.
  • عایق‌های رطوبتی: نفوذ رطوبت به درون عایق‌ها یکی از عواملی بوده که باعث کاهش توانایی و قابلیت‌های آن‌ها می‌شود؛ از این رو برخی از محصولات به عایق رطوبتی نیز مجهز شده‌اند که عملکرد مؤثرتری دارند.

انواع عایق‌های حرارتی از نظر عملکرد

انواع عایق‌های حرارتی از لحاظ جنس

در ساخت و تولید عایق حرارتی سقف فلزی از مواد اولیه مختلفی استفاده می‌شود که باعث تنوع بالای این نوع عایق‌ها شده است. استفاده از هر کدام از این مواد در ساخت عایق‌های حرارتی باعث شده که هر کدام از این مدل‌ها از ویژگی‌ها و خصوصیات متفاوتی برخوردار باشند. از مهم‌ترین انواع عایق حرارتی سقف فلزی از لحاظ جنس می‌توان موارد زیر را نام برد.

الیاف معدنی

نکته جالب در مورد الیاف معدنی این است که معمولا از سنگ‌های آتش‌فشانی تهیه می‌شوند. دیر ذوب بودن این نوع سنگ‌ها و پایداری بالایی که در برابر حرارت دارند از اصلی‌ترین دلایل برای استفاده از آن‌ها جهت تولید الیاف معدنی است. این الیاف خاصیت ضد رطوبت داشته و بو نیز جذب آن‌ها نمی‌شوند؛ به همین دلیل از مقاومت در برابر رشد قارچ‌ها برخوردار هستند.

الیاف معدنی نسوز بوده و از مقاومت بالایی در برابر حریق برخوردار هستند؛ به همین دلیل بهترین گزینه به عنوان عایق حرارتی سقف فلزی و عایق پشت‌بام محسوب می‌شوند.

پشم ‌شیشه

پشم شیشه را می‌توان پرمصرف‌ترین ماده برای تولید عایق‌های حرارتی دانست چرا که این ماده از گذشته تا کنون در حال تولید و عرضه بوده و از لحاظ هزینه نیز نسبت به سایر مواد پوششی به صرفه‌تر است. پشم شیشه از نظر ظاهری دارای الیاف انعطاف‌پذیری است که از ذوب شیشه تولید می‌شوند. در کارخانه‌های تولید کننده این الیاف را به شکل رول یا پانل درآورده و بر حسب نیاز و تقاضای مشتریان به بازار عرضه می‌کنند.

عایق‌های حرارتی پشم شیشه بر حسب ضخامتی که دارند از کاربردهای متفاوتی برخوردار هستند. عایق‌های پشم شیشه در مقابل حریق مقاوم بوده و با توجه به ضخامتی که تولید می‌شوند، از خاصیت ارتجاعی بالاتری برخوردار بوده و در نتیجه ریزش ذرات و الیاف به مراتب کمتری دارند.

پشم سنگ

عایق حرارتی سقف فلزی که با استفاده از پشم سنگ تولید می‌شود، یکی از بهترین انواع عایق حرارتی است که در نتیجه ذوب سنگ بازالت تولید شده و در انواع مختلف و کاربردهای متفاوت وجود دارد. برای تولید پشم سنگ، قطعات سنگ بازالت به همراه کک به عنوان ماده سوختی در داخل کوره‌های مخروطی قرار می‌گیرند تا دما به بیش از 2000 درجه سانتیگراد رسیده و سنگ بازالت ذوب شود. در ادامه سنگ مذاب از زیر کوره خارج و به دستگاه سانتریفیوژ منتقل می‌شود تا در این دستگاه با کمک نیروی گریز از مرکز به الیاف پشم سنگ تبدیل شود.

الیافی که در دستگاه سانتریفیوژ تولید می‌شود در مرحله بعد به سمت نوار نقاله هدایت شده و با استفاده از دستگاهی شبیه به پاندول بر روی یک صفحه چیده می‌شود و در نهایت به سمت دستگاه کیورینگ یا پخت هدایت می‌شود. در این دستگاه الیاف به هم چسبیده و در مواقعی مقداری رزین به آن اضافه می‌شود تا بر اساس سفارش مشتری به ضخامت و چگالی مورد نظر برسد. در نهایت نیز محصول تولید شده، آرایش شده و در قطعات مختلف برش می‌خورد تا به دستگاه بسته‌بندی منتقل شده و برای ارسال جهت مصرف آماده شود.

شیشه اسفنجی

عایق حرارتی سقف فلزی از نوع شیشه اسفنجی یکی از بهترین مدل‌های عایق حرارتی و رطوبتی است که از استحکام مکانیکی بسیار خوبی برخوردار است. مقاومت در برابر حریق، عدم افت خصوصیات عملکردی در طول زمان، ثبات ابعادی در شرایط محیطی متفاوت، سازگاری با محیط زیست و خنثی بودن از نظر شیمیایی از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع عایق حرارتی به حساب می‌آید.

امروزه از این نوع عایق حرارتی به صورت گسترده در عایق‌بندی حرارتی تجهیزات صنعتی استفاده می‌شود؛ دلیل این استفاده گسترده مزایای انحصاری این عایق است که در بی‌شمار حباب غیر مرتبط و بسیار ریز وجود دارد که توسط گازهای بی‌اثر پر شده و می‌تواند نفوذ حرارت و سیالات را غیر ممکن کند. انجام فرایند آنیلینگ پس از پخت و شکل‌گیری فوم باعث تنش‌زدایی شده و استحکام فشاری شبکه سلولی این عایق را افزایش می‌دهد. یکی از ویژگی‌های این نوع عایق عدم اجازه به رشد حشرات موذی است که می‌تواند نگرانی‌های مربوط به آن‌ها را از بین ببرد.

انواع عایق‌های حرارتی از لحاظ جنس

عایق پرلیت

عایق‌ حرارتی سقف فلزی از نوع پرلیت یکی از انواع عایق‌هایی است که وزن سبک داشته و می‌تواند تا 1000 درجه سانتیگراد دما را تحمل کند. مقاومت بالای این ماده در برابر حرارت زیاد باعث شده که این عایق در عمل ماده‌ای غیر قابل اشتعال باشد. عایق‌های پرلیت برای جذب صوت نیز بهترین گزینه بوده و با اسیدها وارد واکنش نمی‌شوند. این نوع عایق‌ها در برابر رشد موریانه و انواع قارچ نیز مقاوم بوده و امکان رشد آن‌ها را نمی‌دهند.

تخته فیبری

برای ساخت عایق‌های تخته فیبری به عنوان عایق حرارتی سقف فلزی، از پشم نمد فشرده استفاده می‌کنند که با الیاف گیاهی ترکیب شده است. استحکام مکانیکی بالا و مقاومت بسیار خوب در برابر حرارت از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع عایق حرارتی است.

یکی از معایب عایق‌های تخته فیبری که در زمان خرید باید مورد توجه قرار بگیرد، جذب آب توسط آن است که باعث می‌شود خاصیت عایق بودن آن از بین برود. همچنین این نوع عایق‌ها در برابر حریق نیز واکنش نشان داده و می‌توانند به عنوان عاملی برای گسترش حریق عمل کنند.

تخته چوب‌ پنبه فشرده

همانطور که از نام این نوع عایق حرارتی سقف می‌توان حدس زد، برای ساخت آن از دانه‌های چوب‌پنبه فشرده استفاده می‌شود؛ این دانه‌ها را با صمغ طبیعی ترکیب کرده و در نهایت از آن‌ها برای ساخت این عایق استفاده می‌کنند. یکی از مزایای تخته چوب‌پنبه فشرده توانایی بالای آن‌ها در تحمل فشار است اما در برابر کشش مقاومت خوبی از خود نشان نمی‌دهند. مقاومت در برابر سایش و رطوبت از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع عایق‌ها بوده که در زمان نصب به منظور جلوگیری از شکستگی به تکیه‌گاه نیاز دارند.

عایق پلاستیکی

عایق حرارتی سقف فلزی از نوع پلاستیکی یکی از انواع عایق حرارتی است که از تنوع بالایی برخوردار بوده که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. یکی از مزایای همه انواع عایق‌های پلاستیکی این است که وزن سبک داشته و به راحتی نصب می‌شوند. از مهم‌ترین انواع عایق‌های پلاستیکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فوم‌های پلی استایرن
  • پلی یورتان
  • پلی‌اتیلن
  • فنولیک و پلی وینیل کلراید (PVC)
  • اوره فرم آلدئید
  • نیتریل فوم

عایق سلولزی

عایق حرارتی سقف فلزی از نوع سلولزی را می‌توان سازگارترین نوع عایق حرارتی با محیط زیست دانست زیرا این عایق‌ها از موادی مانند کاغذ،‌ مقوا و سایر مواد مشابه ساخته می‌شوند.

نکته جالب در مورد سلولز این است که در مطالعات مختلف این امر اثبات شده که سلولز یک محصول عالی به منظور استفاده جهت کاهش آسیب ناشی از حریق است؛ زیرا فشرده بودن این مواد در کنار هم باعث می‌شود که اکسیژن به عنوان عاملی برای ایجاد حریق وجود نداشته و شاهده عدم شعله‌پذیری آن باشیم. در این شرایط می‌توان سلولز را یک عایق حرارتی ایمن معرفی کرد.

عایق سیلیکات

برای ساخت عایق حرارتی سیلیکات از ترکیب مواد معدنی و الیاف سرامیکی استفاده می‌شود که در دمای بالا با ذرات سیلیکات، اکسید فلزات کلسیم، منیزیم یا آلومینیوم ترکیب می‌شوند. عایق‌های سیلیکات به شکل آجری یکپارچه سخته می‌شوند.

مقاومت در برابر شوک‌های حرارتی، تحمل زیاد در برابر دماهای بالا و مقاومت در برابر اشتعال و حریق از ویژگی‌های این نوع عایق‌ها به حساب می‌آید. یکی از معایب این نوع عایق جذب رطوبت است که باعث از بین رفتن خواص عایق بودن آن می‌شود؛ به همین دلیل از آن باید در تماس با رطوبت محافظت شود.

چگونه یک عایق حرارتی مناسب انتخاب کنیم؟

چگونه یک عایق حرارتی مناسب انتخاب کنیم؟

عایق حرارتی سقف فلزی مناسب باید دارای یک سری مشخصه‌ها و ویژگی‌ها باشد تا بتوان آن را به عنوان عایق حرارتی در سقف و سایر قسمت‌های سازه و ساختمان مورد استفاده قرار دارد. از مهم‌ترین ویژگی‌های یک عایق حرارتی مناسب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ثابت نگه داشتن ضریب انتقال حرارت و بهبود بخشیدن به عملکرد حرارتی
  • مقاومت بالا در برابر حریق و آتش‌سوزی و تأمین امنیت سازه و ساختمان در برابر این نوع حوادث
  • مقاومت بالا در برابر میکروارگانیسم‌های مختلف مانند میکروب و قارچ و غیره
  • مقاومت بالا در برابر اشعه ماوراء بنفش و اثرات مخرب ناشی از این اشعه
  • خنثی بودن از لحاظ شیمیایی (با مواد شیمیایی وارد واکنش نشوند)

عایق‌ های حرارتی چه معایبی دارند؟

عایق حرارتی سقف فلزی در انواع مختلف در کنار مزایایی که دارند، از برخی معایب نیز برخوردار هستند که در زمان خرید و انتخاب باید مورد توجه قرار بگیرند. از مهم‌ترین معایب عایق‌های حرارتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لایه‌هایی که از خارج عایق‌کاری می‌شوند مانند ساختمان از استحکام بالایی برخوردار نبوده و در صورتی که مورد توجه قرار نگیرند با مشکلاتی مانند رطوبت‌زدگی یا هوازدگی مواجه می‌شوند.
  • این عایق‌ها نیاز به طراحی دقیق متناسب با سازه دارند و در زمان نصب نیز باید به دقت از آن‌ها مراقبت شود.
  • استفاه از عایق‌های حرارتی در ساختمان‌های نوساز نسبت به روش‌های قدیمی هزینه بیشتری دارد.
  • استفاده از عایق حرارتی از خارج ساختمان در سازه‌هایی که از استحکام کافی در زیر کار برخوردار نیستند و قابلیت تعمیر نیز وجود ندارد، مناسب نیست.
  • استفاده از این روش در ساختمان‌های قدیمی مناسب نیست.

مزایای عایق کاری سقف فلزی

عایق کاری سقف فلزی، مزایای مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش اتلاف انرژی: عایق کاری سقف فلزی، با جلوگیری از انتقال حرارت از محیط بیرون به داخل ساختمان، باعث می شود که دمای داخل ساختمان در فصل تابستان خنک تر و در فصل زمستان گرم تر بماند. این امر، می تواند منجر به کاهش مصرف انرژی و صرفه جویی در هزینه های انرژی شود.

  • افزایش راحتی ساکنین: عایق کاری سقف فلزی، باعث می شود که دمای داخل ساختمان، در طول سال، پایدارتر بماند. این امر، می تواند باعث افزایش راحتی ساکنین شود.

  • کاهش صدا: عایق کاری سقف فلزی، می تواند به کاهش صداهای مزاحم از محیط بیرون کمک کند.

  • افزایش عمر سازه: عایق کاری سقف فلزی، می تواند به محافظت از سازه در برابر عوامل مختلف محیطی، مانند رطوبت و گرما، کمک کند. این امر، می تواند باعث افزایش عمر سازه شود.

انتخاب عایق مناسب برای عایق کاری سقف فلزی

برای انتخاب عایق مناسب برای عایق کاری سقف فلزی، باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شرایط آب و هوایی منطقه: در مناطقی که دارای آب و هوای گرم و مرطوب هستند، باید از عایق هایی استفاده کرد که مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند.
  • میزان بودجه: قیمت انواع مختلف عایق ها، متفاوت است.
  • نوع سقف: برای عایق کاری انواع مختلف سقف، از عایق های مختلفی استفاده می شود.

نکات مهم در عایق کاری سقف فلزی

برای عایق کاری سقف فلزی، باید نکات مهمی را در نظر گرفت که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سطح سقف باید کاملاً تمیز و خشک باشد. هرگونه آلودگی یا رطوبت روی سطح سقف، می تواند باعث کاهش عملکرد عایق شود.
  • عایق باید به صورت یکنواخت و بدون درز اجرا شود. هرگونه درز یا شکاف در عایق، می تواند باعث انتقال حرارت شود.
  • عایق باید به درستی درزبندی شود. درزبندی صحیح عایق، می تواند از انتقال حرارت جلوگیری کند.

عایق کاری سقف فلزی، یکی از اقدامات مهمی است که باید برای کاهش اتلاف انرژی و صرفه جویی در هزینه های انرژی انجام شود. انتخاب عایق مناسب، با توجه به عوامل مختلفی، اهمیت زیادی دارد.

عایق‌ های حرارتی چه معایبی دارند؟

جمع‌ بندی

عایق‌ کاری یکی از بخش‌های مهم در ساخت بناها و سازه‌های مختلف به حساب می‌آید زیرا می‌تواند به میزان قابل توجهی از هدر رفتن انرژی جلوگیری کرده و به این ترتیب در هزینه‌های مربوط به انرژی نیز صرفه‌جویی شود.

در صورتی که نحوه اجرای عایق حرارتی سقف و سایر قسمت‌های سازه یا ساختمان به صورت اصولی و دقیق انجام شده و همچنین از نوع عایق مناسب نیز استفاده شود، می‌تواند تا 50 درصد مصرف انرژی را کاهش داده و به این ترتیب به میزان قابل توجهی در هزینه‌های مربوط به آن صرفه‌جویی کرد. هر چند این روش‌ عایق‌کاری معایب دارد اما در صورتی که به شکل اصولی و دقیق اجرا شود می‌تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.

برای اطلاع از قیمت و نحوه اجرای عایق حرارتی سقف کاذب، سقف پارکینگ، سقف سوله و … با کارشناسان ما در مجموعه برکه در ارتباط باشید.

چرا عایق‌های حرارتی باید در برابر رطوبت مقاوم باشند؟

جذب و نفوذ رطوبت به داخل این عایق‌های می‌تواند خواص عایق بودن آن‌ها را از بین ببرد به همین دلیل باید در برابر رطوبت مقاوم باشند.

چرا پشم شیشه پرکابردترین نوع عایق حرارتی است؟

تولید مقرون به صرفه، مقاومت بالا در برابر حرارت و حریق، خاصیت ارتجاعی بالا و عدم ریزش ذرات و الیاف از مهم‌ترین دلایل پرکاربرد بودن پشم شیشه است.

آیا عایق‌های سلولزی در برابر حریق مقاوم هستند؟

فشردگی زیاد مواد تشکیل دهنده این عایق باعث می‌شود که اکسیژن به عنوان یکی از موارد مهم برای شعله‌پذیری وجود نداشته و در نتیجه این عایق‌ها در برابر حریق مقاوم باشند.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد امتیاز : 60

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *