loader image

آب بندی کف آشپزخانه

خانه | خدمات عمومی آب بندی | آب بندی کف آشپزخانه

آب بندی کف آشپزخانه

آب بندی کف آشپزخانه همان آب بندی و بندکشی کف کاشی و سرامیک است. این کار برای جلوگیری کردن از نفوذ آب به طبقات پایینی ساختمان‌ها و کف خانه‌ها بوده و امری بسیار ضروری به‌‌شمار می‌رود. اگر در انجام آن سهل‌ انگاری شود، باعث به‌وجودآمدن مشکلات بسیاری برای خانه‌ها و ساختمان‌ها خواهد شد.

آب بندی یا بندکشی کاشی و سرامیک، برای مکان‌هایی مثل آشپزخانه‌ها، حمام، سرویس‌های بهداشتی، استخر و سونا صورت می‌گیرد. چراکه این مکان‌ها همیشه در معرض رطوبت دائمی هستند و باید به طور صحیح و با دقت فراوان، عایق‌بندی یا همان آب بندی شوند تا آب به هیچ‌وجه نتواند به دیوارها و طبقات ساختمان‌ها نفوذ کند.

تماس با برکه

آب بندی را جدی بگیرید

اگر در آب بندی یا عایق کردن مکان‌هایی که همیشه در معرض رطوبت هستند سهل انگاری شود یا اینکه به‌طور صحیح آب بندی نشوند، مشکلات بسیار زیادی برای ساکنان ساختمان و سازه ساختمان ایجاد خواهد شد. برای جلوگیری کردن از به‌وجود آمدن این قبیل مشکلات و نشت آب از مکان‌هایی مثل آشپزخانه یا سرویس‌های بهداشتی، بایستی ابتدا عوامل به‌وجود آورنده این اختلالات را شناسایی کرد.

اگر ساختمانی در حال ساخت است، بایستی با توجه و دقت کافی به نکات فنی آب بندی، از بروز نشتی در هنگام بهره برداری از ساختمان جلوگیری کرد. حتی در صورت بروز نشت آب باید ابتدا منشا نشتی توسط عوامل فنی تشخیص داده شود  تا از ایجاد مشکلات بعدی ساختمان جلوگیری به عمل آید.

اما همانطور که گفتیم اگر بنا به هردلیلی اینگونه مشکلات رخ داد باید پیش از هرکاری عوامل ایجاد نشتی آب، توسط عوامل فنی یا افراد متخصص در این زمینه مشخص شود. در ادامه این مقاله نیز به بررسی این عوامل می‌پردازیم و سپس نکات مورد نیاز برای بهبود کیفیت و عملکرد آب بندی کف آشپزخانه و مکان‌های مرطوب دیگر را بررسی می‌کنیم.

آب بندی کردن کف آشپزخانه

آب بندی کف آشپزخانه چیست؟

آب بندی کاشی و سرامیک کف آشپزخانه، روشی کارآمد و موثر است. انجام این کار برای این است که اطمینان حاصل کنید برای کفپوش خانه و آشپزخانه یا سرویس‌های بهداشتی و حمام، مشکلی رخ نداده و همچنین آب از آنها به بیرون نشت پیدا نمی‌کند.

آب بندی کردن کف آشپزخانه و وجود کفپوش کاشی و سرامیک در آن، شاید در ظاهر آُسان به نظر برسد، اما هنگام نصب کاشی و سرامیک در این مکان باید دقت فراوانی به خرج داد. اگر کاشی و سرامیک‌های کف آشپزخانه آسیب ببیند، کفپوش خیس خواهد شد؛ شاید نشت کمی آب مشکل آنچنان بزرگی نباشد، ولی برخی از انواع کاشی‌ها ممکن است در اثر این اتفاق آسیب ببینند و شکسته شوند.

آیا آب بندی کف آشپزخانه برای خانه من مهم و ضروری است؟

یکی از بیشترین و مهم‌ترین سوالاتی که برای اغلب صاحب‌خانه‌ها ایجاد می‌شود، این است که آیا آب بندی و عایق کردن کف آشپزخانه، برای خانه من نیاز است یا خیر؟

لازم به ذکر است که همه کفپوش‌های کاشی و سرامیک، به آّب بندی نیاز ندارند. اما بهتر است که اکثر آنها از آب بندی اولیه استفاده کنند و همچنین از بازرسی دوره‌ای نیز بهره ببرند. همچنین می‌توان از تقویت‌کننده‌های کاشی نیز برای بهبود ظاهر کاشی‌های سرامیکی استفاده کرد. اما در حقیقت بدون آب بندی کف، معمولا این کاشی‌ها آسیب دیده و ازبین می‌روند و خسارت‌های زیادی به بار خواهد آمد.

از طرفی دیگر، آب بندی نکردن کاشی‌های بدون لعاب و متخلخل، مانند کاشی‌هایی که از سنگ طبیعی یا سفال ساخته می‌شوند، مشکات بسیاری ایجاد می‌کند. یکی اینکه باعث لکه‌دار شدن دائمی و ایجاد آسیب جدی در آن خواهد شد. دلیل همه این مشکلات نیز نشت آب است که از عدم آب بندی کف آشپزخانه ناشی می‌شود.

به همین دلیل باید هرسال، کفپوش‌های سرامیکی و سلامت آب بندی آنها چک شود و اگر نیاز بود، آب بندی کاشی و سرامیک دوباره انجام شود. حتی اگر در بین کفپوش‌ها نشت آب دیده شد، باید عوامل ایجاد آن بررسی شود.

آیا آب بندی کف آشپزخانه برای خانه من مهم و ضروری است؟

عوامل نشت آب از کف آشپزخانه یا حمام و سرویس‌های بهداشتی

  1. نصب کردن غیر استاندارد لوله‌ها و اتصالات
  2. رعایت نکردن نکات فنی در زمان نصب لوله‌ها و اتصالات
  3. باز شدن بست اتصالات به علت نداشتن استحکام
  4. وجود فاصله در لوله آشپزخانه یا سرویس و درز آب
  5. عایق بندی کردن غیر اصولی با ایزوگام و قیر
  6. پوسیدگی و ازبین رفتن لوله‌ها یا اتصالات
  7. عایق بندی کردن با چسب و اجرای غیراستاندارد آنها
  8. ایجاد شدن سوراخ در ایزوگام قیرگونی در زمان اجرا
  9. استفاده کردن از مصالح عایق بندی غیر استاندارد
  10. ایجاد انبساط و انقباض در بنای ساختمان که باعث ایجاد ترک در گوشه‌ی سرامیک‌ها و سرویس‌ها می‌شود.
  11. وجود درز زیاد بین کاشی‌ها و سرامیک کف آشپزخانه یا سرویس‌های بهداشتی

وسایل و تجهیزات موردنیاز برای آب بندی کف آشپزخانه

برای انجام پروژه آب بندی کردن کف آَشپزخانه و سرامیک‌های آن به تجهیزات بسیاری نیاز است. در حقیقت تهیه این ابزار و وسایل نیز چالش بزرگی است و بهتر است این کار به افراد متخصص در این زمینه سپرده شود. اما اگر بنابه دلایلی خودتان بخواهید این کار را انجام دهید، به یک سری تجهیزات نیاز دارید که در ادامه مطلب به مطالعه و بررسی آنها می‌پردازیم و این بخش، فهرستی از مهم‎ترین ابزار و وسایل مورد نیاز برای آب بندی کف آشپزخانه را ذکر می‌کنیم.

1.       ابزارهای تنظیم کاشی و سرامیک

  • ماله: وسیله‌ای است که وظیفه آن صاف کردن، تراز کردن، لیسه‌کشی و ازبین بردن حفره‌ها، شیارها، ترک‌های سطحی و حباب‌های سطح بتن، سرامیک یا کاشی است. همچنین انواع متفاوتی دارد که دارای بریدگی‌هایی با اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی هستند.
  • پتک لاستیکی: پتک یا چکش لاستیکی یکی از انواع چکش است که قسمت ضربه زدن آن از جنس پلاستیک یا لاستیک تهیه شده است. این وسیله برای ضربه زدن آرام روی کاشی‌ها استفاده می‌شود و به آنها آسیبی وارد نمی‌کند.

وسایل و تجهیزات موردنیاز برای آب بندی کف آشپزخانه

2.      ابزار برای تزریق دوغاب یا مواد مورد نیاز آب بندی به درز کاشی و سرامیک

  • اسپیسر شناور لاستیکی: از این ابزارها برای فشار دادن دوغاب روی سطح کاشی و سرامیک و به داخل درزها استفاده می‌کنند.
  • کیسه: برای فشار دادن دوغاب بر روی کاشی و سرامیک از کیسه‌های پلاستیکی کمک می‌گیرند.
  • غلتک لاستیکی: از غلطک فوم لاستیکی برای اعمال درزگیر در قبل و بعد از تزریق دوغاب استفاده می‌شود.

روش‌های آب بندی کف آشپزخانه

برای آب بندی کردن کف آشپزخانه چندین روش کلی وجود دارد که در اینجا به دوتا از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

  • روش اول: با کمک پودرهای مخصوص بندکشی انجام می‌شود. در این روش بایستی ابتدا پودر را با مقدار مناسبی از چسب آبندی مخلوط کرد. یا اینکه می‌توان عایق پلیمری را با آب به مقدار 1 به 1 با پودر بندکشی مخلوط کرده و به صورت خمیری درآورد. سپس می‌توان آن را با زاویه 45 درجه، با کاردک یا ماله به درزهای خالی سرامیک یا کاشی کشید.

در انتها نیز بایستی با دستمالی نرم یا ابر، محل بندکشی را پاک کرده تا سطح آن صاف و یکدست شود و آب بندی کف آشپزخانه به درستی صورت بگیرد.

البته بهتر است از این روش در جایی استفاده  کرد که محل اتصال کف و دیوار است. همچنین بایستی تا ضخامت 5 میلی‌متر، با فنر بندکشی آن را اجرا کرد. جهت دریافت نتیجه بهتر و مطلوب‌تر، چربی‌ها و آلودگی‌های اطراف را پاک کرده تا کار آب بندی با دقتی بالا و کاملا تمیز و مرتب اجرا شود.

  • روش دوم: روش دوم آب بندی و عایق بندی کف آَشپزخانه، با کمک چسب بندکشی ماستیک انجام می‌شود. این چسب در مدل‌های متفاوتی از جمله سیلیکونی و قیری موجود است. چسب ماستیک، یک چسب ساختمانی است که کیفیت بسیار بالایی دارد و جهت اتصال کاشی و سرامیک کف، درز، بتن و آسفالت نیز استفاده می‌شود.

این چسب پرکاربرد، خصوصیات بسیار زیادی دارد که می‌توان از آنها به چسبندگی با قدرت بالا، مقاومت زیاد در برابر تغییرات و ضدآب بودن نیز اشاره کرد. همچنین چسب ماستیک، حالت خمیری داشته و در ساختمان‌ها به همراه سیلر یا پرکننده استفاده می‌شود.

بررسی مراحل اجرای آب بندی کف آشپزخانه

آب بندی کاشی و سرامیک، بسیار ساده است ولی برای انجام آن به تکنیک‌هایی نیاز است. همچنین این کار باید به  ترتیب در مراحلی پیوسته صورت بگیرد.

  • مرحله اول: باید از جنس کاشی یا سرامیک آشپزخانه یا سرویس بهداشتی خانه خود مطمئن شوید. اگر از جنس آنها مطمئن نبودید، می‌توانید از یک کارشناس در این حوزه پرس‌وجو کنید. حداقل نکته‌ای که باید بدانید این است که کاشی‌ها و سرامیک‌های شما از نوع متخلخل است یا غیر متخلخل.
  • مرحله دوم: مرحله دوم در انجام آب بندی کف آشپزخانه این است که درزگیر یا مواد آب بندی مناسب را انتخاب کرده و از کیفیت آن اطمینان حاصل کنید. همچنین باید توجه کنید که نوع مواد تهیه شده برای کاشی‌ و سرامیک شما مناسب است یا خیر.

بیشتر کاشی و سرامیک‌های جنس متخلخل به یک درزگیر نافذ نیاز دارند. این نوع درزگیر، به فضاهای کوچکی که در ساختار طبیعی آن وجود دارد نفوذ کرده و آنها را پر می‌کند.

  • مرحله سوم: در مرحله سوم این روند، باید تجهیزات مناسب و مورد نیاز را برای آب بندی کاشی و سرامیک تهیه کرد. یکی از ساده‌ترین روش‌هایی که در این مرحله کاربرد دارد، استفاده از اسفنج است. برای استفاده از اسفنج باید مطمئن شوید که اسفنج مورد استفاده، تازه و بدون پرز، عاری از گرد و غبار یا هرچیز دیگری باشد. این ذرات ممکن است که در طول فرآیند آب بندی، برروی روند آن اثر منفی گذاشته و باعث ایجاد اختلال شود. همچنین هنگام انجام این کار باید از دستکش استفاده کنید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله، کاشی‌ها باید برای آب بندی آماده شوند. به منظور این کار و برای تمیز کردن کاشی‌هایی که قصد آب بندی آنها را دارید، باید از یک پاک کننده ملایم و یک اسفنج استفاده کرد. قبل از شروع فرآیند آب بندی باید کاملا صبر کنید تا خشک شود و همین امر ممکن است حدود 24 ساعت به طول بینجامد. بهتر است که عجله نکنید زیرا برای عملکرد صحیح درزگیر، خشک بودن سطح و درز بین سرامیک‌ها بسیار مورد اهمیت است.
  • مرحله پنجم: مواد آب بندی کف آشپزخانه را بر روی موضع مورد نظر اعمال کنید. اطمینان حاصل کنید که تمامی مراقبت‌ها، توصیه‌ها و دستورالعمل‌های مورد نیاز را انجام داده‌اید. نکات ایمنی را نیز رعایت کنید. یک اسفنج به طور کاملا یکنواخت با مقدار زیادی مواد آب بندی بپوشانید، سپس به مقدار بسیاری بر روی ناحیه کاشی یا سرامیک بکشید. اجازه دهید مواد آب بندی یا همان درزگیر حداقل 20 دقیقه خشک شود. بعداز آن با یک اسفنج مرطوب و تمیز، آن را پخش کرده و این روند را حداقل برای 4 مرتبه انجام دهید.
  • مرحله ششم: در آخر باید صبر کرد تا مراحل خشک شدن کاشی و سرامیک به طور کامل انجام شود.

بررسی مراحل اجرای آب بندی کف آشپزخانه

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم که به همه سوالات مهم و کلیدی در رابطه با آب بندی کردن کف آشپزخانه، توضیح دهیم. همچنین نکات مهم دیگر از جمله ابزارهای مورد نیاز آن و مراحل اجرای آب بندی را نیز بررسی کردیم.

اما اگر به دنبال آب بندی اصولی و صحیح کف آشپزخانه یا سرویس‌هایی بهداشتی خود هستید، بهتر است انجام این کار را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید تا با خیالی راحت بتوانید نهایت استفاده را از آنها داشته باشید. به همین منظور می‌توانید به “سایت برکه” مراجعه کرده و از گروه باتجربه مهندسی برکه یاری بجویید. این گروه سالهاست که در آب بندی همچون آب بندی فونداسیون، کفشور، دیوار و … و همچنین خدمات مربوط به استخر و ساختمان فعالیت کرده و خدمات بسیاری را در این زمینه ارائه می‌‌کنند.

آب بندی کاشی و سرامیک برای چه مکان‌هایی استفاده می‌شود؟

کف آشپزخانه‌ها، حمام، سرویس بهداشتی، استخر و... .

چه عواملی باعث نشت آب از کف آشپزخانه می‌شوند؟

نصب کردن غیر استاندارد لوله‌ها و اتصالات، رعایت نکردن نکات فنی در زمان نصب لوله‌ها

برای آب بندی کف آشپزخانه به چه تجهیزاتی نیاز است؟

ماله، پتک لاستکی، اسپیسر، شناور پلاستیکی.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز : 51

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *