loader image

عایق حرارتی دیوار

خانه | خدمات عایق حرارتی | عایق حرارتی دیوار

عایق حرارتی دیوار؛ پوششی برای افزایش طول عمر سازه

عایق‌کاری برای تمام بخش‌های ساختمان استفاده می‌شود. متدهای مختلفی برای پوشش دیوارها وجود دارند که در حفظ گرما و جلوگیری از اتلاف انرژی نقشی حیاتی ایفا می‌کنند. گرم نگه‌داشتن ساختمان‌ها و کاهش هزینه‌های انرژی از مهم‌ترین دلایل استفاده از پوشش‌های حرارتی هستند. به همین دلیل در زمان ساخت انواع پروژه‌ها، پوشش‌هایی مقاوم برای عایق‌بندی دیوارهای داخلی و خارجی به کار می‌روند تا بخش‌های مختلف ساختمان را در برابر عوامل محیطی، برودت و اتلاف انرژی در فصل‌های سرد و گرم سال ایمن کنند. بر همین اساس در این مطلب از وب‌سایت گروه مهندسی برکه به بررسی عایق حرارتی دیوار می‌پردازیم و انواع این پوشش‌ها را بررسی می‌کنیم.

عایق حرارتی دیوار

عایق حرارتی دیوار چیست؟

آگاهی از عملکرد عایق حرارتی و فواید آن برای ساختمان، یکی از اولین قدم‌ها برای تجربه آرامشی منحصربه‌فرد در محیط آرام خانه و کاهش هزینه‌ها است. نصب عایق‌های کنترل دما در فصل زمستان باعث کاهش اتلاف حرارت می‌شود؛ درحالی‌که در ماه‌های گرم سال از افزایش بیش از حد محیط داخلی ساختمان جلوگیری می‌کند.

فهرست مطالب

به‌طورکلی عایق حرارتی دما محصولی است که در کاهش انتقال حرارت نقش دارد. در ساختمان‌های فاقد عایق‌ حرارتی، گرما به طور طبیعی با دمای بیرون ساختمان ادغام می‌شود و تعادل دمایی داخل از بین می‌رود. این موضوع به این معنی است که تا زمان سرد شدن کامل محیط، یا ساختمان گرمای زیادی را از دست می‌دهد یا باید مقدار زیادی انرژی برای گرم کردن ساختمان مصرف شود.

تماس با برکه

نقش عایق‌های حرارتی در ساختمان‌سازی مدرن

نمی‌توان نقش عایق حرارتی دیوار که از مهمترین عایق های حرارتی ساختمان است را نادیده گرفت. این پوشش‌ها با کاهش نفوذ رطوبت و جلوگیری از پوسیدگی، طول عمر دیوارها را افزایش می‌دهند. همچنین انتخاب پوشش‌های حرارتی مناسب در تامین سلامت دیوارها و جلوگیری از کپک‌زدگی و تخریب سازه‌ها نیز نقش مهمی دارد. از سوی دیگر مواد عایق حرارتی سرعت جریان گرما بین اجسام یا مواد را محدود می‌کنند. این مواد با کمترین رسانایی حرارتی بالاترین عملکرد پوشش حرارتی را ارائه می‌دهند.

دیواری که با عایق حرارتی پوشانده است

به‌طورکلی مهم‌ترین اهداف استفاده از عایق حرارتی دیوار عبارت‌اند از:

  • جلوگیری از متراکم شدن رطوبت در دیوارهای داخلی، سقف، پنجره‌ها و …
  • کاهش احتمال اتلاف حرارت از سیستم آب گرم و یخ زدن آب در لوله‌ها
  • گرم نگه‌داشتن فضا در زمستان و خنک نگه‌داشتن فضا در تابستان
  • کاهش نیاز به سرمایش در تابستان و گرمایش در زمستان
  • ایجاد محیطی آرامش‌بخش و راحت برای کار و زندگی
  • حفظ گرما یا دمای ثابت در داخل ساختمان

مزایای عایق حرارتی دیوار

انتخاب و نصب بهترین عایق حرارتی دیوار ضمن کمک به کاهش هزینه‌ها و افزایش طول عمر سازه‌ها، در تامین سلامت ساکنین ناشی از تغییرات دمایی نیز تاثیرگذار است. در طراحی‌های جدید به دلیل ضرورت کاهش حجم ساختمان، دیوارهای سازه‌ها را با ضخامت کمتری می‌سازند؛ بنابراین استفاده از پوششی مقاوم برای جلوگیری از اتلاف انرژی و تضمین سلامت افراد خانه اهمیت بسیاری دارد. بر همین اساس در ادامه به مهم‌ترین مزایای دیوارپوش عایق حرارتی اشاره می‌کنیم.

راحتی بیشتر ساکنین خانه

دمای مناسب خانه بسیاری از چالش‌ها برای استفاده از محیطی مناسب و دنج را به وجود می‌آورد. خنک نگه‌داشتن خانه در تابستان و حفظ گرمای داخل ساختمان در زمستان باعث افزایش کیفیت زندگی می‌شود و به‌راحتی می‌توان از اتاق‌های خانه برای انجام فعالیت‌های روزانه استفاده کرد. با استفاده از دیوارپوش‌های حرارتی مناسب نیاز به استفاده از وسایل سرمایشی و گرمایشی متعدد در بخش‌های مختلف خانه از بین می‌رود و درجه حرارت داخلی قسمت‌های مختلف خانه ثابت می‌ماند.

ذخیره انرژی

عایق حرارتی مناسب باعث صرفه‌جویی در انرژی می‌شود. پوشش‌های حرارتی از انتقال حرارت از داخل به خارج و بالعکس جلوگیری می‌کنند. به همین دلیل در فصل‌های سرد و گرم سال به انرژی کمتری برای یکسان‌سازی دمای محیط نیاز است. همچنین کاهش پخش دی‌اکسید‌کربن نیز با این اتفاق در حفظ سلامت محیط زیست و ساکنین خانه نیز تاثیر دارد.

مزایای عایق حرارتی دیوار

صرف هزینه‌های مالی کمتر

با کاهش نیاز محیط به انرژی بیشتر برای تعادل دمای داخل، نیاز کمتری به خرید وسایل گرمایشی و سرمایشی وجود دارد. از سوی دیگر فعالیت مداوم تجهیزات دمایی، می‌توان هزینه‌های مصرف برق یا گاز ساختمان را نیز افزایش دهد.

کمک به حفاظت از محیط زیست

یکی از اصلی‌ترین دشمنان سلامت محیط زیست گاز CO2 است. عایق حرارتی دیوار با کاهش تولید این گاز در اثر سوختن انرژی، به حفظ سلامت محیط زیست نیز کمک می‌کند. در ترکیبات بسیاری از پوشش‌های حرارتی ساختمان‌ها، از موادی استفاده می‌شود که سازگاری کاملی با محیط زیست دارند.

عایق صوتی

مزیت دیگر استفاده از عایق حرارتی دیوار این است که برخی از این مواد از ویژگی‌های عایق‌های صوتی قابل قبولی نیز برخوردار هستند. با نصب اصولی این متریال بر روی دیوارها می‌توان مانع از انتقال صدا به داخل محیط شد و با کاهش اختلالات صوتی فضایی امن را در داخل خانه به وجود آورد. از جمله عایق‌های حرارتی مناسب در این زمینه می‌توان به فوم عایق‌ حرارتی دیوار پلی اورتان، پشم سنگ یا پشم شیشه اشاره کرد.

جلوگیری از پوسیدگی و کپک‌زدگی دیوار

عایق حرارتی ساختمان از تراکم رطوبت جلوگیری می‌کند و خطر ایجاد کپک در دیوارها را کاهش می‌دهد. با عایق کردن دیوارها حرارت در داخل منافذ مصالح ساختمانی دیوار حفظ می‌شود و دیوارها خنک‌تر باقی می‌مانند. حفظ رطوبت در داخل دیوارها نیز با جلوگیری از پوسیدگی و تخریب ساختمان‌ها، سرعت فرایند خشک‌شدن دیوارها را افزایش می‌دهد.

مقاومت مناسب در برابر آتش‌سوزی

در ترکیبات برخی از عایق‌های حرارتی موادی به‌ کار رفته‌اند که با افزایش مقاومت آن‌ها در برابر حریق همراه است. این نوع از پوشش‌ها با کاهش انتقال حرارت به بخش‌های مختلف سازه و جلوگیری از شعله‌وری در زمان آتش‌سوزی، ایمنی ساکنین را در زمان بحران افزایش می‌دهند.

کاربرد دیوارپوش عایق حرارتی

در اکثر ساختمان‌ها اولویت نصب عایق حرارتی در اطراف سقف، دیوارهای خارجی و طبقه همکف است. این موضوع به‌عنوان پوشش حرارتی اصلی ساختمان‌ها شناخته می‌شود و بخش عمده‌ای از عملکرد در اتلاف انرژی در یک ساختمان را به خود اختصاص می‌دهد.

بر اساس آمارهای موجود، در خانه‌های بدون عایق 25٪ اتلاف انرژی از طریق سقف‌ها، 35٪ از طریق دیوارها و 10٪ از طریق کف است. همین موضوع اهمیت عایق حرارتی دیوار را کاملا نشان می‌دهد. بر همین اساس در ادامه به مهم‌ترین کاربردهای انواع پوشش‌های حرارتی برای پوشش دیوارهای ساختمان اشاره می‌کنیم.

دیوارهای حفره

دیوارهای حفره‌ای دیوارهای بیرونی هستند که از دو دیوار آجری با یک حفره خالی یا فضای هوایی بین آن‌ها ساخته شده‌اند. درحالی‌که این نوع از دیوارها را می‌توان با تخته‌های عایق جامد در طول ساخت و ساز عایق کرد؛ اما گزینه‌هایی دیگری برای عایق حرارتی دیوار خارجی حفره وجود دارند از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده از تکنیک‌های رایج عایق‌بندی مدرن نام برد.

دیوارهای خارجی

در مواقعی که عایق‌کاری دیوار حفره‌ای کافی نیست یا به تنهایی پاسخگوی نیازهای ساختمان نیست، دیوار خارجی بنا را می‌توان با پانل‌های عایق جامد عایق کرد. این موضوع ضمن کمک به جلوگیری از اتلاف گرما از داخل ساختمان، از نفوذ نم و رطوبت به داخل سازه جلوگیری می‌کند. عایق حرارتی دیوار خارجی با نقش موثر در مقاومت دیوار در زرد شدن، پوسته‌شدن رنگ داخلی و تبله شدن، به‌عنوان جایگزینی مناسب برای ایزوگام و حلب بر روی دیوارهای در معرض باران به کار می‌رود.

بر همین اساس انواع روش‌های عایق‌ حرارتی‌ دیوار خارجی عبارت‌اند از:

  • روش عایق‌کاری حرارتی با فاصله هوایی از نمای ساختمان برای نماهای سنگ و کامپوزیت
  • روش T.I.C.S یا اجرای همزمان عایق حرارتی و نمای خارجی
  • روش عایق‌بندی از بیرون ساختمان

نقش عایق‌های حرارتی در مقاومت دیوارهای داخلی

یکی دیگر از کاربردهای عایق‌های حرارتی محافظت از نمای داخلی دیوار است. برای عایق حرارتی دیوار داخلی راهکار مناسبی وجود دارد. این روش برای ساختمان‌هایی که نمی‌توانند از بیرون عایق‌بندی شوند یا امکان تغییرات کمی در آن‌ها برای عملیات عایق‌بندی وجود دارد، بهترین گزینه به‌شمار می‌آید.

عایق حرارتی‌ دیوار داخلی شامل افزودن تخته‌های عایق یا صفحات پشم معدنی به داخل ساختمان است. این نوع از عایق‌ها همچون عایق حرارتی روکار دیوار در بهبود عملکرد حرارتی ساختمان و کاهش آلودگی صوتی نقش دارند. با‌این‌حال به دلیل اشغال فضای زیادی از کف، محیط را کوچک‌تر می‌کنند.

عایق‌بندی سقف

سقف‌ها به‌عنوان دیوارهای محکم نقش مهمی در تامین سلامت و تحمل بار ساختمان دارند. عایق‌بندی این بخش از ساختمان‌ها در افزایش طول عمر سازه و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی تاثیرگذار است. برای عایق‌بندی حرارتی دیوار سقف، پوششی حرارتی بین تیرچه‌های آن کار گذاشته می‌شود و گرمای خروجی از طریق این ناحیه را به حداقل می‌رساند. برای عایق‌بندی سقف‌ها می‌توان از تخته‌های جامد و رول‌های عایق استفاده کرد.

ویژگی‌های پوشش‌های حرارتی دیوارها

بهترین عایق حرارتی دیوار ویژگی‌هایی دارد که اطلاع از آن‌ها به خرید بهترین پوشش و تضمین سلامت دیوارها کمک می‌کند. با توجه به بازار رقابتی بین تولیدکنندگان و مجریان این عایق‌ها بهتر است قبل از هر اقدامی با این ویژگی‌ها آشنایی کاملی داشته باشید.

بر همین اساس مهم‌ترین ویژگی‌های پوشش حرارتی دیوارها عبارت‌اند از:

  • مقاومت مناسب در برابر تابش مستقیم نور خورشید و اشعه فرابنفش
  • عدم واکنش در برابر عوامل خارجی و خنثی بودن از نظر شیمیایی
  • مقاومت مناسب در برابر عوامل خارجی مانند قارچ و میکروب‌ها
  • برخورداری از طول عمر مفید در شرایط جوی مختلف
  • عدم چروک شدن و آسیب در برابر تغییرات دمایی
  • برخورداری از چگالی مناسب
  • مقاومت بالا در برابر حرارت
  • جلوگیری از اتلاف انرژی
  • مقاومت بالا در برابر فشار
  • رسانایی گرمایی استاندارد
  • بالاترین میزان مقاومت در برابر آتش‌سوزی

انواع عایق حرارتی

متریال‌های مختلفی برای عایق حرارتی دیوارهای داخلی و خارجی به کار می‌روند که رایج‌ترین آن‌ها نقشی موثر در پوشش دیوارهای سازه‌های شهری و غیر شهری دارند. بیشتر مواد عایق‌بندی با برخورداری از ویژگی‌‌های تراکم، ضخامت مناسب، ظرفیت حرارتی ویژه،  مقاومت حرارتی کافی و حداقل انتشار حرارتی، برای پوشش دیوارها به کار می‌روند.

انواع عایق حرارتی

به‌طورکلی انواع عایق‌های حرارتی را می‌توان بر اساس معیارهای زیر دسته‌بندی کرد:

  • بر اساس عملکرد
  • بر اساس مواد تشکیل‌دهنده
  • بر اساس نصب رو کار دیوار

انواع عایق حرارتی بر اساس عملکرد

پوشش‌های حرارتی بر اساس نوع عملکرد و تاثیرگذاری خود به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. این عایق‌ها با تولید در ضخامت‌ها و کاربردهای مختلفشان، برای بخش‌های گوناگون ساختمان به کار می‌روند. در ادامه به مهم‌ترین انواع عایق حرارتی دیوار بر اساس نوع عملکرد می‌پردازیم.

عایق بلوکی؛ پوششی مناسب برای دیوارها و سقف‌ها

عایق‌های بلوکی انواعی از پوشش‌های حرارتی دیوار هستند که برای جلوگیری از اتلاف گرما و تعادل دمای ساختمان‌ها بر روی سقف‌ها و دیوارها نصب می‌شوند. تولیدکنندگان این نوع از عایق‌ها از خاک اره، شیشه سلولی، پشم معدنی و تخته چوب پنبه برای تولید آن‌ها استفاده می‌کنند. ضخامت عایق‌های بلوکی 5/2 سانتی‌متر و ابعاد آن‌ها نیز 60 × 120 است.

عایق لحافی؛ متریالی با نصب آسان

در میان انواع عایق‌های حرارتی، پوشش‌های لحافی از جمله محبوب‌ترین عایق‌ها هستند. این متریال‌ها به شکل رول‌هایی شبیه به کاغذ یا لحاف در بازار فروش در دسترس خریداران هستند. عایق‌های لحافی از مواد انعطاف‌پذیری مانند الیاف چوب پنبه، پشم معدنی، پنبه و خز معدنی تشکیل شده‌اند. برای نصب این پوشش‌ها نیازی به مهارت خاصی نیست به راحتی می‌توان با استفاده از بست‌های عایق در جای خود، آن‌ها را بر روی دیوار یا سقف محکم کرد. ضخامت عایق‌های لحافی نیز بین 1 تا 8 سانتی‌متر متغیر است.

عایق‌های انعکاسی

در ترکیبات عایق‌های حرارتی انعکاسی تخته‌های گچی، ورق‌های آلومینیومی و ورقه‌های فولادی به‌ کار رفته‌اند. این پوشش‌ها با برخورداری از میزان بازتاب بیشتر و انتشار دمای کمتر، توانایی بالایی در تحمل دماهای بالا دارند. به همین دلیل از این نوع عایق حرارتی دیوار در کاربری‌های صنعتی استفاده‌های فراوانی می‌شود. در کاربری‌های خانگی نیز عایق حرارتی انعکاسی با نصب شدن در نمای بیرونی ساختمان، انرژی خورشیدی را منعکس می‌کند.

عایق تخته‌ای؛ ترکیبی از تکنولوژی و طبیعت

برای ساخت عایق‌های تخته‌ای خمیر چوب و نیشکر به کار می‌روند. این مواد در دمای مناسب به‌طور استاندارد فشرده می‌شوند. عایق‌های تخته‌ای نه تنها ویژگی عایق‌های مقاوم را دارند؛ بلکه از نظر ظاهری نیز قابل قبول هستند. معمولا برای پوشش داخلی دیوار یا ساخت پارتیشن‌ها رایج‌تر هستند. با توجه به اندازه‌های مختلف این عایق‌ها می‌توانید آن‌ها را در اندازه‌های مختلف خریداری کنید.

پانل عایق سازه‌ای (SIP)

پانل‌های عایق سازه‌ای یکی از متریال‌های پیش‌ساخته به شمار می‌روند که در ساخت آن‌ها از فوم مایع استفاده می‌شود. این عایق‌ها در پوشش دیوار، کف و سقف خانه به کار می‌روند. در مقایسه با دیگر انواع عایق حرارتی دیوار، پانل‌های عایق سازه‌ای استفاده‌های کمتری دارند.

بر اساس متریال سازنده

رایج‌ترین نوع تقسیم‌بندی انواع عایق‌های حرارتی دیوار بر اساس عملکرد متریال سازنده آن‌ها است. در بازار فروش پوشش‌های تنظیم دمای دیوار ساختمان، طیف متنوعی از آن‌ها در دسترس شما قرار دارند که می‌توانید متناسب با طول عمر سازه و کاربردهایشان، آن‌ها را خریداری کنید. در ادامه به مهم‌ترین انواع عایق حرارتی دیوار بر اساس متریال سازنده می‌پردازیم.

عایق حرارتی پشم شیشه یا فایبرگلاس؛ از کاربردی‌ترین مواد عایق

عایق‌های پشم شیشه باید حاوی حداقل 35 درصد شیشه بازیافتی باشند تا عملکرد آن‌ها در برابر نفوذ گرما و سرما افزایش یابد. پشم شیشه از رشته‌های بسیار نازک شیشه به وجود می‌آید. در ترکیبات فایبرگلاس سنگ آهک، شیشه بازیافتی و سایر مواد معدنی وجود دارد. به‌طورکلی از فایبرگلاس برای ساخت رول‌های عایق استفاده می‌شود.

عایق حرارتی پشم معدنی یا پشم سنگ

یکی دیگر از رایج‌ترین انواع عایق حرارتی دیوار، پشم معدنی یا پشم سنگ است. این متریال یک ماده عایق حرارتی الیافی است که از سنگ‌های ذوب‌شده مانند بازالت ساخته می‌شود. این ترکیبات به صورت الیاف ریسیده شده و توسط رزین‌ها و روغن‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند. پشم سنگ سازگاری بالایی با محیط زیست دارد و از محصولات غیر قابل اشتعال است؛ اما برای دماهای بالا توصیه نمی‌شود.

عایق‌های حرارتی سلولزی از محصولات کاغذی بازیافتی تولید می‌شوند

اگر به دنبال روشی مقرون‌به‌صرفه برای پوشش حرارتی دیوارهای ساختمان هستید، قطعا عایق‌های حرارتی سلولز پیشنهاد مناسبی به‌شمار می‌آید. این پوشش‌ها ماده متراکمی بسته‌بندی‌ شده‌ای هستند که اکسیژن کمی در ساخت آن‌ها به کار رفته است. بزرگ‌ترین مزیت استفاده از عایق‌های سلولزی غیر قابل احتراق بودن و مقاومت بالای آن‌‌ها در برابر حرارت می‌باشد. به‌کارگیری این نوع از پوشش‌ها در دیواره‌های حفره و زیر شیروانی‌ها کاربرد بیشتری دارد.

فوم‌های پلی اورتان  (PUR)

پلی اورتان ماده‌ای بر پایه پلاستیک است که می‌تواند به اشکال مختلف تولید شود. تخته‌های پلی اورتان جامد و عایق فوم تزریقی پلی اورتان، هر دو برای استفاده در تمام پروژه‌های ساختمانی در دسترس هستند. برای تولید به صورت فوم تزریقی، آن‌ها را با مواد دمنده مخلوط می‌کنند. این نوع از عایق پلی اورتان معمولاً در دیواره‌های حفره استفاده می‌شوند.

پلی ایزوسیانورات (PIR)؛ ماده‌ای از خانواده پلی اورتان‌ها

عایق پلی ایزوسیانورات (PIR) از منبعی مشابه با پلی اورتان ساخته می‌شود که از جمله‌ عایق‌های سلولی بسته و سرد به‌شمار می‌آید. از نظر عملکرد عایق حرارتی دیوار، پوشش‌های ایزوسیانورات خواص بهتری نسبت به عایق‌های پلی اورتان دارد و در تکنولوژی ساخت آن از فناوری‌های نوین استفاده می‌شود.

از مهم‌ترین مزایای استفاده از عایق‌های پلی ایوسیانورات در دیوارها عبارت‌اند از:

  • برخورداری از استحکام کافی نسبت به وزن سبکی که دارد
  • برخورداری از مقاومت مناسب در برابر خوردگی، اسید و سایش
  • قابل تزریق، برشکاری و قالب‌گیری دقیق
  • جلوگیری از رشد قارچ‌ها حشرات موذی
  • دارای حداقل ضریب انتقال حرارتی

پلی استایرن یا یونولیت، پلاستیکی مقاوم برای پوشش دیوارهای ساختمان است

پوشش دیوار پلی استایرن نوعی پلاستیک است برای عایق‌های حرارتی و رطوبتی در کف و دیواره ساختمان‌ها به کار می‌رود. صفحات فوم پلی استایرن در دو نوع پلی استایرن منبسط شده (EPS) و پلی استایرن اکسترود شده (XPS) در دسترس خریداران قرار دارند. این نوع از عایق حرارتی دیوار به دلیل رسانایی حرارتی کم، از بالاترین میزان مقاومت در برابر انتقال دما برخوردار است.

عایق پلی استایرن برای پوشش دیوارهای مکان‌های زیر کاربردهای فراوانی دارد:

  • سقف‌های شیب‌دار و مسطح مسکونی، کشاورزی و صنعتی
  • عایق خارجی و داخلی ساختمان
  • عایق سقف بین طبقات
  • دیوارهای دو جداره
  • دیوار سردخانه‌ها

ورمیکولیت؛ عایقی مناسب برای محیط‌های صنعتی و کشاورزی

ورمیکولیت ((Vermiculite ماده‌ای معدنی طبیعی است که از طریق گرمایش منبسط می‌شود. این ماده مقاومت گرمایی و حرارتی بالایی دارد و می‌توان از آن به‌عنوان عایق صوتی نیز بهره گرفت. از سوی دیگر به دلیل نصب آسان، مقاومت در برابر حشرات موذی، جلوگیری از رشد قارچ‌ها، عدم ساییدگی، عدم بوی نامطبوع و عدم پوسته‌شدن علاوه بر محیط‌ها خانگی می‌توان از آن در محیط‌های صنعتی نیز به‌عنوان عایق حرارتی دیوار استفاده کرد.

انواع عایق حرارتی بر اساس تکنولوژی ساخت

نوع رایج دیگری از انواع عایق‌های حرارتی دیوار، دسته‌بندی آن‌ها بر اساس تکنولوژی‌های ساخت است. این نوع پوشش‌ها با کاربردهای مختلف نقشی اساسی در متعادل‌سازی دمای محیط بر عهده دارند. بر همین اساس در ادامه به انواع عایق حرارتی دیوار بر اساس تکنولوژی ساخت و شکل ظاهری آن‌ها می‌پردازیم.

پوشش‌های دیوار مایع

بیشترین کاربرد عایق‌های مایع در پروژه‌های عمرانی بزرگ است. در تولید این نوع از پوشش‌ها از مواد شیمیایی و معدنی بر پایه حلال و آب تولید می‌شوند. عایق‌های مایع در دو دسته اصلی قرار می‌گیرند. دسته اول که برای پوشش‌های کف به کار می‌روند و در امولاسیون پشت بام و کف سازه کاربرد دارند. دسته دوم نیز عایق‌های پلی اورتان هستند که به شکل فوم در دیوارها استفاده می‌شوند. به‌کارگیری همزمان سیستم‌های اعلام حریق در کنار این عایق‌ها، امنیت ساختمان‌ها را در زمان آتش‌سوزی احتمال افزایش می‌دهد.

چنانچه علاقه مند هستید تا در خصوص نحوه اجرای عايق حرارتي پشت بام و هزینه انجام آن بدانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

عایق حرارتی دیوار نانو

یکی دیگر از انواع عایق‌های حرارتی که با استفاده از آن میزان انتقال و انتقال گرما تقریبا به صفر می‌رسد، عایق حرارتی دیوار نانو می‌باشد. این نوع پوشش‌ها به دمایی بین 5 تا 40 درجه سانتی‌گراد برای اجرای اصولی نیاز داشته و در امولاسیون سازه‌های نو و ترمیم پوشش‌های حرارتی کاربرد دارند.

انواع عایق حرارتی بر اساس تکنولوژی ساخت

مهم‌ترین ویژگی‌های عایق حرارتی دیوار‌ نانو‌ عبارت‌اند از:

  • برخورداری از مقاومت شیمیایی بالا در برابر باران‌های اسیدی و خورندگی مواد
  • برخورداری از بالاترین میزان مقاومت در برابر اشعه UVA و UVB
  • برخورداری از مقاومت بسیار بالا در رطوبت و عوامل نامساعد جوی
  • امکان نگهداری و انبار کردن محصول در طولانی‌مدت
  • ایجاد لایه ضخیم متناسب با سطح کار
  • استفاده و اجرای آسان
  • قابل شست‌وشو
  • طول عمر بالا

عایق‌های نسوز؛ پوشش‌های کاربردی در ساختمان‌های مختلف

مقاومت فوق‌العاده عایق‌های حرارتی نسوز در برابر افزایش دما باعث شده است تا این متریال، کاربردهای فراوانی در سازه‌های صنعتی و خانگی داشته باشد. در تولید این محصولات از کرم، کربن، منیزیم، آلومینیوم و سیلیسیم استفاده می‌شود. تنوع بالایی از این عایق‌ها در دسترس خریداران قرار دارند؛ اما از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به پشم شیشه، عایق‌های سلولزی و عایق پشم سنگ اشاره کرد.

قبل از اجرای پوشش‌های حرارتی دیوار این اقدامات را انجام دهید

نکات ایمنی و استانداردهای ویژه‌ای در زمان اجرای عایق‌کاری دیوارها وجود دارند که عمل به آن‌ها برای دستیابی به عملکرد و بهینه عایق‌ها نقشی مهمی دارد. بر همین اساس باید جنبه‌های مختلفی توجه شود تا مقاومت حرارتی دیوارها افزایش یابند. در ادامه به این جنبه‌ها اشاره می‌کنیم.

بررسی شرایط آب‌و‌هوایی

نوع و میزان مواد عایق مورد نیاز به محیطی بستگی دارد که ساختمان در آن واقع شده است. به‌عنوان مثال ساختمان‌های مناطق سردتر به پوشش‌های قوی‌تر یا مواد با خواص عایق مقاوم‌تر نیاز دارند. این مواد با جلوگیری از اتلاف گرما بازده انرژی را افزایش می‌دهند. از سوی دیگر ساختمان‌های واقع‌شده در مناطق گرم نیز به عایق‌هایی نیاز دارند تا برای این مناطق طراحی شده باشند.

نوع دیوار ساختمان

نوع معماری ساخت دیوار نیز بر انتخاب مواد و روش عایق حرارتی دیوار تاثیر می‌گذارد. انواع پوشش‌ها برای انواع دیوارهای چوبی یا بتنی به کار می‌روند. در ضمن ضخامت و فاصله میخ‌ها یا تیرچه‌ها در داخل دیوارها نیز می‌توانند در انتخاب نوع عایق تاثیر بگذارند.

هزینه‌های اجرای عایق‌های حرارتی

نرخ خرید و اجرای پوشش‌های حرارتی متریال مصرفی، ضخامت و کیفیت آن‌ها متفاوت است. صرف هزینه‌های بالاتر برای خرید عایق‌های باکیفیت، در طول زمان مانع از اتلاف انرژی و خرید سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی گران‌قیمت می‌شود.

رعایت ایمنی؛ اصلی‌ترین اقدام پیش از شروع فرایند اجرای عایق حرارتی

قبل از خرید بهترین عایق حرارتی دیوار باید به ایمنی اجرای آن توجه داشته باشید. در زمان نصب عایق، پوشیدن تجهیزات ایمنی مناسب و پیروی از دستورالعمل‌های استاندارد برای نصبی ایمن بسیار مهم است. در صورت عدم توجه به این دستورالعمل‌ها احتمال آسیب به پوست، چشم‌ها و سیستم تنفسی وجود دارد.

چگونه دیوار را عایق حرارتی کنیم؟

نحوه اجرای عایق حرارتی دیوار و نیز اجرای عایق حرارتی انواع سقف ها همچون عایق حرارتی سقف پارکینگ از مهم‌ترین نکاتی است که مشتریان باید با آن‌ها آشنا باشند. مدت‌زمان اجرای عایق‌ها و سطح دشواری نصب آن‌ها به شما برای انتخاب بهترین پوشش حرارتی دیوارها کمک می‌کند. بهترین روش برای اجرای عایق حرارتی دیوار این است که دیوارها به صورت دولایه و با فاصله کمی ساخته شوند؛ به‌نوعی که هوا بین آن‌ها جریان داشته باشد.

بین دولایه ساخته‌شده می‌توان از مناسب‌ترین عایق حرارتی استفاده کنید. عرض عایق‌های حرارتی نیز باید کمی ‌از فاصله دو دیوار بیشتر باشد تا فضای موجود بین لایه‌ها به خوبی پر شود. البته برای جلوگیری از نفوذ هوا به تاسیسات، بهتر است قبل از انجام عایق‌کاری ساختمان نسبت به قرارگیری اصولی تاسیسات سازه مانند: کلیدها و پریزهای برق، سیم‌ها و لوله‌ها و عایق‌بندی آن‌ها مطمئن شوید. همچنین شکاف‌های درب‌ها و پنجره‌ها نیز باید به وسیله مواد عایق حرارتی کاملا درزگیری شوند تا هوا به هیچ عنوان نفوذ نکند.

چگونه دیوار را عایق حرارتی کنیم؟

نکات ایمنی ضروری در زمان اجرای عایق‌های حرارتی

اولین و مهم‌ترین مرحله در عایق‌کاری حرارتی ساختمان‌ها انتخاب پوشش حرارتی مناسب است. عایق‌ها باید کاملا با شرایط محیط کاملا باشند. همچنین توجه به ویژگی‌های ساختاری محصول مانند مقاومت در برابر آتش، رطوبت و … نیز اهمیت فراوانی دارد.

بر همین اساس مهم‌ترین نکات در زمان نصب عایق حرارتی دیوار عبارت‌اند از:

  • نصب عایق نباید تحت فشار باشد و حفظ ضخامت عایق بعد از نصب نیز برای جلوگیری از کاهش مقاومت حرارتی ضروری است
  • عایق‌کاری باید تمام سطح مورد نظر را پوشش دهد؛ در غیر این صورت کارایی آن تا 50 درصد کاهش می‌یابد
  • در صورت استفاده از لایه‌های ضد رطوبت به‌عنوان عایق حرارتی، باید پیوستگی و بخش ضد رطوبت آن حفظ شود
  • بر روی سطوح پلی استایرن نباید از رنگ‌های روغنی استفاده کرد؛ چرا که احتمال حریف را افزایش می‌دهد
  • عایق‌های حرارتی نباید در نزدیکی فن‌های خروجی و اطراف کابل‌های برق و لوازم الکتریکی نصب شوند
  • بهتر است که از مصالح غیر فلزی برای اجرای عایق حرارتی دیوار استفاده شود تا میزان ضریب انتقال حرارت کاهش پیدا کند. در غیر این صورت فلزات نیز باید به‌صورت ایمن عایق شوند
  • نشت هوا در دیوارها می‌تواند کارایی عایق را تا حد زیادی مختل کند. برای افزایش عملکرد عایق حرارتی دیوار و صرفه‌جویی در هزینه‌های انرژی، می‌توان نشت هوا را با استفاده از آب‌بندی یا پوشش داد
  • پریزهای برق در دیوارها می‌توانند باعث نشت هوای جزئی شوند و مقاومت عایق را کاهش دهند. آب‌بندی این شکاف‌های موجود در آن‌ها به عملکرد بهتر مواد هادی حرارتی کمک می‌کند

عایق کاری حرارتی با استفاده از دیوارهای عایق حرارتی همگن

عایق کاری حرارتی، یکی از اقدامات مهمی است که می تواند به کاهش اتلاف انرژی و صرفه جویی در هزینه های انرژی کمک کند. یکی از روش های عایق کاری حرارتی، استفاده از دیوارهای عایق حرارتی همگن است.

دیوارهای عایق حرارتی همگن، دیوارهایی هستند که در آنها، مصالح ساختمانی دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند. این مصالح، معمولاً از مواد معدنی یا مصنوعی ساخته می شوند که دارای ویژگی های عایق حرارتی خوبی هستند.

مزایای استفاده از دیوارهای عایق حرارتی همگن

استفاده از دیوارهای عایق حرارتی همگن، مزایای مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش اتلاف انرژی: دیوارهای عایق حرارتی همگن، می توانند به جلوگیری از انتقال حرارت از محیط بیرون به داخل ساختمان و بالعکس کمک کنند. این امر، می تواند منجر به کاهش مصرف انرژی و صرفه جویی در هزینه های انرژی شود.
  • افزایش راحتی ساکنین: دیوارهای عایق حرارتی همگن، می توانند به ایجاد فضایی راحت تر و دلپذیرتر برای ساکنین کمک کنند. در تابستان، دیوارهای عایق حرارتی همگن می توانند از گرم شدن بیش از حد ساختمان جلوگیری کنند و در زمستان، می توانند از سرد شدن بیش از حد ساختمان جلوگیری کنند.
  • افزایش عمر سازه: دیوارهای عایق حرارتی همگن، می توانند به محافظت از سازه در برابر عوامل مختلف محیطی، مانند رطوبت و گرما، کمک کنند. این امر، می تواند منجر به افزایش عمر سازه شود.

انواع دیوارهای عایق حرارتی همگن

دیوارهای عایق حرارتی همگن، در انواع مختلفی تولید می شوند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دیوارهای بتنی هوادهی: دیوارهای بتنی هوادهی، یکی از رایج ترین انواع دیوارهای عایق حرارتی همگن هستند. این دیوارها، از بتن متخلخل ساخته می شوند که دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند.
  • دیوارهای هبلکس: دیوارهای هبلکس، یکی دیگر از انواع دیوارهای عایق حرارتی همگن هستند. این دیوارها، از بلوک های هبلکس ساخته می شوند که دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند.
  • دیوارهای فوم: دیوارهای فوم، یکی دیگر از انواع دیوارهای عایق حرارتی همگن هستند. این دیوارها، از فوم های پلیمری ساخته می شوند که دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند.

نحوه اجرای دیوارهای عایق حرارتی همگن

اجرای دیوارهای عایق حرارتی همگن، معمولاً توسط متخصصان انجام می شود. مراحل اجرای این دیوارها، به نوع دیوار مورد استفاده بستگی دارد.

در حالت کلی، مراحل اجرای دیوارهای عایق حرارتی همگن، به شرح زیر است:

  1. پایه ریزی: ابتدا، باید پایه ریزی ساختمان انجام شود.
  2. نصب داربست: سپس، باید داربست برای اجرای دیوارها نصب شود.
  3. اجرای دیوارها: در مرحله بعد، دیوارها با استفاده از مصالح عایق حرارتی همگن ساخته می شوند.
  4. اجرای پوشش: در مرحله آخر، باید پوشش دیوارها اجرا شود.

دیوارهای عایق حرارتی همگن، یکی از روش های موثر برای عایق کاری حرارتی ساختمان ها هستند. این دیوارها، مزایای مختلفی دارند و می توانند به کاهش اتلاف انرژی، افزایش راحتی ساکنین، و افزایش عمر سازه کمک کنند.

نکات خرید بهترین عایق حرارتی دیوار

تنوع بالای عایق حرارتی دیوار و کاربردهای مختلف آن خرید بهترین پوشش برای جلوگیری از اتلاف انرژی را به کاری سخت و تخصصی تبدیل کرده است. با‌این‌حال عایق‌های حرارتی کارآمد باید دارای معیارهای استانداردی باشند تا بتوانند عملکرد مناسبی در برابر عوامل محیطی از خود نشان دهند.

بر همین اساس در زمان خرید عایق‌های حرارتی دیوار به این نکات توجه داشته باشید:

  • ثابت نگه‌داشتن ضریب انتقال حرارت و بهبود عملکرد حرارتی
  • مقاومت مناسب در برابر میکروب و قارچ‌ها
  • عدم واکنش با دیگر مواد شیمیایی
  • پایداری در برابر اشعه ماورا بنفش
  • مقاومت بالا در برابر آتش‌سوزی

نکات خرید بهترین عایق حرارتی دیوار

قیمت عایق حرارتی ساختمان چقدر است؟

فاکتورهای مختلفی برای تعیین هزینه خرید و اجرای عایق حرارتی دیوار وجود دارند. از جمله این عوامل می‌توان به برند و شرکت تولیدکننده، وزن و ضخامت ماده پوششی، نوع و جنس عایق، متراژ ساختمان، هزینه‌های حمل‌ونقل، میزان مقاومت مواد عایق در برابر آب، واکنش‌پذیری عایق و میزان تحمل فشار این متریال اشاره کرد.

گروه مهندسی برکه؛ مجری باتجربه عایق‌کاری سازه‌های مختلف

با خدمات گروه مهندسی برکه دیگر نگران کیفیت اجرای عایق‌کاری ساختمان نباشید. مجموعه‌ ما با استفاده از جدیدترین روش‌های عایق‌کاری و استفاده از باکیفیت‌ترین متریال طول عمر ساختمان شما را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و شناخت خدمات متنوع گروه مهندسی برکه همچون آب بندی سقف، پشت بام و اجرای عایق حرارتی سقف سوله و پارکینگ و … از بخش‌های مختلف سایت ما دیدن کنید و یا با کارشناسان مجرب مجموعه در تماس باشید.

گروه مهندسی برکه؛ مجری باتجربه عایق‌کاری سازه‌های مختلف

اصلی‌ترین ویژگی بهترین عایق حرارتی دیوار‌ چیست؟

بهترین نوع عایق‌های حرارتی در کنار جلوگیری از اتلاف گرما، محافظت صوتی مناسبی را نیز به وجود می‌آورند.

رایج‌ترین متریال‌های تولید عایق‌های حرارتی چه موادی هستند؟

پشم معدنی، فایبرگلاس، پلی استایرن، پوشش‌های سلولزی و فوم پلی اورتان از جمله رایج‌ترین انواع عایق‌های حرارتی دیوار هستند.

ضخامت عایق‌های حرارتی استاندارد چقدر است؟

به‌طورکلی برای عایق‌ دیوارهای ساختمان از پوشش‌های 50 تا 130 میلی‌متری استفاده می‌شود.

عایق‌کاری حرارتی دیوارها چقدر ماندگاری دارد؟

با توجه به کیفیت متریال به‌کاررفته و عملکرد آ‌ن‌ها در برابر تهدیدات محیطی عملکرد عایق‌های فایبرگلاس در حدود 80 سال، فوم‌های پلی اورتان 100 سال و پوشش‌های سلولزی نیز 20 سال است.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز : 45

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

سایر مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *