رنگ آب بندی پشت بام برای جلوگیری از نفوذ رطوبت
رطوبت یکی از اصلیترین عوامل تخریب سازههای مهندسی و ساختمانها به شمار میرود. رطوبت به دلیل قدرت بالای نفوذ و قابلیت حل کردن مواد در خود میتواند به راحتی به داخل سازه نفوذ کند و به مرور زمان باعث تخریب یا حتی ریزش ساختمان شود. پشت بام ساختمانها معمولا بیشتر از هر بخش دیگری در معرض رطوبت قرار دارد.
به همین علت، رنگ آب بندی پشت بام در علم مهندسی از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است. آب بندی استاندارد پشت بام ساختمان میتواند از بسیاری از هزینههای اضافی تعمیر و نگهداری جلوگیری کند و باعث افزایش طول عمر سازه شود. در این مطلب قصد داریم تا شما را با روشهای مختلف عایق کاری ساختمان و هزینه انجام این کار آشنا کنیم.
فهرست مطالب
Toggleدلیل اهمیت آب بندی پشت بام ساختمان
بام در واقع بالاترین سقف و محافظ اصلی ساختمان است و در صورتی که به حفظ و نگهداری از آن بی توجه باشیم، با گذر زمان سازه ما با چالشهای مختلفی مواجه خواهد شد. تغییرات جوی و بارش باران از مهمترین عواملی است که باعث نفوذ رطوبت به پشت بام و تخریب و تضعیف سازه میشود.
در نتیجه ما باید برای جلوگیری از بروز این مشکل جدی، استفاده از رنگ آب بندی پشت بام ساختمان را در دستور کار خود قرار دهیم. علاوه بر رطوبت و تغییرات جوی عوامل دیگری نیز وجود دارند که میتوانند باعث تخریب و آسیب رسیدن به پشت بام ساختمانها شوند و عایقکاری صحیح میتواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند.
مهمترین دلایلی که باعث ضرورت عایقکاری پشت بام میشوند عبارتند از:
- جلوگیری از ورود و نفوذ برف و باران به بخشهای زیرین بام در فصول سرد سال
- پیشگیری از سوراخ شدن بام و چکه کردن آب به طبقات پایینی
- محافظت از سطح بام در برابر سایر عوامل خارجی
عایق کاری پشت بام چه مزایایی دارد؟
اگر هنوز به ضرورت و اهمیت رنگ آب بندی پشت بام پی نبردهاید، کافی است با یک جستجوی ساده در اینترنت با بلایی که رطوبت میتواند بر سر یک سازه بیاورد آشنا شوید. عایق کاری بام مزایای فراوانی دارد و اجرای آن روی سقف ساختمانهای مختلف میتواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.
اولین و مهمترین مزیت عایقکاری پشت بام جلوگیری از ورود رطوبت به درون سازه است که همه ما با آن آشنا هستیم. عایق کاری پشت بام ساختمان اجازه ورود آب به بخشهای پایینی سازه و بروز مشکلات جدی و خطرناکی مانند رانش زمین را نمیدهد. اما مزایای آب بندی پشت بام ساختمان تنها به همین یک گزینه محدود نمیشود. در ادامه با سایر مزایای آببندی بام ساختمانها آشنا میشویم.
جلوگیری از رشد قارچ و انواع باکتریها
سقف ساختمانهای آببندی نشده معمولا با گذر زمان دچار ترکهایی میشوند که محل مناسبی برای رشد انواع باکتریها و قارچها هستند. وجود رطوبت در فصول سرد سال یا در مناطق شرجی نیز باعث تسریع فرایند رشد و تکثیر این آلودگیها میشود. رشد انواع قارچ و باکتری روی سطح پشت بام ساختمان علاوهبر تخریب تدریجی سطح و آسیب رساندن به سازه، باعث تجمع حشرات موذی مانند سوسک میشود.
شما میتوانید با استفاده از رنگ آب بندی پشت بام از رشد و تکثیر قارچها و باکتریها جلوگیری کنید. همانطور که میدانید وجود باکتری و جذب شدن حشرات موذی باعث آلودگی محیط زندگی شما و ابتلا به بیماریهای مختلف میشود. در نتیجه با عایق کاری پشت بام از بروز مشکلات بهداشتی و به خطر افتادن سلامتی اعضای خانواده خود جلوگیری کنید.
مقاومت و دوام بالای مواد مورد استفاده برای عایق کاری بام
امروزه برای عایق کاری پشت بام از مواد و متریالهای باکیفیتی استفاده میشود که با توجه به تکنولوژی روز دنیا طراحی و تولید شدهاند. به عنوان مثال، مهمترین ویژگی استفاده از رنگ آب بندی پشت بام مقاومت در برابر رطوبت و ماندگاری بالای آن است. ماندگاری و دوام بالای متریال مورد استفاده برای عایقکاری پشت بام باعث میشود که هزینههای شما برای تعمیر و نگهداری از ساختمان کاهش پیدا کند.
مقاومت در برابر اشعه UV خورشید
همانطور که اشاره کرئیم، رطوبت تنها عاملی نیست که میتواند باعث تخریب پشت بام و آسیب رساندن به سازه شود. اشعه UV یا ماورا بنفش خورشید نیز یکی از عواملی است که میتواند در طولانی مدت و به خصوص در مناطق گرمسیر و فصول گرم سال باعث تخریب و ایجاد ترکخوردگی سقف پشت بام شود. یک روش ساده برای جلوگیری از اثرات مخرب اشعه UV خورشید، استفاده از رنگ آب بندی پشت بام ساختمان است. این پوششها با مقاومت بالای خود مانع از ترکخوردگی سقف بر اثر تابش اشعه مضر UV میشوند.
چسبندگی فوقالعاده به سطح پشت بام
یکی از نگرانیهایی که در خصوص مواد مورد استفاده برای عایق کاری پشت بام ساختمانها وجود دارد، این است که نفوذ رطوبت یا سایر عوامل محیطی باعث جدا شدن پوشش از کف پشت بام شود. با توجه به پیشرفتهایی که در حوزه آب بندی پشت بام صورت گرفته است، دیگر جایی برای این نگرانی وجود ندارد. مواد مورد استفاده برای عایقکاری پشت بام چسبندگی فوقالعادهای دارند و به سادگی از سطح زیرین خود که همان کف پشت بام است، جدا نمیشوند.
آب بندی پشت بام یک گزینه به صرفه و اقتصادی است
مسائل مالی و نگرانی از بالا بودن هزینه عایقکاری یکی از دلایلی است که بسیاری از افراد را از استفاده از رنگ آب بندی پشت بام ساختمان منصرف میکند. اما نکتهای که شما باید به آن توجه کنید، این است که برای عایقکاری پشت بام روشهای متنوعی وجود دارد که هزینه اجرای هر یک از آنها با دیگری متفاوت است. در نتیجه شما میتوانید با توجه به مقدار بودجه خود یک روش مناسب را برای عایق کاری بام ساختمان خود انتخاب کنید.
از طرف دیگر، شما باید به نکته نیز توجه کنید که عدم رسیدگی به وضعیت پشت بام و نفوذ رطوبت و تخریب این سقف میتواند هزینههای بسیار سنگینتری را به شما تحمیل کند. در نتیجه شما میتوانید با صرف هزینه منطقی و آب بندی پشت بام ساختمان خود از بروز مشکلات جدی و پرداخت هزینههای سنگین جلوگیری کنید. مطمئن باشید که کمی جستجو میتوانید یک روش مقرونبهصرفه و اقتصادی را برای عایق کاری بام خانه خود پیدا کنید.
عایق کاری بام چه دشواریهایی دارد؟
با وجود این که استفاده از رنگ آب بندی پشت بام یک روش مقرونبهصرفه برای جلوگیری از تخریب ساختمان است و مزایای فراوانی دارد، اما باید در اینجا به معایب آن نیز اشاره کنیم. برخی از پوششهای مورد استفاده برای عایق کاری بام مانند ایزوگام در برابر برخورد با اجسام تیز و برنده حساسیت بالایی دارند و به راحتی پاره میشوند. در نتیجه در صورت استفاده از این روشها برای عایقکاری پشت بام ساختمان خود حتما باید مراقب وجود اجسام نوک تیز در فضای پشت بام باشید.
یکی دیگر از معایب آب بندی بام ساختمان این است که معمولا متریالهای مورد استفاده برای اجرای عایقکاری در برابر یخزدگی مقاوم نیستند. بروز یخزدگی میتواند باعث آسیب رساندن به ساختار آببندی شود و کیفیت و عملکرد آن را تحت تاثیر خود قرار دهد. در نتیجه افرادی که در مناطق سردسیر زندگی میکنند باید در انتخاب متریال مناسب دقت بیشتری را به خرج بدهند و با رسیدگیهای مداوم از یخزدگی آببندی جلوگیری کنند.
از دیگر مشکلات عایقکاری پشت بام میتوان به افزایش هزینه برای آببندی سطوح ناهموار و دارای پستی و بلندی اشاره کرد. اجرای آببندی روی سطوح ناهموار به دقت و تخصص بیشتری نیاز دارد و معمولا برای عایقکاری متریال بیشتری مصرف میشود که همین عوامل از دلایل اصلی افزایش هزینه آب بندی پشت بام ساختمانها با سطوح ناهموار به شمار میروند.
عایق کاری بام با استفاده از قیرگونی
آب بندی پشت بام با استفاده از قیر و گونی یکی از قدیمیترین روشها برای انجام این کار به شمار میرود. مهمترین ویژگی این عایق رطوبتی خاصیت چسبندگی آن به سطوح مختلف است. با وجود این که این پوشش به خوبی میتواند از نفوذ آب و رطوبت به بخشهای مختلف ساختمان جلوگیری کند، اما امروزه به دلیل ورود تکنولوژیهای پیشرفتهتر افراد کمتر به سراغ استفاده از این روش برای عایقکاری پشت بام ساختمان خود میروند. شما برای استفاده از قیر و گونی برای عایق کاری پشت بام باید به عوامل مختلفی مانند موقعیت جغرافیایی و شرایط آبوهوایی توجه داشته باشید.
قیرگونی در واقع نوعی ورقه سنگین و ضخیم است که برای تولید آن از ورقههای کاغذی، گونی، فایبرگلاس حصیری و قیر استفاده میشود. این پوشش شباهت زیادی با ایزوگام دارد اما برای تولید و اجرای قیرگونی از آسفالت استفاده نمیشود. قیرگونی 15 را به عنوان پرکاربردترین نوع قیرگونی میشناسند که وزن آن به ازای هر متر مربع به 15 پوند میرسد.
مهمترین مزایای قیرگونی برای آب بندی پشت بام ساختمان
سابقه استفاده از قیرگونی برای عایقکاری سطوح مختلف مانند پشت بام خانهها به چندین قرن قبل باز میگردد. در نتیجه این روش عایق کاری پشت بام در طول تاریخ امتحان خود را پس داده است و شما میتوانید با خیال راحت از آن استفاده کنید. قیرگونی در برابر نفوذ رطوبت مقاومت قابل قبولی را از خود نشان میدهد. با وجود این که قیرگونی یکی از متریالهای قدیمی برای عایقکاری است، اما به دلیل مزایایی که دارد همچنان برای آببندی بام منازل مورد استفاده قرار میگیرد.
مهمترین مزایای عایقکاری پشت بام با استفاده از قیرگونی عبارتند از:
- ساده بودن فرایند نصب و اجرای قیرگونی و عدم نیاز به تخصص و مهارت بالا برای نصب این عایق رطوبتی در ساختمانها
- ساده و در دسترس بودن متریال اولیه برای تولید قیرگونی
- قیرگونی بر خلاف بسیاری دیگر از عایقهای رطوبتی از لحاظ ابعادی محدودیت خاصی ندارد و میتوان از آن برای آببندی پشت بامهای کوچک و بزرگ استفاده کرد
- عایق کاری بام با استفاده از قیرگونی یک روش مقرون به صرفه است که میتواند در کاهش هزینههای شما نقش پررنگی داشته باشد. اگر به فکر صرفهجویی در هزینههای خود هستید، میتوانید برای عایقکاری پشت بام ساختمان خود از قیرگونی استفاده کنید
معایب آب بندی پشت بام با قیرگونی
قیرگونی نیز درست مانند سایر روشها مانند استفاده از رنگ آب بندی پشت بام در کنار مزایای خاص خود معایبی نیز دارد که باید به آنها اشاره کنیم. از مهمترین معایب و نقاط ضعف عایق رطوبتی قیرگونی میتوان به پوسیدگی نواحی قیرگونیشده در اثر وارد شدن فشار ضربه یا تغییرات آبوهوایی اشاره کرد.
به طور کلی، قیر در برابر تغییرات دما و برخی از مواد شیمیایی مقاومت بسیار کمی دارد و به سرعت حالت اولیه و عملکرد خود را از دست میدهند. همچنین وزن قیر در مقایسه با سایر عایقهای رطوبتی مانند ایزوگام بیشتر است. در نتیجه برای آب بندی پشت بام ساختمان با استفاده از قیرگونی در متراژهای بالا باید حتما اثرگذاری آن بر وزن کلی سازه را نیز بررسی کنید.
سایر معایب عایق کاری بام با قیرگونی عبارتند از:
- نیاز به رساندن قیر به دمای جوش برای اجرای قیرگونی که خطرات مالی و جانی را به همراه دارد
- احتمال پارگی قیرگونی در صورت نشست ساختمان و امکان نفوذ رطوبت به سازه
- طول عمر نسبتا پایین (در حدود 10 سال) و نیاز به رسیدگی مداوم
- عدم امکان اجرای قیرگونی در شرایط جوی نامناسب و در هنگام بارندگی
- عدم وجود یک استاندارد مشخص برای ضخامت قیرگونی و متغیر بودن آن در بخشهای مختلف بام
- از دست رفتن مقاومت بیتومین در دماهای پایین و شکننده شدن سطح قیرگونی
- عدم سازگاری با محیط زیست و آلوده کردن محیط زندگی که میتواند باعث بروز بیماریهای مختلف و به خطر انداختن سلامتی ساکنین شود
- قیر در هنگام اجرا بوی بسیار نامطبوع و آزاردهندهای دارد
ایزوگام کاری پشت بام برای جلوگیری از نفوذ رطوبت
ایزوگام نیز مانند رنگ آب بندی پشت بام یکی دیگر از عایقهای رطوبتی مناسب برای عایقکاری پشت بام ساختمان است که در بسیاری از مناطق کشور ایران از آن استفاده میشود. فرایند نصب و اجرای ایزوگام شباهتهای زیادی با فرایند اجرای قیرگونی دارد و هر دو با استفاده از آتش و حرارت نصب میشوند. البته نصب ایزوگام در مقایسه با اجرای قیرگونی راحتتر است.
اگر ایزوگام به صورت حرفهای و توسط افراد متخصص اجرا شود یک عایق رطوبتی با طول عمر بالا و نزدیک به 15 سال خواهد بود. ایزوگام باکیفیت معمولا طولی در حدود 10 متر و ضخامتی در حدود 4 میلیمتر دارد. همچنین ایزوگام در برابر گرما و سرما مقاومت قابل قبولی را از خود نشان میدهد. ایزوگام میتواند در بازه دمایی 5- تا 120 درجه عملکرد خود را حفظ کند.
روش تشخیص ایزوگام باکیفیت برای عایق کاری بام ساختمان
همانطور که اشاره کردیم، ایزوگام یکی از کاربردیترین عایقهای رطوبتی برای آب بندی پشت بام ساختمانها است و طرفداران بسیاری دارد. ایزوگام توسط شرکتهای مختلف و با کیفیتهای متوعی تولید میشود. همین تنوع بالا ممکن است باعث سردرگمی شما در انتخاب یک ایزوگام باکیفیت شود. سوالی که برای بسیاری از افراد به وجود میآید این است که چگونه میتوانیم یک ایزوگام باکیفیت را شناسایی کنیم؟
مهمترین ویژگی یک ایزوگام باکیفیت، مقاومت بالای آن در برابر تنشهای کششی است. در نتیجه شما برای تشخیص کیفیت ایزوگام میتوانید قسمتی از ورقه آن را در دست بگیرید و آن را با تمام توان بکشید. ایزوگام مرغوب در برابر نیروی کششی شما مقاومت میکند و دچار پارگی نمیشود.
یکی دیگر از روشهایی که میتوانید از آن برای تست کردن کیفیت ایزوگام استفاده کنید، این است که ایزوگام را چندین مرتبه به پشت تا کنید. اگر برای تولید لایه ایزوگام از مواد پلیمری مرغوب و باکیفیت استفاده شده باشد، ایزوگام دچار شکستگی یا ترک خوردگی نخواهد شد و شما میتوانید از کیفیت بالای ایزوگام اطمینان حاصل کنید.
از دیگر روشهای موجود برای انتخاب ایزوگام مناسب به منظور آب بندی پشت بام، قرار دادن تکهای از ایزوگام در فریزر یخجال است. همانطور که اشاره کردیم ایزوگام باید تا دمای 5- درجه سانتی گراد مقاومت خود را حفظ کند و حالت شکننده پیدا نکند. اگر پس از خارج کردن ایزوگام از فریزر و خم و راست کردن آن، ایزوگام دچار شکستگی را ترکخوردگی نشود، میتوانیم از کیفیت بالای آن اطمینان حاصل کنیم.
ایزوگام کاری پشت بام چه مزایایی دارد؟
نصب سریع و آسان یکی از مهمترین دلایل محبوبیت این عایق رطوبت در میان افرادی است که در حوزه آببندی بام ساختمانها فعالیت میکنند. این عایق رطوبتی در کوتاهترین زمان ممکن اجرا میشود و طول عمر مفید آن به 15 سال میرسد. یکی از مهمترین مزایای ایزوگام در مقایسه با برخی از متریالهای مورد استفاده برای عایق کاری پشت بام مانند قیرگونی وزن کم این عایق رطوبتی است. وزن پوشش ایزوگام به ازای هر متر مربع در حدود 4 کیلوگرم است که با قیرگونی اختلاف قابل توجهی دارد.
سایر مزایای ایزوگام کاری پشت بام عبارتند از:
- مقاومت بالای ایزوگام در برابر سرما و یخزدگی
- انعطافپذیری بالا
- مقاومت در برابر فشارهای واردشده از طرف ساختمان به دلیل انقباض یا انبساط
- مقاومت در برابر حرارت بالا و مناسب برای مناطق گرمسیر
- قابل اجرا در بام ساختمانها با متراژهای مختلف
عایقکاری پشت بام با ایزوگام چه معایبی دارد؟
ایزوگام نیز مانند رنگ آب بندی پشت بام در کنار مزایای منحصربهفرد و قیمت مناسب خود، معایبی نیز دارد. یکی از معایب اصلی ایزوگام فاسد شدن آن تا 7 ماه پس از تولید است. یعنی اگر شما ایزوگام تولیدشده را تا 7 ماه نصب و اجرا نکنید، ایزوگام به طور کامل فاسد میشود و عملکرد خود را از دست خواهد داد. همچنین رنگ سیاه ایزوگام باعث جذب حرارت بیشتر میشود و میتواند در فصول گرم سال برای ساکنین ساختمان اذیتکننده باشد. به همین دلیل معمولا برای جلوگیری از جذب گرمای بیش از حد، سطح ایزوگام را با استفاده از فویل میپوشانند.
ایزوگام کاری پشت بام معایب دیگری نیز دارد که عبارتند از:
- گران بودن مواد اولیه وارداتی باکیفیت که باعث افزایش قیمت ایزوگامهای مرغوب میشود
- انباشته شدن آب و عدم تخلیه آن از روی سطح ایزوگام، به تدریج باعث کاهش طول عمر مفید ایزوگام میشود
- برای ترمیم قسمتهای آسیب دیده پشت بام با استفاده از ایزوگام، ممکن است بخشهایی از آن دچار بالازدگی شوند
استفاده از پشم شیشه برای آب بندی پشت بام
پشم شیشه کاربردهای متنوعی دارد و معمولا از آن برای عایق کاری پشت بام ساختمانها نیز استفاده میشود. عایق رطوبتی پشم شیشه طی یک فرایند حرارتی و با ذوب شدن شیشه تولید میشود. شیشه ذوب شده طی فرایند به الیاف بسیار ریزی تبدیل میشوند که در برابر آتشسوزی مقاوم هستند. الیاف پشم شیشه معمولا به صورت پنلی و رولی تولید شده و به بازار عرضه میشوند. سابقه استفاده از پشم شیشه برای آببندی بام ساختمان در ایران به بیش از 40 سال میرسد. پشم شیشه علاوهبر جلوگیری از نفوذ رطوبت به عنوان یک عایق حرارتی و صوتی نیز عملکرد بسیار مناسبی را زا خود نشان میدهد.
برای انتخاب پشم شیشه به چه عواملی توجه کنیم؟
مانند انتخاب رنگ آب بندی پشت بام، شما برای انتخاب پشم شیشه مناسب به منظور عایقکاری پشت بام باید به عوامل مختلفی توجه کنید. مهمترین این عوامل عبارتند از: لفاف، ضخامت و دانسیته پشم شیشه. انتخاب نوع لفاف پشم شیشه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، زیرا نوع لفاف مهمترین عامل تعیینکننده میزان جذب رطوبت در پشم شیشه به شمار میرود.
دانسیته پشم شیشه یکی دیگر از عوامل مهمی است که باید در هنگام انتخاب پشم شیشه مناسب برای عایقکاری پشت بام به آن توجه کنید. دانسیته این ماده در محدوده 24 تا 96 گرم بر متر مربع است و هر چه دانسیته بیشتر باشد، توانایی پشم شیشه در جذب رطوبت نیز بیشتر خواهد بود.
مزایای آب بندی سقف پشت بام با پشم شیشه
نصب آسان پشم شیشه یکی از دلایل محبوبیت این متریال برای آب بندی پشت بام به شمار میرود. شما برای نصب و اجرای پشم شیشه روی پشت بام خود نیازی به مهارت یا تخصص خاصی ندارید و میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن پشت بام ساختمان را عایقکاری کنید. استفاده از پم شیشه برای عایق کاری پشت بام ساختمانها در مناطق گرمسیر میتواند گزینه بسیار مناسبی باشد، زیرا پشم شیشه به دلیل برخورداری از الیاف متراکم علاوهبر رطوبت میتواند از نفوذ گرما و حرارت به داخل ساختمان نیز جلوگیری کند.
عایقکاری پشت بام با پشم شیشه مزایای دیگر نیز دارد که عبارتند از:
- پشم شیشه در برابر آتشسوزی بسیار مقاوم است و در صورت آتش گرفتن با سرعت بسیار کمی میسوزد. در نتیجه ساکنین ساختمان میتوانند به راحتی آتشسوزی را مهار کنند
- پشم شیشه وزن بسیار کمی دارد که باعث سهولت در جابهجایی و نصب این عایق رطوبتی میشود
- جلوگیری از اتلاف انرژی و صرفهجویی در هزینههای ساکنین ساختمان
معایب عایق کاری بام ساختمان با پشم شیشه
استفاده از پشم شیشه با دانسیته کم نمیتواند گزینه مناسبی برای عایقکاری پشت بام منزل باشد. زیرا پشم شیشه با دانسیته پایین نمیتواند در برابر نفوذ آب و رطوبت با سازه مقاومت خوبی را از خود نشان بدهد. همچنین پشم شیشه یک ماده شیمیایی خطرناک است که محیط زیست سازگاری ندارد. در بسیاری از موارد تماس مستقیم با این ماده میتواند باعث به وجود آمدن مشکلات تنفسی و مشکلاتی در بینایی شود.
الیاف پشم شیشه سرطانزا هستند و شما برای اجرای این ماده به عنوان یک عایق رطوبتی باید از تجهیزات ایمنی مانند دستکش و عینک مخصوص استفاده کنید. یکی دیگر از معایب پشم شیشه این است که حتی میتواند سلامتی حیوانات را نیز به خطر بیندازد.
عایق کاری پشت بام ساختمان با عایق رطوبتی پشم سنگ
عایق رطوبتی پشم سنگ یک جایگزین مناسب و کاربردیتر برای پشم شیشه به منظور آب بندی پشت بام به شمار میرود. پشم سنگ به صورت ترکیبی از سنگهای آذرین، سنگ بازالت و پشم شیشه متراکم تولید میشود و در مقایسه با پشم شیشه از دانسیته بالاتر و مقاومت بیشتری در برابر نفوذ رطوبت برخوردار است. عایق کاری بام ساختمان در مناطق جنوبی و گرمسیر کشور با استفاده از پشم سنگ میتواند یک گزینه مناسب و مقرونبهصرفه باشد. چرا که چشم سنگ در برابر حرارت مقاومت قابل قبولی را از خود نشان میدهد.
آب بندی پشت بام با پشم سنگ چه مزایایی دارد؟
معمولا از پشم سنگ به عنوان یک عایق مناسب در برابر حرارت و سر و صدا استفاده میشود. این ماده در بازه دمایی 30- تا 750 درجه سانتیگراد عملکرد خود را حفظ میکند و نقطه ذوب آن نزدیک به 1300 درجه است. در نتیجه تغییرات دما نمیتواند باعث کاهش عملکرد این عایق شود. پشم سنگ علاوه2بر ضریب انتقال حرارت پایین در برابر نفوذ آب و رطوبت نیز عملکرد قابل قبولی را از خود نشان میدهد. به همین دلیل میتوان از پشم سنگ نیز درست مانند رنگ آب بندی پشت بام برای عایقکاری بام ساختمان استفاده کرد.
پشم سنگ به دلیل خواص فیزیکی خود به عنوان یک عایق نسوز شناخته میشود و میتواند از شروع و گسترش آتشسوزی جلوگیری کند. همچنین پشم سنگ در مقایسه با پشم شیشه با طبیعت سازگاری بیشتری دارد و برای سایر اجزای سازه مشکلی ایجاد نمیکند.
سایر مزایای عایق کاری پشت بام با استفاده از پشم سنگ عبارتند از:
- پشم سنگ طول عمر بسیار بالایی دارد
- نصب و اجرای عایق رطوبتی پشم سنگ بسیار ساده وبیدردسر است
- استفاده از پشم سنگ برای آب بندی سقف پشت بام یک گزینه مقرون به صرفه است
- در صورت تخریب یا آسیب دیدن میتوان پشم سنگ را ترمیم و بازسازی کرد
نگاهی به معایب پشم سنگ برای آب بندی پشت بام
پشم سنگ نیز مانند پشم شیشه میتواند برای سلامتی انسان و سایر حیوانات خطرناک باشد. البته هنوز آزمایشات و تحقیقات انجامشده نتوانستهاند ثابت کنند که قرار گرفتن در معرض الیاف پشم سنگ میتواند باعث ابتلا به سرطان شود. ریز بودن الیاف میتواند وارد دستگاه تنفسی شده و مشکلات تنفسی را برای ساکنین ساختمان به وجود بیاورد. همچنین قرار داشتن در مجاورت پشم سنگ میتواند باعث بروز احساس سوزش و خارش شود.
آب بندی پشت بام ساختمان به کمک عایقهای پلیمری
در کنار استفاده از رنگ آب بندی پشت بام، یکی دیگر از روشهای نسبتا جدید برای انجام این کار استفاده از عایقهای رطوبتی پلیمری است. مهمترین ویژگی پوششهای پلیمری جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت و مقاومت بالا در برابر انتقال حرارت به شمار میرود. در نتیجه مواد پلیمری نه تنها عایق مناسبی برای رطوبت هستند، بلکه میتوانند به عنوان یک عایق حرارتی با عملکرد بالا در مناطق گرمسیر مورد استفاده قرار بگیرند. عایقهای پلیمری را به طور کلی به دو دسته بر پایه آب و بر پایه حلال تقسیم میکنند. پلیمرهای بر پایه آب در آب بندی بخشهای مختلف ساختمان کاربرد گستردهتری دارند و خود به دو دسته تک جزئی و دو جزئی تقسیم میشوند و هر یک خواص منحصربهفردی را دارند.
مهمترین مزایای عایقهای رطوبتی پلیمری عبارتند از:
- ماندگاری و طول عمر بالا در مقایسه با سایر مواد مورد استفاده برای عایقکاری پشت بام
- سازگار بودن با محیط زیست و عدم آسیب رساندن به سلامتی ساکنین ساختمان
- انعطافپذیری بالا
- قابلیت تحمل فشار تا 7 بار
- قابلیت ایجاد اتصال میان لایههای قدیمیتر و جدیدتر بتن
- مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی و انواع حلالها
- نفوذناپذیر بودن سطح عایقهای رطوبت پلیمری
اما عایقکاری با استفاده از مواد پلیمری نیز مانند رنگ آب بندی پشت بام در کنار تمامی مزایای خود، معایبی نیز دارد. با توجه به تکنولوژی مورد استفاده برای تولید مواد پلیمری، هزینه آببندی با مساختمان با استفاده از این مواد در مقایسه با سایر روشهای عایقکاری بالا است. شما برای عایق کاری بام ساختمان خود باید مقدار زیادی از مواد پلیمری را مصرف کنید. به همین دلیل هزینههای شما برای عایقبندی افزایش پیدا میکند. اما باز هم این نکته را فراموش نکنید که هزینه عایقکاری پشت بام ساختمان با استفاده از مواد پلیمر با خسارتهای ناشی از نفوذ رطوبت و نمزدگی سازه قابل مقایسه نیست.
عایق پلیمری تک جزئی چیست؟
استفاده از عایقهای پلیمری تک جزئی یکی از مدرنترین روشها برای آب بندی پشت بام ساختمان به شمار میرود. عایقهای تک جزئی از مواد پلیمری بر پایه آب ساخته شده و از رزینهای پلیمری و مواد ریزدانه تشکیل میشوند. استفاده از این مواد برای عایقسازی پشت بام از نفوذ رطوبت و آب به داخل سازه و ایجاد نمزدگی جلوگیری میکند. عایقهای پلیمری تک جزئی با محیط زیست سازگار هستند و در هنگام آببندی هیچگونه بوی نامطبوع یا مواد شیمیایی خطرناکی را از خود آزاد نمیکنند. استفاده از این پلیمرها نیز دقیقا مانند استفاده از رنگ آب بندی پشت بام در آیندهای نزدیک جایگزین روشهای قدیمیتر مانند قیرگونی خواهد شد.
عایق پلیمری دو جزئی الاستومری چیست؟
برای تولید عایقهای پلیمری دو جزئی به تکنولوژی پیشرفتهتری نیاز است و آببندی بام ساختمان با استفاده از این مواد به عنوان یک روش نوین شناخته میشود. عایقهای دو جزئی نیز پلیمرهای بر پایه آب هستند که یک جزء آن را رزین امولسیونی اکریلیک و جزء دیگر آن را پودرهای سیمانی، معدنی و پلیمرهای مخصوص تشکیل میدهند. برای آب بندی پشت بام باید این دو جزء را با یکدیگر مخلوط کرده و روی سطح مورد نظر اعمال کرد.
عایقکاری پشت بام با استفاده از پلیمرهای دو جزئی باعث افزایش مقاومت سطح پشت بام در برابر فشار هیدرولیکی و مقاومت در برابر اشعه UV میشود. همچنین پلیمرهای دو جزئی در برابر تغییرات و تنشهای دمایی نیز مقاومت قابل قبولی را از خود نشان میدهند.
سایر مزایای عایق پلیمری دو جزئی الاستومری عبارتند از:
- برخورداری از قدرت چسبندگی بالا
- انعطافپذیری بالا در مقایسه با سایر متریالها
- قابلیت ایجاد پل روی ترکهای ایجادشده روی سطح پشت بام با عرضی نزدیک به 2 میلیمتر
- دارای خواص آنتی باکتریال و سازگار با محیط زیست
- قابلیت اجرا با استفاده از پیستوله اسپری، برس و غلتک
نحوه آب بندی پشت بام با استفاده از عایقهای پلیمری
شما برای عایقکاری پشت بام ساختمان خود با عایقهای پلیمری، درست مانند استفاده از رنگ آب بندی پشت بام، باید از نیروهای متخصص و با تجربه کمک بگیرید. عایقکاری پشت بام با استفاده از عایقهای پلیمری مراحل مختلفی دارد. در گام اول باید زیرسازی لازم روی سطح مورد نظر انجام شود. معمولا اگر ساختمان نو ساز باشد به جارو زدن سطح پشت بام و از بین بردن گرد و غبار بسنده میشود. اما برای ساختمانهای قدیمیتر باید عملیات چربیزدایی و شستشو نیز انجام شود تا سطح به طور کامل برای عایقکاری آماده شود.
در مرحله بعد نوبت به اعمال پرایمر بر روی سطح پشت بام میرسد. پرایمر مادهای برای محافظت از سطوح بتنی در برابر لایه چسبنده عایق و مواد خورنده موجود در خاک است. اگر سطح نیاز به شستشو داشته باشد، باید تا زمان خشک شدن آن صبر کرده و سپس پرایمر را با استفاده از یک غلتک مناسب بر روی کل سطح پشت بام پخش کنید.
پس از اعمال کردن پرایمر میتوان فرایند عایق کاری پشت بام با استفاده از عایق پلیمری را آغاز کرد. در این مرحله نیروهای متخصص ابتدا یک لایه نازک از مواد پلیمری را با استفاده از قلم مو یا غلتکهای خود روی سطح مورد نظر پخش میکنند. سپس پیش از خشک شدن لایه اولیه لایه دیگری از مواد پلیمری را به سطح اضافه میکنند. در صورت تمایل برای استفاده از عایقهای دو جزئی پلیمری در مرحله دوم الیاف را به لایه اول پلیمر اضافه میکنند.
سرانجام نوبت به انجام تستهای نهایی میرسد. کارشناسان 24 ساعت پس از پایان فراین آب بنید پشت بام ساختمان با استفاده از عایقهای پلیمری سطح پشت بام را با آب پر کرده و میزان موفقیتآمیز بودن آببندی را ارزیابی میکنند. در صورت مثبت بودن نتایج، کار گروه عایقکاری با موفقیت به پایان میرسد و در صورت وجود مشکل، تمامی نواقص برطرف میشوند.
عایق کاری پشت بام به کمک مواد فایبرگلاس
فایبر گلاس یکی از گزینههای مناسب برای استفاده به عنوان یک عایق رطوبتی برای عایق کاری بام ساختمانها است. فایبر گلاس ساختاری چند لایه دارد و در برابر مواد اسیدی و شیمیایی مقاومت بالایی را از خود نشان میدهد. عایقهای فایبر گلاس با استفاده از بهترین متریالهای موجود تولید میشوند و به همین دلیل در برابر نفوذ آب و رطوبت به شدت مقاوم هستند. به همین دلیل علاوهبر آب بندی پشت بام از فایبر گلاس برای آببندی انواع استخرها و مخازن آب نیز استفاده میشود.
مواد تشکیلدهنده فایبرگلاس
عایقهای فایبر گلاش به طور کلی از سه جزء اصلی یعنی پشم شیشه، کامپوزیتهای پلیمری و رزین تشکیل شدهاند. به همین علت فایبر گلاس استحکام بسیار بالایی دارد و در برابر تغییرات دما مقاوم است. معمولا برای تولید فایبر گلاس از انواع الیاف پلیمری طبیعی و مصنوعی استفاده میشود. همچنین برای تولید فایبر گلاس میتوان از انواع مختلفی از رزینها استفاده کرد که عبارتند از:
- رزین طبیعی: رزینهای طبیعی معمولا با استفاده از شیره درختان و ترکیب کردن آنها با قیر تولید میشوند و از گذشته برای آببندی مورد استفاده قرار میگرفتهاند
- رزینهای مصنوعی: رزینهای مصنوعی به سه دسته رزینهای پلی استر، پلی اورتان و وینل استر تقسیم میشوند که هر کدام از آنها در محیط آزمایشگاهی و با استفاده از مواد شیمیایی تولید شدهاند
توجه داشته باشید که برای تولید رزین پلی استر از اسیدهای آلی و الکلهای چند عاملی، برای تولید رزین پلی اورتان از ایزوسیانات و پلی الها و برای تولید رزین وینل استر از کربوکسیلیک اسید و رزین اپوکسی استفاده میشود.
عایق کاری پشت بام با عایق فایبر گلاس چه مزایایی دارد؟
استفاده از مواد فایبر گلاس برای عایقکاری پشت بام مزایای فراوانی دارد. وجود همین مزایا باعث شده است که بسیاری از افراد برای عایقکاری سطوح مختلف مانند پشت بام ساختمانها از این عایق کاربردی و مقاوم استفاده کنند. شاید بتوان مقاومت بالای عایقهای فایبر گلاس در برابر عوامل محیطی و مواد شیمیایی حلال را به عنوان مهمترین مزیت این عایقها معرفی کرد.
البته عایقهای فایبر گلاس مزایای دیگری نیز دارند که عبارتند از:
- طول عمر و دوام بالای عایق
- مقاومت در برابر اشعه UV و UX خورشید
- هزینه نصب و اجرای نسبتا پایین
- قابلیت استفاده از فایبر گلاس برای آب بندی سطوح دیگر از جمله استخر و مخازن آب
معایب آب بندی پشت بام ساختمان با استفاده از فایبر گلاس
عایقهای فایبر گلاس با وجود تمام نقاط قوت خود، نواقصی نیز دارند. به عنوان مثال برخورد قطرات باران یا تگرگ با سطح عایق فایبر گلاس میتواند سر وصدای زیاد و گوشخراشی را ایجاد کرده و ساکنین ساختمان را اذیت کند. استفاده از این عایقها برای آب بندی پشت بام در مناطقی که در طول سال بارندگی زیادی را تجربه میکنند، نمیتواند گزینه مناسبی باشد. زیرا بارش مداوم باران و ایجاد سر وصدا میتواند برای ساکنین ساختمان مورد نظر بسیار آزار دهنده باشد.
از طرف دیگر فایبر گلاس ساختار شکنندهای دارد نمیتواند در برابر برخی از تنشهای واردشده از سوی سطح پشت بام مقاومت کند. همچنین تابش مستقیم نور خورشید به صورت مداوم میتواند باعث تغییر رنگ این عایق شود و جذابیت ظاهری آن را کاهش دهد. در نتیجه پیشنهاد میکنیم که برای عایقکاری پشت بام منزل با استفاده از عایقهای فایبر گلاس حتما شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی محل سکونت خود را در نظر بگیرید تا دچار مشکل نشوید.
آب بندی پشت بام بدون تخریب
با پیشرفت تکنولوژی هر روز شاهد ورود روشهای نوین عایقکاری به دنیای مهندسی هستیم. امروزه صنعت مهندسی در حال حرکت به سمت استفاده از روشهای آب بندی بدون نیاز به تخریب سطح مورد نظر است. عدم نیاز به تخریب سطح برای اعمال عایق رطوبتی باعث صرفهجویی در وقت و هزینهها میشود. نقش علم نانو در توسعه این روشهای نوین آببندی انکار ناپذیر بوده و باعث ایجاد تحولی عظیم در این زمینه شده است. در ادامه با مزایای این روش کاربردی بیشتر آشنا میشویم.
بهترین عایق رطوبتی برای آببندی بام بدون نیاز به تخریب
به طور کلی شما برای آب بندی سطوح با استفاده از عایقهای رطوبتی که بر پایه آب و با کمک فناوری نانو تولید شدهاند، نیازی به تخریب لایههای زیرین سطح مورد نظر خود ندارید. این مواد نانو به دلیل خاصیت چسبندگی خود به راحتی به سطوح زیرین پشت بام میچسبند و عملیات عایقکاری را برای شما ساده میکنند. به همین منظور، استفاده از عایقهای رطوبتی نانو در کنار رنگ آب بندی پشت بام بهترین گزینه برای عایقکاری بام ساختمان بدون نیاز به تخریب لایههای زیرین به شمار میروند.
عایق رطوبتی نانو به شکل مایع بوده و تنها عایقی است که میتوان آن را روی سطوح مختلف با جنسهای متفاوت اعمال کرد. شما میتوانید با استفاده از این مواد نانو در کنار صرفهجویی در هزینههای خود، از اتلاف انرژی نیز جلوگیری کنید. عایق رطوبتی نانو میتواند به منافذی با ابعادی در مقیاس نانو نفوذ کرده و یک پوشش ضد آب نفوذناپذیر را ایجاد کند.
برای عایق کاری پشت بام بدون تخریب به چه مقدار از مواد نیاز داریم؟
شما برای تعیین مقدار استاندارد مواد نانوی مورد نیاز برای عایقکاری سطح پشت بام باید به موارد مختلفی مانند مقدار زبری سطح، میزان رطوبت، روش اجرا و دمای هوا توجه کنید. آمادهسازی صحیح سطح پشت بام و پیروی از دستورالعملهای استاندارد اجرای آببندی از مهمترین عواملی هستند که میتوانند باعث کاهش مصرف متریال برای عایقکاری شوند.
شما با توجه به عوامل و شرایط ذکرشده با توجه به نوع سطح پشت بام برای عایقکاری هر متر مربع از سطح به 300 تا 500 گرم مواد نانو نیاز خواهید داشت. برای کاهش میزان مصرف مواد نانو حتما پیش از شروع عملیات هرگونه چربی، کرد و غبار، روغن و مواد شیمیایی را با استفاده از مواد شوینده از روی سطح پشت بام پاک کنید. به این صورت میتوان در هزینههای خود برای آب بندی پشت بام صرفهجویی کرد.
اجرای عملیات عایق کاری پشت بام بدون نیاز به تخریب سطح
شما برای استفاده از مواد نانو و رنگ آب بندی پشت بام نیازی به استفاده از عملیاتهای حرارتی سخت و زمانبر ندارید. شما تنها باید سطح مورد نظر را به طور کامل پاکسازی کرده و مراحل عایقکاری را شروع کنید. همچنین شما میتوانید برای اعمال مواد نانو از انواع پیستوله اسپری، قلم مو و غلتکهای معمولی استفاده کنید.
برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن، بهتر است عملیات آب بندی پشت بام در آب و هوای خشک و در دمای 5 تا 40 درجه سانتیگراد انجام شود. رطوبت بالا میتواند باعث کاهش کیفیت عایقکاری ما شود. در صورت نیاز، میتوان برای محکمکاری پس از گذشت 3 تا 5 ساعت از نخستین عایقکاری، مجددا مراحل عایقکاری را تکرار کرد. مهمترین نکته برای آببندی صحیح پشت بام، حاصل کردن اطمینان از خشک و تمیز بودن سطح مورد نظر است.
عایقهای رطوبتی نانو چه مزایایی دارند؟
عایقهای رطوبتی نانو برای اجرا نیاز به هیچگونه تخریبی ندارند و اعمال آنها بر روی سطوح مورد نظر میتواند از ترکخوردگی و شکستگی آنها جلوگیری کند. مواد نانو از بهترین گزینهها برای آب بندی سطوح سیمانی و گچی به شمار میروند. همچنین مواد نانو وزن بسیار کمی دارند و شما در هنگام اجرای آببندی با مشکل خاصی مواجه نخواهید شد. از طرف دیگر، مواد نانو غیرقابل اشتعال هستند و میتوانند از گسترش آتشسوزی به سایر مناطق سازه جلوگیری کنند.
سایر مزایای با استفاده از مواد نانو یا رنگ آب بندی پشت بام عبارتند از:
- پیشگیری از تغییر رنگ سطوح با جنسهای مختلف در گذر زمان
- ماندگاری بسیار بالا و طول عمر مفید در حدود 30 سال
- امکان عایقکاری سطوح به صورت عمقی
- مقاومت بالا در برابر اشعه مضر UV خورشید و جلوگیری از ترک خوردگی سطح پشت بام
- قابلیت شستشو و تمیزشوندگی
- جلوگیری از رشد انواع قارچ و کپک و حفظ نظافت
- روشی به صرفه و اقتصادی برای عایق کاری پشت بام
عایق رطوبتی نانو برای کدام مناطق کشور بهتر است؟
معمولا استانها و شهرهایی که در نواحی شمال و شمال غربی کشور ایران واقع شدهاند در طول سال با میزان بارندگی زیادی مواجه هستند. به همین علت سقف خانههای اهالی این مناطق بیشتر در معرض نفوذ رطوبت و نمزدگی قرار دارد. در نتیجه اهالی این مناطق میتوانند با استفاده از مواد نانو بدون نیاز به تخریب سقف ساختمانهای خود را در کوتاهترین زمان ممکن عایقکاری کنند. استفاده از مواد نانو برای آب بندی پشت بام در مناطق شمالی که درصد رطوبت هوا بسیار بالا است، اهمیت بیشتری پیدا میکند. به این صورت، ساکنین مناطق شمالی میتوانند از بسیاری از خسارتهای ناشی از نمزدگی جلوگیری کنند.
البته استفاده از مواد نانو برای عایق کاری سطوح مختلف تنها محدود به مناطق شمالی و شمال غرب ایران نمیشود. ما در کشوری چهار فصل زندگی میکنیم و تمامی استانهای کشور ما در طول سال بارندگی را تجربه میکنند. شما میتوانید برای عایق کاری بام ساختمان خود از مواد نانو استفاده کنید و سطح پشت بام را نسبت به بارش شدید برف و باران در فصول سرد سال مقاوم و ایمن کنید.
عایق نانو برای آببندی کدام پشت بامها مناسب است؟
توجه به جنس سطح پشت بام برای انتخاب عایق رطوبتی مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. شما میتوانید از مواد نانو برای عایقکاری پشت بام با جنسهای مختلفی مانند سطوح سیمانی، کاهگلی، چوبی، ایرانیت و … استفاده کنید. تنها پیش نیاز لازم برای استفاده از مواد نانو به منظور عایقکاری پشت بام این است که سطح مورد نظر کاملا تمیز و خشک بوده و ناهمواریهای موجود در ان برطرف شده باشد. به همین علت مواد نانو به عنوان یکی از بهترین متریالهای موجود برای آببندی سطح پشت بام بدون نیاز به تخریب شناخته میشود.
قیمت عایق کاری پشت بام به چه عواملی بستگی دارد؟
هزینه عایق کاری قسمتهای مختلف ساختمان، به خصوص پشت بام، یکی از دغدغههایی است که همیشه باعث نگرانی افراد میشود. خوشبختانه به دلیل وجود روشهای متنوع برای عایقکاری بام ساختمان، مانند استفاده از رنگ آب بندی پشت بام، شما میتوانید با توجه به بودجه و نیاز خود یک روش مناسب را برای انجام این کار انتخاب کنید. شما میتوانید در چنین مواردی با افراد متخصص و باتجربه فعال در این حوزه مشورت کنید. افرادی که در حوزه عایقکاری ساختمان فعالیت دارند میتوانند با بررسی اجمالی محیط مورد نظر، با توجه به بودجه شما بهترین راه حل برای عایقکاری پشت بام را به شما معرفی کنند.
مهمترین عواملی که میتوانند قیمت عایق کاری پشت بام را تحت تاثیر خود قرار دهند عبارتند از:
- مساحت پشت بام
- نوع متریال مورد استفاده
- برند تولیدکننده متریال عایقکاری
- موقعیت جغرافیایی و شرایط آبوهوایی
- جنس سطح و شکل ظاهری پشت بام
مساحت پشت بام چه تاثیری بر هزینه آب بندی دارد؟
یکی از مهمترین عواملی که میتواند باعث افزایش هزینه استفاده از رنگ آب بندی پشت بام ساختمان شود، مساحت این فضا است. بدون شک هرچه مساحت پشت بام شما بیشتر باشد، برای عایقکاری به متریال بیشتری نیاز دارید. همین امر میتواند باعث افزایش هزینههای شما برای عایقکاری شود. در مواقعی که به دلیل بالا بودن مساحت پشت بام نمیتوانید هزینههای لازم برای آببندی با روش مورد نظر خود را تامین کنید، میتوانید به سراغ استفاده از متریالهای ارزان قیمتتر بروید. فراموش نکنید که عدم توجه به عایق کاری میتواند خسارتهای سنگینی را به بار آورد و هزینههای شما را چند برابر کند. پس تا حد امکان تلاش کنید که عملیات آب بندی را به تعویض نیندازید.
نقش نوع متریال در تعیین قیمت عایقکاری
از دیگر عوامل مهمی که میتواند هزینه عایقکاری پشت بام را تحت تاثیر خود قرار دهد، میتوان به نوع متریال مورد استفاده برای عایقکاری اشاره کرد. قیمت متریال ارتباط مستقیمی با تکنولوژی به کار رفته برای تولید آن دارد. در نتیجه هرچه تکنولوژی مورد نیاز برای تولید عایق رطوبتی مورد نظر شما پیشرفتهتر باشد، شما برای عایق کاری پشت بام ساختمان خود باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید.
به عنوان مثال، هزینه عایق کاری پشت بام ساختمان با استفاده از عایقهای پلیمری تک جزئی و دو جزئی و مواد نانو به هزینه عایقکاری با استفاده از قیرگونی قابل مقایسه نیست. شما برای اجرای عایقکاری با متریالهای جدید و پیشرفته باید هزینه بیشتری را بپردازید، اما در عوض از مزایای فوقالعاده این مواد و طول عمر بالای آنها بهره میبرید. در نتیجه شما کمتر به ترمیم و بازسازی آببندی نیاز پیدا خواهید کرد و میتوانید در طولانی مدت در هزینههای خود صرفهجویی کنید.
برندهای تولیدکننده عایقهای رطوبتی چه نقشی در تعیین قیمت عایقکاری دارند؟
عایقهای رطوبتی توسط برندهای داخلی و خارجی متعددی تولید میشوند. در نتیجه کیفیت این عایقهای رطوبتی با یکدیگر متفاوت است. به طور کلی محصولات وارداتی که توسط شرکتهای معتبر خارجی تولید میشوند، به دلیل استفاده از متریالهای باکیفیت و مرغوب نسبت به عایقهای داخلی قیمت بالاتری دارند. همچنین بسیاری از تولیدگنندگان داخلی نیز وجود دارند که عایقهای رطوبتی باکیفیتی را تولید میکنند. اما از آنجا بسیاری از این شرکتهای معتبر داخلی نیز برای تولید محصولات خود ناچار به استفاده از متریالهای وارداتی هستند، به ناچار باید قیمت بیشتری را برای عایقهای رطوبتی خود در نظر بگیرند.
اما نکتهای که شما باید به آن توجه کنید این است که همیشه نباید کیفیت را فدای قیمت کرد. در برخی از مواقع پرداخت هزینه بیشتر و تهیه متریال باکیفیتتر میتواند از بسیاری از هزینههای اضافی و خسارتها جلوگیری کند. از آنجا که کیفیت آب بندی پشت بام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، پیشنهاد میکنیم که برای آببندی از عایقهای رطوبتی تولیدشده توسط برندهای داخلی و خارجی معتبر استفاده کنید.
موقعیت جغرافیایی و شرایط آبوهوایی
موقعیت جغرافیایی ساختمان نیز یکی از عواملی است میتواند قیمت آب بندی پشت بام را تحت تاثیر قرار دهد. البته شاید موقعیت جغرافیایی و شرایط آبوهوایی به صورت مستقیم بر روی قیمت عایق کاری پشت بام تاثیر نداشته باشند. اما میتوانند به طور غیرمستقیم بر روی عواملی مانند انتخاب نوع متریال اثرگذار باشند و از این طریق باعث افزایش یا کاهش هزینه عایقکاری پشت بام شوند. اگر شما بدون توجه به شرایط آبوهوایی اقدام به انتخاب متریال و روش عایقکاری کنید، مطمئنا با مشکل مواجه خواهید شد. در چنین مواقعی شما ناچار خواهید بود که مجدد سطح مورد نظر را با استفاده از متریالهایی مانند رنگ آب بندی پشت بام، عایق کنید. این امر باعث افزایش شدید هزینههای شما خواهد شد.
به عنوان مثال، شما در مناطق شمالی یا جنوبی کشور که رطوبت بالایی دارند نمیتوانید از برخی متریالها مانند قیرگونی استفاده کنید. در چنین مناطقی شما ناچار به استفاده از عایقهای رطوبتی مدرنتر و پیشرفتهتری هستید که در برابر رطوبت زیاد و تغییرات آبوهوایی مقاومت قابل قبولی را از خود نشان دهند. به عنوان مثال، پیشنهاد میشود که برای عایق کاری پشت بام در این مناطق از عایقهای پلیمری یا مواد نانو استفاده کنید. شما میتوانید با انجام یک جستجوی ساده در فضای مجازی یا مشورت با یک فرد متخصص و باتجربه بهترین متریال را متناسب با موقعیت جغرافیایی و شرایط آبوهوایی منطقه خود انتحاب کرده و در هزینههای خود صرفه جویی کنید.
جنس سطح و شکل ظاهری پشت بام
سطح و شکل ظاهری پشت بام نیز یکی دیگر از عواملی است که به طور مستقیم روی انتخاب متریال مورد استفاده برای آب بندی پشت بام اثرگذار است و میتواند باعث افزایش هزینههای شما برای انجام این کار شود. زبری و ناهموار بودن سطح پشت بام از جمله عواملی هستند که میتوانند میزان مصرف رنگ آب بندی پشت بام را افزایش دهند و از این طریق باعث افزایش هزینههای شما شوند. در نقطه مقابل، شما برای آببندی پشت بامهای مسطح با مشکل چندانی مواجه نمیشوید و به مواد کمتری نیاز دارید.
جنس سطح پشت بام نیز میتواند در انتخاب عایق رطوبتی تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال شما برای عایقکاری پشت بامهای شیروانی و سفالی نمیتوانید از ایزوگام یا قیرگونی استفاده کنیدو در چنین مواردی شما باید به سراغ گزینههای دیگری مانند مواد نانو یا پشم شیشه و پشم سنگ بروید.
رنگ آب بندی پشت بام ساختمان خود را به مجموعه برکه بسپارید!
آب بندی پشت بام یکی از کاربردیترین راهها برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و نمزدگی ساختمانها است. روشهای مختلفی برای عایق کاری بام ساختمانها وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان به ایزوگام، عایقکاری با مواد نانو و استفاده از عایقهای پلیمری اشاره کرد. مجموعه برکه به عنوان یکی از برترین ارائهدهندگان خدمات آببندی در سطح کشور شناخته میشود. شما میتوانید برای عایقکاری پشت بام منزل خود و کسب مشاوره با کارشناسان مجموعه ما تماس بگیرید.
عایق رنگی چیست؟
عایق رنگی نوعی عایق رطوبتی است که از موادی مانند رزینهای پلیمری و رنگدانهها تشکیل شده است. این عایق دارای مزایای زیادی نسبت به عایقهای سنتی مانند ایزوگام است، از جمله:
- وزن سبک: عایق رنگی وزن بسیار کمتری نسبت به ایزوگام دارد و این امر باعث می شود که فشار کمتری به ساختمان وارد شود.
- زیبایی ظاهری: عایق رنگی می تواند در رنگهای مختلف اجرا شود و این امر باعث می شود که ظاهر پشت بام زیباتر شود.
- اجرای آسان: عایق رنگی را می توان با استفاده از قلم مو، غلتک یا اسپری اجرا کرد و این امر باعث می شود که اجرای آن آسان تر از ایزوگام باشد.
- ماندگاری طولانی مدت: عایق رنگی دارای ماندگاری طولانی مدتی است و می تواند تا 30 سال دوام داشته باشد.
علت استفاده از عایق رنگی روی موزاییک پشت بام
موزاییک یکی از مصالح پرکاربرد در کفپوش پشت بام است. این مصالح دارای مزایای زیادی مانند مقاومت در برابر سایش، زیبایی ظاهری و قیمت مناسب است. با این حال، موزاییک نیز دارای معایبی مانند جذب آب است. بنابراین، برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان، باید از عایق رطوبتی روی موزاییک پشت بام استفاده کرد.
عایق رنگی یکی از بهترین گزینهها برای عایق کاری پشت بام موزاییکی است. این عایق دارای مزایای زیادی نسبت به عایقهای سنتی مانند ایزوگام است و می تواند به خوبی از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری کند.
مزایای استفاده از عایق رنگی روی موزاییک پشت بام
- جلوگیری از نفوذ رطوبت: عایق رنگی یک لایه محافظتی بر روی موزاییک ایجاد می کند و مانع از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان می شود.
- افزایش طول عمر موزاییک: عایق رنگی از موزاییک در برابر عوامل محیطی مانند باران، برف و نور خورشید محافظت می کند و باعث افزایش طول عمر موزاییک می شود.
- زیبایی ظاهری: عایق رنگی می تواند در رنگهای مختلف اجرا شود و این امر باعث می شود که ظاهر پشت بام زیباتر شود.
- اجرای آسان: عایق رنگی را می توان با استفاده از قلم مو، غلتک یا اسپری اجرا کرد و این امر باعث می شود که اجرای آن آسان تر از ایزوگام باشد.
مراحل اجرای عایق رنگی روی موزاییک پشت بام
مراحل اجرای عایق رنگی روی موزاییک پشت بام به شرح زیر است:
- آماده سازی سطح: در ابتدا باید سطح موزاییک را از هرگونه آلودگی، گرد و غبار و مواد اضافی پاک کرد. همچنین باید ترک ها و شکاف های موجود در سطح را با استفاده از دوغاب سیمان یا بتونه پر کرد.
- اجرای پرایمر: پرایمر یک ماده چسبنده است که باعث می شود که عایق رنگی به خوبی به سطح موزاییک بچسبد. پرایمر را می توان با استفاده از قلم مو، غلتک یا اسپری اجرا کرد.
- اجرای عایق رنگی: عایق رنگی را می توان با استفاده از قلم مو، غلتک یا اسپری اجرا کرد. توصیه می شود که عایق رنگی را در دو یا سه لایه اجرا کنید تا پوشش کامل و یکنواختی ایجاد شود. هر لایه باید به طور کامل خشک شود قبل از اجرای لایه بعدی.
نکات مهم در اجرای عایق رنگی روی موزاییک پشت بام
- از عایق رنگی با کیفیت و برند معتبر استفاده کنید.
- سطح موزاییک را قبل از اجرای عایق کاملاً آماده کنید.
- عایق رنگی را به طور کامل و یکنواخت اجرا کنید.
- عایق رنگی را در دو یا سه لایه اجرا کنید.
- عایق رنگی را به طور منظم بررسی کنید و در صورت نیاز، آن را ترمیم کنید.
رنگ عایق رطوبتی پشت بام نوعی عایق رطوبتی است که از موادی مانند رزینهای پلیمری و رنگدانهها تشکیل شده است. این عایق دارای مزایای زیادی نسبت به عایقهای سنتی مانند ایزوگام است، از جمله:
- وزن سبک: عایق رنگی وزن بسیار کمتری نسبت به ایزوگام دارد و این امر باعث می شود که فشار کمتری به ساختمان وارد شود.
- زیبایی ظاهری: عایق رنگی می تواند در رنگهای مختلف اجرا شود و این امر باعث می شود که ظاهر پشت بام زیباتر شود.
- اجرای آسان: عایق رنگی را می توان با استفاده از قلم مو، غلتک یا اسپری اجرا کرد و این امر باعث می شود که اجرای آن آسان تر از ایزوگام باشد.
- ماندگاری طولانی مدت: عایق رنگی دارای ماندگاری طولانی مدتی است و می تواند تا 30 سال دوام داشته باشد.
رنگ عایق رطوبتی پشت بام از دو جزء تشکیل شده است:
- جزء اول: این جزء شامل رزینهای پلیمری است که خواص آبگریزی و چسبندگی را به عایق می دهد.
- جزء دوم: این جزء شامل رنگدانهها است که رنگ عایق را تعیین می کند.
انواع رنگ عایق رطوبتی پشت بام
رنگ عایق رطوبتی پشت بام در انواع مختلفی تولید می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رنگ عایق رطوبتی تک جزئی: این نوع رنگ نیازی به ترکیب با هیچ ماده دیگری ندارد و به راحتی قابل اجرا است.
- رنگ عایق رطوبتی دو جزئی: این نوع رنگ از دو جزء تشکیل شده است که باید قبل از اجرا با یکدیگر ترکیب شوند.
- رنگ عایق رطوبتی پایه آب: این نوع رنگ از آب به عنوان حلال استفاده می کند و برای محیط زیست مناسب تر است.
- رنگ عایق رطوبتی پایه حلال: این نوع رنگ از حلال های شیمیایی مانند نفت سفید یا تینر استفاده می کند و ماندگاری بیشتری نسبت به رنگ های پایه آب دارد.
مراحل اجرای رنگ عایق رطوبتی پشت بام
مراحل اجرای رنگ عایق رطوبتی پشت بام به شرح زیر است:
- آماده سازی سطح: در ابتدا باید سطح پشت بام را از هرگونه آلودگی، گرد و غبار و مواد اضافی پاک کرد. همچنین باید ترک ها و شکاف های موجود در سطح را با استفاده از دوغاب سیمان یا بتونه پر کرد.
- اجرای پرایمر: پرایمر یک ماده چسبنده است که باعث می شود که رنگ عایق به خوبی به سطح پشت بام بچسبد. پرایمر را می توان با استفاده از قلم مو، غلتک یا اسپری اجرا کرد.
- اجرای رنگ عایق: رنگ عایق را می توان با استفاده از قلم مو، غلتک یا اسپری اجرا کرد. توصیه می شود که رنگ عایق را در دو یا سه لایه اجرا کنید تا پوشش کامل و یکنواختی ایجاد شود. هر لایه باید به طور کامل خشک شود قبل از اجرای لایه بعدی.
نکات مهم در اجرای رنگ عایق رطوبتی پشت بام
- از رنگ عایق رطوبتی با کیفیت و برند معتبر استفاده کنید.
- سطح پشت بام را قبل از اجرای عایق کاملاً آماده کنید.
- رنگ عایق را به طور کامل و یکنواخت اجرا کنید.
- رنگ عایق را در دو یا سه لایه اجرا کنید.
- رنگ عایق را به طور منظم بررسی کنید و در صورت نیاز، آن را ترمیم کنید.
قیمت رنگ عایق رطوبتی پشت بام
قیمت رنگ عایق رطوبتی پشت بام به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع رنگ: قیمت انواع مختلف رنگ عایق رطوبتی متفاوت است.
- برند رنگ: قیمت رنگ های برند معتبر معمولاً بیشتر از رنگ های بی نام و نشان است.
- کیفیت رنگ: رنگ های با کیفیت معمولاً قیمت بیشتری دارند.
- متراژ پشت بام: هرچه متراژ پشت بام بیشتر باشد، هزینه اجرای رنگ عایق رطوبتی نیز بیشتر خواهد بود.
رنگ عایق رطوبتی پشت بام یکی از روشهای موثر و مقرون به صرفه برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان است. این روش مزایای زیادی دارد که باعث می شود گزینه مناسبی برای ساختمانهای مختلف باشد.
شما برای انتخاب روش مناسب باید به جنس سطح، موقعیت جغرافیایی و بودجه خود توجه کنید. البته پیشنهاد میشود در صورت امکان از روشهای مدرنی استفاده کنید که ماندگاری بالاتری دارند.
ایزوگام کاری پشت بام یکی از محبوبترین روشها برای آببندی پشت بام در کشور ما است. الیته امروزه از عایقهای رطوبتی پیشرفتهتری مانند مواد نانو یا عایقهای پلیمری نیز استفاده میشود.
عایقکاری صحیح پشت بام نیاز به تجربه بالایی دارد و یک کار کاملا تخصصی است. در نتیجه پیشنهاد میکنیم که برای اجرای روشهای مختلف عایقکاری از کارشناسان یک مجموعه معتبر کمک بگیرید. بهترین روش برای آب بندی پشت بام کدام است؟
متداولترین روش برای عایقکاری بام ساختمان کدام است؟
آیا میتوان پشت بام را به تنهایی عایقکاری کرد؟
این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد امتیاز : 60
اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند