loader image

آب بندی کف ساختمان

خانه | خدمات عمومی آب بندی | آب بندی کف ساختمان

آب بندی کف ساختمان

کلیه ساختمان‌ها در فصل سرما به عایق‌ بندی در برابر نفوذ آب باران نیاز دارند. هدف از انجام این کار نیز جلوگیری از ورود رطوبت و نرم به داخل خانه و ایجاد مشکلات جدی درون سازه است. اصطلاح آب ‌بندی کف ساختمان نیز در حالت کلی به عایق کاری ساختمان گفته می‌شود که در آن ساختمان در برابر نفوذ آب و رطوبت ایمن خواهد شد.

کلیه مصالح به کار رفته در ساخت سازه به نوعی جاذب رطوبت محیط اطراف خود بوده و این موضوع می‌تواند باعث کاهش مقاومت ساختمان شود. آب‌بندی و عایق کاری کف ساختمان می‌تواند یکی از مسائل مهم در زمینه امنیت سازه و ساختمان‌ها محسوب شود. در ادامه این مطلب قصد داریم ضمن ارائه توضیحات کامل در مورد عایق کاری ساختمان، مزایا و ویژگی‌های آن و مواد قابل استفاده برای عایق کاری را بیان کنیم.

اهمیت آب ‌بندی کف ساختمان از گذشته تاکنون

اهمیت آب ‌بندی کف ساختمان از گذشته تاکنون

نقش آب و رطوبت به عنوان عامل تهدید‌کننده ساختمان از گذشته تاکنون وجود داشته است دیوار‌ها، پشت بام بنا و همچنین پی ساختمان می‌توانند در اثر مجاورت با نم و رطوبت و جذب آن آسیب دیده و همچنین دیگر مصالح ساختمانی را نیز تخریب کنند. این موضوع طول عمر ساختمان را نیز کاهش می‌دهد. از این رو بهتر است برای جلوگیری از هزینه‌های بسیار زیاد با عایق کاری دیوار‌ها و کف ساختمان از جذب رطوبت توسط سازه و خراب شدن مصالح ساختمانی جلوگیری کرد.

علاوه بر داخل ساختمان نمای بیرونی نیز می‌تواند تحت تأثیر شرایط جوی مورد نفوذ رطوبت و آب قرار گرفته و از بین برود. بنابراین مشکل نفوذ آب در ساختمان و یا کلیه سازه‌های مهندسی، به عنوان عامل مخرب در آن‌ها به شمار رفته و به همین دلیل بهتر است پیش از ایجاد تغییرات اساسی برای حل مشکل فکری ‌اندیشید.

تعریف آب ‌بندی یا عایق ‌بندی

تعریف آب ‌بندی یا عایق ‌بندی

عملیات عایق ‌بندی یا آب ‌بندی کف ساختمان و همچنین آب بندی کفشور به نوعی حفاظت از جداره‌های ساختمان محسوب می‌شود که در آن لایه‌ای برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان ایجاد خواهد شد. این لایه محافظ ایجاد شده در قسمت‌های مختلف بنا، می‌توانند ضمن جلوگیری از نفوذ آب، آن را ایزوله کرده و از تخریب محافظت کند.

در حالت کلی با عایق ‌بندی و محافظت کلیه سازه‌های مهندسی در برابر جذب رطوبت، می‌توان عمر آن را افزایش داد. استفاده از روش‌های مختلف عایق‌ بندی به نوع سازه، مصالح به کار گرفته شده، موقعیت و روش‌های آن و همچنین متریال مناسب برای آب ‌بندی بستگی دارد. از این رو می‌توان برای عایق‌ بندی یا آب‌ بندی از مواد مختلف با توجه به کیفیت آن استفاده کرد. مجموعه برکه بهترین عایق پشت بام، بهترین عایق کفشور و … را با مناسب ترین قیمت و بهترین متریال ارائه می دهد.

تماس با برکه

انواع عایق بندی کف

به طور کلی عایق کاری کف ساختمان را می‌توان به روش‌های مختلف تقسیم‌بندی کرد. پیشرفت صنعت ساختمان باعث شده است که اکنون در آب‌بندی سازه‌ها از روش‌های نوینی استفاده شود. این روش‌ها بر مبنای مواد به کار گرفته شده، نوع اجرا و همچنین ساختار عایق به کار گرفته شده، متفاوت خواهد بود.

تقسیم‌ بندی عایق رطوبتی طبق مواد تشکیل دهنده

تقسیم‌ بندی عایق رطوبتی طبق مواد تشکیل دهنده

در صورتی که بخواهیم عایق رطوبتی مورد استفاده در ساختمان‌ها را تقسیم‌بندی کنیم می‌توان آن‌ها را در دسته‌های زیر قرار داد.

  • عایق‌های رطوبتی بر پایه قیر
  • عایق‌های رطوبتی پلیمری
  • عایق‌های جنس نانو
  • عایق‌های رطوبتی از نوع سیمانی

عایق‌های رطوبتی از نوع قیر و گونی

یکی از متداول‌ترین روش‌های عایق کاری کف ساختمان و نیز آب بندی کف آشپزخانه استفاده از قیر و گونی است. ماده اولیه این روش عایق کاری به وفور یافت شده و تنها باید از گونی و قیر در ساخت این عایق استفاده شود. در حال حاضر گونی‌های مورد استفاده برای آب ‌بندی کف ساختمان در سه نوع گونی درجه ۱، ۲ و ۳ در بازار یافت شده و می‌توان از آن برای عایق ‌بندی ساختمان استفاده کرد.

البته باید توجه داشت گونی‌های مورد استفاده باید سالم، بدون آلودگی و ریز بافت باشند. قیر به عنوان یک ماده سیاه رنگ با ترکیبات پیچیده که از تقطیر نفت خام به دست می‌آید، می‌تواند یک لایه عایق و ضد رطوبت ایجاد کند.

ایزوگام

ایزوگام یکی دیگر از روش‌های عایق‌کاری ساختمان است که می‌تواند سازه‌ها را در برابر رطوبت برف و باران ایمن‌سازی کند.

استفاده از عایق رطوبتی یا آب بند پلیمری برای آب ‌بندی کف ساختمان

نوع دیگری از عایق‌ها وجود دارند که به دلیل استفاده از پلیمر در مواد اولیه، می‌توانند عامل مناسبی برای مقابله با رطوبت محسوب شوند. این گروه از عایق‌ها دارای دو دسته تک جزئی و دو جزئی بوده و در بازار قابل تهیه هستند. عایق‌های پلیمری از نوع تک جزئی بر پایه رزین‌های اکریلیک و استایر اکریلیک و یا وینیل استاتیک ساخته شده و معمولاً جهت عایق کاری بام، سرویس‌های بهداشتی، استخر و یا مخازن آب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع آب بند پلیمری برای آب ‌بندی کف ساختمان

انواع آب بند پلیمری برای آب ‌بندی کف ساختمان

نوع دو جزئی عایق‌های پلیمری نیز بر پایه سیمان‌های هیدرولیک و نانو ذرات ساخته شده و در آن رزین‌های استایرین اکریلیک نیز استفاده می‌شود. به دلیل اینکه دو نوع سیستم چسباننده در این عایق‌ها استفاده شده، به آن دو جزئی گفته می‌شود. عایق‌های رطوبتی با توجه به میزان چسبندگی قابلیت‌های بسیار بالایی هستند.

عایق‌های رطوبتی از جنس نانو

در صورتی که در عایق‌های رطوبتی از فناوری نانو استفاده شود به آن عایق‌های نانو برای آب ‌بندی کف ساختمان گفته خواهد شد. البته نمی‌توان به طور کامل این نوع از عایق‌ها را با نام عایق رطوبتی از نوع نانو دسته‌بندی کرد. استفاده از واژه عایق نانو در بازار محصولات مربوط به صنعت ساختمان رایج است.

این محصولات معمولاً در فرایند تولید و فرآوری از فناوری نانو استفاده می‌کنند. البته برخی از عایق‌های رطوبتی پلیمری نیز در زیر مجموعه عایق‌های نانو قرار می‌گیرند. زیرا برخی از این آب بند‌های پلیمری در ساختار خود از نانو ذره‌ها استفاده کرده‌اند. وجود نانوذرات در عایق‌های رطوبتی باعث می‌شود تا آن‌ها بتوانند عملکرد بهتری در زمینه آب‌بندی و آبگریز کردن پوشش‌ها داشته باشند. همچنین حضور نانوذرات در این عایق‌ها باعث ضد میکروبی کردن عایق رطوبتی شده و می‌تواند استحکام آن را افزایش دهد.

عایق‌های رطوبتی بر پایه سیمان

دسته دیگری از عایق‌های رطوبتی وجود دارند که در صورت استفاده در ساختمان باعث عایق کاری شده و از نفوذ آب و رطوبت جلوگیری خواهند کرد. عایق‌های سیمانی از استحکام زیادی در مقابل فرسایش برخوردار بوده و می‌توان از آن‌ها در آب‌بندی کردن مکان‌های مرطوب و دیوار‌ها استفاده کرد. همچنین این عایق‌ها از مواد پلیمری نیز در ساخت خود استفاده می‌کنند.

به همین دلیل انعطاف‌پذیری و چسبندگی آن‌ها بسیار زیاد است. در برخی از انواع عایق‌های سیمانی از نانوذرات نیز برای افزایش عملکرد استفاده شده است. این نوع عایق‌ها معمولاً در استخر‌ها و مخازن آب و برای عایق‌بندی آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عایق بندی و دسته بندی‌های آن

عایق بندی و دسته بندی‌های آن

عملیات جلوگیری از ورود رطوبت به داخل ساختمان‌ها معمولاً با دو روش اصلی انجام می‌شود. یکی از آن‌ها زهکشی و استفاده از عایق رطوبتی برای آب ‌بندی کف ساختمان است. زهکشی‌ها نیز معمولاً به صورت لبه‌ای، سفره‌ای و صفحه‌ای انجام می‌گیرد. اما در بکارگیری عایق رطوبتی می‌توان از دو روش کاملاً مجزا استفاده کرد. در حال حاضر عایق رطوبتی به دو روش زیر اجرا می‌شود.

  • روش گرم اجرا که در آن برای چسباندن عایق از حرارت استفاده می‌شود. نظیر ایزوگام و قیرگونی.
  • روش سرد اجرا که در آن برای چسباندن عایق رطوبتی تنها باید مواد آن مانند پودر و مایع را با یکدیگر مخلوط کرد.

دسته‌بندی انواع عایق بر اساس روش اجرا

همانطور که گفته شد، بخش‌های مختلف ساختمان ممکن است در اثر نفوذ رطوبت شامل خسارت‌های سنگینی شود. استفاده از عایق‌های رطوبتی ممکن است در داخل مصالح ساختمانی و به عنوان ملات عایق مورد استفاده قرار بگیرد. در برخی موارد نیز این مواد به صورت جداگانه روی سنگ و آجر به عنوان یک لایه عایق ضد رطوبت استفاده می‌شود. به طور کلی عایق ‌بندی کف ساختمان در برخی از بخش‌ها از قبیل حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه اهمیت بسیار بالایی دارد.

دسته بندی بر اساس زمان اجرا

در صورتی که بخواهیم عایق‌ها را در زمان اجرا دسته‌بندی کنیم، می‌توان آن‌ها را به دو نوع پیش ساخته و درجا تقسیم کرد. عایق‌های رطوبتی از نوع پیش ساخته معمولاً در کارخانه ساخته شده و باید در محل پروژه روی محل مورد نظر چسبانده شوند. نمونه‌ای از عایق‌های پیش ساخته همان ایزوگام و ژئوممبران هستند.

از طرف دیگر عایق‌های رطوبتی درجا به عایق‌هایی گفته می‌شود که باید در محل پروژه غشای آن‌ها را تولید کرد. به عنوان مثال عایق قیر و گونی از نوع عایق‌های رطوبتی درجا محسوب می‌شود.

در حالت کلی نوع عایق رطوبتی به محل مورد استفاده و همچنین مصالح به کار رفته در بخش‌های مختلف برای آب ‌بندی کف ساختمان بستگی دارد. بنابراین باید با توجه به موارد گفته شده، باید یک عایق رطوبتی مناسب انتخاب و برای ایمن شدن سازه در مقابل نفوذ و جذب رطوبت، آن را به صورت اصولی اجرا کرد.

مزایای عایق کاری کف ساختمان با مواد نانو

مزایای آب ‌بندی کف ساختمان چیست؟

عوامل طبیعی از قبیل آب و هوا، باد و رطوبت می‌تواند در طول عمر ساختمان باعث تخریب آن شود. از این رو باید به فکر محافظت سازه در مقابل آب بود. در غیر این صورت ساختمان دچار فرسودگی شده و ممکن است رطوبت یا آب به فونداسیون سازه نفوذ کند. به طور کلی عایق رطوبتی در ساختمان می‌تواند مزایای زیر را در پی داشته باشد.

  • جلوگیری از فرسایش طبیعی ساختمان
  • حفاظت از ساختمان در برابر حوادث آتش سوزی غیر منتظره
  • حفظ ساختمان در برابر باران رطوبت و آب
  • محافظت از سازه در برابر زلزله و طوفان‌های شدید
  • جلوگیری از شدت خرابی سازه در طول عمر آن

انواع دیگر عایق رطوبتی مورد استفاده برای آب ‌بندی کف ساختمان

انواع دیگر عایق رطوبتی مورد استفاده برای آب ‌بندی کف ساختمان

علاوه بر موارد گفته شده، مواد دیگری نیز به عنوان عایق در کف ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. این عایق‌های رطوبتی می‌توانند شامل پرایمر‌ها یا آستر‌ها، انواع ماستیک و درزبند‌ها، عایق‌های رطوبتی مدرن و نوین باشند.

در برخی موارد از مواد پلاستیکی نیز برای عایق کاری کف ساختمان استفاده می‌شود. همچنین می‌توان علاوه بر رزین اپوکسی برای ایجاد چسبندگی، از ورقه‌های نازک پلیتن نیز پس از کف ‌سازی استفاده کرد.

یونولیت نیز از جمله مصالح ساختمانی است که می‌تواند علاوه بر عایق حرارتی، به عنوان عایق رطوبتی کف ساختمان نیز به کار رود. این ماده، بدون هیچگونه واکنش شیمیایی با مواد دیگر، اجازه نفوذ آب و رطوبت را به داخل ساختمان نخواهد داد. یونولیت‌ها به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت و وزن بسیار سبک، می‌توانند به عنوان بهترین عایق برای آب ‌بندی کف ساختمان محسوب شوند.

نکات مهم در مورد آب ‌بندی کف ساختمان

  1. به دلیل اهمیت و ارزش بالای اجرای عایق ‌بندی کف ساختمان، نیاز به اجرای روش‌های آن بر اساس ضوابط و قواعد مشخص است.
  2. در زمان عایق‌کاری کف و استفاده از عایق ضد رطوبت، بهتر است حدود ۲۵ سانتی‌متر از ارتفاع دیوار نیز با این مواد پوشیده شود.
  3. عملیات عایق‌بندی در بخش‌هایی که احتمال تجمع آب بیشتر است، به دقت و ظرافت بیشتری نیاز دارد.
  4. بخش‌هایی از قبیل آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام باید به گونه‌ای عایق‌بندی شود که عایق‌ها تا داخل لوله‌های فاضلاب امتداد داشته و بدین طریق از نشت آب درون آن‌ها جلوگیری شود.

حرف آخر

به طور کلی آب‌ بندی ساختمان و همچنین عایق ‌بندی کف آن یکی از اصولی‌ترین مراحل در فرایند ساخت محسوب می‌شود که باید به صورت صحیح اجریی گردد. در غیر این صورت ممکن است بخش‌های مختلف ساختمان به دلیل نفوذ نرم و رطوبت، دچار خسارت‌های مختلف شود. در حال حاضر انواع عایق‌های رطوبتی برای استفاده در کف ساختمان در بازار موجود است که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

اهمیت عایق کاری کف در ساختمان‌ها

شرکت برکه به همراه متخصصان فنی و با تجربه، در زمینه خدمات آب‌بندی انواع ساختمان، آب بندی گودهای ساختمانی، مخازن، استخر و… فعالیت دارد. این مجموعه با بکارگیری بهترین مصالح و مواد موجود در بازار، باعث جلب رضایت مشتریان خود شده است. برای آشنایی بیشتر با خدمات برکه می‌توانید به نشانی این مجموعه به آدرس berke.ir مراجعه کرده و یا برای دریافت مشاوره با شماره ۰۹۱۲۸۵۹۸۶۵۰ تماس گرفته و از مشاوره رایگان با متخصصان این مرکز بهره‌مند شوید.

مزایای استفاده از عایق‌بندی و مواد عایق در کف ساختمان چیست؟

حفاظت از ساختمان در برابر رطوبت و آب، افزایش عمر سازه و کاهش خرابی مصالح ساختمانی از مزایای عایق ‌بندی محسوب می‌شود.

استفاده از کدام عایق رطوبتی برای آب ‌بندی کف ساختمان رایج‌ تر است؟

از رایج‌ترین روش عایق کاری می‌توان به استفاده از قیر و گونی و ایزوگام اشاره کرد. البته اکنون مواد نانو و پوشش‌های دیگر در حال جایگزین شدن با روش‌های قدیمی هستند.

نکات مهم در مورد عایق ‌بندی کف ساختمان چیست؟

در زمان عایق کاری باید حدود ۲۵ سانتی‌متر از ارتفاع دیوار نیز با مواد عایق پوشیده شود.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز : 58

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *