loader image

عایق‌ بندی پشت بام کاهگلی

خانه | خدمات پشت بام | عایق‌ بندی پشت بام کاهگلی

فهرست مطالب

عایق‌ بندی پشت بام کاهگلی

در معماری سنتی ایران کاهگل اصلی‌ترین مصالح در ساخت خانه و سقف بود. قدمت استفاده از این ماده در سخت بنا، به ۴۰۰۰ سال قبل باز می‌گردد. با نگاهی به تخت جمشید، بنا‌های شوش، پاسارگاد، آثار باقیمانده از دوره اشکانی، طاق کسری و ارگ‌های قدیمی با نقش کاهگل در معماری سنتی آشنا خواهید شد. عایق‌بندی پشت بام کاهگلی یکی از چالش‌های اصلی است که همیشه ذهن معماران و مالکان را درگیر می‌کند.

ساختار کاهگل

ساختار کاهگل

ملات کاهگل از مخلوط کاه، خاک رس و آب تشکیل می‌شود. آخوره‌سازی در تولید این ماده کاربرد دارد. آخوره یعنی ایجاد حالتی گودال مانند که از آب و خاک رس پر شده باشد. ملات باید به‌خوبی ورز داده شود تا به بیل نچسبد. تنها در این حالت می‌توان این ملات را برای محصور‌سازی دیوار و سقف به کار برد. برای جلوگیری از ایجاد ترک در سقف یا دیوار مقداری کاه به این ماده اضافه می‌شود.

در مناطق کویری دسترسی به کاه بسیار دشوار است، آن‌ها خارشتر را به‌عنوان جایگزین این ماده استفاده می‌کنند. این ملات باکیفیت عایق بسیار مطلوبی در برابر رطوبت و حرارت است. ساخت اصولی آن نقش مهمی در افزایش دوام و مقاومت سازه دارد. این ملات در دسته مصالح هوایی قرار دارد یعنی در اثر تابش مستقیم نور خورشید، حرارت و هوای آزاد خشک می‌شود. برای اینکه این ملات عایق مطلوبی در برابر رطوبت باشد، باید ضخامت آن تا ۳۰ سانتی‌متر افزایش یابد. فرسایش در برابر باد و باران اصلی‌ترین نقطه ضعف کاهگل به حساب می‌آید.

تماس با برکه

کاربرد‌های مختلف کاهگل

از این ملات به‌عنوان عایق حرارتی و رطوبتی در پوشش داخلی و خارجی ساختمان یا سقف استفاده می‌شود. در معماری خشتی برای حفاظت از دیوار‌ها، نگهداری توفال‌ها و پوشش دیوار‌های آجری ملات کاهگل اصلی‌ترین ماده است. در مناطق کوهستان برای افزایش دوام و ماندگاری این ماده ترکیب رس، شن و سنگریزه جایگزین کاهگل شده است. نمی‌توان استفاده از این ملات برای نورگیر حمام را نادیده گرفت.

چرا عایق‌بندی پشت بام کاهگلی اهمیت دارد؟ زیرا سازگاری این ملات با سبک معماری سنتی ایران غیرقابل انکار است. تناسب بالایی بین این ماده با کاشی، سنگ و چوب وجود دارد. معماران ایرانی از این ملات در ترکیب با سایر مصالح برای تزئین فضای داخلی و خارجی سازه‌ها استفاده می‌کردند. در ساخت انواع بادگیر‌ها، هشتی‌ها و نورگیر استفاده از ترکیب کاه، خاک و سیمان بهترین گزینه بود. هم اکنون نیز بخش عظیمی از بام‌های گنبدی، پوشش دالان‌ها، تیمچه بازار‌ها، مناره مساجد، حسینیه‌ها و بقعه‌ها نمونه‌هایی اصیل از کاربرد و نقش عایق کاهگل در تاریخ ایران هستند.

تاریخ دقیقی برای استفاده از این ماده در معماری ایران وجود ندارد. اما در فلات ایران نمونه‌های ارزشمندی از ترکیب خاک، کاه و چوب وجود دارد. رنگ دلنشین این ماده به زیبایی فضای شهر‌ها و بنا کمک می‌کرد.

ترکیب بکار رفته در عایق کاهگل

ترکیب این ماده از گذشته تا امروز یکسان و بدون تغییر باقی مانده است. تقریبا همیشه از دو ماده اصلی در تولید آن استفاده می‌شود. کاده اول همان کاه است که از درو گندم خشک و کوبیدن آن به دست می‌آید. برای جداسازی کاه، با استفاده از چهار شاخ گندم را به هوا پرتاب می‌کردند، برخورد دانه‌های گندم با هوا عامل اصلی برای جداسازی کاه بود.

ماده دوم گل بود که از خاک رس تهیه می‌شود. قبل از ترکیب خاک با آب ابتدا به آن کاه اضافه می‌کنند. ترکیب خاک رس و کاه را به شکل تپه‌ای کوچک درمی‌آوردند. میان تپه را کمی گود کرده و به آرامی به آن آب اضافه می‌کردند. برای عایق‌بندی پشت بام کاهگلی در خانه‌های سنتی سه ماده را با هم ترکیب می‌کردند تا به حالت خمیری شکل دربیاید. علی‌رغم، فرایند بسیار ساده ساخت این ماده تعیین مقدار هر یک از مواد اولیه بسیار مهم و چالش برانگیز بود.

کمبود هر یک از مواد اولیه در ساخت عایق کاهگل، سازه نهایی را با مشکل روبه‌رو می‌کند. برای مثال، ایجاد ترک در سقف و دیوار ساختمان ناشی از کمبود کاه و عدم حرکت روان آب به دلیل کمبود خاک رس است. میزان کاه موجود در ملات بکاررفته برای ساخت سقف کمتر بود. به جای آن باید مقداری خاک شنی استخراج‌شده از چاه اضافه می‌شد. این حالت به تقویت سقف در برابر باد و باران کمک می‌کرد.

تفاوت کاهگل بکار رفته در سقف و دیوار سازه

تفاوت کاهگل بکار رفته در سقف و دیوار سازه

اشاره کردیم که برای افزایش مقاومت سقف سازه در تولید این ملات از کاه کمتر و شن بیشتر استفاده می‌شود. پس تفاوت اصلی ملات بکاررفته برای سقف و دیوار در میزان شن و کاه است. برای صاف‌تر شدن دیوار سازه باید میزان کاه موجود در ملات آن بیشتر شود. برای تزئین گچ‌بری‌های سقف سازه نیز از ترکیب خاک رس سرخ استفاده می‌شد.

انواع کاهگل

زمانی که از ملات کاهگل صحبت می‌کنیم اکثر مردم تنها به یاد مصالح و خانه‌های سنتی می‌افتند. باید بدانید که ملات‌های مدرن فقط از نظر ظاهری به کاهگل سنتی شباهت دارند. استفاده از افزودنی‌های متنوع در ساخت آن‌ها تأثیر فراوانی در بهبود کیفیت، افزایش مقاومت، جنس و قیمت نهایی ملات داشته است. این افزودنی‌ها نقاط ضعف و عیوب ساختاری ملات‌های سنتی را تا حدود زیادی برطرف کرده‌اند. می‌توان این ملات کاربردی را به روش زیر دسته‌بندی کرد:

·       کاهگل طبیعی یا سنتی

در تولید این ملات برای ساخت یا عایق‌بندی پشت بام کاهگلی از سه ماده اصلی کاه، آب و خاک رس استفاده می‌شود. می‌توان این ماده را روی سطوح مختلف مانند گچ و سیمان اجرا کرد.

·       ملات مصنوعی

این محصول پودری بوده و شباهت زیادی به کاهگل معمولی دارد. سختی و مقاومت این ملات بسیار زیاد و در حد سیمان است. در تهیه آن از رزین چسب یا مواد سخت‌کننده استفاده می‌شود. برای افزایش مقاومت ملات‌های مصنوعی در برابر آب و رطوبت سیلیکات‌ها یکی دیگر از مواد اولیه موجود در کاهگل مصنوعی هستند. مقاومت در برابر سرما، گرما، پیشگیری از جرم گرفتگی و دوستدار محیط زیست بودن مزایای اصلی استفاده از رزین‌های سیلیکات در تولید کاهگل مصنوعی است.

·       کاهگل نانو یا ضد آب

این محصول از ترکیب کاهل طبیعی همراه با پودر نانو به دست می‌آید. این خمیر بعد از سخت و سفت شدن مقاومت بالایی در برابر رطوبت خواهد داشت. هزینه اجرای پروژه‌های مختلف با این ملات بسیار کمتر از سایر نمونه‌های کاهگل است. در یک مقایسه کلی درک خواهید کرد که هیچ نمونه از ملات‌های سنتی و جدید از نظر مقاومت در برابر فرسودگی، دما، رطوبت و ترک قابل رقابت با محصولات نانو نیستند. رنگ سازه‌های ساخته‌شده با ملات نانو در اثر باران یا تابش نور خورشید تغییر نمی‌کند.

استفاده از کاهگل ضدآب یا نانو برای عایق پشت بام کاهگلی

شاید تصور کنید با پیشرفت فناوری در حوزه ساخت‌وساز نیازی به استفاده از ملات یا عایق کاهگل وجود ندارد. اما این تصور کاملا اشتباه است. برای حفظ بافت سنتی و ایجاد معماری‌های ارزشمند در دنیای مدرن هنوز به استفاده از‌ این ماده نیازمند هستیم. نکته مهم این است که این ماده باید با تغییرات سبک معماری و اقلیمی در مناطق مختلف سازگار شود. امروزه با استفاده از ملات‌های نانو یا ضدآب در عایق‌بندی پشت بام کاهگلی علاوه بر افزایش عمر سازه می‌توان مقاومت آن در برابر باد و باران را افزایش داد.

کاهگل ضدآب چیست؟

کاهگل ضدآب چیست؟

این نوع عایق پشت بام کاهگلی درحقیقت ملاتی طبیعی و کاربردی در صنعت ساختمان است. استفاده از الیاف فیبر (کاه، نی و پوست برنج) بخش اصلی در تولید این ملات طبیعی است. کاهگل‌های نانو علاوه بر حفظ خصوصیات یک ملات طبیعی در افزایش مقاومت سازه در برابر آتش و زلزله نیز نقش مهمی دارد. علی‌رغم کارایی زیاد قیمت نهایی اجرای پروژه با این ماده بسیار ارزان است. می‌توان در ایجاد اشکال هندسی داخل ساختمان و انواع مجسمه‌ها از این ماده استفاده کرد.

ویژگی اصلی کاهگل‌های ضد آب این است که باقیمانده آن‌ها بعد از اتمام ساخت بنا، سلامتی موجودات و محیط زیست را تهدید نمی‌کند. استفاده از این ملات برای عایق کاری سقف و دیوار‌ها سازه مقاومت بنا در برابر عوامل طبیعی مانند باران، باد، گرما و سرما افزایش می‌دهد.

امکان اجرای این ملات روی سطوح مختلف مانند بلوک، چوب، آجر، سفال، گچ و غیره فراهم است. کیفیت بالای ملات نو باعث می‌شود که کل سازه سال‌های طولانی بدون تغییر و سالم باقی بماند.

نحوه تشکیل کاهگل نانو یا ضد آب

در تولید این ملات از موادی مانند کاهگل قابل شستشو استفاده می‌شود. مخلوط‌های رزینی – سیلیکونی پایه اصلی ساخت کاهگل‌های قابل شستشو را تشکیل می‌دهند. استفاده از این مواد باعث شده که برای برطرف کردن اثر لک، چسب، ماژیک و رنگ از سقف یا دیوار‌های کاهگلی با هیچ مشکلی مواجه نشوید. استفاده از این ماده در عایق‌بندی پشت بام کاهگلی علاوه بر افزایش دوام و ماندگاری سازه از نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون‌به‌صرفه است.

برای افزایش مقاومت و کیفیت عایق کاهگل از افزودنی‌های مختلفی استفاده می‌شود که رزین‌های سیلیکونی در بالای لیست قرار دارند. این افزودنی‌ها برای افزایش مقاومت ملات در شرایط آب‌وهوایی خشن، مقابله با باران‌های فصلی، سرما یا گرما بسیار مفید هستند. به‌علاوه، این پوشش از رشد انواع میکروب‌ها و قارچ روی سقف و دیوار سازه جلوگیری می‌کند.

کاربرد‌های عایق‌ بندی پشت بام کاهگلی

بدون شک در عایق پشت بام کاهگلی ایجاد یک لایه مقاوم و محافظ در برابر حرارت و رطوبت اولین و مهم‌ترین مرحله است. این ویژگی در عایق‌های نانو وجود دارد. می‌توان از این ملات برای پوشش بیرونی ساختمان‌های تجاری، مسکونی و حتی اداری استفاده کرد. این ملات در اثر باران شسته نشده و نیاز به مرمت سالانه ندارد.

می‌توان از این ماده به‌راحتی برای احیای بافت‌های سنتی و تاریخی استفاده کرد. چسبندگی بالای این ملات امکان نفوذ در شکاف‌های سطحی و عمیق، پرکردن تمام خلل‌وفرج، افزایش استحکام و مقاومت سازه را فراهم می‌کند. سفره خانه‌ها، هتل‌های سنتی، مناطق بوم‌گردی، آلاچیق‌ها، تزئین نمای داخلی باغ و ویلا، نمای مغازه‌ها و غیره تنها بخشی از کاربرد‌های اصلی این ملات به حساب می‌آیند.

معایب استفاده از کاهگل‌ های سنتی

تغییرات سبک معماری و توجه به افزایش زیبایی بنا‌ها باعث شده برخی معماران به اهمیت استفاده از مصالح یا روش‌های سنتی در دنیای مدرن پی ببرند. همین امر باعث افزایش استفاده از ملات کاهگل در فضای داخلی و خارجی سازه‌ها شده است. نکته‌ای که در عایق‌بندی پشت بام کاهگلی توجه به آن اهمیت زیادی دارد استفاده از ترکیب یا ماده سازگار به نوع طراحی و معماری مدرن است. ملات‌های سنتی مقاومت کمتری در برابر جذب رطوبت باران، برف و باد دارند. این عامل احتمال شسته شدن آن‌ها را نیاز به مرمت دائمی را افزایش می‌دهد.

استفاده از ملات‌های سنتی فرسایش آهک یا گچ از روی دیوار را افزایش می‌دهد. اشباع شدن پایه دیوار روی زمین در اثر نفوذ دائمی رطوبت یکی دیگر از مشکلات استفاده از مواد سنتی است.

برای جلوگیری از تخریب زودهنگام سازه و افزایش مقاومت آن در برابر باران، رطوبت و باد استفاده از مدل‌های نانو برای عایق پشت بام کاهگلی بهترین گزینه خواهد بود.

مزیت استفاده از محلول ضدآب‌کننده عایق کاهگل نانو

مزیت استفاده از محلول ضدآب‌کننده عایق کاهگل نانو

در برخی موارد برای احیای سازه‌های تاریخی استفاده از مصالح مدرن غیرممکن است اما نمی‌توان عایق‌بندی سقف و دیوار این سازه‌ها را نادیده گرفت. در گذشته راهکار این بود که سالانه با استفاده از یک لایه جدید سقف و دیوار‌ها را در برابر رطوبت مقاوم می‌کردند. این حالت به‌ مرور زمان وزن سازه را افزایش می‌داد و ممکن بود عوارض جانی یا مالی زیادی به دنبال داشته باشد.

استفاده از محلول ضدآب‌کننده روشی عالی برای افزایش مقاومت سقف و دیواره‌ها بدون استفاده مداوم از لایه‌های کاهگل است. مزیت‌های استفاده از محلول ضدآب‌کننده شامل موارد زیر است:

  • با استفاده از این محلول می‌توان یک لایه یکپارچه ضدآب ایجاد کرد.
  • تجهیزات و تکنولوژی استفاده از آن بسیار آسان است.
  • به کاهش زمان ساخت پروژه‌ها کمک می‌کند.
  • تشخیص دلیل و نشت آب از سقف‌ها با این تکنیک ساده‌تر است.
  • برای برطرف کردن ترک و احیای قطعات آسیب‌دیده مقدا کمی از این محلول کافی خواهد بود.

مزایای استفاده از ملات نانو یا ضدآب

  • صرفه‌جویی در هزینه و انرژی
  • ایجاد عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی مناسب با عایق‌بندی پشت بام کاهگلی
  • حفظ خنکی فضای داخل ساختمان در فصل گرم و جلوگیری از خروج گرما در فصل زمستان
  • اجرای بسیار ساده و آسان
  • عدم آسیب به محیط زیست
  • قابلیت استفاده در پشت بام، دیوار‌های گچی، آجری و خشتی
  • مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت
  • قابلیت شستشو
  • دوام و مقاومت بالا
  • قیمت بسیار مطلوب عایق کاهگل نانو
  • عدم تغییر رنگ به‌مرور زمان، در اثر بارش باران و نور خورشید

نحوه آب‌بندی و تهیه ملات ضدآب با کاهگل طبیعی

در برخی موارد نمی‌توان از ملات‌های مصنوعی برای بازسازی بنا‌های قدیمی استفاده کرد. مهم‌ترین سوال این است که آیا راهی برای عایق‌بندی تنها با استفاده از ملات طبیعی ماهگل وجود دارد؟ جواب ما به این سوال مثبت است. قصد داریم در ادامه ساده‌ترین تکنیک برای ایجاد یک لایه مطلوب برای عایق پشت بام کاهگلی بپردازیم.

·       مرحله اول عایق‌بندی پشت بام کاهگلی

در این قسمت باید ۲۰۰ کیلوگرم خاک رس را با حدود ۸ کیلوگرم کاه خشک مخلوط کنید. این دو ترکیب را به خوبی هم بزنید تا کاه در تمام قسمت‌های خاک پخش شود. اگر به دلیل منطقه سکونت دسترسی به ماده برای شما ممکن نیست می‌توانید الیاف PP را به عنوان جایگزین آن استفاده کنید. برای ایجاد ملاتی مقاوم به آب و پودر نانو نیاز دارید. حدود ۴ لیتر آب به مخلوط خاک رس و کاه اضافه کنید. این مخلوط را آنقدر هم بزنید تا به حالت خمیری برسد.

·       مرحله دوم عایق‌بندی سقف کاهگلی

خمیر را به سطح مورد نظر (دیوار یا پشت بام) بزنید. کمی صبر کنید تا ملات کاملا خشک شود. پس از آن، برای عایق‌بندی پشت بام کاهگلی با یک قلم موی مناسب مقدار کافی از محلول نانو را به سطح موردنظر بمالید. در صورت استفاده از کاهگل برای اندودکاری سطح داخلی ساختمان مرحله دوم باید سه بار تکرار شود. هر بار اجازه دهید لایه نانو کاملا خشک شود. سپس، با قلم مو یا پیستوله لایه جدید را اجرا کنید. اجرای این دو مرحله نقش مهمی در افزایش مقاومت کل سازه در برابر رطوبت، باران، باد، سرما و گرما دارد.

انواع عایق رطوبتی نانو قابل اجرا در پشت بام‌های کاهگلی

انواع عایق رطوبتی نانو قابل اجرا در پشت بام‌های کاهگلی

عایق نانو یک سیستم نوین در آب‌بندی انواع سطوح به حساب می‌آید. این نوع عایق پشت بام کاهگلی معمولا به‌صورت مایع تولید و عرضه می‌شود. استفاده از رزین اکریلیک در تولید این مواد عایق نقش مهمی در افزایش قدرت آب‌بندی آن‌ها دارد. در یک دسته‌بندی کلی می‌توان این عایق کاربردی را به عایق‌های سفید، بی‌رنگ و دو جزئی تقسیم کرد. هر یک از این محصولات کارایی و عملکرد منحصربه‌فردی دارند.

·       عایق نانو سفید

عایق سفید که به نام عایق پشت بام معروف است بر پایه آب و با استفاده از مواد پلیمری و الاستومری تولید می‌شود. امکان اجرای این محصول روی انواع سطوح فلزی، بتنی، آجری، خشتی، ایزوگام و غیره وجود دارد. بعد از اتمام فرایند آب‌بندی سطح عایق به رنگ سفید درمی‌آید. مزیت اجرای این تکنیک کاهش ۴۵ درصدی هدر رفت انرژی از فضای داخلی ساختمان‌ها است.

هیچ محدودیتی برای اجرای آن روی سطوح عمودی یا افقی وجود ندارد. فرایند آب‌بندی با عایق سفید نانو بسیار ساده است. استفاده از یک غلتک یا قلم مو برای آب‌بندی کافی خواهد بود. این محصول در عایق‌بندی پشت بام کاهگلی نقش بسیار مهمی در افزایش دوام و مقاومت سازه بازی می‌کند.

·       عایق بی‌رنگ نانو

این محصول کاربردی نیز برای پشت بام قابل استفاده است، اما نمی‌توان از آن روی کاهگل استفاده کرد. سطح زیر آن باید موزاییک یا سنگی باشد. استفاده از این محصول برای سرویس‌های بهداشتی و استخر‌ها مناسب‌تر است. اجرای آن بسیار ساده بوده و به کمک قلم مو، تی و غلتک انجام می‌شود.

·       عایق دو جزئی

این عایق دارای دو بخش مختلف یعنی سیمان و رزین است. ابتدا باید آن‌ها را با یکدیگر ترکیب کرده سپس روی سطح موردنظر اجرا کنید. طراحی منحصربه‌فرد آن امکان اجرای این عایق در سطوح با فشار هیدرواستاتیکی بالا را مناسب می‌کند. طبقات منفی، استخر‌ها، دیوار‌های حائل و چاله‌های آسانسور بهترین گزینه برای استفاده از عایق‌های دو جزئی نانو هستند.

تفاوت عایق نانو با عایق‌های رطوبتی قدیمی

اولین و اصلی‌ترین تفاوت این دو نوع عایق رطوبتی در میزان نفوذناپذیری ان‌ها است. عایق‌های نانو از مقاومت بسیار بالاتری در برابر آب، نم و رطوبت برخوردار هستند. دومین تفاوتی که باید اشاره کنیم مقاومت به شکستگی است. عایق‌های نانو از قابلیت تحمل حجم بسیار بالای آب برخوردارند؛ به همین دلیل مقاومت بیشتری در برابر شکستگی نشان می‌دهند.

تفاوت دیگر در نحوه اجرای عایق‌های نانو و سایر عایق‌های رطوبتی قدیمی است. اتصال به سطوح مختلف مزیت اصلی عایق‌های نانو به حساب می‌آید، اما عایق‌های قدیمی فاقد این قدرت هستند. برای مثال، نمی‌توان از ایزوگام برای آب‌بندی سطوح چوبی استفاده کرد.

تفاوت عایق نانو با ایزوگام یا قیرگونی

استفاده از قیرگونی برای عایق‌بندی پشت بام کاهگلی علاوه بر آلودگی زیست محیط، تهدید بزرگی برای سلامتی اعضای خانواده و کارگران در حین کار محسوب می‌شود. در این تکنیک عایق باید به حالت جامد باشد و به کمک حرارت به حالت مایع و روان تبدیل شود. این فرایند می‌تواند سلامتی کارگران هنگام عایق کاری را به خطر بیندازد. حتی ممکن است باعث آتش سوزی در کل ساختمان شود.

در مورد ایزوگام نیز ماجرا همین طور است. استفاده از شعله و حرارت برای اتصال ایزوگام به سقف یکی از چالش‌های اصلی برای آب‌بندی به حساب می‌آید. برای استفاده از عایق‌های نانو برای عایق پشت بام کاهگلی با این مشکل درگیر نخواهید بود. به علاوه، به کارگر یا تیم متخصص برای آب‌بندی نیاز ندارید. کافی است با استفاده از ابزاری مناسب مقدار کافی از عایق نانو را روی سطح موردنظر پخش کنید. کمی منتظر بمانید تا عایق خشک شود. پس از آن، شاهد افزایش مقاومت سقف در برابر رطوبت، آب و نم خواهید بود.

اغلب کارشناسان توصیه می‌کنند اگر به هر دلیلی استفاده از عایق‌های سنتی مانند قیرگونی یا ایزوگام در سقف اجتناب‌ناپذیر است، حتماً از یک لایه عایق نانو بعد از اتمام کار استفاده شود. این روش احتمال نفوذ آب به درون سقف سازه را به صفر می‌رساند.

عوامل موثر در قیمت محصولات نانو عایق‌بندی پشت بام کاهگلی

عوامل موثر در قیمت محصولات نانو عایق‌بندی پشت بام کاهگلی

اطلاع از قیمت یک محصول نقش مهمی در برنامه‌ریزی برای خرید آن دارد. عوامل مهمی در تعیین قیمت نهایی اجرای پروژه‌های آب‌بندی یا عایق کاری تاثیر دارند. حجم محلول نانو موردنیاز برای عایق کاری سقف کاهگلی مهم‌ترین عامل برای محاسبه قیمت نهایی پروژه است. نوع برند و کیفیت مواد نانو دو عامل دیگری هستند که در افزایش یا کاهش قیمت آن نقش مهمی دارند. محصولات معتبر و دارای کیفیت مطلوب در محدوده قیمتی بالاتری قرار می‌گیرند.

انتخاب بهترین محصولات عایق چالش‌برانگیز است و نمی‌توان به همه تبلیغات جذاب در این حوزه اعتماد کرد. از سوی دیگر، دسترسی به منبع مناسب برای خرید یک عایق مطلوب نیز دشوار خواهد بود. گروه مهندسی برکه با توجه به همه این موارد بستر مناسبی برای اجرای انواع عایق بندی ساختمان با بهترین متریال فراهم کرده است.

بالا بردن مقاومت نمای کاهگلی

نمای کاهگلی، یکی از زیباترین و سنتی ترین نماهای ساختمانی است که در ایران از دیرباز مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع نما، به دلیل مزایایی مانند زیبایی، عایق بودن در برابر سرما و گرما، و سازگاری با محیط زیست، همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده است.

با این حال، نمای کاهگلی نیز مانند سایر نماها، در معرض آسیب های ناشی از عوامل محیطی مانند باران، برف، و نور خورشید قرار دارد. بنابراین، برای افزایش طول عمر و مقاومت نمای کاهگلی، باید اقداماتی انجام داد.

برخی از روش های بالا بردن مقاومت نمای کاهگلی عبارتند از:

  • استفاده از مواد اولیه با کیفیت

برای ساخت نمای کاهگلی، باید از مواد اولیه با کیفیت استفاده کرد. کاه، گل، و آهک، از جمله مواد اولیه اصلی برای ساخت نمای کاهگلی هستند. کاه باید تازه و باکیفیت باشد. گل نیز باید از خاک رس خالص تهیه شود. آهک نیز باید از نوع مرغوب باشد.

  • اجرای صحیح نمای کاهگلی

اجرای صحیح نمای کاهگلی، نیز نقش مهمی در افزایش مقاومت آن دارد. برای اجرای صحیح نمای کاهگلی، باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد:

  • آماده سازی سطح زیرین
  • ساخت ملات کاهگلی
  • اجرای ملات کاهگلی
  • پرداخت و صیقل دادن سطح نمای کاهگلی
  • استفاده از پوشش محافظ

برای محافظت از نمای کاهگلی در برابر عوامل محیطی، می توان از پوشش های محافظ مانند رنگ، روغن، یا عایق های رطوبتی استفاده کرد. این پوشش ها، می توانند از نفوذ آب و رطوبت به داخل نمای کاهگلی جلوگیری کنند.

  • تعمیر و نگهداری منظم

تعمیر و نگهداری منظم نمای کاهگلی، نیز می تواند به افزایش مقاومت آن کمک کند. در صورت مشاهده هر گونه آسیب در نمای کاهگلی، باید بلافاصله اقدام به تعمیر آن کرد.

با رعایت نکات فوق، می توان از مقاومت نمای کاهگلی اطمینان حاصل کرد و از زیبایی آن در طول سالیان طولانی لذت برد.

سخن پایانی

اجرای عایق کاری پشت بام ساختمان ها و نیز عایق‌ بندی پشت بام کاهگلی نقش مهمی در افزایش مقاومت و دوام سازه دارد. در گذشته فرایند عایق کاری باید سالانه و از طریق اضافه کردن یک لایه کاهگل روی پشت بام انجام می‌شد. امروزه نیز روش‌های مختلفی مانند ایزوگام، قیرگونی و عایق‌های نانو وجود دارد. خطرات و آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از اجرای ایزوگام یا قیرگونی روی سقف باعث شد که ما استفاده از عایق‌های رطوبتی نانو را بهترین گزینه برای افزایش سازه‌های کاهگلی بدانیم.

از چه موادی برای عایق کاری سقف کاهگلی استفاده می‌شود؟

عایق‌های رطوبتی نانو، ایزوگام و قیرگونی سه گزینه اصلی برای آب‌بندی سازه‌های کاهگلی هستند.

چرا استفاده از عایق نانو برای آب‌بندی سقف کاهگلی بهتر است؟

اجرای بسیار آسان، قیمت مناسب، سازگاری با محیط زیست، مقاومت بلا در برابر شکستگی، نفوذ‌ناپذیری در برابر آب و رطوبت مهم‌ترین عوامل برای استفاده از این محصول هستند.

آیا امکان استفاده از عایق نانو روی ملات کاهگل طبیعی وجود دارد؟

بله، بعد از اتمام فرایند ساخت سازه می‌توان از محلول‌های نانو با قلم یا پیستوله روی سازه استفاده کرد. این عمل برای سطوح داخلی باید سه مرتبه تکرار شود.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز : 58

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *