loader image

آب بندی نمای سیمانی

خانه | خدمات نما | آب بندی نمای سیمانی

آب بندی نمای سیمانی

آب بندی نمای ساختمان برای تمامی نماهای سنگی، آجری، سیمانی و غیره کاربرد دارد. در صورتی که آب بندی نما به درستی انجام شود، مانع نفوذ آب و رطوبت به داخل بنا می شود. آب بندی نمای سیمانی یکی از رایج ترین انواع آب بندی است که باعث زیباسازی ظاهر نمای ساختمان و افزایش استحکام آن خواهد شد. با ما همراه باشید تا درباره آب بندی نمای سیمانی، مزایا و روش های آن بیشتر بدانید:

آب بندی نمای ساختمان و مزایای آن!

آب بندی نمای ساختمان و مزایای آن!

آب بندی نمای ساختمان همچون آب بندی نمای سنگ و کامپوزیت به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت، افزایش دوام آن و صرفه جویی در مصرف انرژی انجام می شود. در صورتی که مصالح به کار رفته در نمای سازه، نفوذ پذیر باشد و یا در قسمت های مختلف آن ترک ها و شکاف هایی ایجاد شود، باید آب بندی نما انجام گیرد. در غیر این صورت، آب به داخل بنا نفوذ پیدا می کند و باعث تغییر ظاهر ساختمان یا تبله کردن گچ روی دیوار خواهد شد.

روش های مختلفی برای آب بندی نما وجود دارد که باید با توجه به شرایط آب و هوایی و همچنین نوع نما به کار گرفته شود. از جمله مزایای آب بندی نما عبارتند از:

  • جلوگیری از اتلاف انرژی: آب بندی نمای ساختمان می تواند باعث عایق کردن بنا و جلوگیری از هدر رفتن انرژی شود.
  • حفظ ظاهر ساختمان: معمولا درزها و شکاف های موجود در نمای ساختمان باعث تجمع آلودگی می شود. این مسئله در ساختمان های بلند از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که تمیز کردن نما در ارتفاع بالا چندان کار ساده ای نیست. بنابراین یکی از مزایای آب بندی نما، ظاهر تمیز بنا می باشد.
  • پیشگیری از نفوذ رطوبت: در مناطقی با آب و هوای مرطوب، نمای سازه همواره در معرض باد و باران قرار دارد. در نتیجه رطوبت به مرور زمان باعث ایجاد ترک هایی بر روی سطح بنا می شود. نفوذ آب از این درزها و شکاف ها می تواند منجر به خوردگی فولاد، کاهش مقاومت اسکلت سازه و تخریب تدریجی مصالح شود. از این رو، آب بندی نما برای جلوگیری از خسارات سازه ای اهمیت دارد.
  • جلوگیری از سقوط سنگ نما: نفوذ رطوبت به پشت سنگ های نما، می تواند باعث کاهش مقاومت ملات نگهدارنده آن شود. در نتیجه نمای ساختمان شل می شود و بر روی سر عابرین یا ساکنین منطقه آوار می گردد. آب گریز کردن نمای ساختمان می تواند از بروز چنین حوادثی جلوگیری کند.

مزایای آب بندی نمای سیمانی

مزایای آب بندی نمای سیمانی

آب بندی نمای سیمانی می تواند از نفوذ رطوبت، شوره زدن نما، نفوذ سرما و گرما به داخل ساختمان جلوگیری کند. در ادامه به توضیح مزایای آب بندی نمای سیمانی می پردازیم:

  • نمای سیمانی در فصل های مختلف سال، بر اثر انبساط و انقباض دچار فرسایش می شود. در صورتی که آب بندی نمای سیمانی انجام شود، از این فرسایش جلوگیری خواهد شد و مصالح ساختمانی و نما دوام بیشتری خواهند داشت.
  • آب بندی نمای سیمانی مانند یک عایق حرارتی عمل می کند و مانع هدر رفتن انرژی در گرما و سرما می شود.
  • با آب گریز کردن نمای سیمانی می توان تمامی درزها و شکاف های ایجاد شده روی سطح را پوشش داد. در نتیجه آلودگی در آن تجمع نخواهد کرد و تمیز کردن نما ساده تر خواهد بود.

تماس با برکه

روش های آب بندی نمای سیمانی

همانطور که می دانید سطوح سیمانی غیر صیقلی و متخلخل هستند. بنابراین برای آب بندی سیمان، سنگ و آجر می توان از موادی مثل نانو، رزین، عایق های دو جزئی و مایع های پلیمری شفاف استفاده کرد.

یکی دیگر از محصولاتی که می توانید برای آب بندی نمای سیمانی ساختمان استفاده کنید، چسب پلی یورتان است. چسب های سیلیکونی نیز در برابر فشارهای مکانیکی از مقاومت بالایی برخوردار هستند، انعطاف پذیری بالایی دارند و از رشد کپک و قارچ جلوگیری می کنند. اما از آنجایی که در برابر شرایط آب و هوایی مختلف از مقاومت کافی برخوردار نیستند و روی نمای ساختمان عمر کوتاهی خواهند داشت، بنابراین برای آب بندی نمای ساختمان توصیه نمی شوند. روش های مختلفی برای آب بندی نمای سیمانی وجود دارد که در این بخش به توضیح آن می پردازیم:

روش های آب بندی نمای سیمانی

مواد نانو

مواد نانو یکی از پرکاربرد ترین محصولات آب بندی نمای ساختمان به شمار می رود. این مواد به راحتی به عمق سطوح غیر صیقلی نفوذ می کند. در نتیجه سطح آب گریز می شود و اجازه ورود آب را نمی دهد. از جمله مزایای استفاده از مواد نانو برای آب بندی نمای سیمانی می توان به جلوگیری از جذب گرد و خاک در نمای ساختمان، جلوگیری از ایجاد شوره، عدم ایجاد تغییر در ظاهر نما و قیمت مقرون به صرفه آن اشاره کرد.

اما مواد نانو به دلیل مقاومت پایین در برابر اشعه خورشید، عمر کوتاهی دارند. در واقع بعد از 5 سال استفاده، به مرور خاصیت خود را از دست می دهد و نیاز به اعمال مجدد آن روی سطح وجود دارد.

رزین

رزین آب بندی می تواند با ایجاد لایه ای بر روی سطح نما، باعث ضدآب شدن آن شود. در نتیجه احتمال رشد کپک و قارچ روی سطح و همچنین شوره زدن آن کاهش می یابد. رزین از مقاومت بالایی در شرایط آب و هوایی مختلف دارد و مادام العمر روی سطح نمای ساختمان باقی می ماند.

اما رزین باعث براق شدن و تغییر رنگ نمای سازه می شود و جلوه ای غیر طبیعی به آن می دهد.

مواد پلیمری شفاف و z90

مواد پلیمری شفاف تمامی مزایای رزین و نانو را دارا هستند، اما معایب آن را ندارند. در واقع این محصولات علاوه بر ضد آب کردن نما، باعث تغییر ظاهری آن نمی شوند و بالای 10 سال عمر می کنند. این روش آب بندی نمای سیمانی نسبت به سایر روش ها، هزینه بالاتری دارد.

عایق های دو جزئی سدی

یکی دیگر از روش های آب بندی نمای سیمانی، استفاده از عایق های دو جزئی می باشد. این محصول ساختاری سیمانی دارد و روی نما قرار می گیرد. از آنجایی که این نوع عایق ها به طور کامل نما را می پوشاند، فقط برای نمای سیمانی و بتنی مورد بکار می رود.

چسب آب بندی

یکی از روش های آب بندی نمای سیمانی، به کار بردن چسب آب بندی می باشد. این چسب ها مانع ورود نم و رطوبت به فضای داخلی ساختمان می شوند. این محصولات مقرون به صرفه، نه تنها برای نمای ساختمان بلکه برای درزگیری چهارچوب درب و پنجره و ترک های دیوارهای سیمانی نیز کاربرد دارد.

چسب آب بندی

نحوه آب بندی نمای سیمانی

همانطور که می دانید، سیمان یکی از پر کاربرد ترین مصالح ساختمانی به شمار می رود که برای ساخت استخر، دیوار و نمای سیمانی استفاده می شود. آب بندی نمای سیمانی می تواند مانع نفوذ آب و مواد شیمیایی به داخل بنا شود و طول عمر آن را افزایش دهد. در این بخش به توضیح چگونگی آب بندی نمای ساختمان می پردازیم:

1.آب بندی نمای سیمانی قبل از اجرا

یکی از روش های آب بندی نمای سیمانی، استفاده از رزین آب بندی است. رزین استحکام بالایی به دیوار سیمانی می بخشد و آن را در برابر فشارهای هیدرولیکی و مکانیکی مقاوم می سازد. از جمله مزایای آن می توان به مقاومت کششی، چسبندگی و انعطاف پذیری بالا و همچنین جلوگیری از نفوذ آب و املاح شیمیایی اشاره کرد.

از آنجایی که رزین آب بندی محصول غلیظی است، باید از قبل از مصرف با آب به نسبت معین ترکیب شود. سپس قبل از چسباندن ملات، یک لایه رزین با قلمو روی سطح اعمال شود. در نهایت از این محلول پرایمر به دست آمده به عنوان آب برای ترکیب با ملات استفاده می شود.

برای تهیه پرایمر به منظور آب بندی مخازن و استخرهای سیمانی، باید یک کیلوگرم از رزین با یک کیلوگرم آب به مدت دو دقیقه ترکیب شود. اما برای ترمیم، سیمان کاری و بند کشی ضد آب، همین میزان رزین با دو کیلوگرم آب مخلوط می گردد. توجه داشته باشید که بعد از خشک شدن نمای ساختمان باید پوشش واترپروف نما روی سطح اعمال شود.

نحوه آب بندی نمای سیمانی

  1. آب بندی نمای سیمانی بعد از بهره برداری

اگر می خواهید برای آب بندی نمای سیمانی بعد از بهره برداری اقدام کنید، کافیست درزها و ترک های سطح را با ترمیم کننده و رزین آب بندی بپوشانید. سپس اجازه دهید به طور کامل خشک شود و پوشش واترپروف نما را با قلمو روی سطح بزنید.

آب بندی نمای سیمانی بعد از بهره برداری

جمع بندی

وجود درزها و شکاف ها در نمای ساختمان می تواند منجر به نفوذ آب به داخل ساختمان و در نتیجه ترک خوردن، تبله کردن گچ و کاغذ دیواری شود. این مسئله می تواند خسارت زیادی به مالک ساختمان بزند. مجموعه برکه با ارائه خدمات آب بندی ساختمان و محصولات مربوطه، به یاری شما عزیزان آمده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان ما تماس بگیرید.

گروه مهندسی برکه با سال ها تجربه در زمینه ارائه خدمات آب بندی و آب بندی در نمای ساختمان اعم از آب بندی نمای سیمانی یا کامپوزیتی همواره رضایت مشتریان خود را جلب نموده است. این مجموعه تمامی محصولات عایق بندی نمای سیمانی را به شما مشتریان عزیز ارائه می کند. برای دریافت خدمات آب بندی نما و خرید محصولات عایق بندی نمای سیمانی از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.

مزایای آب بندی نمای ساختمان چیست؟

آب بندی نمای ساختمان به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت، افزایش دوام آن و صرفه جویی در مصرف انرژی انجام می شود.

روش های آب بندی نمای ساختمان کدامند؟

مواد نانو، رزین، مواد پلیمری شفاف و z90، عایق های دو جزئی سدی، چسب آب بندی

کدام یک از محصولات آب بندی نمای سیمانی، مزایای مواد نانو و رزین را دارند؟

مواد پلیمری شفاف و Z90

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز : 48

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

سایر مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *