loader image

میکروسمنت چیست و چه کاربردی دارد؟

خانه | خدمات میکروسمنت | میکروسمنت چیست و چه کاربردی دارد؟

فهرست مطالب

میکروسمنت چیست و چه کاربردی دارد؟

دکوراسیون داخلی یکی از موضوعاتی است که در چند دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از بهترین و جدیدترین متریال همواره از چالش‌های پیش روی طراحان و مجریان دکوراسیون داخلی است.

در سالیان اخیر متریال‌های مختلفی تولید شده‌اند که می‌توان با توجه به قیمت، سلیقه و نوع آب و هوا بهترین آن‌ها را انتخاب کرد. یکی از جدیدترین متریال‌ها در دکوراسیون داخلی میکروسمنت نام دارد. این ماده در سال ۲۰۱۵ ساخته و مورد استفاده قرار گرفته است. ما در این مقاله قصد داریم به سوالاتی از جمله این که میکروسمنت چیست، چه کاربردی دارد و مزایا و معایب آن چیست پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

میکروسمنت چیست و چه کاربردی دارد؟

میکروسمنت چیست؟

میکروسمنت نوعی متریال نوین و مدرن است که به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد و مزایای بیشماری که دارد بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. همان طور که در مقدمه هم اشاره کردیم این ماده در سال ۲۰۱۵ از نگاه کارشناسان و معماران به عنوان یکی از خاص‌ترین و منحصر به فرد‌ترین پوشش‌ها انتخاب شد و استفاده از آن در نمای داخلی، خارجی و کف ساختمان مورد توجه قرار گرفت.

پوشش میکروسمنت در واقع نوعی افزودنی های پلیمری، کامپوزیت آلی – معدنی بر پایه سیمان، مواد افزودنی و رنگدانه‌های معدنی و رزین است. میکروسمنت می‌تواند پوششی بدون محدودیت در متراژ و ابعاد و اندازه سطحی پیوسته، یکپارچه و بدون درز و شکافی را ایجاد کند. همین ویژگی‌ها است که کمک می‌کند استفاده از میکروسمنت در اجرای نما، طراحی نمای خارق العاده، خاص و بدون محدودیتی به همراه داشته باشد.

میکروسمنت با توجه به کاربرد و فضایی که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند ظاهری مات، براق و نیمه براق داشته باشد. این ویژگی باعث می‌شود که استفاده از میکروسمنت با توجه به همه سلیقه‌های شخصی نیز امکان‌پذیر باشد.

از دیگر ویژگی‌های میکروسمنت می‌توان به ترکیب بافت‌ها و رنگ‌های متنوع آن اشاره کرد. چنین امکانی برای طراحان به معنای انتخاب‌های گسترده و متناسب با سلیقه و بودجه مشتری است.

تماس با برکه

کاربرد میکروسمنت در کدام فضاها بیشتر است؟

با توجه به ویژگی‌های منحصر به فردی که میکروسمنت دارا است، می‌توان از این متریال در طراحی بخش‌ها و فضاهای مختلفی چون طراحی داخلی فضاهای مسکونی، تجاری، اداری و … به عنوان پوشش کف، طراحی نما و غیره استفاده کرد.

طراحی نمای ساختمان با میکروسمنت

یکی از مهمترین بخش‌های طراحی و اجرا، طراحی نمای ساختمان است. نمای ساختمان همچون جسم و ظاهر ساختمان است و به بنا هویت می‌بخشد. چنین تعریفی می‌تواند اهمیت استفاده از یک نمای خاص را بیش از پیش نمایان سازد. در طراحی نمای ساختمان باید به مواردی چون موقعیت و ویژگی‌های منطقه، سبک طراحی، نوع عملکرد و کاربرد بنا، نظر و سلیقه شخصی کارفرما و … نیز توجه کرد.

در طراحی نمای خارجی بنا باید علاوه بر مقاومت و کیفیت بالا به زیبایی‌های ظاهری و تناسب آن با ویژگی‌های منطقه‌ای و آب و هوایی نیز توجه داشت. اگرچه پیشرفت تکنولوژی در این عرصه امکان استفاده از مواد مختلفی از جمله مواد پلیمری و رزینی و پوشش‌های متنوعی را فراهم کرده است اما میکروسمنت به عنوان یک پوشش مدرن پلیمری – سیمانی بهترین انتخاب برای نمای بیرونی ساختمان به شمار می‌رود. با این وجود استفاده از این پوشش نه تنها برای نمای خارجی ساختمان که برای کف‌های خارجی، پله‌های بیرونی، دیوار یا فضاهای داخلی مانند سرویس بهداشتی، پله و… نیز امکان‌پذیر است.

میکروسمنت از مقاومت خوبی در در برابر رطوبت هوا، باران و هوازدگی و… برخوردار است و دارای دوام و استحکام بالایی است. این روش اجرای نما را می‌توان یکی از مدرن‌ترین روش‌ها دانست. از نظر ظاهری نیز پوشش میکروسمنت شباهت زیادی به سیمان و بتن دارد.

طراحی داخلی ساختمان با میکروسمنت

استفاده از میکروسمنت در سطوح افقی، عمودی و مورب امکانپذیر است. به همین دلیل است که این ماده یک انتخاب عالی برای نمای داخلی ساختمان نیز به شمار می‌رود. از میکروسمنت می‌توان به عنوان پوشش دیوارها، سقف، کف و سازه‌ها استفاده کرد.

انواع میکروسمنت

میکروسمنت را می‌توان از نظر نوع ساخت و شکل ظاهری به انواع مختلفی تقسیم کرد. این تنوع بالا کمک می‌کند که بتوان با توجه به نیاز و سلیقه مشتری پیشنهادهای متفاوتی ارائه کرد. انواع میکروسمنت عبارتند از:

میکروبیس (Microbase)

این نوع میکروسمنت مناسب برای زمین یا دیوارهایی با طراحی سنتی و بافت‌های غیر معمول است. ضمن این که می‌توان از این نوع پوشش به عنوان زیرساز و آماده‌سازی دیگر میکروسمنت‌ها نیز استفاده کرد.

انواع میکروسمنت

میکروفرش (Microfresh)

این نوع از میکروسمنت‌ها بهترین انتخاب برای پوشاندن کف ساختمان محسوب می‌شوند. از نظر ظاهری این میکروسمنت دارای بافتی متوسط و سطحی مقاوم است که و برای مکان‌های پر رفت و آمد و پر عبور و مرور مناسب است.

میکروفینو (Microfino)

از میکروفینو بیشتر برای پوشش دیوارها استفاده می‌شود. از جمله ویژگی‌های آن می‌توان به ظاهر ظریف و شیک آن اشاره کرد. گفتنی است که در این نوع میکروسمنت می‌توان water mark‌ های متنوعی در اختیار داشت.

ویژگی‌های منحصر به فرد میکروسمنت

– میکروسمنت به لحاظ ظاهری بسیار ظریف و زیبا است. نکته مهمی که در اجرای میکروسمنت در کلیه مناطق از جمله میکروسمنت رشت باید به آن توجه کرد پاکیزگی سطح اجرای کار است. سطحی که قرار است میکروسمنت را روی آن اجرا کرد باید عاری از هر گونه آلودگی‌ها مانند مواد آلی، روغنی و … باشد چرا که هر نوع آلودگی باعث تضعیف چسبندگی این پوشش می‌شود.

– برای این که بتوان پوشش مناسب و یکدستی ایجاد کرد باید ابتدا پرایمر مناسب روی سطح اعمال شود. در مرحله بعدی برای ایجاد یکپارچگی و جلوگیری از ترک خوردگی از توری فایبر گلاس استفاده می‌شود. این کار باعث افزایش دوام و مقاومت میکروسمنت می‌گردد.

– میکروسمنت بسیار قوی و دارای چسبندگی بالایی است. ضمن این که دارای خواص ضد آبی است و بهترین گزینه برای آب و هوای شرجی و پربارش محسوب می‌شود.

– نکته دیگر آن است که طیف گسترده بافت و طرح میکروسمنت زیبایی‌های بصری فوق العاده‌ای به همراه دارد و تنوع بالا در رنگ و بافت آن، میکروسمنت را به یک گزینه مناسب برای هر سلیقه و بودجه تبدیل می‌سازد.

– مهمترین ویژگی‌هایی که می‌توان برای این محصول در نظر گرفت شامل: ظاهر زیبا، خواص ضد آب، مقاومت در برابر رطوبت، آب باران و همچنین باران‌های اسیدی، مقاومت در برابر اشعه خورشید و … می‌شود. این ویژگی‌ها میکروسمنت را به یک گزینه عالی برای نمای خارجی ساختمان تبدیل می‌کند.

– از دیگر ویژگی‌های میکروسمنت می‌توان به سرعت بالای اجرای آن اشاره کرد. ضمن این که به تجهیزات و ماشین آلات خاصی نیز نیاز ندارد و تنها با مهارت و تجربه می‌توان به کمک یک ماله آن را روی سطح اجرا کرد. همین ویژگی باعث می‌شود که میکروسمنت قابلیت اجرا در هر تراز و ارتفاعی را داشته باشد.

– یکی دیگر از ویژگی‌های میکروسمنت آن است که دارای انواع بافت و رنگ است و می‌توان آن را با ترکیب چوب، آجر و … اجرا کرده و ظاهری خاص و منحصر به فرد به ساختمان بخشید.

مزایای میکروسمنت چیست؟

میکروسمنت در مقایسه با انواع متریال‌های مشابه دارای مزایای بی‌شماری است. مهمترین مزایای میکروسمنت عبارتند از:

  • سبک بودن: میکروسمنت دارای وزن کمی است و می‌توان آن را در حجم بالا در انواع پروژه‌های ساختمانی استفاده کرد.
  • استفاده به عنوان زیرساز: می‌توان از میکروسمنت به عنوان زیرساز برای رنگ ساختمان استفاده کرد. به این ترتیب می‌توان طول عمر رنگ را افزایش داد.
  • مقاومت بالا: ویژگی‌های منحصر به فرد میکروسمت آن را به یک محصول قابل استفاده در انواع شرایط آب و هوایی تبدیل کرده است.
  • انعطاف‌پذیری بالا: این مزیت میکروسمنت را به یک انتخاب عالی برای ایجاد نمای خاص و متفاوت تبدیل می‌کند.
  • استحکام و طول عمر بالا
  • ایجاد نمای یکپارچه، یکدست و بدون درزهای انبساطی
  • قابل استفاده در سقف، کف، دیوار و نمای ساختمان
  • اجرای آسان و بدون نیاز به تجهیزات و ماشین آلات پیچیده
  • پوشش ظریف و زیبا از نظر ظاهری
  • تنوع بالا در بافت، رنگ و پوشش
  • مناسب برای اجرای نمای بیرونی و داخلی
  • دارای چسبندگی بالا
  • توانایی پوشش سطوح کاشی، سنگ مرمر، موزائیک، سیمان و بتون
  • مقاوم در برابر انواع ضربه، خراش، فشار و مواد شیمیایی
  • غیر لغزنده و نفوذ
  • صرفه جویی در وقت و هزینه اجرا
  • اجرای ظریف و بدون اثرگذاری بر ساختار سطوح
  • استفاده از مواد طبیعی و مناسب برای محیط زیست در ساخت
  • امکان تمیز کردن و شست و شوی بسیار آسان و ساده
  • ایجاد سطوح بدون جرم و باکتری
  • مقاومت در برابر درجه حرارت بالا، یخبندان،
  • نگهداری آسان
  • مقاومت در برابر ترک خوردن
  • قابلیت ترمیم و بازسازی در صورت آسیب

مزایای میکروسمنت چیست؟

نگهداری، نظافت و شست و شوی میکروسمنت

همان طور که در مزایای میکروسمنت اشاره شد، نگهداری این متریال بسیار ساده است. در واقع میکروسمنت قابلیت شستشو و نظافت را دارد. برای شستشوی میکروسمنت می‌توان از شوینده‌های معمولی و غیر اسیدی استفاده کرد و این پوشش را به کیفیت اولیه سطح رساند.

از طرف دیگر باید اضافه کنیم که این متریال دارای سطحی صاف با نفوذپذیری و جذب آلودگی بسیار کم است. بنابراین میزان آلودگی آن نیز نسبت به پوشش‌های دیگر کمتر است.

میکروسمنت برای انواع اقلیم و شرایط آب و هوایی

میکروسمنت دارای سازگاری زیادی با انواع شرایط جوی و آب و هوایی است. بنابراین می‌توان این پوشش را در انواع شرایط جغرافیایی از گرم و خشک تا سرد و مرطوب استفاده کرد.

یک پوشش مستحکم با طول عمر بالا

علیرغم ضخامت کم میکروسمنت، این متریال از دوام و استحکام مناسبی برخوردار است. فرمول میکروسمنت این قابلیت را به میکروسمنت بخشیده است. استفاده از لاک‌های مخصوص در مرحله آخر اجرای میکروسمنت مقاومت و استحکام آن را دو چندان می‌کند.

مراحل اجرای میکروسمنت

میکروسمنت پوششی است که به صورت چند لایه اجرا می‌شود. برای اجرای این محصول باید ابتدا برای آماده‌سازی از لایه Microbase استفاده کرد. سپس یک توری فایبرگلاس برای جلوگیری از ترک خوردگی روی آن کشیده می‌شود. زیرسازی میکروسمنت باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد. همچنین مقاومت زیرسازی نیز باید مناسب باشد.

در لایه بعدی اجرای میکروسمنت از رنگ و بافت دلخواه و سایر ترکیبات می‌توان استفاده کرد. در آخرین مرحله نیز به منظور محافظت از لایه نهایی در برابر رطوبت، سایش، تابش نور خورشید و … از یک لایه لاک مخصوص روی کار استفاده می‌شود که با توجه به سلیقه مشتری می‌تواند به صورت مات، براق و نیمه براق باشد.

هزینه اجرای پوشش میکروسمنت چقدر است؟

قیمت میکروسمنت یک سوال بسیار رایج است که برای اکثر مشتریان مطرح می‌شود. در تعیین هزینه اجرای میکروسمنت عوامل بسیاری دخیل هستند. مهمترین فاکتورهای تعیین قیمت میکروسمنت شامل ابعاد و اندازه و متراژ فضای مورد نظر، نوع کاربرد فضا، کیفیت کار و… می‌شود. عموما قیمت اجرای میکروسمنت به صورت هر متر مربع برای فضاهای مختلف تعیین می‌شود.

هزینه اجرای پوشش میکروسمنت چقدر است؟

ترکیب میکروسمنت با دیگر متریال‌ها چگونه است؟

یکی از ویژگی‌های میکروسمنت آن است که این متریال را می‌توان هم به تنهایی و هم در ترکیب با سایر متریال‌ها از جمله چوب، سنگ، شیشه، سیمان و… استفاده کرد و به این ترتیب به نمایی خاص، زیبا و جذاب دست پیدا کرد.

به طور مثال یک ترکیب جذاب و منحصر به فرد برای میکروسمنت، ترکیب آن با سنگ‌های دکوراتیو از جمله مرمر، گرانیت و… است. ترکیب متریال‌های مختلف با میکروسمنت بستگی به بودجه و سلیقه مشتری دارد.

راهنمای انتخاب رنگ میکروسمنت

در بخش‌های قبلی اشاره کردیم که میکروسمنت دارای تنوع بسیار بالایی از نظر رنگ و بافت است. بنابراین با توجه به طراحی مورد نظر مشتری می‌توان از انواع رنگ‌های مختلف این محصول استفاده کرد. یکی از رایج‌ترین و محبوب‌ترین رنگ‌ها برای اجرای میکروسمنت رنگ طوسی یا رنگ‌های خنثی آن است. این رنگ میکروسمنت ظاهرا شبیه به سیمان و بتن است. این رنگ باعث ایجاد نمای زیبا و جذاب می‌شود و می‌توان آن را با هر تم رنگی در نمای بیرونی و داخلی ساختمان هماهنگ کرد.

ترکیب رنگ میکروسمنت به این صورت است که با اضافه کردن رنگ به خمیر میکروسمنت می‌توان به رنگ دلخواه دست پیدا کرد چرا که این محصول دارای تنوع گسترده‌ای از تنالیته‌های رنگی مختلف است. برای رنگ کردن میکروسمنت به رنگ‌های مختلف می‌توان از رنگ‌های اکریلیک استفاده کرد تا به خوبی با خمیر میکروسمنت ترکیب شده و رنگ دلخواه ایجاد شود. از پرکاربردترین رنگ‌ها در میکروسمنت می‌توان به تنالیته‌های مختلف رنگ طوسی، قهوه‌ای و سفید اشاره کرد.

تفاوت بتن اکسپوز و میکروسمنت

یکی از سوالات رایج درمورد میکروسمنت، تفاوت این متریال با بتن اکسپوز است. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هر دوی این محصولات نوعی پوشش به شمار می‌روند اما به لحاظ ویژگی و ساختار دارای تفاوت‌هایی هستند. در مقایسه باید گفت که میکروسمنت دارای ویژگی‌ها و قابلیت‌های بیشتری نسبت به بتن اکسپوز است.

در واقع اجرای میکروسمنت نسبت به بتن راحت‌تر و سریع‌تر بوده و در زمان کمتر و با هزینه مناسب‌تری نصب و اجرا می‌شود ضمن این که برای اجرای بتن بر روی سطوح مختلف محدودیت‌هایی وجود دارد در حالی که اجرای میکروسمنت روی انواع سطوح عمودی، افقی و حتی مورب هیچ محدودیتی ندارد.

تفاوت میکروسمنت و پولیش سیمان

پوشش میکروسمنت با پولیش سیمان نیز تفاوت‌های اساسی دارد. مهمترین تفاوت‌های میان این دو پوشش عبارتند از:

  • اجرای پولیش سیمان در مقایسه با پوشش میکروسمنت زمان طولانی‌تری نیاز دارد.
  • اجرای پولیش سیمان روی سطوح کوچک و دارای انحنا وقت گیر و عملا ناممکن است اما پوشش میکروسمنت را می‌توان روی سطوح با اشکال مختلف اجرا کرد.
  • هزینه اجرای پولیش سیمان در مقایسه با میکروسمنت بیشتر است ضمن این که پوشش میکروسمنت دارای دوام و کیفیت بالاتری است.
  • پولیش کاری سیمان باعث ایجاد براقیت بالایی در سطح کار می‌شود اما در اجرای میکروسمنت برای ایجاد براقیت باید از پوشش دادن سطح با رزین استفاده کرد.

تفاوت اپوکسی و پوشش میکروسمنت

در ظاهر اپوکسی و میکروسمنت بسیار شبیه هم هستند و ویژگی‌های یکسانی دارند از جمله این که هر دو محصول یک متریال مدرن و یکپارچه هستند که قابلیت اجرا روی سطوح بدون درز را دارند. هر دو پوشش ضخامت کمی دارند به علاوه این که از نظر تنوع رنگ و بافت نیز بسیار متنوع هستند. هر دو محصول در شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت خوبی دارند و دارای قابلیت اجرا در محیط‌های داخلی و خارجی هستند.

با این وجود پوشش اپوکسی برای نمای بیرونی ساختمان توصیه نمی‌شود. از طرف دیگر پوشش اپوکسی دارای ظاهری درخشان از جنس پلاستیک است اما میکروسمنت ظاهری طبیعی دارد. پوشش بتنی میکروسمنت باعث می‌شود که از نظر رنگ و بافت قابل تنظیم باشد اما در مورد اپوکسی با چنین ویژگی روبه رو نیستیم.

مهمترین تفاوت این دو پوشش آن است که رنگ میکروسمنت با گذر زمان دچار تغییر نمی‌شود اما رزین اپوکسی نسبت به اشعه ماوراء بنفش نور خورشید مقاومت کمتری دارد. از اپوکسی بیشتر برای پوشش کف و سطوح افقی استفاده می‌شود اما از میکروسمنت می‌توان در پوشش دیوارها، سقف و بسیاری از سطوح دیگر نیز استفاده کرد.

پوشش میکروسمنت یک پوشش کاملا دوستدار محیط زیست است در حالی که پوشش رزین اپوکسی از جنس پلاستیک است و عمدتا از فرآوری بنزین تهیه می‌شود که برای محیط زیست چندان مناسب نیست.

طراحی نمای مدرن با میکرو سمنت

در صورتی که از طرفداران طراحی نمای داخلی و بیرونی ساختمان به سبک مدرن هستید، میکروسمنت یک انتخاب عالی در این زمینه محسوب می‌شود. این محصول را می‌توان به تنهایی یا در ترکیب با سایر متریال‌های اجرایی به کار برد. همچنین استفاده از میکروسمنت برای نمای ساختمان و ترکیب آن با سطوح شیشه‌ای پنجره‌های بزرگ و سر تا سری سبک مدرن یک نمای زیبا، منحصر به فرد و مدرن به ساختمان می‌بخشد.

زیرساز مناسب برای پوشش میکروسمنت

مهمترین نکته در اجرای انواع پوشش‌های مختلف که باید به آن توجه داشت اجرای زیرساز مناسب است. مصالح بسیاری وجود دارند که به عنوان زیرساز نما به کار برده می‌شود. انتخاب زیرساز مناسب برای اجرای میکروسمنت باعث استحکام مناسب و طول عمر بالای آن می‌گردد. همان طور که پیش‌تر گفتیم اجرای میکروسمنت در لایه‌های نازک و ضخامت کم صورت می‌گیرد بنابراین یک زیرساز صاف و بدون موج مهمترین کاری است که برای اجرای میکروسمنت باید انجام شود.

در اجرای نمای ساختمان با میکروسمنت می‌توان از زیرسازهای مختلفی چون فایبرسمنت برد، سمنت برد، آکواپنل، سرامیک، سنگ و … استفاده کرد.

در صورتی که بازسازی ساختمان یا اجرای نما قصد استفاده از میکروسمنت به جای سطوح مختلفی مانند سنگ، سرامیک و … را دارید، نیازی نیازی به تخریب این لایه‌ها نیست و می‌توان به راحتی میکروسمنت را روی این سطوح اجرا کرد. این کار می‌تواند تاثیر فوق العاده‌ای در کاهش هزینه‌ها و سرعت بالای بازسازی ساختمان داشته باشد. البته اجرای میکروسمنت روی پوشش‌هایی مثل چوب که امکان باد کردن و تغییر فرم و شکل آن وجود دارد توصیه نمی‌شود.

صفر تا صد میکروسمنت از نظر اجرا

– یکی از مهمترین چالش‌ها در اجرای میکروسمنت ایجاد ترک در لایه‌های زیرین است. در صورتی که زیرسازی به خوبی انجام نشود، اختلاف در سرعت خشک شدن و جذب مواد در فرمولاسیون میکروسمنت باعث می‌شود که ترک‌های قبلی نمایان شوند. بنابراین توصیه می‌شود که قبل از اجرای میکروسمنت انواع درزها، ترک‌ها و بندها ترمیم شوند و این پوشش روی سطحی بدون درز و ترک اجرا شود. در واقع باید سطح زیر کار پوشش میکروسمنت کاملا صاف، یک دست و بدون درز باشد تا به نتیجه دلخواه رسید.

– نکته دیگر در اجرای میکروسمنت، اثرات ماله کشی در زمان اجرا است. بنابراین توصیه می‌کنیم که اجرای این پوشش حتما به دست افرادی متخصص، ماهر و با تجربه کامل در این زمینه صورت گیرد. در صورتی که اجرای کار به درستی و با مهارت انجام نشود نواحی مرزی بین خطوط ماله کشی و همچنین اثرات فشار اضافی بر روی ماله در هنگام کار پس از خشک شدن باعث ایجاد خطوطی تیره رنگ می‌شود در نهایت ظاهری نامناسب برای پوشش ایجاد می‌کند.

– سومین نکته مهم در اجرای خدمات میکروسمنت دقت و ظرافت در پاکسازی سطح زیر کار است. قبلا هم اشاره کردیم که برای اجرای مستحکم و طول عمر بالای پوشش میکروسمنت سطح زیرین باید عاری از هرگونه آلودگی و گرد و خاک، مواد روغنی و … باشد.

نصب آسان اما تخصصی میکروسمنت

در بخش‌های قبلی نیز اشاره کردیم که نمای میکروسمنت در چند مرحله اجرا می‌شود. در صورتی که هر یک از این مراحل به درستی انجام نگیرد باعث ایجاد اختلال و مشکل در اجرا می‌شود و نمی‌توان به نتیجه مطلوب دست پیدا کرد. به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم اجرای پوشش میکروسمنت حتما توسط افراد کاربلد و متخصص در این زمینه انجام شود تا نتیجه کار ظریف، زیبا و منحصر به فرد شود.

همه چیز درباره خمیر میکروسمنت و استحکام آن

فرمولاسیون تهیه میکروسمنت به این صورت است که میکروسمنت واقعی در ابتدا به صورت پودر است و برای تهیه خمیر میکروسمنت باید از آب استفاده کرد. این ترکیب را باید با میکسر به صورت خمیری یکدست در آورد و سپس آن را به اجرا در آورد.

همه چیز درباره خمیر میکروسمنت و استحکام آن

در بازار می‌توان خمیر آماده میکروسمنت را نیز یافت. البته خمیرهای آماده در بازار ممکن است استحکام پایینی داشته باشند بنابراین ترجیح آن است که در زمان اجرا خمیر میکروسمنت را آماده کرد. اکثر میکروسمنت‌های آماده در در بازار توسط تولیدکنندگانی عرضه می‌شود که برای کسب سود بیشتر و هزینه کمتر، علاقمند به تولید پودر شده و تلاش کردند با ترکیب موادی از قبیل سیمان، پودر کناف و چسب چوب این متریال را تولید کنند. در واقع باید گفت که خمیر میکروسمنت آماده مقاومتی به مراتب کمتر از خمیر پتینه دارد.

پودر میکروسمنت چیست و چگونه تولید می‌شود؟

در تهیه پودر میکروسمنت از ترکیب دوازده پلیمر چسبنده و پنج پلیمر روان کننده ph مثبت استفاده می‌شود. مهمترین ترکیبات پودر میکروسمنت شامل سیمان سفید، هفت سنگدانه کریستال که برای ایجاد خاصیت ضد خش‌سازی میکروسمنت به کار برده می‌شوند. کریستال‌ها جایگزین پودر سنگ در این متریال هستند که هنگام ترکیب با آب خالص خمیر زرد رنگ نشود و در عین حال استحکام بسیار بالاتری نسبت به خاک سنگ، به این پودر می‌بخشند.

ترکیب بعدی آن سیلیس سفید با دانه‌بندی ۰۱۰۰ و کاملا سفید و شفاف است که نقش شاین بودن و جذاب بودن کار نهایی و استحکام جهت فشار نقطه‌ای را در پودر را ایفا می‌کند. سیلیس روان‌کننده باعث اجرای کار با سرعت بالا وعدم به اصطلاح فتیله کردن کار در زمان اجرا می‌شود و در واقع زمان فاسد شدن خمیر تهیه شده را به تاخیر می‌اندازد و در نهایت باعث می‌گردد که متریال تولیدی پس از خمیر شدن حتی پس از چهار روز همچنان قابل استفاده باشد.

تفاوت خمیر پتینه و خمیر میکروسمنت

گاهی اوقات ممکن است از خمیر پتینه به جای خمیر میکروسمنت در اجرای نما استفاده شود. در این صورت نباید انتظار مقاومت و ماندگاری بالایی از آن داشت. سمنت دوجزئی یا همان خمیر پتینه)به جای پلیمر بر پایه انواع چسب و رزین است که استحکام بالا نداشته و به راحتی دچار آسیب می‌شوند و این تفاوت اصلی میکروسمنت واقعی و خمیر پتینه است.

رنگ کردن خمیر میکروسمنت

عموما متریال‌های معمولی با استفاده از رنگ‌های پایه آب و آکریلیک و همچنین انواع پیگمنت‌ها رنگ می‌گیرند که باعث کاهش استحکام پوشش میکروسمنت در برابر اشعه‌های خورشید و آسیب‌پذیر بودن آن است. گاهی اوقات با تغییر فرمولاسیون پلیمرها و با اضافه کردن سنگ آهن، ذغال سنگ، رمل کویر، کوارتز، گرانیت، بازالت و دیگر سنگدانه‌های طبیعی و معدنی که دوستدار محیط زیست نیز هستند می‌توان خمیر میکروسمنت را رنگ کرد.

لاک نهایی میکروسمنت نما چیست؟

آخرین لایه در اجرای نمای میکروسمنت، لاک است. در واقع لاک یک رویه برای تثبیت و آب‌گریز شدن سطح است. لاک‌های نهایی میکروسمنت انواع متفاوتی دارند که برخی پایه آب و برخی بر پایه تینر هستند. باید اضافه کنیم که در شرایط کلی لاک‌های پایه آب برای محیط زیست کم ضررتر بوده و استفاده کردن از آن‌ها به مراتب ساده‌تر است.

استفاده از انواع لاک و تثبیت کننده روی پوشش میکروسمنت ضروری است و در کنار ظاهر متفاوتی که برای پوشش به وجود می‌آورد باعث پیشگیری از ریزش میکروسمنت نیز می‌شود و استحکام آن را افزایش می‌دهد.

  • ویژگی‌های لاک پایه آب: این نوع از لاک‌ها که بیشتر برای نمای ساختمان، دیوار‌های داخلی، دیوار حمام و سرویس بهداشتی، کف فضاهای مسکونی و یا قسمت‌هایی خاصی از مبلمان و ابزار تزیینی مورد استفاده قرار می‌گیرند، دارای رنگ سفید بوده و بوی ملایمی دارند. بافت آن‌ها شبیه شیر است و به راحتی با غلتک قابل اجرا است. این نوع از لاک‌ها پس از خشک شدن کاملا بی‌رنگ بوده و تفاوت زیادی را روی رنگ سطح ایجاد نمی‌کنند.
  • ویژگی‌های لاک پایه تینر: معروف‌ترین لاک پایه تینر پلی اورتان است که در واقع متریالی دو جزئی و شفاف است و لایه‌ای کامل روی سطح نهایی ایجاد کرده و باعث غیر قابل نفوذ شدن سطح می‌شود. لاک پلی اورتان را می‌شود با غلتک اجرا کرد. از پلی یورتان برای میکروسمنت اجرا شده در کف فضاهای عمومی، فضاهای خیس و میز‌ها استفاده می‌شود. گفتنی است که رنگ سطح نهایی پس از اجرای پلی اورتان چند درجه تیره‌تر می‌شود. از نکات منفی پلی اورتان باید به بوی تند و سخت بودن کار کردن با آن اشاره کرد.

ابزار‌های اجرای تکسچر میکروسمنت

اجرای میکروسمنت کار آسانی است اما به مهارت و تخصص نیاز دارد. مهمترین ابزاری که برای اجرای میکروسمنت باید در اختیار داشت عبارتند از:

  • ماله و کاردک: برای اجرای میکروسمنت وجود به ماله و کاردک استیل با اندازه‌هایی متناسب با بخش مورد نظر ضروری است.
  • غلتک: از غلتک برای اجرای لاک نهایی، لاک پایه آب زیرکار (در صورت نیاز) و برای ایجاد برخی از تکسچر و بافت‌های روی کار استفاده می‌شود. برای گرفتن نتیجه بهتر، باید سری غلتک‌ها مدام تعویض شود.
  • اسفنج، ابر و هزارخار: از این ابزار برای ایجاد بافت‌های متنوع روی سطح نهایی استفاده می‌شود. تعداد زیادی از بافت‌های معروف و پرطرفدار میکروسمنت با ابزار هزارخار ایجاد می‌شوند. هزار خار وسیله‌ای شبیه به برس با دندانه‌های درشت، منعطف و پلاستیکی است.
  • شابلون: شابلون‌ها شامل ورقه‌هایی نازک از جنس پلاستیک یا فلز هستند که طرح‌هایی متنوع و متناسب با سلیقه‌های مختلف روی آن‌ها ایجاد شده است و برای ایجاد طرح مورد نظر روی بافت نهایی از این وسیله استفاده می‌شود. شابلون‌ها می‌توانند متناسب با سلیقه و نظر کارفرما در تعداد بیشماری از طرح‌های متفاوت تولید شوند.

ابزار‌های اجرای تکسچر میکروسمنت

برای استفاده از این ابزار، باید پس از خشک شدن سطح نهایی و قبل از اجرای لاک، شابلون را به کمک چسب کاغذی در قسمت موردنظر فیکس کرده و سپس با ماله و کاردک طرح مورد نظر را روی آن ایجاد کرد. طرح‌های شابلونی به دلیل بافت برجسته‌ای که دارند برای اجرا در کف مناسب نخواهند بود اما مطمئنا برای اجرای پوشش میکروسمنت روی دیوار بسیار جذاب و هیجان‌انگیز هستند.

روش‌های تمیز کردن میکروسمنت کف

میکروسمنتی که به عنوان پوشش کف مورد استفاده قرار می‌گیرد بسیار سخت و مستحکم است و به راحتی دچار خدشه و خراش نمی‌شود؛ بنابراین می‌توان با روش‌های مختلفی این پوشش را بدون نگرانی از خراب شدن تمیز کرد. با این وجود بهتر است که تمیز کردن پوشش میکروسمنت با ابزاری که دارای سطوح زبر هستند (مانند سیم و اسکاچ) خودداری کرد.

در صورتی که مجبور به استفاده از چنین ابزارهایی هستید باید سطح کار را به آرامی و با حرکات بسیار نرم تمیز کرد. در غیر این صورت ممکن است به سطح رویه آسیب وارد کرده، ضد آب بودن آن را از بین ببرید. بهترین ابزار برای تمیز کردن سطح این کفپوش، دستمال و تی‌های میکروفایبر و نانو است.

بنابراین باید گفت که مهمترین نکته در تمیز کردن سطوح میکروسمنت آسیب وارد نکردن به لاک روی کار است. برای شستشوی بهتر سطح میکروسمنت می‌توانید از انواع شوینده‌های معمولی استفاده کنید.

ابزار‌های مورد نیاز برای تمیز اجرا کردن دیوارپوش میکروسمنت

برای این که پوشش میکروسمنت کار شده روی دیوار کاملا تمیز، ظریف و زیبا باشد نیاز است که از این وسایل استفاده کنید:

چسب کاغذی یا چسب ماسکه

از این چسب در قسمت‌های مختلفی از اجرا استفاده می‌شود و یکی از مهمترین ابزارها در اجرای میکروسمنت محسوب می‌شود. مهم‌ترین استفاده از چسب کاغذی برای ایجاد لبه‌های سطح کار شده است. در واقع پیش از شروع اجرا دور تا دور سطح مورد نظر را با چسب کاغذی کادربندی کرده و سپس اجرای اصلی کار را آغاز می‌کنیم که در نهایت لبه‌های کار یکدست و صاف خواهد بود.

کاربرد دیگر چسب کاغذی برای ایجاد طرح‌های متفاوت هندسی و خطی روی لایه آخر پوشش میکروسمنت است. با چسب کاغذی بافت‌های خلاقانه و متفاوتی را می‌توان ایجاد کرد که البته نوع این طرح‌ها بستگی سلیقه مشتری دارد.

کاور یا پلاستیک

بهتر است برای جلوگیری از کثیف شدن کف محل پروژه، به ویژه زمانی که قسمت اجرایی موردنظر دیوار است، از کاور کمک گرفته شود که عموما به کمک چسب کاغذی در لبه کار ثابت می‌شود.

قیمت نهایی اجرای میکروسمنت

همان طور که پیش‌تر نیز گفتیم قیمت پروژه‌های اجرایی میکروسمنت به صورت متر مربع محاسبه می‌شود. تعیین قیمت به فاکتورهای بسیاری بستگی دارد. مهمترین نکات در اجرای بی‌عیب و نقص پوشش میکروسمنت عبارتند از:

  1. 1. آماده‌سازی صحیح لایه‌های زیرین
  2. 2. انتخاب مواد اولیه مناسب
  3. 3. انجام کار توسط نیروی انسانی مسلط به این کار

باید به این نکات توجه داشته باشید که اگر سطح زیر کار دارای شرایط مناسبی نباشد، باید ابتدا آن را به شرایط مطلوب رساند، کار کردن روی سطح زیرین پوشش می‌تواند باعث افزایش هزینه اجرای میکروسمنت شود.

هرچه محیط مورد نظر تعداد ستون، زاویه و لبه‌های بیشتری داشته باشد، کار ماله کشیدن سخت‌تر خواهد بود، در نتیجه کار پیچیده‌تر و زمان و هزینه‌ی اجرای آن نیز بیشتر خواهد بود.

استفاده از رنگ‌های مختلف در یک پروزه نیز می‌تواند عامل دیگری برای افزایش هزینه و زمان اجرای کار باشد. فراموش نکنید که برای اجرای لایه نهایی و تقویتی باید از خشک شدن رنگ‌ها اطمینان حاصل کرد.

در نهایت متراژ اجرای کار نیز از جمله اصلی‌ترین عوامل تعیین هزینه محسوب می‌شود. در اکثرمواقع، هرچه متراژ فضای مورد نظر برای اجرای پوشش میکروسمنت بیشتر باشد، هزینه هر مترمربع اجرا کمتر خواهد بود و در مقابل هرچه محیط کوچک‌تر باشد قیمت هر مترمربع نیز به نسبت بالاتر است.

قیمت نهایی اجرای میکروسمنت

مشخصات فنی میکروسمنت

از جمله مهمترین مشخصات فنی پوشش میکروسمنت باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت فشاری: بیش از ۳۰ مگا پاسکال
  • وزن مخصوص: ۱۶۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب
  • زمان خشک شدن سطحی: حدود ۴ ساعت
  • ضخامت: حدود ۲ الی ۳ میلی متر
  • زمان خشک شدن عمقی: ۴۸ ساعت

جمع‌بندی

پوشش میکروسمنت یک پوشش اجرایی جدید و مدرن است که برای نمای داخلی و خارجی ساختمان می‌توان از آن استفاده کرد. ما در این مقاله به نکات مهمی چون مزایا و معایب میکروسمنت، فرمول تولید میکروسمنت، قیمت اجرای میکروسمنت، روش‌های تمیز کردن و ویژگی‌های اجرای این محصول پرداختیم. در ادامه این مقاله از سایت برکه به پر تکرارترین سوالات پیرامون پوشش میکروسمنت می‌پردازیم. همچنین در مقالات این سایت به توضیح اجرای میکروسمنت بندرعباس، اهواز، اصفهان، میکروسمنت در همدان و سایر استان ها و همچنین روی سطوح مختلف از جمله میکروسمنت روی چوب، کف و … نیز پرداخته ایم.

پوشش میکروسمنت چیست و چقدر مقاومت دارد؟

اگرچه میکروسمنت یک پوشش ظریف و نازک است اما فرمولاسیون ساخت آن باعث ایجاد مقاومت و سختی زیادی در این محصول می‌شود.

آیا می‌توان از میکروسمنت برای سطوحی که گرمایش از کف دارند استفاده کرد؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت که بله، فقط قبل از نصب میکروسمنت، باید از یک فرآیند از پیش تعیین شده گرم کردن اجرا کرد.

آیا پوشش میکروسمنت ضد آب است؟

باید گفت که پوشش میکروسمنت به خودی خود غیر قابل نفوذ نیست. استفاده از لایه لاک یک سطح ضدآب روی پوشش میکروسمنت ایجاد می‌کند.

آیا پوشش میکروسمنت برای کف لغزنده نیست؟

خیر، با توجه به تنوع بالای بافت میکروسمنت می‌توان به یک پوشش غیر لغزنده برای کف دست پیدا کرد.

بهترین راه برای تمیز کردن میکروسمنت چیست؟

برای ماندگاری بهتر و افزایش طول عمر میکرسمنت، توصیه می‌شود که این پوشش با آب و صابون ملایم به همراه دستمال یا تی از جنس مایکروفایبر و نانو تمیز شود.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد امتیاز : 53

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *