loader image

راهنمای آب بندی دیوار حائل

خانه | خدمات عمومی آب بندی | راهنمای آب بندی دیوار حائل

فهرست مطالب

راهنمای آب بندی دیوار حائل

بسیاری از مواد مختلف مانند بتن، سنگ و آجر، درزها و ترک­هایی دارند که آب می­تواند از آن­ها عبور کرده و باعث خسارت شود. این باعث می­شود که ساختمان­ها و سازه­ های زیرزمینی بسیاری که با این مصالح ساخته شده باشند، با احتمال نشت آب مواجه باشند. تحقیقات نشان داده که حدود نیمی از دیوارهای حائل و یا زیرزمین­ها، به علت انجام نشدن آب بندی دیوار حائل و نفوذ آب یا رطوبت، در طول عمر خود دچار آسیب می­شوند و در بهترین حالت، هزینه ­های تعمیراتی قابل توجهی را روی دست صاحبان خود می­گذارند.

اما علت اصلی نشت آب چیست؟ یک پاسخ ساده این است که بخاطر بالا بودن سطح آب زیرزمینی، فشار آب باعث جریان پیدا کردن آب به سمت داخل سازه و در نتیجه نشت آن از درز و ترک ­هایی موجود می ­شود. نشت آب به دیوار ممکن است در حین ساخت و یا در حین استفاده رخ دهد. اگر شما هم قصد دارید یک دیوار حائل بسازید یا یک پروژه آب بندی دیوار حائل را اجرا کنید، این مقاله را از دست ندهید.

راهنمای آب بندی دیوار حائل

مقدمه

آب و رطوبت دو عامل مخرب در ساختمان ‌سازی هستند که باعث تخریب سازه‌های بتنی و فولادی، تغییر شکل و رنگ سطوح، رشد انواع قارچ­ها و میکروب­های بیماری­زا، افزایش خطر لغزش و سقوط و نهایتا، کاهش کارایی عایق‌های حرارتی و صوتی می‌شوند. برای جلوگیری از این تاثیرات منفی، لازم است که سطوح ساختمان را با استفاده از روش‌های نوین و کارآمد، آب بندی کنید. یکی از سطوح مهم در ساختمان که نیاز به آب بندی دارد، دیوار حائل است.

تماس با برکه

دیوار حائل چیست؟!

دیوار حائل، سازه­ای مهندسی است که برای حمایت از خاک یا هر چیز دیگری که در پشت آن قرار دارد، طراحی و اجرا می‌شود. دیوار حائل باعث می‌شود که خاک به شکل خود باقی مانده و فضای ایمن و مورد نیاز را برای کاربردهای مختلف فراهم کند. دیوار حائل در موارد زیادی به کار می‌رود، از جمله در زیرزمین‌ها، پارکینگ‌ها، حصارهای باغچه‌ها، پروژه‌های رودخانه‌ای و سدهای خشک.

ديوار حائل بايد توانايي مقاومت در برابر فشار جانبي خاك يا هر نيرويي كه به آن وارد شود را داشته باشد و تغيير شكل نداده و يا تخريب نشود. برای این منظور، ديوار حائل بايد از مصالح مناسب ساخته شده و به صورت علمي طراحي و اجرا شده باشد. علاوه بر این، آب بندی دیوار حائل باعث می­شود که نفوذ آب به درون آن صورت نگیرد و عمر مفید دیوار، افزایش پیدا کند.

انواع ديوار حائل

براساس نحوه عملكرد و جنس سازه، ديوارهای حائل را مي‌توان به چند نوع تقسيم كرد.

ديوار حائل وزني

دیوار حائل وزنی، دیواری است که با استفاده از وزن خود، مقاومت در برابر نیروهای جانبی را تامین می‌کند. این نوع دیوار معمولا از مواد و مصالح سنگینی مانند بتن، آجر یا سنگ ساخته می‌شود. در طراحی این نوع از دیوارهای حائل، باید به نیروهای عرضی که روی آن اثر می‌گذارند توجه ویژه­ای داشت.

برخی از دیوارهای حائل وزنی بدون استفاده از ملات ساخته می‌شوند و فقط به خاطر وزن خود پایدار هستند. مثالی از این دست دیوارها، دیوارهای سنگچین هستند. دیوار وزنی سنگی، بلوکی یا آجری برای حفاظت از خاک مناسب هستند و دیوار وزنی ساخته شده از بتن مسلح، برای ساخت سازه­ های عظیم مانند سد استفاده می‌شود.

انواع آب بندی ديوار حائل

ديوار حائل شمعي

این نوع دیوار نگهدارنده با استفاده از شمع‌هایی که در زمین فرو می‌روند، با نیروهای اصلی فشاری مقابله می‌کند. دیوار حائل شمعی طراحی شده است تا نیروی مخالف برای خنثی کردن نیرویی که به شمع وارد می‌شود را به کار گرفته و جلوی خم شدن نوک شمع را بگیرد.

دیوارهای شمع‌دار، عناصر نگهدارنده قوی را در عمق حفره‌های بزرگ فراهم می‌کنند که تقریبا بدون ایجاد اختلال در سازه‌های اطراف عمل می­کنند؛ بنابراین این دیوارها هم برای کاربردهای موقت و هم کارهای دائمی مناسب هستند. شمع‌ها می­توانند از تخته الوار، فولاد و یا از بتون مسلح ساخته شوند.

دیوار حائل طره‌ای

این دیوارها معمولا از بتن مسلح تشکیل شده‌ و شامل یک تیغه عمودی باریک و یک اسلب پایه هستند. اسلب به دو بخش پاشنه و پنجه تقسیم می‌شود که پاشنه زیر سطح خاک قرار می­گیرد. این دیوارها با استفاده از بتن کمتری نسبت به سایر دیوارهای نگهدارنده ساخته می‌شوند، ولی نیازمند طراحی و اجرای دقیق هستند.

  • ساخت دیوار حائل طره ­ای، معمولا تا ارتفاع 4.5 متر مقرون به صرفه است. همچنین، این دیوارها می‌توانند به صورت پیش‌ساخته در کارخانه تولید و در محل نصب شوند و یا کاملا در محل پروژه ساخته شوند.

دیوار حائل مهار کننده

دیوارهای حائل از نوع مهارکننده، از میله‌ها یا کابل‌های طولانی تشکیل شده‌اند که در عمق خاک فرو شده و با بتن تثبیت گردیده­اند. آن­ها معمولا وقتی کارآمد هستند که یک دیوار نگهدارنده با ضخامت کم لازم باشد و یا فضای کافی برای نصب دیوارهای حائل دیگر وجود نداشته باشد. این دیوارها برای خاک‌های نرم که روی سنگ‌های سخت قرار گرفته‌اند، خیلی مناسب هستند.

انواع دیگری از دیوارهای حائل هم وجود دارند، مانند دیوار حائل گابیونی. البته، ما در این مقاله به بررسی سایر موارد نخواهیم پرداخت و شما می­توانید در صورت تمایل، درباره سایر انواع جستجو کنید.

نکات مهم برای طراحی و آب بندی دیوار حائل

برای ساخت یک دیوار حائل که خاک را در پشت خود نگه دارد و مانع از نفوذ آب و رطوبت به سمت دیگر شود، باید به چندین نکته توجه کرد. رعایت این نکات باعث می‌شود که دیوار حائل هم زیبا و هم مقاوم باشد. این موارد عبارتند از:

خصوصیات خاک پشت و جلو

برای اینکه دیوار حائل بتواند فشار خاک را تحمل کند، باید خصوصیات خاک مانند جنس، چگالی، زاویه داخلی اصطکاک و ضریب پخش را اندازه­ گیری کنید. همچنین باید نحوه تاثیر خاک بر روی آب شستگی و پایداری دیوار را محاسبه کنید.

نکات مهم برای طراحی و آب بندی دیوار حائل

شرایط هیدرولیکی

به جهت حفاظت از دیوار حائل در برابر آسیب‌های آبی، باید عوامل هیدرولیکی مؤثر بر آن مانند سطح آب زیر زمینی در منطقه ­ی مورد نظر، جریان آب­های سطحی و میزان و شدت بارش­های فصلی را مد نظر قرار داد. همچنین باید روش‌های مناسب برای کنترل و هدایت آب در پشت و جلوی دیوار را تعیین کرد تا آب بندی دیوار حائل بتواند بهترین عملکرد خود را به شما ارائه کند.

نحوه پایه‌گذاری دیوار

دیوار حائل باید با روش مناسبی پایه ‌گذاری شود تا قابلیت اطمینان ­پذیری کافی داشته باشد. این روش به عوامل مختلفی مانند نوع دیوار، نحوه اتصال به زمین و شکل و عمق پایه‌ها وابسته است.

نحوه اتصال و تثبیت دیوارهای حائل قابل حمل

قطعات دیوار حائل قابل حمل باید به گونه‌ای به هم متصل شوند که هم ثبات داشته باشند و هم جابجا شدن آن‌ها راحت باشد. این متصل شدن به عوامل مختلفی مانند نوع قفل قطعات، توزیع فشار خاک و مقاومت در برابر برش وابسته است. برای مثال، اگر قطعات سنگی باشند، شاید نیاز باشد از وسایلی مانند مهره‌ها، پیچ‌ها و اتصالات فلزی برای اتصال آن‌ها به کار برده شود. در این زمینه، بهترین کار این است که از راهنمایی کارشناسان متخصص در این حوزه استفاده کنید.

نحوه آب بندی دیوار

دیوار حائل باید به گونه‌ای آب بندی شود که از نفوذ آب جلوگیری کند. این کار به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که در این مقاله، جزئیات انواع روش­های آب بندی دیوار حائل را بررسی و معرفی خواهیم کرد.

ضرورت آب بندی دیوار حائل

دیوار حائل، معمولا با فاصله مناسبی از دیوار اصلی قرار داده شده و یک فضای تهویه شده بین آن‌ها در نظر گرفته می­شود. این فضا باعث می­گردد که آب و رطوبت خاک به راحتی به دیوار اصلی نفوذ نکنند و همچنین، اگر آب وارد فضای بین دو دیوار شود، به سرعت تبخیر یا خارج شود. برای این منظور، لازم است که دیوار حائل را با استفاده از روش‌های مختلف آب بندی کنیم.

آب بندی دیوار حائل به معنای جلوگیری از عبور آب از سطح دیوار به فضای بین دو دیوار است. روش‌های مختلف آب بندی دیوار عبارتند از: استفاده از مصالح ضد آب، پوشش دادن سطح دیوار با لایه‌های مقاوم در برابر آب، نصب سامانه‌های تخلیه آب و هوادهی و غیره. با انجام آب بندی صحیح دیوار حائل، می‌توان عمر و کارایی ساختمان را افزایش داد و هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش داد.

ضرورت آب بندی دیوار حائل

آب بندی دیوار حائل یک عمل ضروری و ضامن ایمنی سازه شماست. این کار باعث می‌شود که ساختمان شما از نفوذ آب و رطوبت در برابر شرایط جوی مختلف محافظت شود. برای این منظور، شما به گروه مهندسی قابل اعتماد و مجرب نیاز دارید که با دقت و کارآمدی، آب بندی دیوار حائل را انجام دهد.

گروه مهندسی برکه با 15 سال سابقه در این زمینه، قادر است که با استفاده از مواد درجه یک و تکنولوژی‌های پیشرفته، آب بندی دیوار حائل را به صورت کامل و بدون هیچ خطایی انجام دهد. شما می‌توانید با شماره ۰۹۱۲۸۵۹۸۶۵۰ با ما تماس بگیرید و نظرات و پیشنهادات کارشناسان ما را بشنوید. ساعات پاسخگویی کارشناسان ما در روزهای کاری از ساعت 8 صبح تا 9 شب و روزهای تعطیل از ساعت 9:30 صبح تا 3 عصر می­باشد.

نحوه عملکرد آب بندی دیوار حائل برای مقابله با نفود آب

برای مقابله با نفود آب، ديوار حائل معمولا به يك يا چند روش زير عمل مي‌كند:

جذب آب

این یک روشی است که با استفاده از موادی که قابلیت جذب آب را دارند، خاک را خشک می‌کند. این مواد می‌توانند سیلیکات کلسیم، ژئولیت یا مواد پلیمری نوین باشند. این مواد به عنوان دیوار حائل بین خاک و هوا قرار گرفته، رطوبت موجود در خاک را به خود کشیده و نگه می‌دارند. این روش برای خشک کردن خاک‌هایی که حاوی آب و رطوبت زیادی هستند، مناسب است. روش مذکور مزایایی مانند سادگی، ارزان بودن و تاثیر اندک بر محیط زیست را دارد.

تخليه آب

در روش دوم، یک دیواره­ی مقاوم از جنس موادی که آب نمی‌تواند از آن­ها نفوذ کند، مانند پلاستیک، فوم، مواد مخصوص پلیمری و غیره، در مقابل جریان آب قرار می‌گیرد. این دیوار باعث می‌شود که آب به سمت یک خروجی هدایت شود که معمولا به صورت یک دریچه یا لوله تعبیه شده است. استفاده از این روش برای کاهش فشار آب در سازه‌های زیرزمینی مفید است.

ایجاد مانع

روش آخر دیگر برای محافظت از دیوارها در برابر نفوذ آب، استفاده از دیوار حائل است. این روش شامل ساختن یک دیوار دوم در فاصله‌ای از دیوار اصلی است که با مصالحی که آب را عبور نمی‌دهند، پر شده است. برای مثال، می‌توان از بتن، آسفالت، گچ یا فلز به عنوان مصالح غیر نفوذ پذیر استفاده کرد. این آب بندی دیوار حائل باعث می‌شود که آب به سمت دیوار اصلی جریان نیافته و از ترکیدگی و تخریب آن جلوگیری شد. از این روش می­توان به عنوان موثرترین راهکار یاد کرد.

روش‌های موجود برای آب بندی دیوار حائل

براساس نحوه عملکرد و جنس مصالح، روش‌های مختلفی برای آب بندی دیوار حائل وجود دارد. در این قسمت، به معرفی چهار روش پرکاربرد برای آب بندی دیوار حائل یعنی آب‌ بندی به روش­های مخزنی، PRO،‌ ECO وMODERATE  خواهیم پرداخت.

آب ‌بندی دیوار حائل به روش PRO

آب‌بندی PRO یک روش مدرن و ساده برای جلوگیری از نفود آب به دیوار حائل است. این روش از یک لایه نفوذپذیر استفاده می‌کند که به عنوان یک محافظ بین دیوار حائل و آب قرار می‌گیرد. این لایه نفوذپذیر می‌تواند از جنس‌های مختلف پلیمری باشد. این لایه نفوذپذیر به شکل یک توری یا یک صفحه منعطف بر روی دیوار حائل نصب می‌شود و با چسب یا پین به آن متصل می‌شود.

  • آب‌بندی PRO یک روش ارزان، سریع و کارآمد است که برای دیوار حائل‌های کم عمق و کم شیب مناسب است.

اما این روش هم دارای محدودیت‌های خود است. اگر لایه نفوذپذیر خراب شود یا تخریب شود، آب ممکن است به دیوار حائل برسد و آن را دچار آسیب و خوردگی کند. بنابراین، برای استفاده از این روش، باید لایه نفوذپذیر را به طور منظم بررسی و تعمیر کرد. همچنین، این روش برای دیوار حائل‌های عمیق و شیب‌دار کافی نیست و ممکن است نتواند به طور کامل از نفوذ آب جلوگیری کند.

آب ‌بندی دیوار حائل به روش PRO

آب ‌بندی دیوار حائل به روش ECO

یک روش آب بندی دیوار حائل، روش ECO است که در آن، یک لایه از مواد جذب کننده آب را بین دیوار حائل و خاک قرار دهیم. این لایه باعث می‌شود که آب نفوذ کننده به دیوار حائل در آن متوقف شده و جمع شود. مواد جذب کننده آب می‌توانند از نوع‌های مختلفی باشند، اما معمولا از سیلیکات کلسیم، ژئولیت، پلیمر یا خاکستر استفاده می‌شود. این مواد را می‌توان به صورت دانه‌ای، پودری، پلاستری یا … تهیه و استفاده کرد.

برای این روش آب بندی، لازم است که لایه جذب کننده را به صورت دوره‌ای تعویض یا خشک کنیم تا ظرفیت جذب آب را حفظ کند. روش آب بندی دیوار حائل با ECO یک روش ساده و اقتصادی است که برای دیوار حائل‌های با عمق و شیب متوسط یا کم مناسب است.

آب ‌بندی دیوار حائل به روش ECO

آب ‌بندی دیوار حائل به روش مخزنی

اين روش شامل ايجاد يك لايه نفود پذير است كه با ديوار حائل اتصال كامل دارد و هيچ فضاي خالي براي عبور آب نمي‌گذارد. لايه نفودپذير مي‌تواند از جنس‌هاي مختلفي باشد، اما معمولا از مواد سخت و بادوام مانند پلاستيك، فولاد يا شيشه ساخته مي‌شود. اين لايه ممكن است به شكل يك توري با چشمه‌هاي كوچك يا يك صفحه صاف و براق باشد.

در هر صورت، لازم است كه لايه نفودپذير با دقت و كيفيت بالا نصب و تعمير شود. در غير اين صورت، هرگونه نقص يا خرابي در لايه نفودپذير ممكن است منجر به نفود آب و آسيب به ديوار حائل شود. آب‌بندي مخزني يك روش پر هزينه است كه براي ديوار حائل‌هاي عمق و شيب زياد مناسب است. اما در عوض، از مقاومت و دوام بالايي برخوردار است.

آب ‌بندی دیوار حائل به روش MODERATE

آب‌بندی MODERATE یک فناوری نوین است که برای جلوگیری از نفود آب به دیوار حائل استفاده می‌شود. این فناوری از یک لایه ممانعت­کننده که بین خاک و دیوار حائل قرار می­گیرد، تشکیل شده است. لایه مانع می‌تواند از مواد مختلفی مانند بتن ساخته شده باشد. این لایه ممکن است به صورت یک توری چسبیده به دیوار یا یک صفحه سخت که در فاصله‌ای از دیوار قرار دارد، باشد.

این روش آب‌ بندی نسبتا آسان و ارزان است، اما در صورت خراب شدن لایه مانع، ممکن است که آب به دیوار حائل نفود کند و آن را تخریب کند. آب‌بندی MODERATE برای دیوار حائل‌های با عمق و شیب متفاوت مناسب است.

نکات ضروری برای آب‌بندی دیوار حائل

در صورتی که می‌خواهید پروژه آب بندی دیوار حائل خود را به روشی موثر و اقتصادی اجرا کنید، بهتر است که قبل، هنگام و پس از انتخاب و اجرای روش آب ‌بندی، موارد زیر را مد نظر بگیرید.

قبل از انتخاب روش آب ‌بندی دیوار حائل، باید عوامل مؤثر بر عملکرد لایه آب ‌بند را در نظر بگیرید. این عوامل شامل خصوصیات خاک، شرایط آب و هوایی، نوع و عمق دیوار حائل و هزینه و زمان در اختیار شما برای اجرای پروژه هستند.

هنگام اجرای آب ‌بندی دیوار حائل، تلاش کنید که با بهترین دقت و کیفیت، سطح دیوار حائل را آماده کنید. سطح دیوار حائل باید بدون گرد و خاک، ناهمواری یا پیچ و خم، تمیز شده و خشک باشد. همچنین باید از عدم وجود ترک، شکاف، سوراخ یا فاصله در سطح دیوار حائل اطمینان حاصل کنید و در صورت وجود این موارد، ابتدا اقدام به تعمیرات کنید. سپس طبق دستورالعمل ­های تولید کننده، لایه آب‌ بند را بر روی سطح دیوار حائل به صورت یکدست و بدون فاصله یا پارگی چسبانده یا قرار دهید.

سطح قبل از آب بندی دیوار حائل باید بدون گرد و خاک، ناهمواری یا پیچ و خم، تمیز شده و خشک باشد

پس از انجام آب ‌بندی دیوار حائل، برای حفاظت از لایه باید نگهداری مناسبی از آن داشته باشید. لایه آب‌بندی دیوار حائل نباید تحت تأثیر عوامل خراب ‌کننده مانند مواد خورنده و نور خورشید قرار گیرد. در صورت مشاهده هرگونه خسارت یا نقص در لایه آب‌ بند، ضروری است که در اسرع زمان ممکنه نسبت به به رفع یا جایگزینی آن اقدام کنید.

پيشنهاداتي برای بهينه‌سازي آب بندي و عمر ديوار حائل

برای بهینه‌سازي آب بندي و عمر ديوار حائل، پيشنهادات زير را مي‌توانيد در نظر بگيريد:

  • از ساخت ديوار حائل در مناطق با شيب زياد يا خطر سيلاب يا زلزله خودداري كنيد.
  • از استفاده از مصالح بازيافتي يا طبيعي براي ساخت ديوار حائل استفاده كنيد.
  • از روش‌هاي آب بندي كه كمترين تاثير مخرب بر محيط زيست را دارند، مانند آب بندي ECO يا آب بندي گابيوني، استفاده كنيد.
  • از روش‌هاي آب بندي كه كمترين هزينه و زمان را مي‌طلبند، مانند آب بندي PRO يا آب بندي MODERATE، استفاده كنيد.
  • از روش‌هاي آب بندي كه بيشترين مقاومت و پايداري را دارند، مانند آب بندي مخزني يا آب بندي شمعي، استفاده كنيد.

چگونه از کیفیت مواد و خدمات آب بندی دیوار حائل اطمینان حاصل کنیم؟

برای اطمینان از کیفیت مواد و خدمات آب بندی دیوار حائل، لازم است که به نکات زیر توجه کنیم:

  • حتما استاندارد و گواهینامه ­های کیفی محصول آب بند را چک کنید. مواد غیر استاندارد، هر چند ارزان­تر باشند، ممکن است در آینده برای شما هزینه­ های زیادی ناشی از تخریب و آسیب بر جای بگذارند.
  • بهتر است که قبل از اقدام به خرید قطعی، نمونه‌ای از محصول را تست کرده و از عملکرد و پایداری آن مطمئن شوید.
  • قبل از اینکه قرارداد خود را با پیمانکار آب بندی دیوار حائل منعقد کنید، حتما نمونه­ هایی از سوابق و فعالیت­ها را چک کرده و از کیفیت فعالیت ایشان مطمئن شوید.

پیشگیری از مشکلات احتمالی در طول عمر آب بندی ديوار حائل

برای مقابله با مشکلات احتمالی که ممکن است در طول عمر ساختمان برای ديوار آب بندی حائل پیش بیاید، ضروری است که به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • در صورت وقوع تغییرات در خصوصيات خاک، شرایط آب و هوایي، فشار خاک یا نفود آب تازه­ای در سفره­های آب زیرزمینی منطقه، باید آب بندی ديوار حائل را با دقت بازبیني و در صورت نیاز، تقویت نمایيم. این کار عملکرد بهینه­ ی دیوار حائل شما را تضمین خواهد کرد.
  • اگر سطح ديوار حائل یا خود لایه­ی آب بندی دچار تغییر شکل واضحی مثل ترک، شکاف، سوراخ یا ناهمواري شود، حتما لازم است که با مصالح مناسب اصلاح یا ترمیم شود.
  • در شرایطی که نشت آب یا رطوبت در فضای بین ديوار حائل و ديوار اصلي ساختمان بروز کند، ضروی است علت و محل نشت را با دقت شناسایي و رفع کنید.
  • اگر رشد قارچ یا میکروب­ها در فضای بین دو دیوار را مشاهده کردید، فورا با مواد ضدعفونی کننده آن محل را پاکسازی کنید. رشد این موجودات نه تنها منجر به بیماری و حساسیت در ساکنین می­شود، بلکه در بلند مدت سبب خوردگی دیوارها نیز خواهد شد. شاید برایتان جالب باشد که بعضی قارچ ­ها می­توانند از رنگ بدنه­ ی هواپیما هم تغذیه کرده و آن را تخریب کنند! پس آن­ها را دست کم نگیرید و فورا اقدام به مقابله و پاکسازی کنید.
  • بهتر است که به صورت دوره­ای، از یک شرکت یا گروه معتبر تقاضا کنید که از آب بندی دیوار حائل شما بازدید کنند و کیفیت آن را مورد تایید قرار دهند. این امر سبب می­شود که قبل از به وجود آمدن آسیب­های جدی با هزینه ­های بالای تعمیراتی، از آن­ها جلوگیری کرده باشید.

راهنمای انتخاب بهترین روش آب بندی دیوار حائل

در انتخاب روش مناسب برای آب‌ بندی دیوار حائل، باید به چند عامل توجه داشته باشید. یکی از این عوامل، نوع و اندازه دیوار حائل است که تاثیر مستقیم بر روی کارایی و هزینه روش آب‌بندی دارد. برای مثال، اگر دیوار حائل دارای عمق و شیب زیاد باشد، نیاز به روش‌های آب‌ بندی قوی و مقاوم دارد که بتوانند فشار زیاد آب را تحمل کنند. در این صورت، روش‌های آب‌بندی مخزنی یا شمعی که با استفاده از مصالح ساختمانی چون بتن، سنگ، چوب یا فولاد، دیوار حائل را تقویت می‌کنند، مناسب‌تر هستند. اما اگر دیوار حائل دارای عمق و شیب کم باشد، روش‌های آب‌ بندی ساده و اقتصادی برای شما پاسخگو هستند و کفایت می­کنند.

انتخاب بهترین روش آب بندی دیوار حائل

خصوصیات خاک و شرایط آب و هوایی

روش‌های آب بندی دیوار حائل، باید با توجه به ویژگی‌های خاک و شرایط آب و هوایی منطقه انتخاب شوند. زیرا هر شرایطی نیاز به روش آب بندی خاص و ویژه­ی خود دارد. برای مثال، در مناطق با خاک‌های نفودپذیر یا با بارش زیاد، روش‌های آب بندی مخزنی یا ECO که از نفود یا جذب آب جلوگیری می‌کنند، مناسب‌تر هستند. این روش‌ها با استفاده از مواد آب بند­کننده، سطح دیوار حائل را محافظت می‌کنند. در مناطق با خاک‌های کمتر نفودپذیر و یا خشک تر، ترجیح ما استفاده از روش‌های آب بندی مانند PRO یا MODERATE خواهد بود که از طریق تخليه یا ایجاد مانع از نفود آب، فشار آب را کمتر می‌کنند.

هزینه و زمان پروژه آب بندی دیوار حائل

هر روش آب‌ بندی دیوار حائل، مزایا و معایب خود را دارد و بسته به بودجه و مهلت تحویل پروژه، ممکن است که برای شما مناسب باشد یا نباشد. برای نمونه، اگر پروژه شما بودجه و زمان اجرای کمی دارد، بهتر است از روش‌های PRO یا MODERATE برای آب بندی استفاده کنید. این روش‌ها با استفاده از مواد آب ‌بندی ساده و سریع، جلوی نفوذ آب را می‌گیرند. از طرف دیگر اما اگر پروژه شما از لحاظ زمان و منابع مالی، محدودیت خاصی ندارد، بهتر است به سراغ روش‌های آب‌ بندی دیوار حائل مخزنی یا ECO بروید که کیفیت و دوام بالاتری را ارائه می­کنند.

برای انجام آب بندی دیوار حائل، نیاز به همکاری با یک گروه مهندسی حرفه‌ای و با تجربه دارید که فعالیت ­هایش با استانداردهای بین‌المللی هم‌خوانی داشته باشد. گروه مهندسی برکه با 15 سال فعالیت در زمینه آب بندی دیوار حائل، آماده است تا با استفاده از بهترین مواد و تکنولوژی‌های روز، پروژه شما را به بهترین شکل اجرا کند. شما می‌توانید همین حالا با شماره ۰۹۱۲۸۵۹۸۶۵۰ با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان و سرویس‌دهی تلفنی مشاروین ما بهره‌مند شوید. کارشناسان ما در روزهای کاری از ساعت 8 صبح تا 9 شب و روزهای تعطیل از ساعت 9:30 صبح تا 3 عصر پاسخگوی شما هستند.

پروژه آب بندی دیوار حائل

برای مقایسه کلی روش‌های آب بندی دیوار حائل، می‌توانید از جدول زیر استفاده کنید:

روش آب بندی نحوه عملکرد جنس مصالح هزینه زمان کارآمدی مقاومت پایداری شرایط مناسب
آب ‌بندی مخزنی ایجاد مانع از نفود آب پلاستیک، فولاد ضد زنگ و یا شیشه بالا زیاد بالا بالا بالا عمق و شیب زیاد
آب ‌بندی به روش PRO تخلية آب از سطح دیوار پارچه، فوم، چرم یا انواع پلاستیک‌های مخصوص کم کم متوسط کم کم عمق و شیب کم
آب ‌بندی به روش  ECO جذب آب از خاک سیلیکات کلسیم، ژئولیت، پلیمر یا خاکستر متوسط متوسط پایین متوسط پایین عمق و شیب متوسط
آب ‌بندی به روش MODERATE ایجاد مانع در برابر  نفود آب بتن، آسفالت، گچ، شیشه یا انواع فلزات مختلف متوسط متوسط متوسط متوسط متوسط عمق و شیب مختلف

جمع بندی

در این مقاله، به مسئله­ ی آب بندی دیوار حائل پرداختیم و از جنبه‌های مختلفی آن را بررسی کردیم. در ابتدا دیوار حائل را معرفی کردیم و انواع، هدف و ضرورت آن را شرح دادیم. سپس، چهار روش پرکاربرد آب ‌بندی مخزنی، PRO، ECO و MODERATE را برای این کار معرفی کردیم و نحوه عملکرد، جنس مصالح، هزینه، زمان، کارآمدی، مقاومت، پایداری و شرایط مناسب هر یک را مقایسه کردیم.

همچنین، نکات ضروری برای اجرای یک آب ‌بندی دیوار حائل موثر و مقرون به صرفه را ارائه دادیم و پیشنهاداتی برای بهینه‌سازی آب بندی و عمر دیوار حائل را دادیم. در نهایت، به سوالات متداول در این زمینه پاسخ خواهیم داد. امیدواریم که این مقاله بتواند به شما در انتخاب و اجرای بهترین روش آب بندی دیوار حائل کمک کند. همچنین اگر شما قصد دارید درخصوص نحوه آب بندی فشار منفی اطلاعات مفید و جامعی بدست آوردید می توانید به مطالعه مقاله مربوطه با بپردازید.

آب بندی دیوار حائل چقدر هزینه می‌برد؟

هزینه آب بندی دیوار حائل از عوامل مختلفی مثل نوع دیوار، مصالح آب بندی، خدمات آب بندی و بازار تعیین می‌شود و با نوسانات بازار متغییر است. برای کسب اطلاعات دقیق و به روز، با شماره ۰۹۱۲۸۵۹۸۶۵۰ تماس بگیرید.

چه زمانی باید دیوار حائل را آب بندی کنیم؟

بهتر است که این کار در زمان ساخت و ساز ابتدایی انجام شود تا از آسیب‌های ناشی از نفوذ آب و رطوبت جلوگیری شود.

چه کسانی می‌توانند دیوار حائل را آب بندی کنند؟

این مسئله، امری تخصصی است که بهتر است به پیمانکاران معتبر فعال در حوزه آب بندی سپرده شود. اجرای شخصی پروژه، برای شما مشکلاتی از جمله عدم آشنایی با استانداردها را به ارمغان خواهد آورد.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز : 43

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *