تعمیر چیلر
برای دستیابی به دماهای لازم برای انواع عملیات صنعتی، استفاده از چیلرها بسیار ضروری بوده و منجر به مصرف بالای انرژی در این تأسیسات میشود. به منظور افزایش عملکرد سیستم، تضمین طول عمر طولانی و کاهش هزینههای انرژی، اپراتورها باید رویکرد عملیاتی و نگهداری مناسب را در اولویت قرار دهند. با این حال، گاهی اوقات، به دلایل، چیلر دچار خرابی یا مشکل میشود که باید برای رفع آنها اقدام مناسبی انجام داد. در ادامه این مقاله، به برخی از مشکلات معمولی چیلر و راه حلهای ممکنکه میتوان برای تعمیر چیلر به کار برد اشاره میکنیم.
زنگ هشدار انجماد، جریان یا فشار کم
در طول عمر سیستم چیلر ممکن است با هشدار یخ زدگی مواجه شوید. علل احتمالی این آلارم میتواند باعث خرابی کمپرسور و اواپراتور باشد و باید به محض شناسایی آلارم بررسی شود. در موارد حاد، انجماد اواپراتور میتواند باعث خرابی سیستم شود. بهعنوان مثال، یک اواپراتور پاره شده نه تنها میتواند کل سیستم چیلر شما را خراب کند، بلکه کل حلقه لوله گلیکول شما را با مبرد و روغن آلوده کند.
قبل از تنظیم مجدد هشدار انجماد، همیشه بررسی کنید که چه چیزی باعث خاموش شدن زنگ هشدار شده است. برای بررسی علت این آلارم موارد زیر را بررسی کنید:
محلول گلیکول
نه تنها درصد گلیکول بلکه سطح یا حجم گلیکول در مخزن ذخیره را نیز بررسی کنید. شما میخواهید نقطه انجماد محلول 20 تا 25 فارنهایت زیر نقطه تنظیم ترموستات باشد یک قانون بیخطر این است که با مخلوط 1/3 پروپیلن گلیکول به 2/3 آب کار کنید و نقطه انجماد را مثبت 5 درجه فارنهایت قرار دهید.
حداقل سطح گلیکول مخزن ذخیره سازی بسته به شرکت سازنده متفاوت است. باید مطمئن شوید که وقتی همه پمپها روشن هستند، گلیکول کافی برای جلوگیری از کاویتاسیون پمپ (مکیدن هوا به داخل پمپ) وجود دارد. کاویتاسیون، جریان گلیکول را متوقف میکند و باعث یخ زدن تقریباً فوری چیلر میشود.
مشکلات انجماد چیلتر و تعمیر آن
نادیده گرفتن این آلارمها و تنظیم مجدد کنترلها، بدون بررسی گلیکول باعث خرابی کمپرسورها، اواپراتورها یا حتی پمپها میشود. همه اینها به راحتی با یک آزمایش ساده یا بررسی مخزن گلیکول قابل پیشگیری است.
اگر سطح مخزن ذخیره گلیکول و غلظت محلول گلیکول خوب نبود، برای تعمیر چیلر زنگ هشدار انجماد را مجدداً تنظیم کنید. بسیاری از کنترلهای ایمنی انجماد یا جریان وجود دارد. لطفاً به کتابچه راهنمای مالک مراجعه کنید یا اگر مطمئن نیستید که چگونه آن را مجدددا تنظیم کنید یا کنترلها در کجا قرار دارند با سازنده تماس بگیرید.
عدم چرخش پمپ
یکی از دلایل رایج هشدارهای یخ زدگی به دلیل عدم چرخش پمپ است. برای شروع، چرخش پمپ گلیکول را بررسی کنید. کاهش چرخش پمپ منجر به کاهش دمای مبرد در اواپراتور و اغلب باعث یخ زدن سیستم میشود. باید یک نشانگر چرخش روی موتور وجود داشته باشد. چرخش پمپ در جهت عقربههای ساعت است. اگر متوجه شدید که جهت چرخش صحیح نیست، باید هر دو سیم موتور را تغییر دهید. این کار باید هنگام خاموش بودن تمام سیستم و توسط تکنسین یا برقکار مجاز انجام شود.
محدودیت جریان آب
محدودیت جریان همچنین میتواند باعث هشدار یخ زدگی شود. ممکن است محدودیتی در لولهکشی وجود داشته باشد، یا احتمالاً دریچه بسته شده و پمپ از کار افتاده باشد یا شاید اخیراً تخمیرکنندههایی را اضافه کردهاید که بار روی این پمپ را افزایش میدهند. همه اینها میتواند باعث مشکلات جریان آب و هشدار یخزدگی شود.
تعمیر چیلر به دلیل روشن نشدن
یک چیلر ممکن است به دلایل مختلفی روشن نشود. برخی از رایجترین علل روشن نشدن چیلر عبارتند از:
مشکلات الکتریکی: اگر مشکلی در منبع برق وجود داشته باشد مانند شل شدن سیم، سوختن فیوز یا قطع کننده مدار، ممکن است چیلر روشن نشود. مشکلات سیستم کنترل مانند خرابی پانل کنترل یا ترموستات میتواند از روشن شدن چیلر جلوگیری کند. مشکلات سیستم مبرد مانند سطح پایین مبرد یا نشتی مانع از روشن شدن چیلر میشود. برای تعمیر چیلر و یا سرویس چیلر خانگی باید مشکلات کمپرسور مانند خرابی موتور یا گرفتگی بررسی شود.
مشکلات مکانیکی: اگر مشکل مکانیکی مانند شکستگی وجود داشته باشد یا تسمه آسیب دیده باشد، ممکن است چیلر روشن نشود. برای جلوگیری از آسیب بیشتر و اطمینان از اینکه چیلر به درستی کار میکند، در صورت روشن نشدن چیلر، باید علت اصلی مشکل را پیدا کنید. ممکن است در برخی شرایط لازم باشد با یک متخصص برای تعمیر چیلر گازی تماس بگیرید.
پمپاژ ناکافی و لزوم تعمیر چیلر
پمپاژ ناکافی باعث میشود چیلر به درستی کار نکند. این عناصر میتوانند تا حد زیادی مانع از توانایی چرخه تبرید در جریان یافتن مناسب مایع خنککننده شوند. در ادامه، برخی برخی از دلایل احتمالی پمپاژ ناکافی و نحوه رفع آنها اشاره میکنیم:
دبی کم: دبی پمپ ممکن است برای گردش مبرد کافی برای خنک کردن چیلر کافی نباشد. پمپ را از نظر هرگونه انسداد یا محدودیت بررسی کنید و مطمئن شوید که اندازه چیلر مناسب است تا این مشکل برطرف شود.
خرابی پمپ: اگر پمپ خراب شده باشد، چیلر به درستی کار نمیکند زیرا نمیتواند مبرد را به گردش درآورد. برای حل این مشکل پمپ باید تعمیر یا تعویض شود.
درزگیرهای پمپ فرسوده یا آسیب دیده ممکن است باعث نشت مبرد شوند و از چرخش مناسب پمپ مبرد برای خنک کردن موثر چیلر جلوگیری کنند. برای حل این مشکل باید کاسه نمد پمپ را تعمیر یا تعویض کنید.
گردش ناکافی مبرد: اگر سرعت پمپ به درستی تنظیم نشود، ممکن است نتواند به اندازه کافی چیلر را خنک کند. در صورت لزوم، سرعت جریان پمپ را تغییر دهید تا این مشکل برطرف شود.
پمپاژ ناکافی میتواند باعث خرابی چیلر شود، بنابراین یافتن و تعمیر چیلر در اسرع وقت برای جلوگیری از آسیب بیشتر و اطمینان از عملکرد موثر سیستم بسیار مهم است. اگر قادر به حل مشکل نیستید، بهتر است با یک متخصص برای تعمیر آن تماس بگیرید.
اگر شما نیز قصد تعمیر چیلر بوشهر و سایر استانها را دارید، میتوانید در این زمینه از خدمات مجموعه برکه استفاده کنید. تکنسینهای ما در مجموعه برکه تمامی مراحل خدمات لازم را با کمترین هزینه ممکن برای شما انجام میدهند.
با اندازهگیری دمای مایع خنک کننده در خروجی چیلر، اپراتورها میتوانند این مشکل را برطرف کنند. دمایی که از حالت عادی خارج میشود، به یک اواپراتور یخزده یا سیستم خنککننده رو به زوال اشاره دارد. دلایل متعددی برای خنک نشدن کافی چیلر وجود دارد. در زیر، به این دلایل و نحوه رفع آنها اشاره میکنیم:
سطوح مبرد پایین: اگر سطح مبرد خیلی کم باشد چیلر نمیتواند به اندازه کافی خنک شود. سطوح مبرد را بررسی کنید و در صورت لزوم آنها را تعویض کنید تا این مشکل برطرف شود.
خرابی کمپرسور: اگر کمپرسور خراب شده باشد، چیلر نمیتواند به طور موثر خنک شود زیرا نمیتواند مبرد را به گردش درآورد. برای حل این مشکل کمپرسور باید تعمیر یا تعویض شود.
کویلهای کندانسور: گرفتگی و کثیفی کویلهای کندانسور میتوانند عملکرد خنک کردن چیلر را سختتر کنند و منجر به خنکسازی ناکافی میشود. برای حل این مشکل باید کویلهای کندانسور تمیز یا تعویض شوند.
تنظیم نادرست ترموستات: اگر ترموستات روی دمای مناسب تنظیم نشود، ممکن است چیلر نتواند دمای مورد نظر را حفظ کند. برای حل این مشکل تنظیم ترموستات را در صورت لزوم بررسی و تغییر دهید.
مشکلات جریان هوا: در صورت وجود مشکلات جریان هوا مانند مسدود شدن فیلترهای هوا یا مجرای آسیب دیده ممکن است چیلر نتواند هوای خنک را به اندازه کافی به گردش درآورد. برای حل این مشکل، فیلترهای هوا را تمیز یا تعویض و هرگونه خرابی و شکستگی کانال را برطرف کنید.
مشکلات متعددی میتواند منجر به عدم خنک شدن مناسب چیلر شود، بنابراین لازم است که در اسرع وقت ریشه مشکل را پیدا کرده و برای تعمیر چیلر اقدام کنید تا آسیب بیشتر به دستگاه وارد نشود و مطمئن شوید که دستگاه به درستی کار میکند. اگر قادر به حل مشکل نیستید لازم است با یک متخصص برای تعمیر آن تماس بگیرید.
تعمیر چیلر به دلیل فشار پایین دیس شارژ
یکی از مسائلی که باعث فشار کم دیس شارژ میشود این است که دریچه مکش تا حدی بسته است، بنابراین آن را بررسی کنید. این اتفاق معمولا خیلی کم رخ میدهد. شارژ کم مبرد باعث فشار کم دیس شارژ شود. باید بررسی کنید آیا سیستم شارژ مبرد کافی دارد یا خیر. اگر شارژ کافی نداشت باید آن را شارژ کنید.
علت دیگر بروز این مشکل، دمای بسیار پایین هوای محیط است. چیلرهای هوا ممکن است نتوانند در این شرایط کار کنند و کار زیادی نمیتوانید در مورد آن انجام دهید. شما واقعاً باید سیستم را دوباره تنظیم کنید و با سازندگان بررسی کنید که انجام این کار امکانپذیر است. به عنوان آخرین راه میتوانید محیط را گرم کنید و باعث گردش مجدد شوید یا هوای تهویه ساختمان را به سمت آن هدایت کنید. رایجترین علت فشار پایین دیس شارژ، کثیف بودن یا مسدود شدن اواپراتور است. بنابراین این قطعه را بررسی کنید و از مسدود نبودن آن اطمینان یابید.
تعمیر چیلر به دلیل فشار مکش کم
این مشکل ممکن است به دلیل شارژ کم مبرد باشد. سیستم خود را برای پیدا کردن علت بروز این مشکل بررسی کنید و در صورت نیاز شارژ کنید. فراموش نکنید که وضعیت نشتی چیلر را نیز بررسی کنید. اگر فشار مکش چیلر خیلی زیاد شود، ممکن است از طریق شیرهای ایمنی فشار آب تخلیه شده باشد.
یکی از مشکلات رایج در این مورد، مسدود شدن شیر انبساط است. بنابراین ممکن است مجبور شوید آن را تمیز کنید و یا حتی آن را تعویض کنید. علاوه بر این، ممکن است علت فشار پایین مکش، کاهش ورود جریان آب به اواپراتور باشد. بنابراین قبل از اقدام برای تعمیر و نگهداری چیلر بهتر است تمام شیرها، شیرهای بای پس و پمپهای سیستم را بررسی کنید تا مطمئن شوید که همه آنها کار میکنند. علاوه بر این، باید فیلتر خشک کن و صافی را چک کنید. اگر فیلترها و صافی مسدود شدهاند، آنها را تمیز کنید.
فشار مکش پایین نیز میتواند به دلیل پایین بودن دمای آب کندانسور باشد. بنابراین میتوانید نگاهی به نقاط تنظیم و معیارهای طراحی آن داشته باشید. ممکن است مجبور شوید دریچههای بای پس را در اطراف برجهای خنک کننده تنظیم کنید تا مطمئن شوید که آب به دمای مناسب باز میگردد.
فشار مکش بالا
سه علت اصلی که باعث فشار مکش بالا میشوند. احتمالاً بار خنک کننده چیلر بسیار زیاد است. در صورت امکان میخواهید آن را کاهش دهید یا بار آن را روی سایر چیلرها و تجهیزات خنک کننده پخش کنید.
شیر انبساط ممکن است بیش از حد مبرد را تغذیه کند. بنابراین شما باید این گزینه را هم بررسی کنید. اگر این اتفاق افتاد، احتمالاً باید شیر انبساط را تعویض کنید، اما بدیهی است که ابتدا سعی کنید نقطه تنظیم سوپرهیت را تنظیم کنید.
چیلر ممکن است با مبرد بیش از حد، شارژ شود، بنابراین باید نقاط تنظیم، دما و فشار سیستم را بررسی کنید و سپس مقداری از مبرد اضافی را خارج کنید. این کار باید توسط یک متخصص واجد شرایط انجام شود.
خطاهای الکتریکی
تغذیه نامتعادل ولتاژ میتواند باعث خرابی چیلر شود. شما باید ولتاژ چیلر را بررسی کنید کنید تا مطمئن شوید که آنها متعادل هستند. در صورت مشاهده ولتاژ بالا یا پایین، مشکلی در کلید برق در ساختمان شما یا مشکل کیفیت برق وجود دارد و باید برای تعمیر چیلر کاری انجام دهید.
مشکل رایجتر چیلرها نوسان ولتاژ یا جریان برق است. این مشکل به دلیل تجهیزات دیگری است که به همان مدار چیلرها متصل میشوند و باعث نوسانات یا اعوجاج در اشکال موج ولتاژ و جریان میشوند. یک جریان ناگهانی در یک مدار میتواند چیلرهای شما را خراب کند.
یکی دیگر از مشکلات چیلرها به دلیل شل شدن کابلها یا سیمها است. این امر پس از خاموش شدن و وقتی از چیلرها زیاد کار کشیده شود، دیده میشود. شاید برخی از سیمها و اجزاء باز شده باشند و آنطور که باید محکم نشده باشند. این مشکل باعث میشود که چیلر عملکرد مناسبی نداشته باشد. یکی از سادهترین راهها برای بررسی این موضوع این است که تمام اتصالات را با یک دوربین تصویربرداری حرارتی چک کنید و اگر برخی از پیچها و اتصالات گرمتر از بقیه بودند، احتمالا اتصال شلی در آنجا وجود دارد.
یکی دیگر از دلایل نسبتاً رایج این امر، سوختن فیوز یا باز شدن اتصال است. فیوزها و بریکرهای پنل چیلر خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که کار میکنند و باز نیستند. قبل از اینکه دوباره هر قطعکننده مداری را روشن کنید، باید مطمئن شوید که هیچ کس روی دستگاه کار نمیکند و تجهیزات به دلایل ایمنی ایزوله نشدهاند. بنابراین قبل از انجام این کار با فردی متخصص صحبت کنید.
مسئله دیگر که کمتر رایج است این است که شما یک فاز را در یک منبع تغذیه سه فاز از دست دادهاید. اکثر چیلرها دارای منبع تغذیه سه فاز هستند، اما ممکن است یکی از فازها از بین رفته، شکسته یا قطع شده باشد. در چنین شرایطی، کنترلهای چیلر احتمالا از کارکرد دستگاه جلوگیری کنند.
برای تعمیر چیلر، یافتن علت اصلی بروز مشکل لازم است. ممکن است خطای اتصال به زمین در موتور وجود داشته باشد و چیلر آن را تشخیص داده و خاموش شده باشد. این اتفاق در موتوری که کمپرسور را به حرکت در میآورد رخ میدهد. برای رفع این مشکل به یک متخصص نیاز دارید تا آن را بررسی کند. اگر مشکل الکتریکی وجود داشت، سعی کنید چیلر را روشن نکنید؛ چون موتور را میسوزاند.
مسئله دیگر، اضافه بار حرارتی موتور است. اگر دمای داخل محفظه موتور خیلی زیاد شود، موتور فقط یک سیگنال ارسال میکند و چیلر برای محافظت از خود، آن را قطع میکند. تا زمانی که دما هنوز بالاتر از آستانه است، نمیتوانید چیلر را دوباره روشن کنید. اگر بار بیش از حد باشد یا خنککننده موتور مسدود یا دمای آن کاهش یافته باشد این مشکل به وجود میآید.
شرایط محیطی
به دلیل تغییرات در فرآیند یا تغییرات در دمای محیط، چیلر ممکن است تحت بار بیش از حد باشد. به طور مشابه، تغییر در موقعیت چیلر (نزدیک سایر تجهیزات مولد گرما)، عایق ضعیف، آسیب دیدگی لولههای بین چیلر و فرآیند یا حتی تغییر در ولتاژ خط ممکن است توانایی چیلر در حذف گرما را مختل کند.
سایر خطاهای رایج چیلر
اکثر چیلرهای مدرن زمانی که موقعیتهای مختل کننده عملکرد پیدا میشوند، یک خطا یا کد خطا را نشان میدهند. چنین کدهایی معمولاً بسیار خاص هستند و روند تشخیص مشکل را سرعت میبخشند. در ادامه به تعدادی از آلارمها و خطاهای معمولی چیلر اشاره میکنیم:
هشدار دمای پایین: دمای فرآیند کمتر از مقدار دمایی است که کاربر تعیین کرده است. این مسئله ممکن است ناشی از بار حرارتی ناکافی یا تنظیم زنگ هشدار روی دمای پایین باشد. برای تعمیر چیلر و رفع این مشکل میتوانید از یک متخصص کمک بگیرید.
هشدار دمای بالا: دمای فرآیند از حد دمایی که کاربر انتخاب کرده است بیشتر شده است. این مسئله ناشی از بار حرارتی بالا یا تنظیم هشدار با دمای بالا باشد.
هشدار ایمنی برای دمای بیش از حد: این هشدار نشان میدهد که دمای فرآیند از حد ایمنی که توسط سازنده یا کاربر مشخص شده است فراتر رفته است. دمای بسیار پایین سیستم تبرید یا مشکلی در تنظیم ایمنی ممکن است علت این هشدار باشد.
هشدار برای سطح مایع پایین: مخزن دیگر حاوی مقدار کافی مایع خنککننده نیست. نشتی در سیستم گردش آب یا تبخیر علت بروز این مشکل باشد.
پیشگیری از مشکلات چیلر
یک ابزار نرمافزاری که از ان میتوانید برای سازماندهی وظایف و عملیات تعمیر و نگهداری چیلرها و سایر تجهیزات استفاده شود، سیستم مدیریت نگهداری کامپیوتری (CMMS) نامیده میشود. یک CMMS میتواند به روشهای زیر به مدیریت مشکلات چیلر و ارائه بهتر خدمات چیلر کمک کند.
بازرسیهای معمول، تمیز کردن و سایر عملیات نگهداری پیشگیرانه چیلرها را میتوان با استفاده از CMMS ردیابی کرد. این کار به شناسایی و حل مشکلات احتمالی قبل از بروز آنها کمک میکند.
CMMS برای ثبت عملیات تعمیر و نگهداری از جمله نوع کار انجام شده، قطعات و مواد مورد استفاده و نتایج هر آزمایش تشخیصی استفاده میشود. علاوه بر این، با استفاده از این ابزار میتوان فعالیتهای تعمیر و نگهداری را تجزیه و تحلیل کرد. با استفاده از دادههای آن میتوان روندها را تجزیه و تحلیل کرد و مشکلات مکرری که ممکن است رخ دهند را پیدا کرد. یک CMMS میتواند دید لحظهای وضعیت وظایف و تجهیزات چیلر را فراهم کند، و به کارکنان تعمیر چیلر اجازه میدهد تا به سرعت هر مشکلی را که پیش میآید شناسایی و برطرف کنند.
یک CMMS میتواند به کارگران و تعمیرکاران، وضعیت کارهای تعمیر و نگهداری و تجهیزات را گزارش دهد و آنها را قادر میسازد تا هر گونه مشکلی را که در حال توسعه هستند ببینند و حل کنند.
سخن آخر
بسیاری از مشکلات چیلر به دلیل عدم نگهداری و مراقبت مناسب از دستگاه به وجود میآید. با این حال، پس از چند سال استفاده از چیلر ممکن است شاهد خرابی قطعات یا بروز مشکلاتی در چیلر باشید. در صورتی که احساس کردید چیلر مثل قبل کار نمیکند یا روشن نمیشود، عواملی که در این مطلب به آن اشاره شد را بررسی کنید.
در صورتی که مشکل از کمپرسور یا قطعات الکتریکی و نوسان برق بود، بهتر است از روشن کردن دستگاه خودداری کنید و با یک تکنیسین یا تعمیرکار حرفهای تماس بگیرید. چون آنها نه تنها مسائل ایمنی را رعایت میکنند بلکه با سرعت بیشتری مشکل را یافته و برطرف میکنند.
شاید بخواهید که خودتان چیلر را تعمیر کنید. اما تعمیر چیلر ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد، به خصوص اگر مشکل از جریان و نوسان ولتاژ باشد. به همین دلیل توصیه میکنیم برای رفع مشکلات چیلر به تنهایی اقدام نکنید و کار را به فردی حرفهای بسپارید در صورتی که میخواهید مشکل دستگاه به بهترین شکل برطرف شود باید از یک نمایندگی که تعمیرات چیلر را به خوبی انجام میدهد و خدمات خوبی ارائه میدهد کمک بگیرید. همچنین برای سرویس، نگهداری و یا اسید شویی چیلر تراکمی می توانید از کارشناسان ما کمک بگیرید.
در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی برای تعمیر دستگاه چیلر و یا تنظیم چیلر برای تابستان و زمستان میتوانید به سایت برکه مراجعه کنید. این سایت با استخدام بهترین متخصصان، تعمیرکاران و تکنیسنهای حرفهای، هرگونه مشکل را در سریعترین زمان برطرف میکنند.
رایجترین علل خرابی چیلر چیست؟
چیلرها به دلیل پمپاژ ناکافی، روشن نشدن به علت خرابی قطعات یا اجزای الکتریکی، فشار مکش کم و زیاد و شرایط محیطی خراب شده و به تعمیر نیاز دارند.
بهترین راه برای تعمیر مشکلات چیلر چیست؟
اگرچه برخی مشکلات چیلر جزئی هستند و به تنهایی میتوان آنها را برطرف کرد، با این حال توصیه میشود که برای تعمیر دستگاه چیلر به متخصصان و تعمیرکاران با تجربه و حرفهای تکیه کنید.
CMMS چیست؟
ابزاری نرم افزاری است که با استفاده از آن میتوان وضعیت چیلر را به طور مداوم بررسی کرد و از بروز مشکلات و خرابی سیستم پیشگیری نمود.
این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز : 58
اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند
فهرست مطالب
Toggle