loader image

اپوکسی سقف

خانه | خدمات اپوکسی | اپوکسی سقف

همه چیز درباره اپوکسی سقف

اپوکسی یک نوع رزین بی رنگ است که به وسیله واکنش‌های شیمیایی از حالت مایع به حالت جامد تغییر ماهیت می‌دهد. این تغییر غیرقابل بازگشت است و به نهایت سطح شفاف و شیشه‌ای ایجاد می‌کند. بعضی از اپوکسی‌ها به دلیل سخت‌کننده یا هاردنر تغییر ماهیت می‌یابند، در حالی که در بعضی موارد این تغییر به دلیل تغییر دما اتفاق می‌افتد.

اگرچه اپوکسی موضوع گسترده‌ ای است، این مقاله بیشتر به کاربرد آن در نمای داخلی می‌پردازد. بنابراین، ابتدا به سوال زیر پرداخته می‌شود.

همه چیز درباره اپوکسی سقف

کاربرد اپوکسی در نمای داخلی کجاست؟

وجود یک سطح شیشه‌ای در دکوراسیون داخلی، چیزی است که بسیاری از دکوراتورها به دنبال آن هستند. این سطح نه تنها زیبایی را افزایش می‌دهد بلکه می‌تواند طرح‌های پشت آن را به طور کامل حفاظت کند. ویژگی‌های اپوکسی مانند مقاومت در برابر نفوذ آب، روغن، مواد شیمیایی، ضربه، سایش و فرسایش، این امکان را فراهم می‌آورد که سطح حفظ شده باشد.

تماس با برکه

حالا به بررسی برخی از کاربردهای اپوکسی در دکوراسیون داخلی می‌پردازیم.

اولین کاربرد: کف اپوکسی (کف سه بعدی)

پرکاربردترین جایی که اپوکسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، کف است. کف آپارتمان محلی است که بیشترین سایش را تجربه می‌کند و مواد مصرفی در آن باید در برابر سایش مقاوم باشند. به عنوان مثال، مانند سرامیک‌های ضد سایش که در کف استفاده می‌شوند، استفاده از اپوکسی هم می‌تواند مفید باشد، اما با این تفاوت که می‌توان با استفاده از اپوکسی طرح‌های مختلفی را اجرا کرد.

کاربرد دوم: سقف اپوکسی

بر خلاف کف اپوکسی، سقف اپوکسی کمتر به کار می‌رود و دلایل خاص خود را دارد. این سقف با استفاده از پنل‌های آکوستیک که روی آنها طرح‌های اپوکسی کشیده شده، اجرا می‌شود. در ادامه بیشتر به اجرای این سقف‌ها پرداخته می‌شود.

سقف اپوکسی چطور اجرا می‌ شود؟

گفته شد که سقف کاذب اپوکسی با استفاده از پنل‌های آکوستیک اجرا می‌شود. برای اجرای سقف اپوکسی یک محدودیت بزرگ وجود دارد و آن هم مایع بودن اپوکسی است. رزین اپوکسی برای سخت شدن نیاز به زمان دارد و در بعضی موارد با سخت‌کننده، سفت می‌شود. این محدودیت باعث می‌شود اپوکسی مانند رنگ به دیوار اجرا نشود و اجرای آن حتماً با قالب انجام شود.

برای اجرای اپوکسی در سقف هم چاره‌ای وجود ندارد جز اجرای آن در قالب‌ها و چسباندن آن به سقف. قالب‌هایی که برای سقف اپوکسی استفاده می‌شود، در واقع همان پنل‌های آکوستیک هستند که به اندازه سقف برش می‌خورند و وزن زیادی ندارند.

بعد از تعبیه سوراخ‌های مورد نیاز برای روشنایی و غیره، نوبت به طرح زیر اپوکسی می‌رسد. طرح زیر اپوکسی معمولاً با رنگ اجرا می‌شود ولی می‌توان از اشیا هم برای آن استفاده کرد که نمایی سه‌بعدی به سقف دهد.

حالا نوبت به اپوکسی می‌رسد. اول اپوکسی مناسب انتخاب می‌شود و بعد از آن، روی طرح ریخته می‌شود. با توجه به اندازه‌ای که ضخامت اپوکسی دارد، نوع اپوکسی مشخص می‌شود و در هنگام ریختن آن باید دقت شود که حباب هوایی در زیر اپوکسی باقی نمانده باشد.

در مرحله بعد، باید بین یک تا چند روز منتظر ماند تا هم اپوکسی به سفتی مورد نیاز برسد و هم حباب‌های هوای باقیمانده از آن جدا شوند.

در انتها هم نوبت به نصب می‌رسد. حساسیت این مرحله به دلیل شکنندگی طرح، بالاست و باید با ظرافت انجام شود. نصب طرح به سقف با چسب انجام می‌شود و باید طوری انجام شود که باعث ایجاد امکان شکست در آن نشود. یعنی در بعضی محل‌ها چسب زده نشود و به مرور زمان با جدا شدگی از سقف، باعث شکست طرح نشود.

کاربرد سوم: سقف کشسان اپوکسی

در واقع، چنین سقفی اصلاً وجود خارجی ندارد! اما این اصطلاح چگونه و از کجا به وجود آمده؟ این اصطلاح به دو دلیل در گفتارها جا افتاده است:

دلیل اول: سقف کشسان دارای طرح‌های مختلفی است. یکی از این طرح‌ها، سقف کشسان براق، لاکر، یا آینه‌ای است که ظاهر براقی دارد. این سقف کشسان می‌تواند در کنار کف اپوکسی – که نیز براق است – دکور داخلی مدرن و جذابی ایجاد کند.

به این ترکیب جالب، سقف کشسان و کف اپوکسی می‌گویند که خلاصه‌اش سقف کشسان اپوکسی شده است. این از دلیل اول است!

دلیل دوم: شباهت سقف کشسان آینه‌ای با کف اپوکسی باعث می‌شود این دو تا با هم اشتباه گرفته شوند و به جای استفاده از نام سقف کشسان آینه‌ای، از نام سقف کشسان اپوکسی استفاده شود.

توصیه می‌شود برای آشنایی بیشتر با سقف کشسان آینه‌ای، مقاله زیر را مطالعه نمایید:

برای اجرای کف اپوکسی، ابتدا کف به طور کامل تمیز می‌شود. سطح زیر اپوکسی باید صاف و تمیز باشد تا بتوان از کاشی، سرامیک، موزاییک و حتی ملات برای اجرای آن استفاده کرد. صاف بودن کف مزیتی دارد که نیاز به رزین اپوکسی را کاهش می‌دهد و از نظر اقتصادی نیز موثر است.

در مرحله بعد، سطح با یک رنگ پس‌زمینه مطابق با طرح انتخابی رنگ می‌شود. این رنگ به وسیله تای روی سطح ریخته می‌شود و تمام مناطق آن را فرا می‌گیرد. در نهایت، تنها کاری که باقی می‌ماند، انتظار خشک شدن رنگ پس‌زمینه است. در صورتی که رنگ پس‌زمینه قرار است با رنگ دیگری ترکیب شود، این زمان بهترین فرصت برای انجام این کار خواهد بود.

ویژگی‌ ها و کاربردهای کفپوش اپوکسی سه بعدی سقف

برای اجرای اپوکسی سه بعدی سقف، در ابتدا باید پنل‌های آکوستیک در قسمت فوقانی نصب شوند. سپس با اعمال طرح و رنگ دلخواه، لایه رزین اپوکسی روی پنل‌ها قرار خواهد گرفت. اپوکسی، قبل از سخت شدن، مایع است و همین امر باعث می‌شود تا نتوان آن را مستقیماً روی سقف اعمال کرد. برای استفاده از این مایع بی‌رنگ در نمای سقف، لازم است آن را از پیش قالب‌ریزی کرده و پس از خشک شدن، آن را روی پنل‌های آکوستیک سوار کرد.

سوار کردن لایه اپوکسی روی پنل آکوستیک با استفاده از چسب مخصوص انجام می‌شود. نکته قابل توجه این است که با توجه به موقعیت کاربرد این اپوکسی، استفاده از چسب و کیفیت مناسب آن اهمیت بالایی دارد. زیرا در غیر این صورت، لایه اپوکسی ممکن است دچار شکستگی شود.

اجرای هر گونه طرح دلخواه با استفاده از اپوکسی سه بعدی

با اینکه به کار بردن اپوکسی در سقف امتیازات مثبت فراوانی دارد، اما استفاده از آن چندان رواج نیافته است. علت این امر نحوه اجرا و نصب اپوکسی سه بعدی سقف است که نیاز به قالب‌گیری و دقت بالا دارد. اپوکسی سه بعدی سقف امکان اجرای هر طرح و رنگی را فراهم می‌کند.

برای ایجاد طرح‌های مورد نظر، باید روی پنل‌های آکوستیک طرح و رنگ مورد نظر را پیاده‌سازی نموده و سپس لایه‌هایی از اپوکسی را روی آن پیاده‌سازی کرد. البته می‌توان برای افزایش جذابیت ظاهری سقف از اشیاء نیز درون اپوکسی استفاده کرد.

اجرای سقف‌های اپوکسی از قبیل اپوکسی سقف آشپزخانه به صورت لایه‌لایه انجام می‌شود و هر لایه باید ضخامت معینی داشته باشد. طرح‌های سه بعدی مورد استفاده در اپوکسی سقف می‌توانند عمق محیط را افزایش دهند و با ایجاد جلوه‌های بصری متنوع، جذابیت فضا را چند برابر کنند.

بهترین انتخاب برای بیمارستان‌ ها و مهد کودک‌ ها

یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های سقف‌های سه بعدی اپوکسی، امکان استفاده از رنگ‌های زنده و طرح‌های متنوع در آن‌ها است. صافی و یکدستی این سطوح قابلیت انعکاس بالایی دارد و نور محیط را چند برابر افزایش می‌دهد. این موضوع می‌تواند برای استفاده در محیط‌های بزرگ و پررفت‌وآمد باعث صرفه‌جویی در مصرف برق شود.

در مکان‌هایی همچون مهدکودک‌ها، بیمارستان‌های کودکان و درمانگاه‌ها، داشتن سقف‌های سه بعدی و جذاب می‌تواند دکوراسیون ایده‌آلی پدیدآورد. در انتخاب طرح و رنگ سقف‌های اپوکسی هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و می‌توان متناسب با هر دکوراسیون داخلی از طرح موردنظر بهره مند شد.

علاوه بر زیبایی ظاهری، خاصیت ضدگرد و غبار و آنتی‌باکتریال بودن این نوع از سقف بهداشت محیط را به خطر نمی‌اندازد. بنابراین، در محیط‌های بیمارستانی که ضدعفونی بودن تمام نقاط از اهمیت بالایی برخوردار است، استفاده از سقف‌های اپوکسی بهترین گزینه خواهد بود. البته در مهدکودک‌ها نیز تمیزکردن دائمی دیوارها و سقف‌ها موردی است که نباید از آن غافل شد. امکان نظافت و شستشوی اپوکسی سه بعدی سقف مزیت دیگری است که آن را برای استفاده در محیط‌هایی همچون بیمارستان‌ها و مهدکودک‌ها مناسب می‌کند.

نظافت آسان و شستشوی راحت اپوکسی سه بعدی سقف

نظافت آسان و شستشوی راحت اپوکسی سه بعدی سقف

در میان تمام متریال‌هایی که در سقف به‌کار می‌روند، به جرات می‌توان گفت که شستشو و نظافت هیچ متریالی راحت‌تر از اپوکسی نیست. سطح صاف و صیقلی اپوکسی سه بعدی سقف را می‌توان با یک دستمال نمدار یا طی‌های بلند مخصوص سقف به آسانی تمیز کرد. عدم وجود درز و ناهمواری روی این نوع سقف مانع تجمع آلودگی‌ها و لکه‌ها می‌شود و حتی در صورت ایجاد لک یا آلودگی، عدم وجود اصطکاک در سطح این نوع سقف نظافت آن را بسیار ساده می‌کند.

نتیجه‌ گیری:

سقف‌های سه بعدی اپوکسی با ویژگی‌های منحصر به فرد خود، گزینه‌ای بی‌نظیر برای بیمارستان‌ها و مهدکودک‌ها به‌شمار می‌آیند. این سقف‌ها با امکان استفاده از رنگ‌های زنده و طرح‌های متنوع، ابعاد جدیدی به دکوراسیون محیط اضافه می‌کنند. صافی و یکدستی سطح این سقف‌ها باعث افزایش انعکاس نور و صرفه‌جویی در مصرف برق می‌شود.

علاوه بر این، ویژگی‌های ضد گرد و غبار و آنتی‌باکتریال این سقف‌ها، محیط را به دنباله‌ای از نظافت و بهداشت مناسب تبدیل می‌کند. امکان تمیزکردن آسان و شستشوی راحت این نوع سقف، مخصوصاً در محیط‌های بیمارستانی و مهدکودکی که به نظافت دائمی نیاز دارند، یکی از مزایای بارز این تکنولوژی است.

برای اطلاع از نحوه و هزینه اجرای اپوکسی در مناطق مختلف همچون اپوکسی کف شیراز، تهران، مشهد و … سایر خدمات مانند اپوکسی کف سوله، اپوکسی کف اتاق، اپوکسی کف انبار، اپوکسی پشت بام و … با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

آیا اپوکسی سه بعدی سقف مناسب برای بیمارستان‌ها است؟

بله، اپوکسی سه بعدی سقف با ویژگی‌های ضدباکتریال و آنتی‌گرد و غبار، به‌عنوان گزینه‌ای ایده‌آل برای بیمارستان‌ها شناخته می‌شود.

آیا امکان تنظیم طرح و رنگ سقف‌های اپوکسی وجود دارد؟

بله، این سقف‌ها قابلیت اجرای طرح و رنگ‌های مختلف را دارند و می‌توانند با دکوراسیون داخلی هر محیطی هماهنگ شوند.

آیا نصب این سقف‌ ها در مهدکودک‌ها مزایا دارد؟

بله، نصب سقف‌های اپوکسی در مهدکودک‌ها با توجه به ظاهر جذاب، آسانی نظافت، و خصوصیات ضدباکتریال، انتخابی مناسب برای این محیط‌ها محسوب می‌شود.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد امتیاز : 52

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

سایر مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *