loader image

کفپوش بیمارستانی

خانه | خدمات کفپوش | کفپوش بیمارستانی

کفپوش بیمارستانی

کفپوش بیمارستانی از مهم‌ترین تجهیزات هر بیمارستان، مطب پزشک، آزمایشگاه یا هر محیط درمانی دیگری است. این کفپوش‌ها باید دارای ویژگی‌ها و خصوصیات خاصی باشند، چرا که در محیط‌های درمانی و بیمارستانی، کفپوش‌ باید به صورت مداوم تمیز شود تا عاری از هر گونه گردوغبار یا آلودگی و باکتری و میکروبی باشد.

همچنین کفپوش‌های بیمارستانی باید علاوه بر داشتن ظاهری زیبا و چشم‌نواز مانع از لیز خوردن بیماران و کادر درمان شوند. ایجاد محیطی بهداشتی که در آن میکروب‌ها نتوانند تجمع کنند از خصوصیت‌های یک کفپوش بیمارستان است. در این مقاله می‌خواهیم درباره کفپوش‌های بیمارستانی بیشتر بدانیم. پس اگر شما هم به این نوع کفپوش‌ها نیاز دارید با ما در این مقاله همراه باشید.

کفپوش بیمارستانی

کفپوش‌های بیمارستانی با کفپوش‌های سایر محیط‌ها و مراکز فرق دارند. چرا که انتظارات از یک کفپوش مخصوص بیمارستان، متفاوت از کفپوش‌های دیگر است. معمولا وقتی برای پارکینگ یا حیاط منزل خود کفپوش انتخاب می‌کنید علاوه بر زیبایی کفپوش پارکینگ و حیاط، دوام و کیفیت به مقاومت در برابر تردد و رفت و آمدها دقت می‌کنید.

 اما در مورد کفپوش‌های مخصوص محیط‌های درمانی یا بیمارستان‌ها علاوه بر رعایت همه این نکات باید به موارد مهم دیگری هم دقت کرد. در اینجا سعی می‌کنیم به اختصار به این موارد اشاره کنیم تا شما بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید.

تماس با برکه

ویژگی‌ های یک کفپوش بیمارستانی مطلوب

کفپوش مخصوص بیمارستان باید همزمان دارای چند ویژگی باشد. رعایت همه این نکات برای استفاده از کفپوش‌های بیمارستانی ضروری و لازم است:

 ابتدا این که کفپوش بیمارستان باید بتواند شرایط حفظ بهداشت و ایمنی را فراهم کند. نه تنها باید امکان تمیز نگه داشتن این کفپوش‌ها از گردوغبار و آلودگی‌های ظاهری وجود داشته باشد، بلکه باید بتوان به صورت دائمی این کفپوش‌ها را ضدعفونی کرد. بنابراین کفپوش بیمارستانی باید در برابر انواع مواد ضدعفونی کننده هم مقاوم باشند. در بیمارستان‌ها و محیط‌های درمانی به دفعات برای ضدعفونی وسایل و ابزارها از محلول‌ها و مواد شیمیایی ضدعفونی کننده استفاده می‌شود.

در این محیط‌ها از موادی مانند الکل ایزوپروپبیلیک، کلر هیپوکلریت، پراکسید هیدروژن و مواد ضدعفونی کننده آمونیومیوم استفاده بسیاری می‌شود. کفپوش بیمارستانی باید در برابر چنین موادی مقاومت بالایی داشته باشد و در طول زمان، دچار فرسودگی و تخریب نشود. در غیر این صورت، باید سریع تعویض شود و هزینه‌های نگهداری از آن ممکن است سر به فلک بکشد.

ویژگی‌ های یک کفپوش بیمارستانی مطلوب

همچنین باید امکان لغزش افراد را به حداقل برسانند و در عین حال کیفیت و دوام بالایی داشته باشند. کفپوش‌های بیمارستانی باید دارای سطوح بدون درز باشند که از تجمع خاک، آب، و سایر مواد جلوگیری کنند.

خصوصیت‌ های مهم کفپوش‌ بیمارستانی

همانطور که اشاره شد کفپوش بیمارستان دارای چند خصوصیت مهم است که در اینجا به برخی از موارد آن اشاره می‌کنیم:

مقاومت در برابر لغزش

در محیط‌های درمانی یا بیمارستان‌ها ممکن است به هر دلیلی، مایعاتی روی زمین ریخته شود و پای افرادی که از نظر جسمی ضعیف هستند، ممکن است روی این مایعات بلغزد. در این صورت علاوه بر بیماری دچار آسیب‌ها و زخم‌های جدی دیگری می‌شوند. برای پیشگیری از وقوع چنین اتفاقاتی، کفپوش‌های بیمارستانی باید در برابر لغزش مقاوم باشند. البته این مقاومت نباید در حداکثر میزان خود باشد، چرا که در آن صورت جابه‌جایی بیماران به مشکل می‌خورد.

خصوصیت‌ های مهم کفپوش‌ بیمارستانی

ضدخستگی و ارگونومیک بودن

کادر درمان مدت‌ها باید سر پا بایستند. این ایستادن‌های طولانی‌مدت باعث ایجاد خستگی در آنها می‌شود.

جنس کفپوش‌ بیمارستانی باید به نحوی باشد که به تسهیل جذب این فشارها و شوک‌ها از طریق پا کمک کند. همچنین باید کفپوش شرایطی را کارکنان بیمارستان ایجاد کند که صدمات کمتری ببینند و شرایط کاری راحت‌تری داشته باشند. هر چند به این نکته توجه کنید که هر چه ویژگی‌های ارگونومیک بیشتری داشته باشند، کفپوش‌های گران‌قیمت‌تری هستند.

رسانایی

یکی دیگر از ویژگی‌های کفپوش‌های بیمارستانی، داشتن رسانایی است. در این مکان‌ها افراد در معرض خطر قطع برق یا حریق و آتش‌سوزی هستند. به خصوص در محیط‌هایی مانند اتاق عمل که از الکل استفاده می‌شود. به دلیل وجود عناصر آتش‌زا در محیط‌های درمانی، افراد در معرض خطر بیشتری برای برق گرفتگی یا حریق هستند. بنابراین کفپوش‌های بیمارستانی باید حداقل سالی یک بار آزمایش کف رسانا انجام دهند تا محیطی امن برای بیماران و کادر درمان فراهم شود. این آزمایش‌ها نشان می‌دهد تا چه میزان کفپوش بیمارستان دارای توان محافظت در برابر تخلیه الکتریکی است.

بنابراین اگر بخواهیم به صورت خلاصه به ویژگی‌های کفپوش بیمارستان اشاره کنیم، ضدحریق، ضدعفونی‌پذیر و آنتی استاتیک بودن از ویژگی‌های یک کفپوش بیمارستان محسوب می‌شود.

انواع کفپوش‌ بیمارستانی

کفپوش‌های بیمارستانی بر چند دسته هستند. اما معمولا آنها را به کفپوش‌های تک لایه و چندلایه تقسیم می‌کنند. در اینجا کمی درباره هر کدام از آنها توضیح داده می‌شود:

کفپوش‌های تک لایه

کفپوش‌های تک لایه یکی از انواع کفپوش‌هایی هستند که در محیط بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در تولید این نوع کفپوش‌ها از پی وی سی به همراه مواد پرکننده یا فیلر استفاده می‌شود. معمولا از گچ و شن دانه ریز به عنوان فیلر استفاده می‌شود.

این کفپوش‌ها قیمت مناسب‌تری دارند. هر چه مواد پی وی سی این کفپوش‌ها کمتر و مواد فیلر آنها بیشتر باشد، قیمت کفپوش بیمارستانی پایین‌تر است. در کفپوش‌های تک لایه به دلیل آنکه محل اتصال لبه دو کفپوش از یک جنس است، درزجوش گرم مناسب و مطمئن انجام می‌شود. اما از آنجایی که از فیلر و مواد سخت در تولید این کفپوش‌ها استفاده شده، این کفپوش‌ها خش‌پذیر می‌شوند.

انواع کفپوش‌ بیمارستانی

معایب کفپوش‌های تک لایه

در تولید کفپوش‌های تک لایه از پلی یورتان برای آنتی باکتریال کردن کفپوش و همچنن پر کردن فضاهای ریز روی آن استفاده می‌شود تا جلوی رشد قارچ و باکتری گرفته شود. بنابراین فقط لایه رویی آنتی باکتریال است و اگر روی این کفپوش‌ها خش بیفتد باید آن قسمت تعویض شود. این از معایب کفپوش‌های تک لایه است. بنابراین باید از این کفپوش‌ها در فضاهایی مانند کلین روم استفاده نکنید.

 از این کفپوش‌ها در اتاق‌های بستری بیماران معمولا استفاده می‌شود. همچنین عدم وضوح رنگ به علت استفاده از فیلر در ترکیبات این کفپوش از معایب دیگر آن است. این کفپوش‌ها به مرور زمان تغییر رنگ می‌دهند و به اصطلاح چرک مرده می‌شوند و هر چقدر هم آنها را تمیز کنید تاثیری ندارد.

کفپوش‌های چندلایه

از دیگر کفپوش‌هایی که برای کفپوش بیمارستان استفاده می‌شود کفپوش‌های چندلایه هستند. خود این کفپوش‌ها به دو نوع چندلایه طرح پرینت و چند لایه با لایه رویی پی وی سی خالص تقسیم می‌شوند.

کفپوش‌ های چندلایه طرح پرینت

این نوع کفپوش‌ ها در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع مانند طرح چوب، طرح‌های گرافیکی خاض تولید می‌شوند. شامل چند لایه فوم، کاغذ پرینت شده طرح کفپوش و همچنین لایه محافظ از جنس پی وی سی شفاف هستند. معمولا ضخامت لایه محافظ پی وی سی در حدود 0.5 تا 0.7 میلی‌متر است. شما می‌توانید هر طرحی که مایل باشید را روی این کفپوش‌ها ترسیم کنید.

این نوع کفپوش‌ بیمارستانی به دلیل استفاده از فوم در لایه زیرین کفپوش، خاصیت آکوستیک مناسبی دارد. از این نوع کفپوش‌ها معمولا برای اتاق استراحت بیماران، ایستگاه پرستاری، کتابخانه و سالن کنفرانس بیمارستان، اتاق استراحت کادر درمان و پزشکان استفاده می‌شود.

همچنین از آنجایی که این کفپوش‌ها رنگ‌بندی دارند، می‌توان از این نوع کفپوش برای فضاهایی که بیماران آلزایمری در آن بستری هستند استفاده کرد. ضمنا برای محیط بیمارستان‌ها کودک هم انتخاب و گزینه مناسبی به شمار می‌روند.

از طرفی به دلیل استفاده از پی وی سی شفاف، بهتر است از این نوع کفپوش در اماکن پرتردد استفاده نشود. زیرا ضخامت لایه شفاف پی وی سی به قدری نیست که بتواند جلوی آسیب‌ها به کفپوش را بگیرد.

کفپوش‌ های چندلایه با لایه پی وی سی خالص

این نوع کفپوش‌ها با بالاترین فناوری‌های تولید کفپوش‌ پی وی سی تولید می‌شوند. این نوع کفپوش، مناسب‌ترین کفپوش برای محیط‌های درمانی و بیمارستان‌هاست. در محیط‌های پرتردد درمانی می‌توان با خیالی آسوده از این نوع کفپوش استفاده کرد.

در تولید این کفپوش چندلایه، از سه لایه مختلف به علاوه اشعه لیزر و یو وی استفاده شده است. یک لایه لاستیک ضدرطوبت ابتدا در قسمت زیره کفپوش استفاده می‌شود، بعد از یک ورق پشم شیشه برای متعادل کردن ضریب انبساط و انقباض لایه رویی و زیره کفپوش استفاده می‌شود. همچنین از یک لایه پی وی سی خالص بسیار مقاوم هم جهت لایه رویی بهره می‌گیرند. در نهایت برای فشرده کردن پی وی سی رویی کفپوش، همچنین نفوذ ناپذیر کردن آن در برابر نفوذ رطوبت، گردوخاک و مواد رنگی از جمله بتادین از لیزر و اشعه فرابنفش یو وی استفاده می‌کنند.

مزایای کفپوش چندلایه با لایه پی وی سی خالص

این نوع کفپوش بیمارستانی، به دلیل استفاده از اشعه یووی، در برابر نفوذ رطوبت مقاومت بالایی پیدا کرده است. همانطور که می‌دانید، رطوبت مهم‌ترین عامل رشد و تکثیر قارچ‌ها و باکتری‌هاست. این کفپوش‌ با استفاده از اشعه یووی جلوی رشد این قارچ‌ها و باکتری‌ها را می‌گیرد. همچنین همانطور که گفته شد در برابر نفوذ محلول‌های رنگی مانند بتادین نیز مقاوم است.

 از آنجایی که در لایه‌هایی رویی از پی وی سی خالص استفاده شده است در برابر تردد و رفت‌وآمدهای زیاد هم بسیار مقاوم است. بنابراین به یک کفپوش مناسب برای محیط‌های درمانی پرتردد تبدیل شده است. این کفپوش‌ها در تنوع‌های بسیار از نظر طرح و رنگ تولید می‌شوند.

در محیط‌هایی مانند سی سی یو، آی سی یو، اتاق‌های بستری بیماران، ان آی سی یو و بخش‌هایی که در آنها از کودکان مراقبت می‌شود بسیار مناسب‌اند. اگر به دنبال یک کفپوش مناسب و باکیفیت هستید، این گزینه را از دست ندهید.

حال که با ویژگی‌های یک کفپوش مخصوص بیمارستانی آشنا شدیم و همچنین به انواع این کفپوش‌ها پرداختیم، بیایید ببینیم برای اتاق عمل از چه کفپوشی می‌توان استفاده کرد. چراکه اتاق‌های عمل از مهم‌ترین بخش‌های یک بیمارستان به حساب می‌آید که باید در انتخاب کفپوش برای آنها دقت کافی به خرج داد.

کفپوش‌ های اتاق عمل

کفپوش بیمارستان که در اتاق عمل استفاده می‌شود معمولا از نوع کفپوش تک لایه است. این کفپوش‌ها به صورت رولی یا تایلی همراه با کربن در داخل و زیر کفپوش تولید می‌شوند. به دلیل کاربرد این کفپوش‌ها در اتاق عمل، عمل تخلیه بار الکتریکی از فضای اتاق و همچنین روی کفپوش انجام می‌شود. به این نوع کفپوش‌ بیمارستانی، کانداکتیو هم گفته می‌شود.

 همچنین این محیط‌ها باید علاوه بر لزوم رعایت استانداردهای بهداشتی در زمینه تاسیسات و تجهیزات، به تجهیزات پیشرفته و آسپتیک نیاز دارند. کفپوش‌های پی وی سی برای اتاق‌های عمل بسیار مناسب هستند، زیرا به کاهش شوک‌های الکتریکی و تسهیل خاصیت آسپسیس کمک می‌کنند. این کفپوش باید از کالاها و محصولات بسیار باکیفیت، مقاوم با خاصیت ضدعفونی کننده برخوردار باشند.

از ویژگی‌های مهم کفپوش‌های مخصوص اتاق عمل مقاومت بالای آنها در برابر حریق و آتش‌سوزی است. همچنین این کفپوش‌ها باید در برابر نفوذ رطوبت و آب بسیار مقاوم باشند و قسمت‌ها و اجزای بهینه‌ای برای محافظت در برابر باکتری‌ها و میکروب‌ها داشته باشند.

خرید و نصب کفپوش بیمارستانی از برکه

کفپوش‌های بیمارستانی ویژگی‌ها و خصوصیات خاصی دارند که خرید و نصب آنها را تبدیل به امری حساس کرده است. در این زمینه بهتر است قبل از خرید و سفارش کفپوش‌ بیمارستانی از متخصصان و کارشناسان مشاوره بگیرید. کارشناسان ما در سایت برکه آماده پاسخگویی به شما در این زمینه هستند.

شما می‌توانید با تکیه بر این مشاوره‌های دقیق و اصولی انتخاب مناسبی برای کف بیمارستان یا مطب خود داشته باشید. پس با خیال راحت امر خرید و نصب کفپوش بیمارستان یا مطب خود را به ما بسپارید و از کیفیت خدمات و هزینه‌های مناسب آن و همچنین تنوع کفپوش ها همچون کفپوش میکروسمنت و رزینی مطمئن باشید.

بهترین گزینه برای کفپوش بیمارستان یا مطب کدام موارد است؟

کفپوش‌های بدون درز که ساختار آنها مبتنی بر وینیل یا پی وی سی، اپوکسی، پلی یورتان و پویوره پلی اسپارتیک باشند گزینه‌های خوبی برای کف بیمارستان یا مطب هستند.

از دیگر ویژگی‌های مهم یک کفپوش بیمارستان مناسب به چه موردی می‌توان اشاره کرد؟

ضدلکه بودن از ویژگی‌های مهم یک کفپوش بیمارستان است. زیرا محیط‌های درمانی در معرض نشست خون، مواد ضدعفونی کننده و انواع مواد رنگی هستند.

ویژگی‌های یک کفپوش بیمارستان از جنس وینیل رسانا یا پی وی سی شامل چه مواردی است؟

مقاومت در برابر جریان الکتریکی، حفظ درخشندگی و زیبایی ظاهری با گذر زمان و حذف میکروب‌ها و باکتری‌ها از سطوح.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز : 47

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

آخرین مطالب

It seems we can't find what you're looking for.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *