...
loader image

عایق ژئوممبران ✨ راهکار شماره 1 برای جلوگیری از نفوذ آب در 3 لایه!

عایق ژئوممبران چیست و چه کاربردی دارد؟

عایق ژئوممبران نوعی از عایق رطوبتی است که در برابر سیالاتی مانند آب مقاومت کم‌نظیر از خود نشان می‌دهد. این نوع عایق‌بندی به دلایلی مانند هزینه پایین نصب، سهولت و سرعت نصب و کاربردهای متنوع مورداستقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است.

در سال‌های اخیر عایق ژئو ممبران به جایگزین مناسبی برای روش‌های سنتی عایق‌بندی نظیر سیمان‌کاری و بتن‌کاری تبدیل شده است. در هنگام نصب این نوع از عایق ورقه‌های ژئوممبران به‌طور مستقیم بر روی سطوح خاکی قرار گرفته و از نشتی آب به درون بستر زمین جلوگیری می‌کنند. مقاوم بودن و به‌صرفه بودن قیمت این محصول در مقایسه با کاربردهای پرشمار و مزایای فراوان آن را به یکی از روش‌های محبوب عایق‌کاری در نزد عموم مردم تبدیل کرده است.

عایق ژئوممبران چیست و چه کاربردی دارد؟

مزایای استفاده از ژئوممبران در مقایسه با روش‌های سنتی

ویژگی ژئوممبران روش‌های سنتی (مانند بتن)
سرعت اجرا بالا پایین (به دلیل زمان‌بر بودن مراحل ساخت و خشک شدن)
هزینه اجرا به طور کلی کمتر به طور کلی بیشتر
وزن سبک بله خیر، سنگین‌تر
انعطاف‌پذیری بالا بله خیر، سخت‌تر
مقاومت در برابر خوردگی و مواد شیمیایی بالا پایین‌تر
طول عمر بالا پایین‌تر

درصورتی‌که قصد دارید که از این عایق رطوبتی برای عایق‌بندی انواع استخرها و مخازن یا ساخت دریاچه مصنوعی و سد بهره بگیرید یا در صنایعی همچون عمران و پرورش شیلات از کاربردهای متعدد آن استفاده کنید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. در این مقاله علاوه بر معرفی این عایق رطوبتی و بررسی کاربردها، انواع، معایب، مزایا و قیمت این محصول به روش اصولی نصب آن توسط گروه مهندسان برکه نیز پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

تماس با برکه

انواع ژئوممبران و کاربردهای آنها

نوع ژئوممبران مواد تشکیل دهنده کاربردهای اصلی مزایا معایب
HDPE (پلی اتیلن سنگین) پلی اتیلن عایق‌کاری استخرها، کانال‌ها، سدها، پوشش زباله‌دانی‌ها مقاومت شیمیایی بالا، طول عمر زیاد، انعطاف‌پذیری حساسیت به اشعه UV، نیاز به محافظت در برابر آسیب‌های فیزیکی
PVC (پلی وینیل کلراید) پلی وینیل کلراید عایق‌کاری سقف‌های سبز، تونل‌ها، حوضچه‌های تصفیه مقاومت در برابر خوردگی، نصب آسان مقاومت حرارتی پایین‌تر از HDPE، ممکن است در دماهای بالا نرم شود
TPO (ترمو پلاستیک اولفین) پلی پروپیلن و پلی اتیلن عایق‌کاری پشت بام‌ها، استخرها، کانال‌ها مقاومت بالا در برابر اشعه UV، مقاومت شیمیایی خوب قیمت بالاتر نسبت به HDPE و PVC

عایق ژئوممبران چیست؟

پیش از این‌که مواردی مانند کاربردها، مزایا و معایب این نوع از عایق رطوبتی را موردبررسی قرار دهیم، بهتر است به این سوالات پاسخ بدهیم که عایق ژئوممبران چیست و چگونه تولید می‌شود؟

این عایق رطوبتی با استفاده از انواع مختلف پلیمر همچون پلی اتلین سنگین یا HDPE و پلی وینیل کلراید یا PVC ساخته شده و به دلیل بهره‌مندی از مقاومت بسیار بالا از نفوذ رطوبت و آب به سطح زمین جلوگیری می‌کند.

ورق‌های نازک ژئوممبران به‌صورت آماده به محل عایق‌کاری ارسال می‌شوند. پس از آن این ورقه‌ها با استفاده از دستگاه جوش مخصوص و دستگاه اکسترودر به یک‌دیگر متصل می‌گردند.

بررسی کاربرد های عایق ژئوممبران

به‌طورمعمول عایق‌های ژئوممبران در محیط‌هایی مورداستفاده قرار می‌گیرند که لازم است در آن محیط به هر دلیلی از هدررفت موادی مانند آب تمیز، فاضلاب و بخارهای سمی و خطرناک جلوگیری شود. هدررفت بسیاری از این مواد در اشکال مایع، جامد و گاز می‌تواند بسیار خطرناک بوده و تبعات سنگین و جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد. نفوذناپذیری مثال‌زدنی ژئوممبران‌ها به افراد شاغل در صنایع مختلف امکان می‌دهد تا از طریق عایق‌کاری اصولی به‌وسیله این عایق‌های رطوبتی از هدررفت آن جلوگیری کنند.

بررسی کاربرد های عایق ژئوممبران

در ادامه مطلب با کاربردهای این محصول در صنایع مختلفی مانند صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، کشاورزی، عمران، حفاظت از محیط زیست، نیروگاه‌ها و پرورش شیلات آشنا خواهیم شد.

کاربرد ژئوممبران در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

این عایق رطوبتی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با اهداف مختلفی همچون عایق‌کاری مخازن به‌منظور احداث مخزن‌هایی مانند نفت و گاز مایع، نگهداری از این مواد، جلوگیری از هدررفت آن‌ها و جلوگیری از آلودگی محیط زیست مورداستفاده قرار می‌گیرد. از دیگر موارد مصرف عایق ژئوممبران در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی می‌توان به مواردی همچون عایق‌بندی حوضچه‌های گل حفاری و احداث حوضچه‌هایی جهت تبخیر مواد شیمیایی اشاره کرد.

کاربرد ژئوممبران در کشاورزی

از عایق استخر کشاورزی ژئوممبران به‌منظور ذخیره‌سازی آب برای مصارف مرتبط با کشاورزی بهره گرفته می‌شود. جمع‌آوری آب‌های سطحی و هدایت کردن آن‌ها به منابع مخصوص، ایجاد کانال‌های آبیاری و توسعه زمین‌های کشاورزی در محیط‌های نامساعد از طریق احداث استخرهای ذخیره‌سازی آب از دیگر کاربردهای ژئوممبران در کشاورزی به شمار می‌روند.

کاربرد ژئوممبران در عمران

عایق کردن تونل‌ها، پایدارسازی بستر سدها، جلوگیری از آلوده شدن خاک و آب‌های زیرزمینی به دلیل استخراج فلزاتی همچون طلا و مس، جلوگیری از فرسایش سطوح بتنی و پوشش استخرهای تبخیری که به‌منظور خالص‌سازی نمک‌های معدنی احداث شده‌اند از مهم‌ترین کاربردهای این عایق رطوبتی در عمران محسوب می‌شوند.

کاربرد ژئوممبران در حفاظت از محیط زیست

از جمله کاربردهای ژئوممبران در حفاظت از محیط زیست می‌توان به مواردی مانند عایق کردن سطح داخلی سایت‌های دفن زباله و جلوگیری از رسوخ مواد خطرناک به خارج از این سایت‌ها، عایق کردن سطح خارجی سایت‌های دفن زباله به‌منظور جلوگیری از تولید گازهای سمی و به تبع آن جلوگیری از افزایش گازهای گلخانه‌ای اشاره کرد.

عایق کردن مخزن‌های جمع‌آوری فاضلاب، عایق کردن تصفیه‌خانه‌های پساب‌های شهری و صنعتی و عایق کردن بستر دریاچه‌های مصنوعی به عنوان دیگر موارد استفاده این نوع از عایق در محیط زیست شناخته می‌شوند.

کاربرد ژئوممبران در نیروگاه‌ها

از عایق‌های ژئوممبران در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی جهت عایق کردن حوضچه‌ها و استخرهای تبخیری بهره گرفته می‌شود. ساخت استخرهای خورشیدی و عایق‌سازی آن‌ها دیگر کاربرد این محصول در نیروگاه‌ها است.

کاربرد ژئوممبران در پرورش شیلات

از عایق استخر ژئوممبران در امور مرتبط با پرورش شیلات به‌منظور عایق کردن استخرهای پرورش ماهی، میگو و سایر آبزیان بهره گرفته می‌شود.

سایر کاربردهای ژئوممبران

همان‌طور که گفته شد عایق‌های رطوبتی ژئوممبران از کاربردهای بسیاری برخوردارند. از دیگر موارد استفاده و کاربردهای ژئوممبران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عایق‌بندی محل‌های ذخیره‌سازی آب شرب
  • عایق‌کاری گود ساختمان‌ها
  • عایق‌کاری روف‌گاردن‌ها و فضاهای سبز
  • عایق‌بندی متروها و سایر سازه‌های زیرزمینی
  • ایجاد سهولت در حمل مایعات توسط کامیون‌ها و سایر ماشین‌های سنگین
  • آب‌بندی محل‌های مجاور و زیر بزرگراه‌ها جهت جلوگیری از نشت مایعات خطرناک و آلودگی‌ها
  • عایق کردن حوضچه‌های اسید
  • استفاده از ژئوممبران به عنوان جایگزین مناسبی برای بتن
  • ایزوله کردن پشت‌بام‌ها
  • ایزوله کردن معادن
  • عایق کردن استخرهای شنا

معرفی و بررسی انواع عایق ژئوممبران

ژئوممبران‌ها از انواع گوناگونی تشکیل می‌شوند. درصورت تمایل به آشنایی بیش‌تر با انواع عایق ژئوممبران و کاربردهای آن‌ها از مطالعه ادامه مطلب غافل نشوید.

معرفی و بررسی انواع عایق ژئوممبران

عایق ژئوممبران پی وی سی

پلی وینیل کلراید، ورق ژئوممبران PVC یا عایق ژئوممبران پی وی سی به خاطر برخورداری از انعطاف‌پذیری و مقاومت کششی بسیار بالا از رایج‌ترین انواع عایق‌های رطوبتی به حساب می‌آید. این نوع از عایق ژئوممبران به‌صورت تک‌لایه یا دولایه و در رنگ‌های سفید یا سیاه تولید می‌شود.

عایق‌بندی تونل‌ها و سازه‌های زیرزمینی، روف گاردن‌ها و چاله‌های آسانسور برخی از موارد استفاده از این عایق را تشکیل می‌دهند.

عایق HDPE ژئوممبران

عایق HDPE ژئوممبران از ترکیب ۹۷ درصد پلی اتلین و سه درصد مواد افزودنی تولید می‌شود؛ به همین علت است که نام پلی اتلین سنگین را درمورد این نوع از عایق‌های رطوبتی به کار می‌برند. ازجمله کاربردهای رایج این محصول باید از مواردی نظیر ایزوله کردن مخازن نفتی، ایزوله کردن استخرهای کشاورزی، آب‌بندی حوضچه‌های گل حفاری، عایق‌کاری استخرهای پرورش شیلات، ساخت دریاچه‌ها مصنوعی و آب‌نماها نام برد.

عایق TRP ژئوممبران

عایق TRP یکی از انواع عایق ژئوممبران محسوب می‌شود که بیش‌تر در مواردی مانند عایق کردن محل نگهداری زباله‌های صنعتی و مخازن ذخیره‌سازی طولانی‌مدت آب کاربرد دارد. مقاومت دربرابر اشعه فرابنفش و مواد شیمیایی و همچنین بازه دمایی پایین این عایق رطوبتی را به‌منظور ایزوله کردن محل دفن زباله‌های صنعتی به بهترین گزینه تبدیل کرده است.

عایق LLDPE ژئوممبران

عایق LLDPE را ژئوممبران پلی اتلین کم‌چگالی خطی نیز می‌نامند. این محصول با استفاده از رزین‌های دست‌نخورده ساخته شده است. همین موضوع باعث به وجود آمدن ویژگی‌های مفیدی همچون دوام بالا، پایداری دربرابر اشعه فرابنفش و مقاومت درمقابل دمای بسیار پایین در این عایق رطوبتی شده است. ذخیره‌سازی انواع مایعات و همچنین عایق‌کاری محل دفن پسماندها از کاربردهای عایق LLDPE ژئوممبران محسوب می‌شوند.

عایق EPDM ژئوممبران

عایق EPDM ژئوممبران یک عایق رطوبتی منعطف با طول عمر مفید بسیار بالا است. قابلیت تحمل تغییرات آب و هوایی و مقاومت دربرابر ضربات و فشارهای فیزیکی و سوراخ شدن از دیگر ویژگی‌های مفید این عایق به شمار می‌روند. امکان نصب آسان عایق EPDM را به یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها جهت عایق‌بندی سدها و حوضچه‌های آبیاری در صنعت کشاورزی تبدیل کرده است.

عایق RPP ژئوممبران

رایج‌ترین موارد استفاده عایق RPP ژئوممبران یا ژئوممبران پلی پروپلین مقاوم‌شده به‌وسیله پلی‌استر نگهداری از پساب‌های صنعتی و جلوگیری از نشتی آب در محل‌های ذخیره‌سازی عنوان شده است. این نوع از عایق ژئوممبران درمقابل عواملی مانند فرسایش، سوراخ شدن و پاره شدن کاملا مقاوم بوده و دربرابر اشعه ماوراءبنفش از خود پایداری نشان می‌دهد.

بررسی مزایای استفاده از عایق رطوبتی ژئوممبران

بررسی مزایای استفاده از عایق رطوبتی ژئوممبران

مزایای پرشمار استفاده از عایق رطوبتی ژئوممبران یکی از دلایلی است که باعث افزایش تعداد کاربردهای این محصول در صنایع مختلف می‌شود. برخی از مزیت‌های این عایق مواردی مانند بهره‌مندی از مقاومت شیمیایی و حرارتی بسیار بالا، عمر مفید طولانی‌مدت، برخورداری از هزینه خرید و نصب مقرون‌به‌صرفه در مقایسه با سایر روش‌های عایق‌کاری، مقاومت در برابر ضربه و فشار، مقاومت درمقابل اسیدها و بسیاری دیگر از انواع مایعات، منعطف بودن در دماهای متفاوت و بهره‌مندی از وزن سبک را شامل می‌شوند. از دیگر مزایای این عایق رطوبتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت دربرابر زلزله یا نشست زمین
  • مقاومت دربرابر کشش
  • زمان نصب بسیار کوتاه
  • نداشتن اثرات زیست‌محیطی مخرب
  • نچسبیدن خزه‌ها و جلبک‌ها بر روی سطح عایق
  • مقاومت درمقابل اشعه ماوراءبنفش
  • مقاومت درمقابل تغییرات ناگهانی دما و حرارت از منفی ۴۰ درجه تا مثبت ۷۰ درجه سانتی‌گراد
  • مقاومت دربرابر بسیاری از عوامل مخرب محیطی
  • امکان تعمیر کردن عایق‌ها درصورت آسیب‌دیدگی
  • نفوذناپذیری کامل و جلوگیری از رسوخ جامدات، مایعات و گازها
  • بهره‌مندی از قیمت مناسب، اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه
  • کمک به افزایش ایمنی و مقاومت محیط عایق‌شده
  • واکنش نشان ندادن در هنگام تماس با مواد شیمیایی گوناگون
  • مقاومت درمقابل رسوبات زیرزمینی
  • مقاومت دربرابر آتش
  • جلوگیری از وارد شدن شوری خاک به آب‌های ذخیره‌شده
  • مقاومت درمقابل فشار آب
  • جلوگیری از هدررفت و اتلاف آب

بررسی معایب عایق کاری ژئوممبران

عایق کاری ژئوممبران علاوه بر مزایای پرشمار از برخی معایب نیز برخوردار است. آشنایی با معایب این نوع از عایق رطوبتی به شما امکان می‌دهد تا پس از بررسی مزایا و معایب محصول به‌صورت کاملا آگاهانه در رابطه با استفاده یا عدم استفاده از این عایق تصمیم‌گیری کنید. گفتنی است که معایب ورقه‌های ژئوممبران با توجه به نوع محصول متفاوت است. در این بخش از مقاله معایب استفاده از برخی از کاربردی‌ترین انواع ژئوممبران را بررسی خواهیم کرد.

بررسی معایب عایق کاری ژئوممبران

معایب استفاده از ژئوممبران HDPE

برخورداری از درجه انبساط بالا، کرنش چندمحوری ضعیف و برخورداری از مقاومت نسبتا پایین دربرابر سوراخ شدن مهم‌ترین معایب استفاده از ژئوممبران HDPE به شمار می‌روند.

معایب استفاده از ژئوممبران LLDPE

برخورداری از مقاومت پایین درمقابل اشعه فرابنفش و مواد شیمیایی در مقایسه با سایر عایق‌های ژئوممبران، مقاومت پایین دربرابر تغییرات آب و هوایی و امکان افت خواص در کوتاه‌مدت از معایب استفاده از ژئوممبران LLDPE محسوب می‌شوند.

معایب استفاده از ژئوممبران EPDM

از رایج‌ترین معایب استفاده از ژئوممبران EPDM می‌توان به مواردی مانند کیفیت پایین درز و همچنین مقاومت ضعیف درمقابل روغن‌ها، هیدروکربن‌ها و برخی از حلال‌ها اشاره کرد.

معایب استفاده از ژئوممبران PVC

مقاومت پایین درمقابل تغییرات آب و هوایی و شرایط جوی بی‌ثبات، مقاومت ضعیف دربرابر اشعه UV و گاز ازن، مقاومت پایین درمقابل مواد شیمیایی و از دست دادن برخی خواص به مرور زمان به عنوان اصلی‌ترین معایب استفاده از ژئوممبران PVC شناخته می‌شوند.

قیمت عایق ژئو ممبران با توجه به چه عواملی تعیین می‌شود؟

به‌طورکلی می‌توان قیمت عایق ژئوممبران را در مراحل خرید و نصب، در مقایسه با سایر روش‌های عایق‌بندی و نسبت به کابردها و مزایای پرشمار این محصول بسیار مناسب، اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه توصیف کرد.

قیمت عایق استخر ژئوممبران و سایر انواع این عایق رطوبتی برحسب مترمربع تعیین می‌شود. در نتیجه می‌توان متراژ ورقه‌های موردنیاز شما را اصلی‌ترین عامل تعیین‌کننده قیمت این محصول در نظر گرفت.

از دیگر عوامل موثر در تعیین قیمت عایق ژئوممبران می‌توان به مواردی مانند میزان ضخامت ورقه‌ها، نوع، جنس و تنوع مواد استفاده‌شده جهت ساخت ورقه‌ها، کاربرد و موارد مصرف این عایق اشاره کرد. پیشنهاد می‌کنیم که به‌منظور کسب اطلاع از قیمت روز این عایق رطوبتی و یا سایر عایق ها همچون عایق xps ، نصب و اجراء آن با مشاوران تیم برکه تماس حاصل کنید.

نصب عایق ژئوممبران توسط گروه مهندسان برکه به چه صورت انجام می‌گیرد؟

نصب عایق ژئوممبران ازجمله اموری است که باید توسط نیروهای ماهر و باتجربه انجام شود. با در نظر گرفتن اهمیت نقش این عایق رطوبتی در جلوگیری از نفوذ مواد سمی و خطرناک و آلودگی‌ها و همچنین ضرورت نصب اصولی آن جهت جلوگیری از هدررفت آب نمی‌توان بدون بهره‌مندی از تخصص لازم نسبت به انجام این عمل اقدام کرد. بی‌توجهی به این موضوع و نصب خودسرانه این عایق رطوبتی می‌تواند باعث تحمیل خسارات جدی و جبران‌ناپذیری به محیط زیست شده و سلامت افراد بسیاری را به خطر بیاندازد.

توصیه می‌کنیم که با بهره گرفتن از دانش و تخصص گروه مهندسان برکه به‌منظور نصب عایق‌های رطوبتی ژئوممبران از اجراء کارشناسانه و اصولی عایق‌کاری اطمینان حاصل فرمایید.

نصب عایق ژئوممبران توسط گروه مهندسان برکه از طریق طی کردن مراحلی مانند آماده‌سازی سطح، بررسی و کنترل آب‌های زیرزمینی، بررسی شرایط آب و هوایی، تعیین نحوه چیدمان ورقه‌ها، برشکاری ورقه‌ها، آماده‌سازی ورقه‌های ژئوممبران، جوشکاری ورقه‌ها تست جوش، بهره‌برداری و ترمیم نقاطی که به درستی عایق‌بندی نشده‌اند صورت می‌گیرد. در ادامه مطلب نحوه انجام این مراحل را تشریح خواهیم کرد.

آماده‌سازی سطح

آماده‌سازی سطح و نگهداری از آن در شرایط مناسب اولین مرحله نصب این نوع از عایق رطوبتی محسوب می‌شود. لایه رویی سطحی که ژئوممبران بر روی آن نصب می‌شود باید کاملا صاف، فاقد هرگونه برجستگی یا فرورفتگی باشد. بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند به بروز مشکلاتی مانند آسیب رسیدن به آستر لایه پوششی منجر شود.

لازم است که فرایند پاکسازی تمامی کنده‌ها، ریشه‌ها، سنگ‌ها و کلوخ‌های سخت و شن‌های درشت به‌صورتی انجام گیرد که محل اجراء عایق‌بندی به سطحی کاملا صاف و یک‌دست بدل شود. عاری بودن سطح از آب راکد، اشیاء تیز و برنده و اشیاء زاویه‌دار دیگر موردی است که در این مرحله نصب مورد توجه قرار می‌گیرد.

بررسی و کنترل آب‌های زیرزمینی

بررسی و کنترل آب‌های زیرزمینی دومین مرحله نصب این عایق رطوبتی محسوب می‌شود. پیش از اجراء عایق‌کاری باید به میزان آب‌های زیرزمینی و فاصله آن تا سطح اجرا توجه شود. فاصله حداقلی استاندارد میان آب‌های زیرزمینی تا پوشش ژئوممبران یا ژئوتکستایل یک متر عنوان شده است. درصورت کم‌تر بودن این فاصله می‌توان از طریق نصب پمپ‌های تخلیه یا لوله‌های زهکش نسبت به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و فراهم ساختن فاصله استاندارد اقدام کرد.

بررسی شرایط آب و هوایی

نصب صحیح و اصولی ژئوممبران در دمایی بین ۱۰ درجه تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد صورت می‌پذیرد. درصورت بارش برف یا باران، احتمال ایجاد آب راکد بر روی زمین، بروز بادهای شدید، بالا رفتن یا پایین آمدن دما توصیه می‌کنیم که از پهن کردن ورقه‌های ژئوممبران بر روی سطح و نصب آن‌ها جدا خودداری کنید.

اگر درهنگام نصب این عایق رطوبتی به‌ناگاه با شرایط جوی نامساعدی مواجه شدید، لازم است تا نسبت به یادداشت کردن اطلاعات محیطی و اطلاعات جوشکاری نظیر دمای دستگاه جوشکاری، سرعت دستگاه جوشکاری، دمای جوش واقعی و دمای سطح ژئوممبران اقدام فرمایید.

آماده‌سازی ورقه‌های ژئوممبران

درهنگام آماده‌سازی ورقه‌های ژئوممبران جهت نصب باید به این موارد توجه داشته باشید:

  • استفاده از روش‌ها و تجهیزات استاندارد جهت استقرار ورقه‌های ژئوممبران به‌منظور جلوگیری از آسیب دیدن این ورقه‌ها
  • خودداری از پوشیدن کفش‌هایی که ممکن است به ورقه‌های ژئوممبران آسیب برسانند
  • قرار دادن کیسه‌های شن بر روی ورقه‌های ژئوممبران با هدف جلوگیری از آسیب رسیدن به ورقه‌ها پیش از نصب و پس از نصب عایق رطوبتی
  • اجتناب از آغاز کردن یا ادامه دادن جوشکاری در زمان بروز مه، باد شدید، بارش برف و باران
  • توجه به خشک بودن و پاکیزه بودن محل نصب ورقه‌های ژئوممبران
  • متوقف کردن نصب درصورت افزایش یا کاهش ناگهانی دما

جوشکاری ورقه‌های ژئوممبران

در نظر داشته باشید که پیش از جوشکاری باید محل نصب ژئوممبران از هرگونه آلودگی و گرد و غبار پاک شده باشد. استفاده از مواد حلال و چسب به‌منظور پاکسازی این محل به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. توجه به صاف و بدون موج بودن ورقه‌ها، هم‌راستا بودن ورقه‌ها و در نظر گرفتن هم‌پوشانی ورقه‌ها به میزان حداقلی ۱۰ سانتی‌متر از دیگر نکاتی است که در زمان جوشکاری ورقه‌های ژئوممبران نباید از آن غافل شوید. لازم به ذکر است که جوشکاری این ورقه‌ها با استفاده از دو روش متفاوت و از طریق تجهیزات جوشکاری گوه‌ای یا تجهیزات جوشکاری اکستروژن امکان‌پذیر خواهد بود.

نکاتی که باید در زمان خرید عایق رطوبتی ژئوممبران به آن توجه کنید

سنجش میزان کیفیت ورقه‌های ژئوممبران از طریق مشاهده شکل ظاهری این محصولات امکان‌پذیر نیست. این موضوع تنها پس از انجام آزمایش‌های فنی و تست میزان مقاومت مشخص خواهد شد. در ادامه به برخی از ویژگی‌های فنی عایق رطوبتی ژئوممبران را بررسی می‌کنیم.

نکاتی که باید در زمان خرید عایق رطوبتی ژئوممبران به آن توجه کنید

رنگدانه‌ های موجود در ورقه‌ها

به‌طورمعمول اکثر ورقه‌های ژئوممبران در دو رنگ آبی و مشکی تولید می‌شوند. بهره‌مندی ورقه‌های ژئوممبران از رنگدانه‌‌های مشکی نشانه‌ای از وجود کربن در این ورقه‌ها و در نتیجه دوام و ماندگاری بیش‌تر آن‌ها است.

مواد اولیه ساخت ورقه‌ها

میزان مرغوبیت مواد اولیه‌ای که به‌منظور ساخت ورقه‌های ژئوممبران مورداستفاده قرار می‌گیرد، با میزان مرغوبیت محصولات نهایی ارتباط مستقیم دارد.

صاف و صیقلی بودن ورقه‌ها

عاری بودن سطح ورقه‌های ژئوممبران از هرگونه برجستگی یا فرورفتگی از مهم‌ترین عوامل موثر در افزایش طول عمر مفید این عایق‌های رطوبتی به حساب می‌آیند.

با گروه مهندسی برکه آشنا شوید

گروه مهندسی برکه با بیش از ۱۵ سال تجربه در زمینه ارائه خدمات تخصصی در رابطه با طراحی و ساخت استخر، طراحی و ساخت جکوزی، طراحی و ساخت سونا، عایق‌کاری تخصصی استخر و جکوزی، آب‌بندی نما، پشت‌بام، سقف، روف گاردن و سایر بخش‌های ساختمان، طراحی و تولید سقف کشان، آب‌بندی مخازن و چاله‌های آسانسور و همچنین طراحی و ساخت آب‌نما و ارائه انواع عایق ها همچون عایق ژئوتکستایل و … فعالیت می‌کند.

بهره گرفتن از مهارت نیروهای متخصص و باتجربه، گستردگی و تنوع فعالیت‌ها، به‌کارگرفتن دقت و ظرافت در هنگام ارائه خدمات، توجه به استاندارد و پیشرفته بودن تجهیزات و مرغوب بودن متریال و تضمین کیفیت از مهم‌ترین مزایایی است که استفاده از تخصص مهندسان برکه جهت نصب و اجرای انواع عایق همچون عایق صوتی، عایق رطوبتی ازجمله عایق‌های رطوبتی ژئوممبران برای شما به همراه خواهد داشت.

سخن آخر

در این مقاله به معرفی و بررسی مواردی مانند انواع، مزایا، معایب و کاربردهای پرشمار عایق ژئوممبران پرداختیم. اشاره به نکاتی در رابطه با نصب این عایق رطوبتی توسط گروه مهندسان برکه و ضرورت اجراء عایق‌بندی توسط افراد کارشناس از دیگر مباحث مطرح‌شده در این مطلب بودند.

با توجه به مباحثی که در این مقاله با آن‌ها آشنا شدید، قادر خواهید بود تا بهترین نوع از انواع عایق‌های رطوبتی ژئوممبران را با در نظر گرفتن نوع نیاز خود شناسایی کنید. همچنین می‌توانید با توجه به مزایای پرشمار و معایب کم‌تعداد این عایق رطوبتی به آگاهی کامل درباره استفاده از این محصول تصمیم بگیرید.

توصیه می‌کنیم که پیش از اقدام نسبت به اجراء عایق‌های رطوبتی ژئوممبران با مهندسان و کارشناسان برکه مشورت نموده و پس از کسب اطمینان از انتخاب مناسب‌ترین عایق رطوبتی جهت نصب این عایق از تخصص نیروهای باتجربه ما بهره بگیرید.

معروف‌ترین انواع ژئوممبران چه مواردی را شامل می‌شوند؟

معروف‌ترین انواع ژئوممبران مواردی مانند ژئوممبران LLDPE، ژئوممبران HDPE، ژئوممبران PVC و ژئوممبران EPDM را شامل می‌شوند.

رایج‌ترین نوع ژئوممبران کدام است؟

بهره‌مندی از ویژگی‌های مفیدی مانند مقاومت شیمیایی و ضخامت بالا ژئوممبران نوع HDPE را به رایج‌ترین نوع ژئوممبران تبدیل کرده‌اند.

ژئوممبران چه کاربردهایی دارد؟

از مهم‌ترین کاربردهای انواع ژئوممبران می‌توان به کاربرد این محصولات در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، عمران، حفاظت از محیط زیست، نیروگاه‌ها، کشاورزی و پرورش شیلات اشاره کرد.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز : 48

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره تماس ثابت : ۲۸۴۲۴۶۵۵ - ۰۲۱