loader image

️ عایق صوتی ✨ 7 نکته طلایی برای یک محیط آرام

عایق صوتی چیست؟

عایق صوتی با تغییر سبک زندگی و رواج روزافزون آپارتمانی، هر روز بیشتر از پیش ضروری به نظر می‌رسد. آیا تا به حال پیش آمده که از سر و صدای زیاد در زمان استراحت یا کار کلافه شده باشید؟ صداهای حرکت و حرفهای مردم در خیابان، بچه‌های همسایه در حال بازی کردن، حتی صدای جریان آب گاهی می‌توانند آزاردهنده باشند و دیگر قابل تحمل نباشد. آیا با مشکل رو به رو شده‌اید که باید کار پر سر و صدایی انجام دهید اما به خاطر همسایگان در آن دچار مشکل هستید؟

عایق صوتی چیست؟

همواره مجبورید که به کودکان خود نظارت داشته باشید تا محل زندگی آن‌ها شلوغ نشود. حتی با این همه، حتی نمی‌توانید با آسودگی خانه را تمیز کنید. راه‌حل برای این مشکلات گاهی از جایی ساده‌تر است که فکر می‌کنید. استفاده از عایق صوتی می‌تواند تمام این مسائل را برطرف کند. اما پیش از خرید، به شما توصیه می‌شود که این مقاله را با دقت بخوانید تا با آگاهی بیشتر، متریال مورد نیاز خود را انتخاب کنید.

انواع عایق‌های صوتی و ویژگی‌های آن‌ها

نوع عایق صوتی مواد تشکیل دهنده ویژگی‌های اصلی کاربردهای رایج
پشم سنگ الیاف معدنی طبیعی مقاومت بالا در برابر حرارت، عایق صوتی و حرارتی خوب، غیر قابل احتراق دیوارها، سقف‌ها، کف‌ها، کانال‌های تهویه
پشم شیشه الیاف شیشه عایق صوتی و حرارتی خوب، قیمت مناسب، انعطاف‌پذیری بالا دیوارها، سقف‌ها، کف‌ها، لوله‌ها
پلی اورتان پلیمر مصنوعی عایق صوتی و حرارتی بسیار خوب، چسبندگی بالا، قابلیت پر کردن حفره‌ها دیوارها، سقف‌ها، کف‌ها، درزها
پلی استایرن پلیمر مصنوعی عایق صوتی و حرارتی خوب، سبک وزن، مقاوم در برابر رطوبت دیوارها، سقف‌ها، کف‌ها
فوم‌های اکوستیک فوم پلی اتیلن یا پلی یورتان جذب صدای عالی، کاهش پژواک، نصب آسان استودیوهای ضبط، اتاق‌های کنفرانس، سینماهای خانگی
عایق‌های معدنی ترکیبی از مواد معدنی مقاومت بالا در برابر آتش، عایق صوتی و حرارتی خوب، دوام بالا صنایع سنگین، ساختمان‌های صنعتی

همه چیز درباره عایق صوتی

در واقع، مواد عایق صوتی یکی از انواع عایق است که خود نیز انواع مختلفی دارد که می‌توان از بین آنها برای کاربردهای مختلف انتخاب کرد. برخی از آنها مناسب‌تر یا مؤثرتر از سایرین هستند که تا حد زیادی به نوع صدای ایجاد شده، منبع صدا، ساختار ساختمان، ساخت دیوار و عوامل کلیدی مختلف دیگر بستگی دارد.

تماس با برکه

برای درک مواد عایق صوت و نحوه عملکرد آنها، ضروری است که بدانید صدا نوعی انرژی است. صوت از منبعی حرکت می‌کند و در طول مسافتی که طی می‌کند، هرگاه به هوا و اجسام در مسیر خود برخورد کند، ارتعاش ایجاد می‌شود. این امواج صوتی سپس به گوش گیرنده می‌رسد و مغز را تحریک می‌کند. مواد عایق صوتی برای کاهش فشار صوتی ایجاد شده از منبع به گیرنده به کار می‌روند.

در این مقاله مفصل از سایت برکه، 11 ماده عایق صوتی شناخته شده را با جزئیات کامل، نحوه عملکرد آنها و بهترین استفاده از آنها را بررسی خواهیم کرد.

عایق صدا در مقابل جذب صدا

پیش از بررسی مواد عایق صدا، توصیه می‌شود که ابتدا تفاوت‌های کلیدی بین جذب صدا و عایق صوت را درک کنید. این یک تصور غلط رایج است که فکر کنیم جذب صدا مانند عایق صدا است. در واقع آنها یکی نیستند.

عایق صدا در مقابل جذب صدا

جاذب صدا در واقع یکی از عناصر عایق صدا است و به دو صورت استفاده می‌شود:

  1. جاذب صدا می‌تواند به عنوان بخشی از سیستم عایق صوت از بازتاب و تقویت آن جلوگیری کرده و آن را جذب کند.
  2. می‌توان با استفاده از آن، سقف و دیوارها را پوشاند و از بازتاب و پیچش صدا در اتاق که مخصوصاً در استدیوها بسیار مهم است، جلوگیری کرد.

با انجام این کار، آکوستیک اتاق را بهبود می‌بخشد که به آن کالیبراسیون آکوستیک می‌گویند.

برای مثال، یک رستوران پر سروصدا با سطوح سخت که نمونه‌ای از طراحی صنعتی در غذاخوری‌های امروزی است، می‌تواند باعث ایجاد صدای ناهنجار از کارد و چنگال‌ها و غذاخوری‌های پر حرف شود.

این نویزها را می‌توان با استفاده از پنل‌های جاذب صدا، متعادل و کاهش داد که این همان کالیبراسیون آکوستیک است.

امیدواریم توضیحی که داده شد واضح باشد، اما به طور خلاصه، مواد جاذب صدا، رزونانس و طنین امواج صوتی در یک فضا یا اتاق را کاهش می‌دهند. مواد “عایق صدا” از عبور امواج صوتی به داخل یا خارج از اتاق جلوگیری می‌کنند.

اصول کلیدی عایق صوت:

1. شکست یا انحراف صوت:

   شکست صدا با افزودن جرم و چگالی به هر سازه‌ای مانند دیوار، کف یا سقف حاصل می‌شود. تمام مواد جامد که قوام ضخیم دارند و متراکم یا تا حدودی سنگین هستند می‌توانند به مسدود کردن صدا کمک کنند. با افزودن جرم و مواد متراکم بین منبع صوت و نقطه دریافت، حجم بیشتری ایجاد می‌شود که موج صوتی باید از آن عبور کند و با این کار انرژی آن کاهش می‌یابد. افزایش جرم و تراکم دیوار را می‌توان به عنوان مثال با بتن، OSB و پلاستر بورد به دست آورد.

اصول کلیدی عایق صوت:

2. انحراف صوت:

انحراف صوت که در نتیجه چگالی و تراکم ماده است، بیشتر بر روی امواج صوتی موجود مانند موسیقی و صحبت کردن تأثیر می‌گذارد. در مورد صداهای ضربه‌ای مثل صدای پا و افتادن اجسام که با قدرت، فشار و در نتیجه لرزش زیاد است، چندان کارساز نیست.

همانطور که امواج صوتی به مواد متراکم و جرم برخورد می‌کنند، ارتعاش رخ می‌دهد و با انجام این کار انرژی را از طریق صلبیت خود مواد از یک طرف به سمت دیگر منتقل می‌کند. این اصل انتقال صوت، دوطرفه است.

انواع عایق صوت سلول باز مانند پشم سنگ که جذب صدا به وسیله آن فراهم می‌شود. این نوع بیشتر در بین دیوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد و در ضخامت‌های مختلف تولید می‌شود.

این نوع مواد جاذب نه تنها قابلیت جذب صدا را دارند، بلکه باید دانست که با پر کردن یک حفره می‌توانند از تشدید، طنین یا تقویت امواج صوتی اضافی که در صورت رها شدن حفره ایجاد می‌شوند، جلوگیری کنند.

3. جدا سازی:

اصل جداسازی این است که ناحیه اتصال مکانیکی مستقیم بین زیرلایه یا سازه، مثلاً یک دیوار، و مواد نازک کاری را کاهش دهد.

این فرآیند راهی برای قطع ارتعاشات صوتی یا انتقال‌های جانبی است که از طریق اتصال یا صلبیت سازه از یک طرف به سمت دیگر حرکت می‌کنند.

این ممکن است با جداسازی کامل یک ساختار داخلی مانند آنچه که معمولاً «اتاق درون یک اتاق» یا «سلول درون سلول» نامیده می‌شود، یا به سادگی یک جداسازی از طریق لایه‌های ارتجاعی یا ضد ضربه‌ باشد.

یک مثال خوب استفاده از براکت‌های صوتی، آویزهای صوتی یا کانال‌های ارتجاعی است که به جدا کردن دیوار از بقیه ساختار ساختمان کمک می‌کند. در نتیجه، قدرت ارتعاشات صوتی کاهش می‌یابد و این امر عبور بالقوه آنها از دیوار را کند می‌کند.

جداسازی بهتر است در مرحله ساخت و ساز ساختمان انجام شود.

4. تبدیل حرارتی:

“پوسته عایق” ماده‌ای است که با تبدیل انرژی صوتی به انرژی گرمایی، از انتقال آن جلوگیری می‌کند.

هنگامی که امواج صوتی با پوسته برخورد می‌کنند، مولکول‌های مواد را به ارتعاش در می‌آورند که به نوبه خود اصطکاک ایجاد می‌کند که به طور هوشمندانه‌ای به انرژی گرمایی کمی تبدیل می‌شود. بنابراین این ماده با تبدیل انرژی صوتی مشکل ساز به انرژی گرمایی با مشکل کمتر کار می‌کند که به سادگی از طریق مواد به طرفین منتقل می‌شود.

برای موارد حرفه‌ای عایق صدا، از این روش باید در کنار راه‌های دیگر استفاده کرد.

این ماده دارای تعادل بهینه جرم و انعطاف‌پذیری است، اما برای عملکرد آکوستیک تنها به جرم خود متکی نیست و همین امر آن را به یک ماده عایق صدا منحصربفرد و مستقل تبدیل می‌کند.

5. لایه دفع صدا:

Constrained Layer Damping که ما از آن لایه دفع صدا یاد می‌کنیم؛ از متریالی متشکل از موادی خاص در نسبت‌های مشخص برای جلوگیری از تشدید و انتقال صوت استفاده می‌کند.

ترکیبات دفع صدا زمانی موثر هستند که بین دو پانل سخت مانند دیوار خشک یا گچبرگ استفاده شوند. در نتیجه، هنگامی که صدا به آن برخورد می‌کند، نیروهای بین پانل‌ها باعث ایجاد اصطکاک در لایه میرایی می‌شود و با تبدیل شدن آن به گرما، صدا متوقف می‌شود، در اصل تبدیل حرارتی رخ می‌دهد.

این راه حل برای صداهای با فرکانس پایین ایده‌آل است.

 اصول اساسی عایق صوتی که در بالا ذکر شد، مستقل از یکدیگر کار می‌کنند، اما می‌توانند مکمل یکدیگر باشند. اغلب، ترکیب روش‌های مختلف با استفاده از دو، سه، چهار یا بیشتر از این اصول بهترین نتایج را ارائه می‌دهد.

انواع مواد عایق صدا:

انواع مواد عایق صدا:

لیست گسترده‌ای از مواد عایق صوت وجود دارد که می‌توانید از بین آنها برای کاربردهای مختلف انتخاب کنید. هر یک از این عایق‌ها برای سناریوهای متفاوتی مناسب هستند و با یک یا چند اصلی که در بالا گفته شد کار می‌کنند.

بیایید آنها را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم تا جنبه‌های کلیدی مواد و نحوه و زمان استفاده از آنها مشخص شود:

عایق آکوستیک ممبران:

تعداد زیادی “عایق ممبران” وجود دارد که برخی از آنها بهتر از دیگران هستند.

این عایق که در ضخامت‌های 3 و 6 میلی‌متر موجود است، معمولاً در دیوارها، سقف‌ها و کف‌ها برای کاهش صداهایی مانند موسیقی و همچنین صدای ناشی از ضربه نصب می‌شود.

این عایق بر پایه پلیمر است و بنابراین بسیار انعطاف‌پذیر، سازگار و آسان برای نصب هستند و عایق صوتی مؤثری را بدون افزایش ضخامت دیوارها و سقف، یا افزایش وزن بیش از حد ارائه می‌دهد.

برخی از مواد دیگر به عنوان MLV (وینیل متراکم) شناخته می‌شوند که به سادگی یک ترکیب لاستیکی است که برای افزایش جرم و چگالی ساخته شده‌اند. اینها مواد بسیار سنگین تری هستند و به شدت بر اصل شکست صوت تکیه دارند.

عایق صوتی سلول باز:

این نوع عایق بیشتر در بین دیوارها نصب می‌شود. پشم سنگ، پشم شیشه از این دسته عایق‌ها هستند. این عایق‌ها از اصل جذب صدا برای جلوگیری از انتقال صدا استفاده می‌کند.

با قرار گرفتن این عایق‌ها، بین شیارها و حفره‌ها از حرکت هوا نیز جلوگیری می‌کنند و انتقال صدا را مختل و یا به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

عایق صوت سلول بسته:

عایق‌های سلول بسته مانند الاستومری و پنلی، مدرن‌تر از سلول بازها هستند. همچنین از کارایی بالاتر و پایداری بیشتری نیز برخوردار هستند. در چند سال اخیر تقریبا در تمام پروژه‌های جدید از این نوع عایق صدا نصب می‌شود. از ویژگی‌های دیگر این دسته، مقاومت در برابر انتقال حرارت، طول عمر بالا و دوستدار محیط زیر بودن نیز می‌توان نام برد.

محصولات جداسازی:

موادی که با استفاده از اصل جدا سازی از انتقال صدا جلوگیری می‌کنند.

کانال‌های مقاوم:

انواع مختلفی از چوب ساده تا ریل‌های آلومینیومی که برای قرار گرفتن روی عایق قرار می‌گیرد. این کانال‌ها باعث جدا شدن لایه‌های مختلف دیوار می‌شوند و از انتقال صدا جلوگیری می‌کند.

آویزهای آکوستیک:

که پایه‌های ایزوله‌اند که به صورت مکانیکی به سازه اصلی ثابت می‌شوند و به عنوان یک واشر بین سازه و کانال‌های ارتجاعی/متقاطع عمل می‌کنند.

کفپوش آکوستیک:

در اینجا نیز اصل جداسازی مطرح است. از این ماده برای جدا کردن سطح اصلی کف از کف زیرین و در نتیجه کاهش انتقال نویز استفاده می‌شود.

مواد متداول برای کفپوش آکوستیک عبارتند از:

  1. خرده‌های لاستیکی
  2. چوب پنبه
  3. نمد

پنجره عایق صدا:

انواع تخصصی پنجره‌های عایق صوت از اصل جداسازی برای کاهش صدای ورودی یا خروجی از اتاق در محل نصب استفاده می‌کنند. این پنجره‌ها معمولاً دارای شیشه‌های ضخیم و لایه‌ای از هوا هستند که در بین هر لایه محبوس شده است.

در عایق صدا:

مانند پنجره‌های عایق صدا، درب‌های عایق صدا برای استفاده از اصل افزایش عمق و جرم و همچنین جداسازی برای کاهش انتقال صدا طراحی شده‌اند.

پانل‌های آکوستیک:

این پانل‌ها نوع دیگری از بردهای جذب صدا هستند که معمولاً با نام‌های پنل‌های ابری آکوستیک و پنل‌های دیواری شناخته می‌شوند و به طور ثابت بر روی سطح یا نزدیک سطح سقف‌ها و دیوارها نصب می‌شوند. از این پانل‌ها بیشتر برای یکسان‌سازی و کالیبره کردن صدای داخلی اتاق استفاده می‌شود.

این نوع پنل صوتی، وقتی به درستی نصب شوند بسیار موثرند. همچنین از نظر زیبایی نیز، چشم‌نوازند.

پارچه‌های آکوستیک:

پارچه‌های آکوستیک که معمولاً برای پرده‌های تئاتر، پرده‌های خاموشی و پتوهای استودیویی استفاده می‌شوند، نوعی پارچه بسیار ضخیم هستند که در اتاق‌ها یا سالن‌های بزرگ مؤثر هستند. آنها همچنین به عنوان پوشش دیوار برای افزایش یکسان‌سازی صوتی در اتاق‌هایی مانند سینما استفاده می‌شوند.

فوم آکوستیک:

فوم آکوستیک که معمولاً به عنوان فوم استودیو نیز شناخته می‌شود، پانل‌های فومی دیواری هستند که می‌توانند مسطح، پخ، پیچ‌خورده، گوه‌ای یا شانه تخم‌مرغی باشند. آنها بیشتر به بهبود کیفیت صدا در استودیوها و اتاق‌های موسیقی کمک می‌کنند.

فوم آکوستیک بر اساس اصل جذب صدا و کالیبراسیون مجدد صدای داخلی کار می‌کند. بنابراین در هنگام مسدود کردن صدا به اندازه سایر مواد موثر نیستند. توجه به این نکته ضروری است که ضخامت و چگالی این فوم‌ها متفاوت است که در ارتباط با موقعیت صحیح، نقش مهمی در اثربخشی و عملکرد آنها دارد. همچنین باید نوع و مقدار سطحی که باید پوشش داده شود را نیز در نظر بگیرید.

عایق صوتی برتر

همانطور که قبلاً توضیح دادیم، مواد عایق صدا در انواع و اشکال مختلف وجود دارند. با این حال، آگاهی از نحوه و مکان استفاده از آنها برای بهترین نتایج بسیار مهم است. نیازی به گفتن نیست که برای دستیابی به بهترین نتایج ممکن، کیفیت مواد عایق صوتی خاصی که قصد استفاده از آن را دارید نیز مهم است.

عایق صوتی برتر

در اینجا خلاصه‌ای از 11 عایق صوتی برتر که در بازار موجود هستند و بهترین روش استفاده از آنها آورده شده است:

1. عایق صوت ممبران:

   انواع مختلفی از پوسته آکوستیک در بازار وجود دارد که برخی بسیار سنگین‌تر از سایرین و برخی عملکرد بالاتری نسبت به دیگران دارند. این نوع با سطوح مختلف کاهش دسی‌بل در فرکانس‌های مختلف هرتز رتبه‌بندی می‌شوند و در ضخامت‌های مختلف موجود هستند. ضخامت و وزن بر کاربرد و اثربخشی آنها تأثیر می‌گذارد، بنابراین مهم است که درست انتخاب کنید.

   موارد استفاده: به عنوان یک غشای عایق صوت ایده‌آل زیرا در کاهش انتقال صدا به خوبی عمل می‌کند.

   مزایا: حداقل ضخامت برای سازه‌های موجود مانند دیوارها و سقف، نصب آسان، ماندگاری طولانی.

   معایب: برخی مدل‌ها بسیار سنگین هستند که یک بار اضافه را به ساختمان تحمیل می‌کند. برخی از مارک‌ها گران تر هستند، اما به قول معروف، شما چیزی را که برای آن هزینه می‌کنید، دریافت می‌کنید.

2. عایق پشم سنگ:

   عایق‌های پشم سنگ، عایق سنگ یا عایق معدنی، اساساً عایق سلول باز هستند که در جذب انرژی‌های صوتی و حرارتی بسیار خوب عمل می‌کنند. این ماده نسبتاً سفت و سخت که همیشه در حفره‌هایی مثل میان دیوار استفاده می‌شود، در ضخامت‌ها و تراکم‌های متفاوتی وجود دارد و هم در خانه‌ها و هم در پروژه‌های تجاری استفاده می‌شود، زیرا کاملاً مقرون به صرفه است. عایق پشم سنگ علاوه بر این که در جذب صدا و حرارت اهمیت دارد، در پر کردن فضاهای خالی نیز مهم هستند، چون از تشدید صدا در فضا نیز جلوگیری می‌کنند. علیرغم اینکه کاملاً سخت است، برش آن آسان است.

   مورد استفاده: برای عایق صوتی دیوارها و سقف‌ها، ساخت پانل‌های آکوستیک و به عنوان عایق صدا در مکان‌های مختلف، از فضاهای مسکونی تا تجاری کاربرد دارد.

   مزایا: مقرون به صرفه، مواد طبیعی، مقاوم در برابر آتش و رطوبت.

   معایب: به ضخامت زیادی از مواد نیاز دارید تا به خودی خود مؤثر باشند. تماس با آن باعث ایجاد برش‌هایی در پوست می‌شود یا ممکن است استنشاق شود و ریه‌ها را تحریک کند.

3- عایق پشم شیشه (فایبرگلاس):

عایق پشم شیشه می‌تواند در مکان‌ها و کاربردهای مختلف، از جمله برای ساخت پانل‌های آکوستیک در استودیوهای خانگی، تئاتر و ساختمان‌های تجاری، استفاده شود. این ماده عایق صدا در کاهش سر و صدای وارد یا خارج از اتاق بسیار موثر است و همچنین آکوستیک داخلی را بهبود می‌بخشد. انواع مختلفی از عایق پشم شیشه وجود دارد که می‌توانید با ضخامت، تراکم و استحکام متفاوت از بین آن‌ها انتخاب کنید.

موارد استفاده: در استودیوهای ضبط، سینماهای خانگی، تئاتر و هر جایی که عایق صوت مورد نیاز است و بسیار همه‌کاره می‌باشد.

مزایا: مناسب برای محدوده‌های فرکانس مختلف، در ضخامت‌های مختلف، برش آن آسان است.

معایب: به عنوان یک عامل تحریک‌کننده پوست شناخته شده است، بنابراین هنگام جابجایی باید از وسایل محافظ استفاده شود.

4- کانال‌های ارتجاعی:

کانال‌های صوتی ارتجاعی راه اصلی جداسازی دیوار خشک از سازه‌های داخلی ساختمان‌ها هستند. این سیستم همچنین می‌تواند با آویزهای صوتی یا واشر نصب شود که باعث کاهش بیشتر لرزش می‌شود.

کانال‌های صوتی انعطاف‌پذیر نوارهایی از فلز یا چوب هستند که به دیوارها نصب می‌شوند تا عایق‌های صدا در داخل دیوارها به‌طور محکم در جای خود نگه داشته شوند و در عین حال بستری را فراهم کنند که تمام سیستم‌های تکمیلی به آن متصل شوند.

پیچ‌ها می‌توانند از چندین سوراخ یا شکاف موجود در این کانال‌ها عبور کنند تا از پیچ‌شدن راحت‌تر اطمینان حاصل شود و نصب آن‌ها آسان شود.

موارد استفاده: عموماً در هنگام ساخت و ساز استفاده می‌شود زیرا به دلیل اصول جداسازی به عایق صوتی بسیار خوب در ساختمان کمک می‌کند.

مزایا: دارای نصب بسیار آسانی هستند.

معایب: هزینه زیاد، اگر سطح وسیعی برای پوشاندن وجود داشته باشد، نصب به زمان قابل توجهی نیاز دارد.

5- آویزهای صوتی (پایه):

گیره‌های عایق صدا به گونه‌ای طراحی شده‌اند که امکان جداسازی بین دیوارها و سقف را قسمت‌های زیرین فراهم می‌کنند. این گیره‌های عایق لاستیکی و فولادی برای کنترل صدا استفاده می‌شود و برای کاهش لرزش در سازه طراحی شده است.

موارد استفاده: در کاربردهای دیوار، سقف و کف برای کاهش نویز و ضربه.

6- پلاستربورد:

پلاستربورد جدا از انواع متداول درایوال (دیوارخشک)، نوع تخصصی‌تری از دیوار خشک نیز وجود دارد، یعنی دیوار خشک عایق صوت. این دیوار در ضخامت‌های متفاوتی عرضه می‌شود و به دلیل افزایش تراکم و جرم، کلاس انتقال صدا را نسبت به سایر انواع دیوار خشک رایج که در ساخت‌وسازهای روزمره استفاده می‌شود، افزایش می‌دهد. دیوار خشک عایق صدا معمولاً چندین لایه از صفحات گچی را به همراه فولاد ترکیب می‌کند و هدف اصلی آن افزایش تراکم و جرم آن است تا به طور موثر صدا را مسدود کند.

پلاستربورد

موارد استفاده: قابل استفاده در هر ساختمان یا اتاقی.

مزایا: کاملاً موثر.

معایب: افزایش بسیار زیاد وزن، گزینه گران قیمت، نیاز به نصب حرفه‌ای دارد.

7- تخته متراکم (OSB، تخته سه لا، تخته نئوپان، تخته آتش):

تخته متراکم یا OSB (Oriented Strand Board) یک تخته ساختمانی همه‌کاره و بادوام است. با توجه به ساختار فشرده‌اش، می‌توان از این تخته‌ها به عنوان جایگزینی مؤثر استفاده کرد.

8- کفپوش عایق صدا:

کفپوش‌های عایق یک راه عالی برای کاهش انتقال صدا هستند. انواع مختلفی از کفپوش عایق صدا وجود دارد، اما زیرانداز نمدی یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای کفپوش‌های مختلف، از جمله کفپوش لمینت و پارکت، می‌باشد. این کفپوش‌ها معمولاً از الیافی ساخته می‌شوند که فشرده شده و با حرارت پرداخت می‌شوند، تا یک ماده متراکم جذب‌کننده صدا را تشکیل دهند.

موارد استفاده: ایده‌آل برای اکثر انواع چوب یا کفپوش‌ها در اماکن مسکونی و تجاری.

مزایا: کاملاً مقرون به‌صرفه، نصب آسان، مقاوم و موثر در جذب صدا و همچنین رطوبت.

معایب: تنها یک لایه زیرین صوتی است و فقط سطح متوسطی از عملکرد آکوستیک را ارائه می‌دهد.

9- درزگیرهای صوتی:

این نوع به شکل تیوب عرضه می‌شود و بنابراین استفاده از آن بسیار آسان است.

10- اسپری ضد صدا:

اسپری عایق صدا برای عایق‌کاری نقطه‌ای به کار می‌رود. به عنوان مثال، ممکن است از عایق‌هایی برای کف اتاق استفاده کنید، اما برای پوشش درز بین عایق و دیوار، همچنان راهی است برای انتقال صدا. استفاده از یک اسپری عایق صوت این شکافها را به حداقل می‌رساند و به همین دلیل می‌توان انتظار بهبود عملکرد کلی آکوستیک را داشت – ضرب‌المثل “هر کوچکی به حساب می‌آید” را می‌توان در اینجا به کار برد.

موارد استفاده: در و پنجره و شکاف‌ها.

مزایا: استفاده آسان، کاملاً موثر.

معایب: یک محصول مکمل فقط برای بهبود عملکرد عایق صدا.

11- رنگ عایق صدا:

برای آغشته کردن دیوار با رنگ ضد صدا، از غلطک استفاده می‌شود و یا آن را اسپری می‌کنند. نکته این است که هر چه لایه رنگ ضخیم‌تر باشد، نتیجه بهتری حاصل می‌شود. پاشش به طور طبیعی منجر به یک پوشش ضخیم‌تر می‌شود و بنابراین به طور کلی روش توصیه شده برای استفاده از رنگ عایق است. با این حال، رنگ عایق صدا موثرترین روش عایق صدا نیست و نتایج قابل توجهی به همراه نخواهد داشت. از آنجایی که حاوی لاتکس، مشابه لاستیک است، قطعاً بهتر است به جای رنگ معمولی، جایی که تنفس نگران‌کننده نیست، استفاده شود.

موارد استفاده: برای کاهش انتقال صدا روی دیوارها اعمال می‌شود.

مزایا: گزینه ساده و مقرون به‌صرفه.

معایب: اثربخشی واقعی آن مورد تردید است، بنابراین استفاده از روش‌های عایق صوتی دیگر را برای بهبود نتایج در نظر بگیرید

12- کاغذ دیواری عایق صوت:

کاغذ دیواری عایق صدا، مانند رنگ عایق صدا، این موضوع بسیار قابل بحث است که آیا کاغذ دیواری عایق صدا می‌تواند به طور موثر اتاق را عایق کند، به خصوص زمانی که به صورت مجزا استفاده شود. جرم یکی از اصول اصلی عایق صدا است، بنابراین به سختی می‌توان ضخامتی را که با استفاده از کاغذ دیواری ایجاد شده، را کافی دانست.

کاغذ دیواری عایق صوت

کاغذ دیواری عایق صدا معمولاً از فوم پلی‌اتیلن سلول بسته ساخته می‌شود. کاغذ دیواری عایق صدا می‌تواند و باید مانند یک لایه جاذب آکوستیک عمل کند، اما از آنجایی که بسیار نازک است، در بهترین حالت بازتاب صوت را بسیار کم می‌کند. باز هم می‌توان از ضرب‌المثل “هر کوچکی مهم” استفاده کرد. از آنجایی که کاغذ دیواری عایق صدا دارای طرح‌های متنوعی است، بدیهی است که از نظر زیبایی‌شناسی از فوم آکوستیک خوشایندتر است. نصب آن بسیار آسان است.

موارد استفاده: قابل استفاده در هر محیطی از مسکونی تا تجاری.

مزایا: استفاده آسان، به صورت رول ارائه می‌شود، از نظر زیبایی‌شناختی دلپذیر است.

معایب: اثربخشی واقعی آن مورد تردید است، بنابراین استفاده از روش‌های عایق صوتی دیگر را برای بهبود نتایج در نظر بگیرید.

نتیجه‌گیری

در این مقاله، به طور جامع توضیح دادیم که عایق صدا چیست و انواع روش‌ها و محصولات عایق صوتی موجود در بازار چه هستند. همچنین شرح دادیم که کدام محصولات در سناریوهای مختلف، طبق یک یا چند اصل عایق صدا، بهترین عملکرد را ارائه می‌دهند. با پایان این بررسی اجمالی، امیدواریم که به یک درک بسیار واضح‌تر از این موضوع دست یافته باشید.

اگر در حال حاضر در حال بررسی عایق صوتی برای خانه، محل کسب و کار یا شاید یک اتاق خاص مانند استودیو ضبط، سینمای خانگی یا کارگاه هستید، امیدواریم که اکنون بتوانید تصمیمی کاملاً آگاهانه در مورد بهترین روش عایق صدا و مواد مورد استفاده بگیرید. همچنین اگر قصد بهره مندی از سایر خدمات مجموعه همچون عایق امولسیونی، عایق کریستالی و دو جزوی و یا سایر عایق ها را دارید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

عایق صوتی از چه موادی ساخته می‌شود؟

مواد عایق صوتی بی‌شماری وجود دارد که می‌توان از بین آنها برای کاربردهای مختلف انتخاب کرد.

آیا می‌شود چند نوع عایق صوتی را با هم نصب کرد؟

عایق‌های صوتی مستقل از یکدیگر کار می‌کنند، اما می‌توانند مکمل یکدیگر باشند. اغلب ترکیب روش‌های مختلف با استفاده از دو، سه، چهار یا بیشتر از این اصول بهترین نتایج را ارائه می‌دهد.

آویزهای صوتی چه کار می‌کنند؟

این گیره‌های عایق لاستیکی و فولادی برای کنترل صدا استفاده می‌شود و برای کاهش لرزش در سازه طراحی شده است.

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد امتیاز : 58

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره تماس ثابت : ۲۸۴۲۴۶۵۵ - ۰۲۱