از کف سازی باغ چه میدانید؟
کفسازی و محوطهسازی از جمله عوامل بسیار اساسی در زمینه زیباسازی شهرها، فضاهای صنعتی، و فضاهای شخصی محسوب میشوند. محوطهسازی به هر فعالیتی گفته میشود که ویژگیهای قابل مشاهده یک منطقه از زمین یا فضای بسته را بهبود بخشد.
محوطهسازی نیاز به تخصص و دانش فنی در زمینههای گوناگون طراحی دارد و ساخت و ساز در این حوزه نیاز به مطالعه و شناخت دارد. این موضوع در مناطق مختلف جهان گوناگون است و محوطهسازی باید با توجه به محیط محلی و همچنین کاربری مورد نظر تنظیم شود.
فهرست مطالب
Toggleبرنامه ها و ایده های محبوب برای استفاده از بتن در کف سازی محوطه
با توجه به استحکام و دوام بالای آن، بتن یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی جهان است. برای محوطههای حرفهای مانند باغها، ویلای شخصی، و حیاط منازل، بتن به عنوان یک مصالح متنوع، انعطافپذیر و مقرون به صرفه برای کفسازی فضاهای خارجی شناخته میشود. بتن همچنین نسبت به سایر مواد کفسازی محوطه از نظر اقتصادی بسیار موثر است. در ادامه، به بررسی مزایا و محدودیتهای استفاده از بتن برای کفسازی محوطه میپردازیم.
چرا بتن را برای پروژه کفسازی محوطه خود انتخاب میکنیم:
ماندگاری:
بتن از بسیاری از مصالح ساختمانی دوام و ماندگاری بیشتری دارد و شرایط آب و هوایی شدید و ترافیک شدید را تحمل میکند. همچنین در برابر سایش سنگین در فضای باز مقاومت میکند.
تطبیق پذیری:
بتن را میتوان برای بسیاری از برنامهها در خانه و اطراف و کفسازی محوطه استفاده کرد. اغلب به عنوان ماده اولیه سنگفرش (کفسازی بتنی محوطه) برای ایوان، مسیرهای ایجاد شده در باغ، ویلا، پیادهروها و راهروها تصور میشود. با این وجود میتوانید از بتن برای ساختن میزهای پیشخوان، سینک ظرفشویی، شومینه، آبشارهای فضای باز و حتی مبلمان استفاده کنید.
انعطاف پذیری طراحی:
بتن انعطافپذیری نامحدودی در طراحی ارائه میدهد. تقریباً به هر شکل و هندسهای قابل اجراست و قابلیت مهرزدن، رنگآمیزی، الگو دار کردن (بتن استنسیل) و روکش را دارد.
تعمیر و نگهداری آسان:
بتن یک سطح جامد است که به راحتی تمیز و از رشد علفهای هرز پاک میشود. شستشوی منظم و قابلیت درزگیری هر چند سال آن باعث میشود تا دههها ظاهر خوبی داشته باشد.
اقتصاد:
هنگامی که با سایر مواد روسازی مانند آجر و سنگ طبیعی مقایسه میشود، بتن اغلب مقرون به صرفهتر است زیرا نصب آن آسانتر است.
محدودیت ها:
یکی از معایب کفسازی بتنی محوطه، تمایل بتن به ترک خوردگی ناشی از انبساط و انقباض است. با این حال، با نصب اتصالات کنترلی هنگام نصب قطعات بتن، میتوان ترک خوردگی را به حداقل رساند. همچنین، برای جلوگیری از لک شدن و ساییدگی، لازم است که کف بتنی هر دو یا سه سال یکبار آببندی شود.
استفاده از بتن تزئینی و رنگی برای کفسازی محوطه (باغ، ویلا، حیاط منزل و …):
دوران بتن خستهکننده و خاکستری گذشته است. امروزه بتن میتواند با انواع رنگها، بافتها و سبکهای مختلف کار شود. برای کارهای بتنی در فضای باز (کفسازی محوطه)، بتن استامپی و رنگآمیزی (بتن رنگی) بسیار محبوب است.
اگر میخواهید بتن جدیدی ریخته شود، میتوان روی بافت استامپ زد که بافت سنگ طبیعی، آجر، چوب و موارد دیگر را تکرار میکند. اگر کف بتنی دارید که از آن راضی نیستید، با استفاده از رنگ و یا لکههای رنگی میتوانید ظاهر آن را تغییر دهید. گزینههای رنگی برای رنگآمیزی بتن شامل روکش، بتنهایی با اسید رنگ شده، بتن رنگی با افزودن مواد افزودنی رنگی، شیشههای رنگی، سیمان رنگی و … میباشد که به خوبی با محیطهای بیرونی ترکیب میشوند.
بسیاری از صاحبان خانه برای ایوان، مسیرها یا مسیرهای عبور خود بتن تزئینی را انتخاب میکنند زیرا با هزینهای مناسب میتوانند از سطح بالایی برخوردار شوند. اگر مصالحی مانند سنگ طبیعی یا آجر از بودجه شما خارج شده باشد، اما شما به شکل ظاهری آن علاقه دارید، احتمالاً میتوان از بتن استفاده کرد تا جلوهای مشابه به دست آورد. با متخصصان با تجربه برکه بتن تزئینی در مورد گزینههای خود صحبت کنید و عکسهای الهامبخشی برای راهنمایی در طراحی پیدا کنید.
اگر تمایل دارید در خصوص نحوه اجرا کف سازی موزاییک و هزینه اجرای آن اطلاعاتی کسب نمایید به مطالعه مقاله “کف سازی موزاییک” بپردازید و یا با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
ایده های مدرن برای پیاده رو بتنی
افزودن یک پیادهرو سنگفرش میتواند جذابیت جلوی خانه را افزایش داده و مسیرهای جذاب و در عین حال کاربردی ایجاد کند تا از یک منطقه، مثلاً حیاط کناری یا حیاط پشتی، به منطقه دیگر برسید. طرحهای مختلف کفهای بتنی در دسترس هستند، اما به نظر میرسد دالهای بتنی یا مربعهای بتنی ساده، از معماری مدرن بهتر و بیشتر بهرهبرده شدهاند.
یکی از مزایای کفسازی بتنی محوطه نسبت به دیگر مصالح، امکان ایجاد و ریختن بتن در محل است. اکثر فروشندگان سنگفرشهای بتنی با ابعاد بزرگ را ذخیره نمیکنند چرا که وزن آنها و حملونقل آنها سخت و هزینهبر است. به جای اینکه بخواهید قطعات بزرگ را حمل کنید، با توجه به اینکه بتن میتواند به هر شکلی کار شود، قطعات بتنی بزرگ را در محل و به صورت درجا میسازید.
معنای محوطه سازی حیاط:
در بررسی کفسازی حیاط، ضروری است که یک تعریف کلی و اساسی از محوطهسازی ارائه دهیم. یک تعریف جامع برای محوطهسازی میتواند مقدمهای برای این بحث باشد. میتوان محوطهسازی را به عنوان معماری نمای خارجی و فضای بیرونی هر ساختمان در نظر گرفت. امروزه، بیشتر معماران، از همان اهمیتی که برای طراحی داخلی قائل هستند، برای طراحی فضای بیرونی نیز بهره میبرند تا ساختمان طراحی شده، جلوهای منحصر به فرد و جذابی به خود بگیرد.
در محوطهسازی حیاط، معماران تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا مالک بتواند از تمام بخشهای مختلف حیاط، بهترین و بیشترین میزان بهره را ببرد. امروزه، روشها، متریال و مصالح مختلفی وجود دارند که شما میتوانید برای محوطهسازی از آنها استفاده کنید. کفسازی محوطه نیز یکی از مراحلی است که در این فرایند باید به آن بپردازید. در ادامه به صورت کامل به بررسی کفسازی و مصالح و متریال مناسب و کاربردی در آن میپردازیم.
عوامل مؤثر بر انتخاب بهترین مصالح برای کفسازی حیاط:
همانطور که میدانیم، امروزه مصالح مختلفی وجود دارند که شما میتوانید از بین آنها مناسبترین گزینه را برای کفسازی حیاط انتخاب کنید. در این انتخاب، عوامل مختلفی تأثیرگذارند و شما باید انتخاب خود را بر اساس همین عوامل انجام دهید تا بتوانید بهترین بهره را از آن ببرید. برخی از این عوامل مؤثر در این زمینه به این شرح هستند.
علایق شخصی و سبک زندگی:
این موضوع به طور مستقیم به استفاده و کاربرد شما از حیاط ارتباط دارد. اگر علاقه به داشتن حیاط پر از گیاهان دارید، باید از مصالح خاصی استفاده کنید. اما اگر ترجیح میدهید که در حیاط خود استخر داشته باشید، مصالح مورد نیاز تفاوت خواهند داشت. در نتیجه، حتماً به علایق شخصی و سبک زندگی خود توجه کنید.
کیفیت:
سطح کیفیت و ماندگاری مصالح نیز از دیگر نکات و عوامل مؤثر در این زمینه است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید. اگر کیفیت و ماندگاری برای شما اهمیت دارد و نمیخواهید پس از مدتی نیاز به تعویض متریال کف داشته باشید، باید به سراغ گزینههای باکیفیتتر بروید.
توجه به مزایا و معایب:
هر مصالحی که برای کف انتخاب میکنید، مزایا و معایب مشخصی دارند. بنابراین، قبل از انتخاب نهایی و خرید مصالح، به این نکته توجه ویژهای داشته باشید و به سراغ گزینههایی بروید که مزایای آنها بیشتر و مطلوبتر از معایبشان باشد.
بودجه:
یکی از مهمترین عوامل در زمینه انتخاب مصالح، بودجه در دسترس شماست. مصالح مختلف دارای اختلاف قیمتی هستند و شما باید قبل از خرید به این موضوع توجه کافی داشته باشید تا بتوانید بهترین گزینه را بر اساس بودجه خود انتخاب کنید.
شرایط نصب:
نحوه نصب هرکدام از مصالح با دیگری متفاوت بوده که این موضوع نیز میتواند در انتخاب مصالح کف سازی تأثیرگذار باشد. برخی از موارد دارای نصب و شرایط نگهداری ساده بوده و برخی دیگر نصب دشوارتری دارند.
شرایط زمین:
یکی دیگر از مؤثرترین مواردی که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید، مربوط به شرایط زمین است. خاک و زمین در مناطق جغرافیایی مختلف دارای تفاوتهای بسیار زیادی است. بر این اساس، خشک یا مرطوب بودن زمین یا به عبارتی میزان رطوبت موجود در زمین، در انتخاب مصالح کف سازی تأثیرگذار است. برای انتخاب بهترین گزینه، به این نکته توجه داشته باشید.
انواع کف سازی حیاط:
همانطور که اشاره شد، کف سازی حیاط با استفاده از متریالهای مختلف و روشهای متنوع قابل اجرا است. برای اینکه از کف سازی حیاط به بهترین نحو استفاده کنید و نتیجه مطلوب را بدست آورید، نیاز است که اطلاعات خود را در این زمینه گسترش دهید. در ادامه چند نمونه از متریالها و تجهیزاتی که برای کف سازی حیاط مورد استفاده قرار میگیرند را معرفی میکنیم.
بتن:
کف سازی حیاط با سیمان یا بتن یکی از رایجترین گزینههاست که سالهاست مورد استفاده قرار میگیرد. بتن مصالحی است که هم در زیرسازی و هم به تنهایی در ساخت محوطه کاربرد دارد. ویژگیهای مثبت بتن از جمله استحکام و ماندگاری بالا، آن را به گزینهای محبوب تبدیل کرده است. از مزایای استفاده از بتن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– ماندگاری بالا
– صرفه اقتصادی
– انعطاف بالا در رنگ
– تعمیر و نگهداری آسان
معایب بتن نیز شامل نیاز به آببندی، نیاز به تخصص در زمان استفاده، و احتمال ترکخوردگی بالا در اثر انقباض و انبساط میشود.
آجر:
آجر نیز یکی از مصالح متداول برای محوطهسازی حیاط است. آجرها به دلیل تنوع طرحها، ابعاد و رنگها در طراحیهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از آجر در کف سازی حیاط ساختمانهای مسکونی، کمتر بوده و بیشتر در محیطهای دیگر مورد توجه قرار میگیرد. مزایا و معایب استفاده از آجر به شرح زیر است:
مزایا:
– نصب ساده و سریع
– هزینه پایین و به صرفه
– هزینه تعمیرات پایین
– حفظ و نگهداری ساده
معایب:
– تفاوت در رنگ بین آجرها
– سطح ناهموار و غیرراحت
– عدم یکنواختی بین آجرها
موزاییک:
موزاییک یک مصالح دیگر برای کف سازی حیاط است که تنوع زیادی در طرح و رنگ دارد. موزاییکها مقاوم و با ماندگاری بالا بوده و ظاهر زیبایی دارند. از مزایا و معایب استفاده از موزاییک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا:
– مقاومت و ماندگاری بالا
– تمیزکاری و نگهداری ساده و کمهزینه
– ظاهر زیبا
– عدم استفاده از مواد مصنوعی در ساخت
معایب:
– سرد بودن سطح
– لغزندگی در صورت وجود رطوبت
– هزینه نصب بالا در صورت استفاده از انواع خاص سرامیک
سنگ:
استفاده از سنگ برای روکش محوطه به عنوان کفپوش این روزها بسیار متداول شده و به کار گرفته میشود. سنگها با طرحها و مدلهای مختلفی در بازار موجودند که شما میتوانید از آنها بهره ببرید. سنگ معمولاً جزء مصالح گرانقیمت در این زمینه محسوب میشود، بنابراین میتوان کفپوش سنگی را به عنوان یک متریال لوکس در نظر گرفت که بیشتر برای محیطهای خاص استفاده میشود.
برخی از انواع سنگهایی که میتوانید برای کف سازی حیاط و باغ با سنگ استفاده کنید عبارتند از:
سنگ گرانیت:
گرانیت یک نمونه سنگ آذرین است که به عنوان سنگ طبیعی در کفپوش محیطهای داخلی و فضاهای بیرون به کار میرود. گرانیتها در اندازهها و رنگهای مختلفی موجودند و شما به سادگی میتوانید از آنها بهره ببرید. در محیطهای بیرونی توصیه میشود از رنگهای تیره استفاده نشود، چراکه این رنگها اغلب نور خورشید را جذب کرده و بسیار گرم میشوند.
مزایا:
– مقاومت بسیار بالا
– ظاهر زیبا و جذاب
– طول عمر طولانی
– تنوع رنگ و طرح بالا
معایب:
– قیمت بالا
– گرم شدن در اثر تابش مستقیم خورشید
– دشواری در نصب
سنگ فرش:
سنگ فرش نیز یکی از محصولاتی است که در این زمینه به کار میرود. سنگفرشها معمولاً از انواع مختلفی از سنگهای رسوبی، دگرگونی و… ساخته شده و طرفداران بسیار زیادی دارند. این سنگفرشها در اندازههای مختلفی تولید میشوند و میتوانید با کمترین محدودیت، محصول مورد نیاز خود را خریداری کنید.
مزایا:
– حالت طبیعی و عدم نیاز به فراوری خاص
– هزینه پایین و به صرفه
– عدم لغزندگی
– مقاومت بسیار بالا در برابر فشار
معایب:
– عدم جلوه ظاهری خاص
– عدم یکنواختی در رنگ و ظاهر
انواع مصالح کف سازی حیاط:
در بخش قبلی با بهترین مصالح برای کف حیاط آشنا شدیم و با در نظر گرفتن فاکتورها و پارامترهای مختلف، میتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید. تمام مصالح معرفی شده را میتوان به دو دسته تقسیم کرد: مصالح سست و مصالح سخت.
مصالح سست:
یکی از انواع مصالح کف سازی که بیشتر در محیطهایی مانند کف سازی باغ یا ویلاها به کار میرود، مصالح سست هستند. این مصالح حالت طبیعیتری دارند و میتوانند حس و حال جذابی در این محیطها ایجاد کنند. به عنوان نمونه میتوان به شن، خورده سنگ یا چمنهای مصنوعی اشاره کرد.
مصالح سخت:
دسته دیگر موجود در این زمینه، مصالح سخت هستند که بیشتر در محیطهای رسمی و یا خانههای معمولی به کار میروند. مصالحی همچون کاشی، بتن، کفپوش بتنی، سنگ فرش، آجر و… از جمله این دسته مصالح هستند. این مصالح قابلیت تحمل تردد بالا و دوام بسیار بالایی دارند و برای محیطهایی چون پارکینگها، فضاهای مسکونی و پیادهروها مناسب هستند.
سخن پایانی
طراحی فضای بیرونی امروزه به همان اندازه فضای داخلی ساختمانها اهمیت دارد. در این راستا، انتخاب مصالح مناسب برای کفپوش حیاط اهمیت زیادی پیدا میکند. انواع مختلفی از مصالح وجود دارند که هرکدام ویژگیها، مزایا و معایب خود را دارند. با اطلاعات به دست آمده از بخشهای قبلی، میتوانید انتخابی با دانش بهتر داشته باشید و از نتیجه بهتری در کفپوش حیاط خود بهرهمند شوید.همچنین کف سازی چمن، کف سازی پارکینگ، کف سازی ساختمان نیز از دیگر خدمات مجموعه برکه است.
مزایای استفاده از مصالح سست برای کف حیاط چیست؟
استفاده از مصالح سست، مانند شن، خورده سنگ یا چمنهای مصنوعی، به دلیل حالت طبیعیتر، ایجاد جلوه زیبا و حس دلپذیر در محیط حیاط میتواند از مزایای این نوع مصالح باشد.
آیا مصالح سست مناسب برای هر نوع حیاطی هستند؟
بله، مصالح سست بسته به نوع طراحی حیاط و سلیقه شخصی، در انواع حیاطها مورد استفاده قرار میگیرند. از جمله موارد معمول این دسته مصالح، چمنهای مصنوعی در حیاطهای مسکونی است.
مزایای استفاده از مصالح سخت برای کف حیاط چیست؟
مصالح سخت مانند کاشی، بتن، کفپوش بتنی، سنگ فرش و آجر، دوام بالا، مقاومت در برابر تردد بالا، و قابل استفاده در فضاهای رسمی و خانههای معمولی را دارند.
این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز : 38
اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند