کفپوش خانه
امروزه پوششهای مختلفی برای استفاده در کف ساختمان تولید میشوند که هر کدام تاثیر زیادی در زیبایی ظاهری ساختمان دارند. بنابراین معماران و طراحان داخلی توجه ویژهای به انتخاب و استفاده صحیح از آنها در ساخت و ساز میکنند.
همچنین گستردگی تولید این محصولات سبب گردیده در برخی از موارد انتخاب بهترین گزینه برای نصب در ساختمان قدری چالش برانگیز شود. در همین راستا در این مقاله قصد داریم در مورد انواع کفپوش خانه، ویژگیها، کاربردها و مزایای هر کدام توضیحاتی را بیان نماییم.
کفپوش خانه چیست؟
یکی از مصالح ساختمان که برای پوشش کف فضای داخلی یا خارجی ساختمانها به کار میرود کفپوش نام دارد. امروزه این پوششها گستردگی زیادی از لحاظ تنوع و نوع کاربرد پیدا کردهاند و تاثیر زیادی بر نما و زیبایی ساختمان دارند. همچنین آنها عایق مناسبی برای حرارت و صدا نیز محسوب میشوند و نقش مهمی در حفظ دمای ساختمان ایفا میکنند.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی در ساخت مصالح ساختمانی، امروزه انواع مختلفی از این محصولات با ویژگیهای خاص خود تولید میشوند و متناسب با سلیقههای مختلف در ساختمان به کار میروند. بنابراین شناخت هر کدام از آنها جهت انتخاب بهترین پوشش برای کف خانه از اهمیت بالای برخوردار است.
انواع کفپوشهای ساختمانی
به طور کلی در ساخت و ساز، ساختمانها به دو دسته مسکونی و صنعتی تقسیمبندی میشوند که این دسته بندی تاثیر زیادی بر انتخاب نوع پوشش کف ساختمان ایفا میکند. بر این اساس در قسمتهای مختلف ساختمانهای مسکونی مانند آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام، بالکن، کف سالن پذیرایی از متریالهایی مانند سنگ مرمر، گرانیت، پیویسی، کاشی، چوب، پارکت موکت و فرش برای پوشاندن کف خانه استفاده میکنند.
همچنین در ساختمانهای صنعتی معمولاً متریالهایی مانند نایلون، چوب پنبه، وینیل گرانیت، سیمان، بتن و کفپوشهای رزینی بهکار میروند.
علاوه بر آن در هر کدام از انواع ساختمانها متناسب با محلی که برای کفپوش در نظر گرفته میشود، متریال به کار رفته نیز متفاوت خواهد بود. به طور مثال برای قسمتهای باز ساختمان مانند حیاط و پاسیو میتوان از کفپوشهای گرمایشی با بافت سفت و محکم استفاده کرد. با توجه به این توضیحات در ادامه به بررسی و معرفی برخی از انواع کفپوش خانه خواهیم پرداخت.
استفاده از متریال سنگ در کفپوش خانه
این متریال از گرانترین و لوکسترین انواع کفپوشهایی است که میتواند در فضاهای داخلی و خارجی ساختمانهای صنعتی و مسکونی مورد استفاده قرار بگیرد. با توجه به قابلیتهایی که کفپوشهای سنگی دارند به عنوان پوششی برای اتاق پذیرایی، حمام، آشپزخانه و فضای بیرونی به کار گرفته میشوند.
همچنین از مزایای استفاده از کفپوشهای سنگی میتوان به مدرن بودن، ماندگاری بالا، سهولت در نظافت و نگهداری اشاره نمود. همچنین سنگ مرمر، مرمریت، تراورتن، گرانیت، کورین و کوارتز نمونههایی از انواع کفپوشهای سنگی به حساب میآیند.
استفاده از سرامیک در کفپوش خانه
معمولاً کفپوشهای سرامیکی و کاشی و حتی موزاییک در کنار یکدیگر و در یک دستهبندی قرار میگیرند. باید بدانید که کاشیها و موزاییکها به راحتی نظافت میشوند رطوبت را به خود جذب نمیکنند و بیشتر برای استفاده در محیطهایی مانند سرویسهای بهداشتی مناسب هستند. کاشیها نیز از متریالهایی هستند که برای کف ساختمانها استفاده میشوند. آنها ظاهری شفاف و شیشهای دارند و در دو نوع لعابدار و بدون لعاب به شکل مات و براق تولید میشوند.
با توجه به ساختاری که پوششهای سرامیکی دارند، میتوان آنها را در مدلها و طرحهای گوناگون تولید کرد. بنابراین برای استفاده در قسمتهای مختلف واحدهای مسکونی و تجاری مناسب هستند. از مزایای استفاده از سرامیکها به عنوان کفپوش میتوان به سهولت در نظافت، انعطاف پذیری بالا، تنوع در طرح و رنگ، مقاومت در برابر عوامل فرسایشی، قابلیت استفاده برای تمامی اقلیمها، برخورداری از سطح براق و زیبا و ایجاد فضای منحصر به فرد اشاره نمود.
کفپوش های بتنی
کفپوشهای بتنی از مصالح بسیار مقاوم بتن ساخته میشوند، به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر سایش، تغییرات جوی و فرسایشی از خود نشان میدهند. این پوششها به دلیل سازگاری بالایی که با دیگر متریالهای فضای داخلی ساختمان دارند، به عنوان کفپوش خانه در اتاق خواب، سرویسهای بهداشتی و راهروهای ورودی ساختمان به کار میروند.
از مزایای استفاده از کفپوشهای بتنی میتوان به مقاومت، دوام بالا، سرعت اجرا، تنوع در طرح، رنگ و تولید در انواع سفارشی، قیمت مناسب در برابر کارایی بالا و مقاومت در برابر آتش سوزی اشاره نمود.
موزاییک ها
موزیکها متریالهایی متراکمی هستند که به کمک فشار پرسی موادی از قبیل ماسه، سیمان و پودر سنگ تولید میشوند. قیمت مناسب، سطح ضد لغزش، مقاومت در برابر فشار، ضربه و نفوذ آب از مزایای این محصولات محسوب میشوند. همچنین از انواع مختلف این محصولات میتوان به موزاییکهای سیمانی، شیاردار موزاییکهای شسته یا واش بتن، موزاییکهای پلاکی، سنگی و پلیمری اشاره نمود.
استفاده از متریال چوب در کفپوش خانه
بسیاری از کارشناسان و طراحان دکوراسیون داخلی اعتقاد دارند متریالهایی مانند سرامیک، سنگ و موزاییک بیشتر برای ساختمانهای تجاری مناسب هستند. در مقابل برای ساختمانهای مسکونی بهتر است از متریالهای جدیدتر مانند چوب یا پارکت که جلوهای بسیار زیبا، گرم و صمیمی، به منزل میبخشند استفاده نمود.
این کفپوشها اکثراً از چوب درختانی مانند افرا، صنوبر، کاج و بلوط تولید شده یا الیاف چوب فشرده و چوب مصنوعی در ساخت آنها استفاده میشود. پوششهای چوبی دارای ویژگیهای بسیاری هستند که موجب گستردگی استفاده از آنها گردیده است. بر این اساس از مشخصات این محصولات میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- گرمابخشی بالای کف ساختمان
- مقرون به صرفه بودن
- زیبایی منحصر به فرد
- مقاومت بالا در مقابل ضربه و شکستگی
- تنوع در تولید
- سازگاری با دکوراسیونهای مختلف و سبکهای گوناگون مانند سنتی و مدرن
- نصب آسان و سریع
- سهولت در تعمیر و نگهداری
- مقاومت و ماندگاری بالا در برابر رطوبت، حرارت، ضربه و عوامل فرسایشی دیگر
انواع مختلف کفپوشهای چوبی
پوششهای چوبی ساختمان که در کفپوش خانه استفاده میشوند، دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
- پارکت: پارکت نوع کفپوش است که از چوب طبیعی درختان تولید میشود. سطح رویی این پوشش پس از نصب و چسباندن به کف ساختمان ساب زده میشود و توسط لاکی مخصوص براق و صیقلی میگردد.
- لمینت: در تولید لمینتها به صورت مستقیم چوب درختان به کار نمیروند و از جنس الیاف و چوب فشرده ساخته میشوند. هرچند آنها از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به پارکتهای چوبی دارند ولی از قیمت مناسبتر و نصب راحتتری نسبت به پاکتهای چوبی برخوردار هستند.
- ترموود: یکی دیگر از کفپوشهای چوبی ترموود بوده که از چوبی با همین نام ساخته میشود. این پوشش ساختمانی استحکام بسیار بالایی دارد و سالها بدون هیچگونه افتی در ظاهر باقی میماند.
علاوه بر موارد ذکر شده، کفپوشهای چوب پنبه و بامبو نیز در طبقهبندی کفپوشهای چوبی قرار میگیرند و با توجه به ویژگیهایی که دارند در محیطهای خاصی مانند آشپزخانهها و محیط اطراف ساختمان استفاده میشوند.
کفپوش پلاستیکی
با توجه به ویژگیهای کاربردی که مواد پلاستیکی وینیل یا پیویسی دارند، امروزه در ساخت بسیاری از مصالح ساختمانی به کار میروند. بنابراین میتوان در ساخت کفپوشهای ساختمانی یا پوششهای کف که در دسته مصالح ساختمانی قرار میگیرند از این متریال استفاده کرد. پوششهایی که از این مواد تولید میشوند، عایق بسیار مناسبی برای حرارت هستند و مقاومت بسیار بالایی دارند. همچنین میتوان آنها را در رنگها و مدلهای مختلف تولید نمود و برای تمامی فضاها و محیطهای داخلی و خارجی ساختمان استفاده کرد.
از دیگر مزایای کفپوشهای پیویسی میتوان به نصب و نگهداری آسان، مقاومت در برابر رطوبت، مقرون به صرفه بودن، سهولت در نظافت، طول عمر و ماندگاری بالا اشاره نمود.
کفپوشهای اپوکسی سه بعدی
پوشش اپوکسی یا بدون درز از جمله کفپوش خانه به حساب میآید که به شکل یک مایع یکپارچه با ضخامت استاندارد روی کف ساختمان اجرا میشود. در واقع این کفپوشها از رزینهای اپوکسی تولید شده، سطح یک دستی داشته و روی تمامی متریالها مانند سنگ، سیمان، فلز یا موزائیک نصب میگردند. این کفپوشها دارای طرحهای مختلفی هستند، رنگهای گوناگونی دارند و در هر نوع فضایی میتوان از آنها استفاده کرد. همچنین مقاومت بالا در برابر تمامی شرایط محیطی، وزن مناسب و استقامت در برابر ضربه و فشار از مهمترین ویژگیهای این محصولات به حساب میآیند. از دیگر مزایای استفاده از این کفپوشها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- قابلیت شست و شو در تعداد دفعات بالا
- اجرا به صورت دوبعدی و سه بعدی
- ایجاد سطحی صاف، یکدست و براق
- دوام عمر بالا در برابر شرایط محیطی
- ایجاد یکپارچگی در فضا و به وجود آوردن فضایی بزرگتر
- چسبندگی بالا
- مقاومت در برابر مواد شیمیایی، اسیدها و بازها
- نصب آسان
- مقاومت در برابر آتش سوزی و نفوذ مایعات
- عدم نیاز به مراقبت خاص
- عدم وجود هرگونه ماده شیمیایی مخرب در ساخت آنها
- برخورداری از خاصیت آنتی باکتریال
- عایق صوتی، الکتریکی و حرارتی مناسب
- افزایش مقاومت کفهای بتنی در در برابر فرسایش
- مقاومت در برابر تابش نور و اشعه ماورا بنفش خورشید
موارد کاربرد پوششهای اپوکسی
از این محصولات با توجه به ویژگیهایی که دارند میتوان در کف خانه برای پوشش در اتاق پذیرایی، اتاق خواب، در حمام و سرویس بهداشتی، در کف استخرها، فضاهای صنعتی مانند کارخانهها، محیطهای تجاری و اداری استفاده نمود.
علاوه بر آن، این محصولات گزینه مناسبی برای پوشش کف مراکز درمانی، بیمارستانها درمانگاهها، سالنهای ورزشی، آرایشگاهها و غیره به حساب میآیند.
انواع پوششهای اپوکسی
این محصولات دارای انواع مختلفی از قبیل کفپوش خانه، کفپوش پارکینگ، کفپوش ضد خش، ضد جرقه، آنتی استاتیک، ضد اسیدی، کفپوشهای ویژه سالنهای ورزشی و بیمارستانها و غیره هستند.
کفپوش های شیشهای
برخلاف تصور رایج مردم، کفپوشهای شیشهای مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار دارند و میتوان آنها را به عنوان متریالی برای پوشش کف ساختمان استفاده کرد. کفپوشهای شیشهای که در یک چارچوب آلومینیومی قرار میگیرند، به صورت چند لایه تولید میشود و مقاومت مناسبی در برابر ضربه دارند.
اکثرا این محصولات به دلیل نصب آسان، سهولت در نظافت و برخورداری از ظاهری زیبا، علاوه بر پوشش کف ساختمان، به عنوان پوششی برای سقف ساختمانها نیز استفاده میشوند. از مهمترین مزایای این نوع کفپوشها میتوان به صرفهجویی در انرژی، ایجاد گستردگی در فضا، استحکام و دوام بالا اشاره نمود.
عوامل موثر در انتخاب کفپوش خانه
در این بخش به عوامل متعددی که در انتخاب هر کدام از این کفپوشها، برای استفاده در قسمتهای مختلف ساختمان باید به آن توجه نمایید خواهیم پرداخت.
- دوام و کیفیت: این فاکتورها از مهمترین عوامل انتخاب کفپوشهای مختلف، برای محیطهای گوناگون به خصوص مکانهای صنعتی محسوب میشوند. در همین راستا باید بدانید دوام، کیفیت، مقاومت پوشش کف در برابر عواملی مانند آتش سوزی، رطوبت، ضربه و غیره مواردی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
- طراحی داخلی و نمای ظاهری: سبک دکوراسیون داخلی در انتخاب نوع و متریال کفپوش تاثیر زیادی دارد که باید در زمان انتخاب در نظر بگیرید.
- سلیقه: وجود شرایط محیطی، عوامل فرهنگی و سلیقه افراد در انتخاب متریالی که قرار است به عنوان کفپوش ساختمان از آن استفاده کنید، نقش مهمی را ایفا میکنند.
- نوع زیرسازی: یکی از مهمترین پارامترهایی که در انتخاب کفپوش خانه و نصب آن باید به آن توجه نمایید زیرسازی ساختمان است. مواردی مانند هم سطح کردن کف ساختمان و نوع آببندی یا عایق کاری آن باید متناسب با ضخامت و جنس کفپوش انتخابی باشد.
- نظافت و شستوشو: در هنگام انتخاب کفپوش برای ساختمان باید به روش نظافت و شستوشوی آن توجه نمایید. در همین راستا سهولت در نظافت از فاکتورهای مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
- مشخصات فنی: توجه به مشخصات فنی، کیفیت محصول، ضریب اصطکاک، میزان جذب آب، مقاومت در برابر فرسایش از جمله فاکتورهای مهم هنگام خرید هستند.
- قیمت: متناسب با متریالی که در ساخت کفپوش به کار رفته و کیفیتی که دارد، این محصولات از قیمتهای مختلفی برخوردار هستند. بنابراین با توجه به بودجهای که برای اجرای پروژه نصب کفپوش در نظر گرفتهاید، میتوانید از انواع مختلف آن خریداری نمایید.
سخن پایانی
با توجه به اینکه انواع مختلفی از کفپوشهای ساختمان در بازار وجود دارند، شما میتوانید با بررسی مدلهای مختلف آنها، متناسب با محیطی که برای استفاده در نظر گرفتهاید، این پوششها را خریداری نمایید. البته علاوه بر کیفیت محصول انتخاب شده، استفاده از یک تیم اجرایی حرفهای مانند تیم مهندسی برکه که سالها در زمینه نصب این پوششها فعالیت میکند، برای انتخاب کفپوش مناسب، نصب و اجرای پروژه آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
برای خرید و سفارش کفپوشهای مناسب حیاط یا کفپوش پارکینگ خانه و یا کفپوش باغ ویلا، تراس و … میتوانید روی ما حساب کنید.
آیا از کفپوشهای لمینت روی سیستم گرمایشی میتوان استفاده کرد؟
بله این کفپوشها سازگاری بالایی با سیستم گرمایش کف ساختمان دارند.
کفپوشهای اپوکسی از چه چیزی ساخته میشوند؟
کفپوشهای اپوکسی بر پایه رزین اپوکسی بیسفنول و هاردنر پلی آمینی تغییر شکل یافته تولید میگردند.
آیا کفپوشهای لمینت را به عنوان کفپوش خانه میتوان بر روی پوششهای قدیمی نصب کرد؟
با توجه به اینکه این کفپوشها به صورت نر و مادگی به هم وصل میشوند، میتوان از آنها بر روی پوششهای قدیمی استفاده کرد.
این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد امتیاز : 57
اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند
فهرست مطالب
Toggle