loader image

عایق پلیمری

خانه | خدمات انواع عایق | عایق پلیمری

همه چیز راجع به عایق پلیمری

عایق کاری ساختمان یکی از مهمترین کارهایی است که در ساخت و ساز باید به آن توجه کرد. استفاده از عایق‌های مختلف در بخش‌های متنوع ساختمان از جمله پشت بام، سرویس بهداشتی، حمام، استخر و… می‌تواند تا حدود زیادی عوارض ناشی از جذب رطوبت، نم زدگی، هدر رفتن انرژی، آلودگی‌های صوتی و… را به شدت کاهش دهد.

همه چیز راجع به عایق پلیمری

در زمان‌های نه چندان دور، برای جلوگیری از نفوذ نم، رطوبت و امثال آن از آسفالت یا قیرگونی استفاده می‌کردند، اما امروزه عایق‌های چند منظوره و جدید جایگاه خود را در صنعت ساخت و ساز یافته اند. یکی از بهترین عایق‌های رطوبتی، عایق پلیمری است که در این مقاله در مورد آن، مزایا و معایب، کاربردها و نکات مهم پیرامون آن صحبت خواهیم کرد.

فهرست مطالب

عایق رطوبتی پلیمری چیست؟

عایق‌های پلیمری رطوبتی عایق‌هایی هستند که برای جلوگیری از نفوذ یا خروج آب مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور مثال با استفاده از این عایق‌ها از خالی شدن و جذب آب استخر پیشگیری می‌شود یا مثلا با استفاده از آن در سرویس‌های بهداشتی و حمام از نفوذ آب به دیوار و کف جلوگیری می‌گردد.

عایق پلیمری خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که مهمترین آن: عایق رطوبتی نانو، عایق رطوبتی سفید و عایق پایه سیمان است.

عایق پلیمری یک جایگزین مناسب برای عایق‌های سنتی محسوب می‌شود که کاربردهای بسیاری دارد. در واقع در اکثر مواردی که امکان استفاده از عایق‌های رطوبتی سنتی وجود ندارد، عایق پلیمری را جایگزین می‌کنند.

تماس با برکه

مزایای استفاده از عایق پلیمری

عایق پلیمری در مقایسه با عایق‌های سنتی از جمله ایزوگام یا قیرگونی دارای مزایای بی‌شماری است که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

– به دلیل رنگ روشنی که دارند نور کمتری جذب می‌کنند و در نتیجه باعث گرمای سازه نمی‌شوند. در حالی که قیرگونی و ایزوگام به دلیل رنگ تیره‌ای که دارند نور بیشتری جذب می‌کنند و در شرایط مشابه باعث گرم شدن فضای داخل ساختمان می‌شوند

– عایق‌های پلیمری ماندگاری بالاتری نسبت به ایزوگام و قیرگونی ماندگاری بالاتر و قیمت مقرون به صرفه‌تری دارند.

– در صورت آسیب دیدگی عایق پلیمری، نفوذ آب فقط در بخش آسیب دیده رخ می‌دهد اما در آسیب دیدگی ایزوگام، نفوذ آب به لایه‌های مختلف باعث نم زدگی بیشتر می‌شود.

– عایق‌های پلیمری دارای انعطاف‌پذیری بالایی هستند و در فصول گرم و سرد سال تردد روی آن‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند اما در مورد عایق ایزوگام و قیرگونی تردد روی آن به ویژه در فصل زمستان، باعث ترک خوردگی عایق می‌شود.

مزایای استفاده از عایق پلیمری

– در بخش‌های آسیب دیده ایزوگام و قیرگونی رشد قارچ و باکتری اتفاق می‌افتد در حالی که عایق‌های پلیمری خواص ضد قارچ، ضد خزه و ضد کپک دارند.

– عایق‌های پلیمری در مقایسه با عایق‌های سنتی از خاصیت نفوذ ناپذیری بیشتری برخوردار هستند.

– عایق پلیمری نسبت به عایق‌هایی چون ایزوگام و قیرگونی دارای مقاومت بیشتری در برابر حرارت، گرما و سرما است.

– عایق پلیمری از مقاومت بالایی در برابر انواع مواد شیمیایی از جمله حلال‌ها برخوردار است.

– عایق پلیمری یک عایق دوستدار محیط زیست است و هیچ گونه عارضه‌ای برای محیط زیست و سلامت انسان به همراه ندارد.

– یکی از مهمترین ویژگی‌های عایق پلیمری اتصال لایه‌های بتنی قدیم و جدید است.

معایب عایق رطوبتی پلیمری در یک نگاه

عایق‌های پلیمری در کنار مزایای بی‌شماری که دارند دارای معایبی نیز هستند، مهمترین معایبی که برای این نوع عایق‌ها می‌توان بر شمرد عبارتند از:

گران بودن

یکی از مهمترین معایب عایق پلیمری گران بودن آن نسبت به عایق‌های سنتی است. در واقع برای عایق‌بندی سطوح مختلف با استفاده از عایق پلیمری به حجم زیادی از این مواد احتیاج است که هزینه بسیاری را شامل می‌شود. با این وجود با توجه به طول عمر بالای این نوع عایق می‌توان گفت که قیمت آن مقرون به صرفه است.

استفاده با احتیاط زیاد

بر خلاف عایق‌های سنتی که اجرای آن‌ها نیازمند نکات ایمنی حساسی نیست، در مورد عایق‌های پلیمری باید به شدت مراقب بود و نکات ایمنی را رعایت کرد تا به پوست بدن به ویژه صورت آسیبی وارد نشود.

کاربرد عایق پلیمری

از عایق‌های پلیمری رطوبتی می‌توان در هر مکانی که در مجاورت و معرض آب قرار دارند استفاده کرد که شامل مواردی چون سرویس‌های بهداشتی، تاسیسات دریایی، سد، استخر، سونا و جکوزی، حمام، آشپزخانه، ورق گالوانیزه، کاشی، دیوارهای برشی، حوضچه‌ها و کانال‌های آب می‌شود.

انواع عایق پلیمری

انواع عایق پلیمری

عایق‌های رطوبتی پلیمری با نام ایزوپل پوششی رطوبتی در بازار شناخته می‌شوند. این نوع عایق‌ها بر پایه آب هستند که بعد از اجرا در سطوح مختلف به پوششی مقاوم در برابر رطوبت تبدیل می‌شود. از این منظر عایق‌های پلیمری به دو نوع تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

– پایه آب

رایج‌ترین نوع عایق‌های رطوبتی عایق‌های پایه آب هستند که خود به دو نوع تقسیم می‌شوند:

– تک جزئی: در این نوع عایق پلیمری سیمان وجود ندارد و به همین دلیل چسبندگی آن کم است.

– دو جزئی: در این نوع سیمان وجود دارد و از قدرت چسبندگی و عایق‌بندی بالاتری برخوردار است.

– پایه حلال

انواع عایق پلیمری بر اساس روش اجرا

عایق‌های رطوبتی پلیمری را بر اساس روش اجرای آن‌ها به دو دسته تقسیم می‌کنند که شامل عایق‌های گرم اجرا و سرد اجرا می‌شود.

عایق رطوبتی پلیمری گرم اجرا

این عایق‌ها به گونه‌هایی اطلاق می‌شود که برای اجرا و نصب نیاز به گرم کردن و شعله دارند.

عایق رطوبتی پلیمری سرد اجرا

عایق‌های پلیمری سرد اجرای Mcl و عایق رطوبتی Rcl جز گروه عایق رطوبتی سرد اجرا هستند. برای اجرای چنین عایق‌هایی می‌توان با مخلوط کردن جزء پودری و مایع و با کمک قلم مو و غلتک رنگ رزی سطح عایق را اجرا کرد.

عایق‌ های رطوبتی پلیمری پیش ساخته

این نوع عایق‌ها در کارخانه به شکل رول‌های آماده تولید می‌شوند و در محل پروژه روی زیرآیندها چسبانده می‌شوند.

عایق پلیمری نانو

این نوع عایق آب بند پلیمری دارای ترکیبات نانو اضافه شده به عایق است که سبب افزایش استقامت و دوام عایق می‌شود. مهمترین ویژگی‌های عایق پلمیری نانو شامل آب گریز بودن (نماندن آب بر سطح عایق) و غبار گزیر بودن (نرفتن خاک و غبار در بتن عایق) آن است. ضمن این که این نوع عایق‌ها خاصیت خود تمیزشوندگی دارند و بنابراین احتیاجی به شستشو با مواد شیمیایی وجود ندارد.

عایق پلیمری سفید رطوبتی

این عایق مایع به صورت تک جزئی ارائه می‌شود و از نظر ظاهری شباهت بسیاری به رنگ‌های معمولی دارد. اما پس از اجرای آن و خشک شدن، پلیمر تشکیل شده باعث می‌شود که یک لایه کاملا عایق و آب بند ایجاد شود که دارای کشسانی ۱۰۰ درصد بوده و دچار ترک و پوسته نمی‌شود. اجرای این نوع عایق‌های پلیمری بسیار آسان است و هر شخصی می‌تواند آن را به تنهایی و بدون نیاز به نیروی متخصص انجام دهد.

کاربرد های متنوع عایق‌های پلیمری

عایق‌های پلیمری عایق‌های کاربردی محسوب می‌شوند که می‌توان در موارد مختلفی از آن‌ها استفاده کرد که عبارتند از:

– تزئین کردن و آب‌بندی قطعات سفالی و گل‌دان‌ها

– آب‌بندی و عایق کردن استخرها و هر نوعی از منابع آب

– استفاده در بندکشی و آب‌بندی کردن لای درزهای کاشی و سرامیک

– افزایش چسبندگی ملات‌ها

– عایق‌بندی پشت بام، سرویس بهداشتی، استخر، حمام، آشپزخانه و…

– برای عایق کاری کردن پشت بام ساختمان و سرویس‌های بهداشتی منازل و حمام و آشپزخانه‌ها

– عایق کاری و ضد زنگ کردن کف و بدنه‌ی کولر‌ها

– چسباندن قوی و تثبیت سنگ‌ها و کاشی و سرامیک

– آب‌بندی کردن و نفوذ ناپذیر کردن شکاف‌ها

قیمت و خرید عایق‌های رطوبتی پلیمری

یکی از رایج‌ترین سوالات کاربران در خصوص عایق‌های پلیمری قیمت آن‌ها است. قیمت این نوع عایق‌ها به مواد اولیه به کار رفته در ساخت و نوع عایق بستگی دارد. شکل بسته بندی، کیفیت ساخت و برند سازنده از جمله عوامل تأثیرگذار دیگر در قیمت عایق پلیمری به شمار می‌روند.

عایق پلیمری الیاف دار چیست؟

این نوع عایق ها، جزء عایق‌های پلیمری دو جزئی به شمار می‌روند دارای قابلیت انعطاف‌پذیری و کشسانی بالا بوده و عموما جهت آب‌بندی سطح‌های بتنی و غیر بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اجرای این مدل عایق‌ها به این صورت است که عایق رطوبتی الیاف دار به صورت نیمه جامد بر روی سطح پخش می‌شود و بعد از خشک شدن، لایه‌ای آب بند، انعطاف‌پذیر و چسبنده ایجاد می‌کند. عایق پلیمری به دلیل وجود الیاف در آن، یک گزینه عالی برای یکپارچه کردن سطح و درزبندی سطوح مختلف به شمار می‌رود.

نحوه اجرای عایق‌های رطوبتی پلیمری

نحوه اجرای عایق‌های رطوبتی پلیمری

اجرای عایق‌های پلیمری خیلی سخت و چالش برانگیز نیست اما با توجه به نوع عایقی که انتخاب می‌شود مراحل متفاوتی را پیش رو خواهید داشت. رایج‌ترین شکل اجرای عایق‌های پلیمری به این شرح است:

مرحله زیرسازی

این مرحله مهمترین بخش در اجرای عایق پلیمری محسوب می‌شود. ابتدا باید محل مورد نظر را از آلودگی‌هایی چون گرد و خاک، غبار، روغن و سایر آلودگی‌ها پاک کرد. بهتر است برای این کار از چربی‌زدا و شستشوی کل سطح مورد نظر استفاده کنید.

اجرای پرایمر

بعد از شستشوی کامل سطح، باید مدت زمان کافی برای خشک شدن آن در نظر گرفت. پس از خشک شدن کامل سطح، پرایمر که شامل موادی برای حفاظت بتن در برابر مواد خورنده خاک و… به صورت یک لایه چسبنده قوی مورد استفاده قرار می‌گیرد اجرا می‌شود. برای اجرای پرایمر از غلتک استفاده می‌شود و آن را روی کل سطح پخش می‌کنند.

اجرای عایق پلیمری

این مرحله بسیار حساس و تخصصی است و با توجه به نوع عایقی که انتخاب کرده‌اید اجرا می‌شود. توصیه می‌شود که برای اجرای دقیق و بی‌نقص عایق پلیمری از نیروی متخصص و با تجربه استفاده کنید. ضمن این که می‌توانید برای انتخاب عایق مناسب از مشاوره با کارشناسان نیز بهره‌مند شوید.

تست نهایی

این مرحله را می‌توان تضمینی برای اجرای درست و اصولی عایق پلیمری باشد. در صورتی که امکان تست وجود داشته باشد محیط را با مقدار کافی آب پر کرده و بعد از ۲۴ ساعت بررسی‌های لازم انجام می‌گیرد تا مشخص شود که آب‌بندی به خوبی صورت گرفته و نفوذ و جذب آب در هیچ بخشی مشاهده نشود.

همان طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم اجرای تمام مراحل فوق بستگی به مجری طرح دارد، ضمن این که مراحل فوق برای اجرای اصولی و استاندارد عایق‌های پلیمری در نظر گرفته شده اند. بنابراین پیشنهاد ما آن است که برای اجرای عایق‌های پلیمری حتما از مجریان با سابقه و دارای رزومه کاری قوی کمک بخواهید.

عایق رطوبتی نانو پلیمر چیست؟

اگر به دنبال یافتن یک عایق با کیفیت و چند منظوره باشید حتما نام عایق نانو پلیمر را شنیده اید. در واقع باید بگوییم که منظور از نانو ماده و جسم نیست بلکه این اصطلاح تنها به عنوان یک مقیاس اندازه‌گیری شناخته می‌شود که یک میلیاردم متر است. به این ترتیب منظور از عایق پلیمری نانو عایقی است که اجازه نفوذ رطوبت و مایعات مختلف در مقیاس‌های بسیار کوچک را نیز نمی‌دهد.

به زبان ساده‌تر باید بگوییم که نفوذ رطوبت و آب در مواد، مصالح و خاک به صورت مولکولی است و نانو ذرات موجود در این عایق‌ها با پر کردن فضاهای خالی میان مولکول‌ها مانع از ورود و خروج مولکول‌های آب و رطوبت می‌شوند. پس عایق‌های نانو به نوعی از عایق‌ها گفته می‌شود که اندازه آن‌ها از ۱۰۰ نانومتر کمتر است. در حالت کلی عایق‌هایی که دارای ابعاد کمتر از ۲۰ نانومتر هستند بهترین نوع عایق‌ها به شمار می‌روند؛ چرا که هیچ نوع نفوذی در این عایق‌ها امکان‌پذیر نیست.

در سال‌های اخیر در تهیه عایق رطوبتی پلیمری از مواد مختلفی مانند قیر، بیتومن، پلاستیک و… استفاده می‌شود که هر کدام از آن‌ها می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. عایق‌های رطوبتی نانو عایق‌هایی به شکل مایع هستند که پس از اجرا بر روی سطوح مختلف، می‌توانند پیوندهای قوی شیمیایی ایجاد کرده و یک لایه مقاوم و ضدآب را ایجاد کنند که امکان هیچ نوع نفوذی اعم از گرد و خاک، رطوبت و… در آن‌ها وجود ندارد.

این لایه‌های قوی کاملا بدون رنگ هستند و حتی با چشم دیده نمی‌شوند اما به خوبی خلل و فرج‌های سطوح مختلف را پوشش می‌دهند. ضمن این که در برابر مواردی چون رنگ‌پریدگی، نفوذ حشرات موذی، نفوذ نم و رطوبت و آب، اشعه‌های مضر خورشیدی و… مقاومت بالایی دارند.

مهم‌ ترین کاربردهای عایق رطوبتی نانو پلیمر

با توجه به ویژگی‌ها و ماهیت عایق پلیمری نانو می‌توان گفت در هر محیطی که نیاز به جلوگیری از نفوذ رطوبت، مایعات، حشرات و… به درون یا بیرون از آن مکان باشد می‌توان از این عایق‌ها استفاده کرد. مهمترین کاربردهای عایق‌های رطوبتی پلیمری عبارتند از:

– صنعت ساختمان‌سازی

– سازه‌های فازی و تأسیسات دریایی

– انواع استخرهای کشاورزی، ورزشی، تفریحی و…

– تجهیزات مختلف در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی‌ها

عایق پلیمری پاششی چیست؟

این عایق یکی دیگر از انواع عایق‌های پلیمری محسوب می‌شود که برای استفاده از آن احتیاجی به حرارت و شعله نبوده و تنها به وسیله اسپری کردن یا پاشش روی سطح قابل اجرا است. این عایق را می‌توان یک جایگزین مناسب برای عایق‌های سنتی چون قیر و ایزوگام دانست. عایق‌های پلیمری پاششی استقامت، دوام و ماندگاری طولانی‌تری نسبت به سایر عایق‌ها دارند.

عایق پلیمری پاششی چیست؟

عایق پلیمری پاششی سفید

عایق پلیمری پاششی سفید نیز نوعی دیگری از عایق‌های پلیمری است که معمولاً از آن برای سقف‌ها و دیوارها استفاده می‌کنند. در سال‌های اخیر این نوع عایق پلیمری جای قیرگونی و ایزوگام را به خوبی گرفته است. این عایق به رنگ‌های معمولی شباهت دارند و به راحتی قابل اجرا است.

ویژگی‌های عایق پلیمری پاششی

عایق‌های پلیمری پاششی و سفید دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند که آن‌ها را از سایر مدل‌ها متمایز می‌سازد. مهمترین ویژگی این نوع عایق‌ها عبارتند از:

– بدون ایجاد آلودگی‌های سطحی در زمین، آب و هوا بوده و عایقی دوستدار محیط زیست محسوب می‌شود.

– برای اجرا نیازی به حرارت و تجهیزات ندارد

– اجرای سریع و آسانی دارد.

– عمر مفید این مدل عایق‌ها حدود ۲۰ سال است.

– به دلیل شیوه اجرای پاششی به خوبی می‌توان درزها، گوشه‌ها و بخش‌های غیر قابل دسترس را عایق‌بندی کرد

– یک عایق پلیمری چند منظوره محسوب می‌شود و عایق رطوبت، دما و حتی صدا است.

– نسبت به انواع الاستومری و کراسلینک فشرده هزینه کمتری دارند.

– مانع اتلاف انرژی می‌شود

کاربرد های عایق پلیمری پاششی

استفاده از این عایق چند منظوره در موارد مختلفی صورت می‌گیرد که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

– استفاده در عایق‌بندی و آب‌بندی سقف‌های کاذب

– عایق‌بندی مرغ داری‌ها و دامداری‌ها

– آب‌بندی و عایق‌بندی بدنه کشتی و هواپیما

– استفاده در استخر، سرویس بهداشتی، روف گاردن و…

نحوه تولید عایق پلیمری پاششی

عایق پلیمری پاششی از ترکیب ایزوسیانات و رزین پلی ال تولید می‌شود. پلی اورتان نوعی پلیمر است که از واحدهای آلی ساخته شده است. از ترکیب این مواد عایق پلیمری پاششی تولید می‌شود که بعد از پاشیده‌شدن روی سطح مورد نظر ساختار پلیمری سخت و محکمی به خود می‌گیرند و خاصیت آب گریزی پیدا می‌کنند.

انواع عایق پلیمری پاششی

عایق پلیمر پاششی در دو نوع سلول باز و سلول بسته تولید می‌شود. نوع باز این عایق همان طور که از نامش پیداست دارای کپسول‌های تشکیل دهنده باز است و باعث ایجاد ترکیب منعطف و نرم برای این نوع عایق می‌شود.

نوع بسته این عایق نیز، کپسول‌های کاملاً بسته دارد. در واقع فشردگی سلول‌ها در این نوع بسیار زیاد است و به هوا و رطوبت اجازه نفوذ نمی‌دهد. بنابراین پایداری نوع بسته نسبت به پلیمر پاششی نوع باز بیشتر است. مزیت نوع بسته عایق این است که مانع ورود آب و رطوبت به داخل محیط می‌شود و از آسیب وارد شده به کف بر اثر رطوبت جلوگیری می‌کند.

عایق نوع باز، قابلیت انبساط دارد و می‌توان از آن در عایق کاری نقاط کور و دور از دسترس استفاده کرد. همچنین از نظر هزینه‌ها نیز مقرون به صرفه‌تر از نوع بسته به نظر می‌رسد.

نحوه اجرای عایق پلیمری پاششی

روش اجرای این نوع عایق به متراژ مکان مورد نظر بستگی دارد. برای هر محیط باید از دستگاه‌های متناسب با متراژ آن استفاده کرد. به طور مثال در متراژهای پایین می‌توان از اسپری‌های کوچک استفاده کرد اما در متراژهای بالا از دستگاه‌های الکتریکی و کمپرسور استفاده می‌شود. برای عایق کردن سقف و دیوار با این نوع عایق به ضخامت ۲.۵ تا ۳ سانتی متر احتیاج دارید. مدت زمان اسپری کردن با ضخامت رابطه مستقیم دارد.

قیمت عایق پلیمری پاششی

هزینه این عایق‌های پلیمری هم مانند سایر عایق ها همچون عایق ژئوتکستایل با توجه به کیفیت و میزان مواد به کار رفته در تولید عایق تعیین می‌شود. ضمن این که نحوه انجام و اجرای عایق و همچنین متراژ ساختمان نیز از دیگر عوامل تأثیرگذار بر قیمت عایق پلیمری محسوب می‌شوند.

جمع‌بندی

عایق‌های پلیمری هم مانند سایر عایق ها همچون عایق سیلیکونی انواع مختلفی دارند که با توجه به شرایط و مکان مورد نظر برای آب‌بندی و عایق‌بندی انتخاب می‌شوند. میزان آب‌بندی و کیفیت عایق نیز بستگی به نحوه اجرا و رعایت استانداردهای آن خواهد داشت. ما در این مقاله به انواع عایق‌های پلیمری، کاربرد، مزایا و معایب و نکات مهم پیرامون آن‌ها پرداختیم.

انواع عایق‌های پلیمری کدام است؟

عایق‌های پلیمری با توجه به ماهیت ساخت، مواد اولیه به کار رفته در تولید، نوع اجرا و فرمولاسیون تهیه به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که در متن مقاله به آن‌ها پرداخته شده و در مورد ویژگی‌ها و کاربرد هریک از آن‌ها صحبت کردیم.

قیمت عایق‌های پلیمری چقدر است؟

هزینه اجرای عایق پلیمری به عوامل متعددی بستگی دارد که مهمترین آن‌ها عبارتند از: نوع عایق پلیمری، نحوه و استاندارد اجرا، متراژ محل اجرا، ضخامت اجرا، میزان مواد به کار رفته در عایق بندی، کیفیت مواد و سختی کار

مهمترین مزایای عایق پلیمری کدام است؟

این عایق‌ها در مقایسه با عایق‌های سنتی چون ایزوگام و قیر دارای مزایای بسیاری هستند که مهمترین آن‌ها عبارتند از: اجرای آسان، سبک، ثبات رنگ، عدم ایجاد ترک و پوسته به مرور زمان، عمر مفید بالا، تنوع رنگ برای عایق کاری شیروانی، دیوار، سقف و…

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز : 43

اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند

درباره برکه

ما در تیم فنی مهندسی برکه با تکیه بر دانش مدرن و آکادمیک همکاران خود در تلاشیم تا با ارائه بهترین طرح ها و راه حل ها خدماتی چون آب بندی مخازن ، آب بندی چاله آسانسور ، آب بندی ساختمان و … را به شما ارائه دهیم .

خدمات برکه

سایر مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *