آب بندی حوض؛ امری ضروری برای جلوگیری از نشت آب
بسیاری از خانههای قدیمی و ویلایی در فضای باز و حیاط خود دارای حوض آب هستند. هر چند امروزه ساخت حوض در خانههای آپارتمانی چندان مرسوم نیست، اما شما در حیاط و بخش ورودی برخی از این ساختمانها با انواع آبنماها مواجه میشوید.
تمامی این آبنماها در قسمت زیرین خود دارای حوضچهای برای ذخیره و جمعآوری آب هستند. به طور کلی، هر سازهای که از آن برای ذخیره آب استفاده میشود، نیاز به آببندی دارد. حوضها نیز از این قاعده جدا نیستند. اهمیت آببندی این سازهها باعث شده است که افراد این سوال را از خود بپرسند که چگونه حوض را آب بندی کنیم؟ در این مطلب، با روشهای مختلف آب بندی حوضچه و عوامل موثر بر هزینه اجرای آببندی آشنا میشویم.
فهرست مطالب
Toggleچرا باید حوض را آب بندی کنیم؟
حوض در واقع نوعی مخزن برای نگهداری از سیالاتی مانند آب است که در گذشته بیشتر در خانههای ویلایی ساخته شده و به منظور ذخیره آب از آن استفاده میشد. زمانی که درباره عایق بندی حوض آب صحبت میشود، معمولا سوالی که برای افراد به وجود میآید این است که دلیل اهمیت آب بندی حوض در چیست؟ چرا باید حوض را عایقکاری کنیم؟
برای پاسخ به این سوال، باید به این نکته اشاره کرد که برای ساخت حوض در اماکن محتلف معمولا از بتن استفاده میشود. هر چند بتن خواص مکانیکی و استحکام قابل توجهی دارد، اما به دلیل ساختار متخلخل خود نمیتواند در برابر نفوذ و نشت مایعاتی مانند آب عملکرد قابل قبولی را از خود نشان دهد. بنابراین در صورتی که از بتن برای ساخت حوض آب استفاده شود، آب میتواند به سادگی وارد ساختار بتن شود و به سطوح بیرونی این سازه نفوذ کند. این عامل باعث نشت آب و در مراحل بعدی باعث نشست حوض میشود.
برای افزایش آگاهی افرادی که به دنبال یافتن پاسخ سوال چگونه حوض را آب بندی کنیم هستند، باید به این نکته اشاره کنیم که تنها هدف ما از آب بندی حوض جلوگیری از نفوذ و نشت آب به قسمتهای بیرونی سازه نیست. یکی دیگر از دلایل اهمیت آب بندی حوض به جلوگیری از نفوذ سایر مواد خارجی به داخل آب حوض مربوط میشود. عوامل و آلایندههایی در محیط یرامون حوض وجود دارند که میتوانند به سادگی آب حوض را آلوده و از هر نظر غیر قابل استفاده کنند.
نگهداری صحیح از حوض پس از پایان مراحل ساخت امری اجتنابناپذیر است. در صورتی که شما پس از ساخت حوض آن را به حال خود رها کرده و نسبت به آببندی و عایقکاری آن اقدام موثری نکنید، باعث به هدر رفتن منابع آب و ایجاد خسارتهای سنگین در سازه میشوید.
آب بندی حوض چه مزایایی دارد؟
بسیاری از افرادی که به دنبال پاسخی برای سوال چگونه حوض را آب بندی کنیم هستند، قصد دارند بدانند که عایق بندی حوض آب چه مزایایی دارد. از آنجا که آب بندی حوض برای افراد هزینهبر است، آنها تمایل دارند بدانند که این هزینه اضافی صرف جلوگیری از بروز چه مشکلاتی میشود.
بدون شک مهمترین مزیت آب بندی حوض جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل سازه است. اگر میخواهید با تاثیر مخرب رطوبت روی سازههای بتنی و سیمانی آشنا شوید، میتوانید با یک جستجوی ساده در اینترنت به جواب سوال خود برسید.
نفوذ آب به سطوح بیرونی حوض میتواند باعث نشست زمین و ایجاد خسارتهای سنگین شود. در نتیجه شما میتوانید با عایق کاری حوض آب و جلوگیری از نفوذ رطوبت به سطوح بیرونی از بروز این مشکلات جدی جلوگیری کنید. البته مزایای آب بندی حوضچه تنها به همین یک مورد خلاصه نمیشوند. در ادامه با سایر مزایای آب بندی حوض آشنا میشویم.
ماندگاری بالای متریالهای مورد استفاده برای آب بندی حوض
با پیشرفت تکنولوژی و تولید متریلهای باکیفیت و مقاوم برای آببندی سازههای مختلف، ماندگاری روشهای آب بندی حوضچه به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است. متریالهای جدید و باکیفیت نه تنها در برابر نفوذ رطوبت به سطوح خارجی دیوارههای حوض مقاومت قابل قبولی را از خود نشان میدهند، بلکه ماندگاری بسیار بالایی دارند.
در نتیجه افرادی که به دنبال پاسخی برای سوال چگونه حوض را آب بندی کنیم هستند، میتوانند با استفاده از این متریالهای باکیفیت، تعداد دفعات آببندی را کاهش دهند. تعمیر و نگهداری حوض امری اجتنابناپذیر است و به هر حال هزینه مشخصی را به شما تحمیل میکند. بنابراین شما با استفاده از متریالهای باکیفیت برای آببندی و ترمیم دیوارههای حوض میتوانید در هزینههای خود نیز صرفهجویی کنید.
آب بندی حوض از رشد انواع قارچ و باکتری جلوگیری میکند
در صورتی که شما نسبت به ترمیم و آب بندی حوض بیتوجه باشید، باگذر زمان ترکهای ریز و درشتی بر روی دیوارههای حوض ایجاد میشوند که محل مناسبی برای رشد انواع قارچ و باکتری به شمار میآیند. این مورد در مناطق مرطوب و شرجی متداولتر است. زیرا وجود رطوبت میتواند فرایند رشد و تکثیر انواع قارچ و باکتریها را تسریع کند. رشد قارچ، میکروب و باکتری نه تنها باعث آسیب رساندن به سازه و کاهش استحکام آن میشود، بلکه حوض آب را به محل مناسبی برای تجمع حشرات موذی تبدیل میکند.
زمانی که قصد داریم بدانیم چگونه حوض را آب بندی کنیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که انتخاب متریال مناسب برای آب بندی حوض تا چه اندازه میتواند در جلوگیری از رشد و تکثیر این آلودگیها نقش داشته باشد. در واقع شما با آب بندی حوضچه نه تنها از تخریب و نشست سازه جلوگیری میکنید، بلکه مانع از رشد و تکثیر عوامل بیماریزا میشوید. در نتیجه حفظ بهداشت محیط و جلوگیری از رشد عوامل بیماریزا یکی دیگر از مزایای آب بندی حوض به شمار میآید.
عایق کاری حوض آب برای صرفهجویی در هزینهها
مسائل مالی و اقتصادی در چند سال اخیر به یکی از دغدغههای اصلی زندگی ما تبدیل شدهاند. بسیاری از افراد به دلیل عدم آشنایی با هزینه آب بندی سازههای مختلف و ترس از سنگین بودن هزینههای آن، از انجام این کار منصرف میشوند.
زمانی که درباره سوال چگونه حوض را آب بندی کنیم به تحقیق و جستجو میپردازیم، متوجه میشویم که روشهای متعددی برای آب بندی حوض وجود دارند. هزینه هر یک از این روشها با دگیری متفاوت است. در نتیجه ما میتوانیم با توجه به بودجه خود بهترین روش آب بندی حوض را انتخاب کنیم. به این صورت میتوان در هزینههای خود صرفهجویی کرد.
از طرف دیگر، شما باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که عدم رسیدگی به وضعیت حوض میتواند هزینههای بسیار سنگینتری را به شما تحمیل کند. بدون شک هزینه خرید یک چسب آببندی و استفاده از آن برای عایق کاری حوضچه با هزینه تخریب و بازسازی کامل آن قابل مقایسه نیست. در واقع شما با آب بندی حوضچه میتوانید از بسیاری از خسارتها و هزینههای جانبی سنگینی که در آینده به خاطر نشتی آب به شما تحمیل میشود، جلوگیری کنید.
چسبندگی فوقالعاده مواد عایق به دیوارههای حوض
بسیاری از افرادی که به دنبال پاسخی برای سوال چگونه حوض را آب بندی کنیم هستندف با این نگرانی مواجه میشوند که شاید وجود رطوبت و آب موجود در حوض بتواند مواد عایق را از سطح دیوارههای حوض جدا کند. به این صورت آب بندی حوض عملا هیچ سودی برای ما نخواهد داشت و آب میتواند پس از جدا کردن پوشش عایق از دیوارههای حوض به سادگی به سطوح خارجی نفوذ کند.
با توجه به پیشرفتهایی که در حوزه تولید مواد و پوششهای عایق صورت گرفته است، دیگر جایی برای چنین نگرانیهایی وجود ندارد. امروزه برای تولید بسیاری از متریالهای مورد استفاده در عایق کاری حوضچه از تکنولوژی نانو استفاده میشود. این مواد چسبندگی بسیار بالایی دارند و آب نمیتواند آنها را به سادگی از سطح دیوارههای حوض جدا کند. همچنین معمولا پیش از اعمال مواد عایق، دیوارههای حوض را با استفاده از پرایمر میپوشانند که این امر باعث افزایش بیش از پیش چسبندگی مواد عایق میشود.
آب بندی حوض چگونه باعث افزایش مقاومت در برابر اشعه UV میشود؟
یکی از مزایای مهم آب بندی حوض که معمولا افراد از آن غافل میشوند، نقش آببندی در محافظت از سطوح مختلف حوض در برابر اشعههای مخرب UV است. رطوبت تنها عاملی نیست که میتواند باعث تخریب بتن و بروز خسارتهای سنگین شود. اشعه فرابنفش خورشید نیز میتواند در طولانی مدت باعث تخریب دیوارههای بتنی و ایجاد ترکهای ریز و درشت در سازه شود. این مورد در مناطق گرمسیر و در فصول گرم سال مانند تابستان متداولتر است.
متریالهای مورد استفاده برای آب بندی حوض نه تنها در برابر نفوذ رطوبت عملکرد فوقالعادهای دارند، بلکه در برابر اشعههای مخرب UV مانند یک سد محکم عمل میکنند و اجازه نمیدهند که نور خورشید باعث تخریب دیوارههای حوض شود. یکی از دلایل مهمی که ما را به یافتن پاسخی برای سوال چگونه حوض را آب بندی کنیم ترغیب میکند، همین ویژگی مهم مواد عایق است.
چگونه ظاهر حوض را با آب بندی زیباتر کنیم؟
همانطور که اشاره کردیم، خواص مکانیکی و استحکام بالای بتن باعث شده است که در پروژههای عمرانی از این متریال برای ساخت سازههای مختلف استفاده شود. اما یکی از مشکلات اصلی بتن، رنگ و ظاهر نامناسب آن است. در بسیاری از موارد، هدف اصلی افرادی که به دنبال پاسخ سوال چگونه حوض را آب بندی کنیم هستند، افزایش زیبایی ظاهری این سازه است.
حوض علاوهبر کاربرد خود به عنوان منبعی برای ذخیره آب از لحاظ زیبایی شناسی نیز میتواند ظاهر جذابی را برای محیط اطراف خود ایجاد کند. به همین علت، معمولا برای افزایش زیبایی حوضها از رنگهای عایق یا کاشیکاری استفاده میشود.
این متریالها در کنار جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به سوطح خارجی، نقش بسیار مهمی را در بهبود پارامترهای زیبایی شناسی ایفا میکنند. احتمالا شما هم زمانی که به حوض خانههای قدیمی فکر میکنید، نخستین چیزی که در ذهن شما تداعی میشود رنگ و کاشیکاریهای آبی این حوضها است. این رنگ آبی دو وظیفه مهم عایق کاری حوض و افزایش زیبایی ظاهری را برعهده دارد.
ساده شدن فرایند تمیزکاری حوض
همانطور که اشاره کردیم، عایق بندی حوض آب میتواند به جلوگیری از رشد و تکثیر انواع قارچ، میکروب، جلبک، باکتری و … کمک کند. از طرف دیگر، متریالهای مورد استفاده برای آب بندی حوضچه با پوشش دادن درزها و شکافهای موجود در دیوارههای استخر از نفوذ آلودگی و گرد و غبار به داخل این درزها جلوگیری میکنند. تمامی این عوامل در کنار یکدیگر باعث میشوند که فرایند تمیزکاری حوض و حفظ نظافت آن برای ما سادهتر شود.
بسیاری از متریالهای مورد استفاده برای آب بندی حوض در برابر مواد شوینده شیمیایی مقاوم هستند. در نتیجه شویندهها نمیتوانند پوشش عایق دیوارههای حوض را در خود حل کنند و آن را از بین ببرند. به همین علت، شما میتوانید برای حفظ نظافت و ضد عفونی کردن حوض بدون هیچ مشکلی از انواع مواد شوینده شیمیایی استفاده کنید.
کمک به حفظ گرمای آب حوض
بسیاری از کودکان تمایل دارند که در فصول گرم سال مانند بهار و تابستان به همراه دوستان خود مشغول آبتنی در آب حوض شوند. از آنجا که حوضها برای شنا کردن و آب تنی طراحی و ساخته نشدهاند، معمولا برای حوض سیستم گرمایشی در نظر گرفته نمیشود. به همین علت شما برای حفظ گرمای آب باید به سراغ روشهای دیگری باشید تا کودکان بتوانند از آبتنی در آبی با دمای مناسب لذت ببرند.
افرادی که به دنبال پیدا کردن پاسخی برای سوال چگونه حوض را آب بندی کنیم هستند، باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که متریالهای مورد استفاده برای آب بندی حوض صرفا نقش یک عایق رطوبتی را ایفا نمیکنند. بلکه این متریالها به عنوان عایقهای حرارتی نیز عملکرد قابل قبولی دارند. استفاده از این مواد عایق باعث میشود که آب استخر نتواند با دیوارههای حوض تبادل گرمایی داشته باشد و به این صورت بتواند گرمای خود را برای مدت طولانیتری حفظ کند.
نشت آب و نشست سازه
معمولا محدودیت نشت آب در هر سازه با توجه به اهمیت و نوع پروژه احداثشده تعیین میشود. در برخی پروژههای بزرگ حتی نشت چند قطره آب نیز میتواند منجر به بروز خسارتهای جبرانناپذیر شود و پروژه را به طور کامل با شکست مواجه کند. در چنین مواردی آببندی و عایقکاری سطوح سازه اهمیت بیشتری پیدا میکند.
هر چند حوض آب از نظر اهمیت و حساسیت در درجه چندان بالایی قرار ندارد، اما به هر حال بروز نشتی آب که در نهایت منجر به نشست سازه میشود، میتواند هزینههای اضافهای را به شما تحمیل کند. به همین دلیل است که میخواهیم بدانیم چگونه حوض را آب بندی کنیم.
معمولا کارشناسان و مهندسان باتجربه دو عامل اصلی را به عنوان دلایل نشست حوض عنوان میکنند:
- فشار آب وارد شده به دیوارههای حوض که باعث نفوذ آب به سطوح بیرونی، تغییر شکل دیوارهها و در نهایت نشست سازه میشود
- نشست حوض بر اثر بار آب و بار خود سازه در بلندمدت که باعث ایجاد ترک یا شکست سازه میشود
هدف ما در روش آب بندی حوض جلوگیری از نشست سازه بر اثر بروز عامل اول است. در صورتی که آب حوض به طور مقطعی نشتی پیدا کند، دیوارههای حوض میتوانند با ایجاد رسوب تا حدودی خود را ترمیم کنند. در چنین مواردی میتوان آب هدر رفته را به سادگی جایگزین کرد. اما اگر نشتی به صورت مقطعی نباشد و حالت دائمی داشته باشد، باید با استفاده از روش مناسب نسبت به آب بندی حوضچه اقدام کنید.
روش تشخیص نشتی آب حوض
پیش از آن که بفهمیم باید چگونه حوض را آب بندی کنیم، باید با روش صحیح تشخیص نشتی محل نشتی آشنا شویم. البته توجه داشته باشید که برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی بهتر است پیش از بروز نشتی به فکر آب بندی حوض باشید. زیرا ممکن است شما به موقع متوجه بروز نشتی نشوید و این امر باعث وارد شدن خسارتهای سنگین به سازه شما شود.
اولین و مهمترین نشانه نشتی آب، پوسیدگی است. پوسیدگی معمولا به صورت تدریجی ایجاد میشود، اما گذر زمان نه تنها تشخیص محل پوسیدگی و نشت آب را برای ما سادهتر نمیکند، بلکه باعث دشوارتر شدن عیبیابی و آب بندی حوضچه میشود.
شاید شما بتوانید ترکهای بزرگ به وجود آمده روی دیوارهها را شناسایی کنید، اما با گذر زمان ترکها و پوسیدگیهای بسیار کوچکی نیز بر روی سطح دیوارهها ایجاد میشوند که پیدا کردن آنها بسیار دشوار و زمانبر است. اما سوالی که برای بسیاری از افراد به وجود میآید، این است که چگونه میتوان نشتی آب از دیوارههای حوض را تشخیص داد؟
یکی از بهترین و سادهترین معیارها برای تشخیص نشتی آب از دیوارههای حوض آب این است که سطح آب حوض نباید در طول یک هفته بیشتر از 5 سانتیمتر دچار افت شود. در صورتی که آب حوض در طول هفته بیشتر از 5 سانتی متر افت کند، احتمالا باید به دنبال کارشناس باتجربهای برویم تا ببینیم چگونه حوض را آب بندی کنیم؟
برای بررسی میزان افت سطح آب حوض میتوانید چند علامت مشخص را روی سطح دیواره ایجاد کرده و به کمک آنها میزان افت سطح آب را بررسی کنید. البته در هنگام بررسی میزان افت سطح آب حوض باید به نقش تبخیر سطحی در کاهش آب حوض نیز توجه داشته باشید.
چگونه روش مناسب برای آب بندی حوض را انتخاب کنیم؟
اولین قدم برای جلوگیری از نشتی آب انجام بازرسیهای دورهای است. شما باید در طول سال حداقل دو مرتبه سطوح مختلف حوض را مورد بررسی قرار دهید و در صورت لزوم به سراغ ترمیم و آببندی مجدد بروید. در صورتی که بیش از 10 از زمان ساخت حوض گذشته باشد، ما باید تعداد دفعات بازرسی و آب بندی حوض را افزایش دهید. برای پاسخ به سوال چگونه حوض را آب بندی کنیم، ابتدا باید با نحوه آب بندی حوض و روشهای موجود برای انجام این کار آشنا شویم.
پیشرفت تکنولوژی و تولید متریالهای باکیفیت جدید باعث ظهور روشهای متنوع و نوین برای آب بندی سازههای مختلف از جمله حوض آب شده است. البته تنوع بالای روشهای موجود برای آب بندی حوضچه آب میتواند باعث سردرگمی افراد در انتخاب روش و متریال مناسب شود. انتخاب روش آب بندی حوض به عوامل مختلفی مانند ابعاد حوض، میزان نشتی، ابعاد ترکها و درزهای ایجادشده، مقدار بودجه و … بستگی دارد.
همانطور که میدانید، عایق بندی حوض آب فرایندی تخصصی است. در نتیجه اگر با اصول اولیه آب بندی حوضچه آشنایی ندارید، بهتر است که از یک تکنسینهای باتجربه یک مجموعه معتبر کمک بگیرید. شما میتوانید تمامی مراحل آب بندی مانند انتخاب روش آب بندی حوض، خرید متریال، اجرای عملیات عایقکاری و … را به یک مجموعه شناختهشده و حرفهای بسپارید. کسب مشاوره و کمک گرفتن از تکنسینهای باتجربه میتواند باعث صرفهجویی در هزینهها و جلوگیری از ایجاد خسارتهای سنگین شود.
کاشیکاری حوض؛ روشی مناسب برای عایقبندی
کاشیکاری یکی از متداولترین روشهای موجود برای عایق بندی حوض آب به شمار میآید. این روش چندان جدید نیست و از چند دهه پیش شاهد استفاده از کاشی برای آب بندی حوض در خانههای ویلایی قدیمی بودهایم. معمولا برای کاشیکاری حوض از کاشیهایی به رنگ آبی استفاده میشود. روش کاشیکاری به دلیل ظاهر زیبا و جذاب خود در میان افراد مختلف بسیار محبوب است. به همین علت، سوالی که برای بسیاری از افراد به وجود میآید، این است که با استفاده از کاشی چگونه حوض را آب بندی کنیم؟
مهمترین نکته در خصوص نحوه آب بندی حوض با استفاده از روش کاشیکاری این است که شما برای اجرای این روش باید از افراد متخصص کمک بگیرید تا فرایند آب بندی حوض به بهترین روش ممکن انجام شود.
همچنین توجه داشته باشید که آب بندی حوضچه با استفاده از کاشیکاری در مقایسه با برخی دیگر از روشهای موجود برای عایقکاری هزینه بیشتری دارد. در نتیجه شما برای کاشیکاری حوض باید به مقدار بودجه خود توجه کنید.
روش آب بندی حوض: کاشیکاری حوض چه مزایایی دارد؟
بدون شک مهمترین مزیت کاشیکاری برای افرادی که به دنبال آب بندی حوض هستند، عملکرد فوقالعاده این روش در جلوگیری از نفوذ رطوبت به سطوح خارجی حوض است. کاشیهای نصبشده روی دیوارهها و کف حوض تمامی درزها و شکافهای موجود روی سطوح بتنی را به خوبی پوشش میدهند و از هدر رفتن آب و آسیب رساندن آن به سازه جلوگیری میکنند. البته مزایای روش آب بندی حوض با کاشی تنها به همین یک مورد محدود نمیشود.
سایر مزایای کاشیکاری حوض عبارتند از:
- ساده شدن فرایند نظافت و تمیزکاری حوض
- افزایش زیبایی حوض و فضای باز مورد نظر
- جلوگیری از رشد انواع جلبک، قارچ و باکتریها
- مناسب برای حوضهای کوچک
چگونه با روش اندودکاری حوض را آب بندی کنیم؟
اندودکاری یکی از قدیمیترین روشهای موجود برای آب بندی حوض و استخر به شمار میآید. یکی از ویژگیهای مهم روش اندودکاری ساده بودن مراحل اجرای آن در حوض است. در نتیجه شما میتوانید به تنهایی و بدون نیاز به افراد متخصص حوض را با استفاده از این روش آببندی کنید. برای اندودکاری حوض آب شما باید با استفاده از گچ، ماسه و آهک نوعی ماده خمیری شکل مقاوم در برابر نفوذ رطوبت را آماده کنید. این خمیر با هر شرایط محیطی سازگار است.
معمولا از خمیر اندودکاری برای پر کردن منافذ. شکافهای کوچک ایجادشده روی دیوارههای حوض استفاده میشود. اگر میخواهید بدانید که با روش اندودکاری چگونه حوض را آب بندی کنیم، باید به این نکته اشاره کنیم که برای آب بندی حوض خمیر اندودکاری را روی درزها و شکافهای کوچک اعمال میکنند. خمیر اندودکاری پس از خشک شدن به لایههای زیرین خود میچسبد و به این صورت از نفوذ آب به داخل درزها و شکافها جلوگیری میکند.
مزایای روش اندودکاری برای عایق بندی حوض
هر چند اندودکاری یکی از روشهای سنتی آب بندی حوضچه به شمار میرود، اما به دلیل مزایای فراوان و ویژگیهای منحصربهفرد خود همچنان مورد استفاده قرار میگیرد. اندودکاری یکی از سادهترین و کمهزینهترین روشهای موجود برای پوشش دادن درزها و ترکهای ریز به وجود آمده در دیوارههای حوض به شمار میآید. اگر مشکل نشتی آب حوض چندان جدی نیست و ترکهای بزرگی در سطوح مختلف آن ایجاد نشده است، این روش میتواند برای عایق بندی حوض گزینه مناسب و موثری باشد.
مهمترین مزایای اندودکاری حوض عبارتند از:
- اندودکاری ماندگاری قابل قبولی دارد
- خمیر اندودکاری در برابر آب و رطوبت مانند یک سد نفوذناپذیر عمل میکند
- خمیر اندودکاری چسبندگی فوقالعادهای دارد و به سادگی از روی سطح جدا نمیشود
- اندودکاری گزینهای مقرونبهصرفه برای آب بندی حوض است
چگونه حوض را با استفاده از مواد نانو آب بندی کنیم؟
ظهور تکنولوژی نانو باعث ایجاد تحولی عظیم در روشهای موجود برای آببندی سازههای مختلف شد. به طور کالی، مواد نانو به دلیل خواص منحصربهفرد خود در آب بندی سازههایی مانند استخر، جکوزی، حوض و … کاربرد گستردهای دارند.
چسبهای نانو مورد استفاده برای آب بندی حوضچه معمولا از پلیمرهای تقویتشده تولید میشوند و به همین علت میتوانند به راحتی روی سطوح بتنی بچسبند. تمامی ویژگیهای مثبت این مواد باعث شدهاند که این سوال برای بسیاری از افراد به وجود بیاید که با استفاده از چسبهای نانو، چگونه حوض را آب بندی کنیم؟
اعمال چسب نان روی دیوارهها و کف حوض کار چندان دشواری نیست. در صورتی که با روش صحیح آب بندی حوض آشنا باشید، میتوانید به سادگی آن را روی سطوح مورد نظر اعمال کنید. در مرحله اول، شما باید سطوح مختلف حوض را از هر گونه الودگی مانند گرد و غبار، چربی، قارچ، جلبک و … پاک کنید. آمادهسازی سطوح مختلف حوض پیش از اعمال چسب نانو باعث میشود که پس از خشک شدن چسب، میان مواد نانو و سطوح مورد نظر چسبندگی فوقالعادهای ایجاد شود.
چسب نانو در برابر تغییرات و تنشهای دمایی مقاومت بسیار بالایی دارد و شما میتوانید از آن برای آببندی سطوح افقی و عمودی حوض آب استفاده کنید. این چسب دارای رنگ شیری مایل به سفید است و پس از خشک شدن به طور کامل بیرنگ میشود. در نتیجه چسب نانو تاثیری روی ظاهر نمای حوض نمیگذارد.
استفاده از عایقهای نانو چه مزایایی دارد؟
بسیاری از افراد استفاده از مواد نانو برای آببندی سازههای مختلف را روشی هزینهبر میدانند. به دلیل تکنولوژی به کار رفته برای تولید مواد نانوف هزینه خرید و استفاده از این عایقهای رطوبتی در مقایسه با سایر متریالهای موجود در بازار کمی بیشتر است. البته شما باید به این نکته توجه داشته باشید که با پرداخت هزینه بیشتر، میتوانید از مزایای فوقالعاده چسبهای نانو بهرهمند شوید. همچنین استفاده از چسب نانو برای عایق بندی حوض که ابعاد نسبتا کوچکی داردف میتواند از لحاظ اقتصادی نیز بسیار بهصرفه باشد.
مهمترین مزایای روش آب بندی حوض با مواد نانو به شرح زیر است:
- جلوگیری از تغییر رنگ سطوح حوض در گذر زمان
- امکان پوشش ترکها و درزهای عمقی ایجادشده در ساختار حوض
- مقاومت بالا در برابر اشعه مخرب ماورا بنفش و پیشگیری از ترکخوردگی
- پیشگیری از رشد و تکثیر انواع باکتری، قارچ، جلبک و …
- ماندگاری بسیار بالا و افزایش طول عمر مفید حوض
- غیرقابل اشتعال و مقاوم در برابر حرارت بالا
چگونه حوض را با استفاده از رنگهای مختلف آب بندی کنیم؟
اگر به دنبال یک روش سریع و مقرونبهصرفه برای آب بندی حوض هستید، استفاده از رنگهای عایق میتواند گزینه مناسبی باشد. البته باید توجه داشته باشید که عایق بندی حوض با استفاده از رنگ ماندگاری نسبتا پایینی دارد و شما باید در بازههای زمانی مشخصی نسبت به ترمیم و آببندی مجدد حوض اقدام کنید. سوالی که برای بسیاری از افراد به وجود میاید این است که با رنگ چگونه حوض را آب بندی کنیم؟
پیش از شروع فرایند رنگآمیزی حوض، ابتدا باید تمامی بخشهای آسیبدیده را به طور کامل ترمیم و بازسازی کنید. همچنین سطوح مورد نظر باید از هر گونه آلودگی مانند جلبک، قارچ، چربی، گرد و خاک و … به طور کامل پاک شوند. پس از فراهم کردن این پیشنیازهای اولیه میتوانید فرایند عایق بندی حوض با استفاده از رنگ را آغاز کنید. برای اعمال رنگ روی کف و دیوارههای حوض اطمینان حاصل کنید که رنگ در خشکترین حالت ممکن قرار داشته باشد.
برای عایق بندی حوض آب از چه نوع رنگهایی استفاده میشود؟
شما برای آب بندی حوض با استفاده از رنگ گزینههای مختلفی را در اختیار دارید. برای انتخاب رنگ مناسب به منظور آب بندی حوضچه شما باید به مواردی مانند مقدار بودجه، عمر مفید و ماندگاری رنگ و میزان مقاومت رنگ در برابر نفوذ رطوبت توجه داشته باشید. اگر برای پاسخ به سوال با رنگ چگونه حوض را آب بندی کنیم و انتخاب رنگ مناسب دچار سردرگمی شدهاید، پیسنهاد میکنیم که حتما با افراد متخصص و باتجربه مشورت کنید. این افراد میتوانند در انتخاب رنگ مناسب و اموزش نحوه آب بندی حوض با استفاده از این رنگهای عایق به شما کمک کنند.
برای آب بندی حوضچه معمولا از سه نوع رنگ استفاده میشود:
- رنگهای پلیمری حاوی کلر: رنگهای پلمیری نسبت به سایر انواع رنگ کاربرد بیشتری دارند. علت محبوبیت و استفاده متداول از این رنگها برای آب بندی حوض مقاومت بالا در برابر رطوبت و خاصیت چسبندگی فوقالعاده آنها است
- رنگهای سیمانی: اگر به دنبال یک گزینه مقرون به صرفه برای عایق بندی حوض با استفاده از رنگ هستید، رنگهای سیمانی بهترین گزینه برای شما هستند. برای تولید رنگهای سیمانی از سیمانهای رنگی استفاده میشود که بسیار ارزان قیمت هستند
- رنگهای اکریلیک: رنگهای اکریلیک معمولا دوام کمتری دارند و به همین علت برای آب بندی حوض کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. عمر مفید رنگهای اکریلیک بین 5 تا 10 سال است
ژل میکروسیلیس؛ متریالی جادویی برای عایقکاری حوض
با وجود این که استفاده از طرحهای اختلاط متفاوت میتواند تا حدودی مشکل نفوذپذیری بتن در برابر آب و رطوبت را برطرف کند، اما شما برای غیر قابل نفوذ کردن بتن به مواد و مصالح پیشرفتهتری از سنگدانه و سیمان نیاز دارید. به همین علت است که برای آب بندی حوضهای بتنی در مرحله احداث استخر از برخی مواد افزودنی خاص استفاده میشود.
یکی از بهترین و ایمنترین روشهای موجود برای مقابله با نشتی آب، استفاده از افزودنیهای بتن است.
همانطور که اشاره کردیم، شما برای آب بندی حوض با این مواد باید پیش از احداث حوض تصمیم به عایقکاری آن بگیرید. زیرا این مواد افزودنی به صورت مستقیم به بتن اضافه میشوند. مواد افزودنی مانند ژل میکروسیلیس باعث افزایش تراکم بتن و کاهش نفوذپذیری آن میشوند.
ژل میکروسیلیس برپایه پلی کربوکسیلات اتر تولید شده است. البته برای بهبود عملکرد این ژل از مواد افزودنی مانند پودر میکروسیلیس و مواد پوزولانی نیز استفاده میشود. ژل میکروسیلیس با آهک موجود در بتن واکنش میدهد و به سیلیکات کلسیم تبدیل میشود. در نتیجه این ماده افزودنی کمبود فیلر بتن را جبران میکند.
مهمترین مزایای استفاده از ژل میکروسیلیس برای آب بندی حوضچه عبارتند از:
- کاهش نفوذپذیری بتن در مرحله احداث حوض
- جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل ترکهای بسیار ریز
- ماندگاری بالا
- کاهش هزینههای جانبی آببندی
برای یافتن پاسخ چگونه حوض را آب بندی کنیم، باید به این نکته توجه کرد که ایجاد ریزترین درزها و ترکها نیز میتوانند باعث نشت آب و نفوذ آن به سطوح خارجی حوض شود. بنابراین اگر نگران قیمت بالای ژل میکروسیلیس هستید، فراموش نکنید استفاده از این ژل میتواند در آینده از بروز بسیاری از مشکلات جدی و غیرقابل جبران و تحمیل شدن هزینههای سنگینتر جلوگیری کند.
رزین اپوکسی؛ متریالی مناسب برای عایق بندی حوض آب
برای پاسخ به سوال چگونه حوض را آب بندی کنیم، باید ابتدا به یکی دیگر از مواد کاربردی و موثر برای عایق بندی سازههای مختلف اشاره کرد. رزین اپوکسی نوعی رزین دو جزئی است که از دو بخش مایع و پودر تشکیل میشود. شرکتهای تولیدکننده متریال آببندی برای تولید جزء پودری و مایع رزین اپوکسی از پلی آمید و پلی آمین استفاده میکنند. غلظت بالای رزین اپوکسی یکی از دلایل عملکرد فوقالعاده این ماده در پوشش دادن درزها و شکافهای نفوذپذیر دیوارهها و کف حوض است. همچنین رزین اپوکسی در برابر سایر مواد شیمیایی مقاومت قابل قبولی را از خود نشان میدهد.
برای استفاده از رزین اپوکسی به منظور آب بندی حوضچه، شما باید لایه بسیار نازکی از این متریال را روی سطح مورد نظر اعمال کنید. زیرا ضخیم شدن لایه رزین اپوکسی میتواند باعث افزایش احتمال ایجاد ترکخوردگی شود. پس از اعمال رزین اپوکسی روی دیوارهها و کف حوض، باید زمان کافی برای خشک شدن را در اختیار رزین قرار دهید. رزین اپوکسی برای رسیدن به مقاومت نهایی خود به چند روز زمان نیاز دارد. به یاد داشته باشید که آب بندی حوض با رزین اپوکسی به دلیل ظرافت بالای خود کاری تخصصی است. در نتیجه برای اجرای این روش آب بندی حوض باید از نیروهای باتجربه و متخصص کمک بگیرید.
ارائه خدمات آب بندی حوض در مجموعه برکه
تمامی سازههایی که با رطوبت در تماس هستند و از آنها برای نگهداری آب استفاده میشود، به آببندی نیاز دارند. حوضها نیز از این قاعده جدا نیستند و شما برای جلوگیری از نفوذ آب به سطوح خارجی و ایجاد خسارتهای سنگین و جبرانناپذیر باید آنها را آب بندی کنید. برای این که بدانیم چگونه حوض را آب بندی کنیم، قبل از هر چیز باید با متریالهای مورد استفاده برای آببندی و روش صحیح استفاده از آنها آشنا شویم. البته برای این منظور باید وقت و انرژی زیادی را صرف کرد.
پیشنهاد میشود که به منظور صرفهجویی در وقت و هزینه، برای آب بندی حوض از خدمات یک مجموعه باسابقه و معتبر استفاده کنید. گروه مهندسی برکه با در اختیار داشتن تیم بزرگی از تکنسینها و کارشناسان باتحربه آماده ارائه خدمات در زمینه آببندی انواع سازهها از جمله حوضها است. شما میتوانید برای کسب مشاوره و آشنایی با تعرفه آببندی حوض با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
آب بندی حوض باعث جلوگیری از نشت آب و وارد شدن خسارتهای سنگین به سازه مورد نظر میشود.
در برخی از روشها شما میتوانید به تنهایی حوض را آببندی کنید. اما بهتر است برای عایق بندی حوض آب از خدمات مجموعههای معتبر فعال در این حوزه بهره ببرید.
متراژ استخر و نوع متریال مورد استفاده برای آببندی از مهمترین عوامل موثر بر هزینه عایقکاری هستند. دلیل اهمیت آب بندی حوض چیست؟
آیا میتوان به تنهایی حوض را عایقکاری کرد؟
هزینه آببندی حوض به چه عواملی بستگی دارد؟
این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد امتیاز : 39
اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند