چسب آب بندی سقف: راهکاری بینقص برای حفاظت از ساختمان شما
اگر به دنبال راهحلی مؤثر برای جلوگیری از نفوذ آب به ساختمان خود هستید، چسب آب بندی سقف میتواند گزینهای کارآمد و مطمئن باشد. با استفاده از محصولات با کیفیت و تخصصی گروه مهندسی برکه، سقف شما به طور کامل در برابر رطوبت و بارشهای ناگهانی محافظت خواهد شد. ما با سالها تجربه در زمینه آببندی، به شما این اطمینان را میدهیم که از هرگونه آسیب به سازه خود جلوگیری خواهید کرد. همین حالا با ما تماس بگیرید و از مشاوره تخصصی ما بهرهمند شوید.
تجربه گسترده گروه مهندسی برکه در استفاده صحیح از چسب آب بندی سقف به شما کمک میکند تا نه تنها از هزینههای سنگین تعمیرات در آینده جلوگیری کنید، بلکه با یک راهکار ماندگار و حرفهای، طول عمر سقف خود را افزایش دهید. تیم ما با ارائه خدمات مشاوره و نصب، شما را در تمام مراحل همراهی خواهد کرد و اطمینان حاصل میکند که سقف شما به بهترین شکل ممکن ضد آب شود.
با توجه به تغییرات جوی و بارشهای غیرمنتظره، اهمیت استفاده از چسب آب بندی سقف بیش از پیش احساس میشود. گروه مهندسی برکه با بهرهگیری از تکنیکهای نوین و محصولات پیشرفته، به شما این امکان را میدهد تا دیگر نگران نفوذ آب و رطوبت نباشید. اکنون زمان مناسبی است که از خدمات ما استفاده کنید و سقف خود را به سطح جدیدی از امنیت و مقاومت برسانید.
چسب آب بندی سقف
سقف ساختمان تحت تاثیر عوامل متعددی مثل باد و باران دچار خرابی خواهد شد. در نتیجه آب و رطوبت می تواند به داخل ساختمان نفوذ پیدا کند. به مرور زمان، آب به دیوارها و محیط داخلی خانه نیز وارد می شود. در صورتی که برای آب بندی سقف خانه خود اقدام نکنید، احتمال بروز خسارت های جبران ناپذیری وجود دارد. روش های آب بندی پشت بام را می شناسید؟ درباره چسب آب بندی چه می دانید؟ با ما همراه باشید تا درباره عایق کاری ساختمان با چسب آب بندی سقف بیشتر بدانید.
مقایسه انواع چسبهای آببندی سقف
نوع چسب | ویژگیهای اصلی | کاربردهای رایج | مزایا | معایب |
---|---|---|---|---|
چسبهای پلیمری | انعطافپذیری بالا، مقاومت در برابر اشعه UV، چسبندگی قوی | آببندی انواع سطوح، از جمله بتن، فلز، چوب | دوام بالا، مقاومت در برابر ترکخوردگی | قیمت بالاتر نسبت به برخی انواع دیگر |
چسبهای بتنی | چسبندگی قوی به بتن، مقاومت در برابر رطوبت و مواد شیمیایی | آببندی استخرها، مخازن آب، زیرزمینها | مقاومت بسیار بالا در برابر فشار آب | انعطافپذیری کمتر نسبت به چسبهای پلیمری |
چسبهای نانو | نفوذ به عمق سطح، مقاومت در برابر آب و رطوبت، ایجاد لایه محافظتی | آببندی سطوح مختلف، از جمله سنگ، کاشی، آجر | مقاومت بسیار بالا در برابر نفوذ آب، عمر طولانی | نیاز به زیرسازی دقیق سطح |
آب بندی پشت بام!
بارش برف و باران منجر به نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان می شود. در صورتی که این مسئله به طور مکرر رخ دهد، می تواند خسارات جبران ناپذیری به ساختمان وارد کند. بنابراین عایق کاری و آب بندی بخش های مختلف ساختمان از جمله دیوارها، پی ساختمان و سقف از اهمیت بالایی برخوردار است و هر یک روش خاص خود را دارد.
آب بندی پشت بام به منظور جلوگیری از تخریب سقف ساختمان در برابر بارندگی انجام می شود. شرایط آب و هوایی در شهرهای مختلف ایران یکسان نیست. بنابراین برای عایق بندی پشت بام باید با توجه به شرایط جوی و نوع سقف، از مواد آب بند کننده مختلفی استفاده شود.
مواد آب بندی سقف
عایق بندی رطوبتی پشت بام یکی از مهم ترین مراحل ایمن سازی ساختمان است. در صورتی که از مواد عایق و آب بند کننده مناسب استفاده شود، نتیجه موثری بدست می آید. در ادامه به توضیح روش های آب بندی پشت بام و مواد آب بندی سقف می پردازیم:
- عایق کاری پلیمری سقف: استفاده از آب بند پلیمری، یکی از روش های عایق کاری پشت بام خانه ها به شمار می رود. عایق های پلیمری به دو بخش عایق پلیمری یک جزئی و دو جزئی تقسیم می شوند. عایق پلیمری یک جزئی بر پایه رزین اکریلیک و استایرن اکریلیک تولید می شوند و یکی از بهترین عایق های سقف هستند. به طور کلی، عایق پلیمری دو جزئی از کیفیت بالاتری برخودار است. از ویژگی این آب بندهای پلیمری می توان به ضد آب و ضد حرارت بودن، مقاومت و طول عمر بالا و سازگاری با محیط زیست اشاره کرد.
- عایق پلی یورتان: یکی از پر کاربرد ترین عایق های رطوبتی سقف، پلی اورتان است. از مزایای این عایق می توان به یکدست بودن آن اشاره کرد. عایق پلی یورتان تمامی ترک های پشت بام را پوشش می دهد و جذب آب توسط بتن سقف را کاهش می دهد. همچنین از مقاومت بالایی در برابر مواد شوینده و شیمیایی برخوردار است. اما این عایق خطراتی نظیر آسیب به ریه ها یا پوست دارد. بنابراین باید برای نصب آن از افراد متخصص و حرفه ای کمک بخواهید.
- عایق کاری سقف با پشم شیشه: عایق پشم شیشه از ذوب شدن شیشه بوجود می آید و سپس طی یک فرایند به الیاف ریز تبدیل می شود. این الیاف به دو صورت پنلی و رولی تولید و توزیع می شوند از ویژگی های این عایق ها می توان به مقاومت در برابر آتش و نصب آسان آن اشاره کرد. پشم شیشه کاربردهای متنوعی دارد و برای آب بندی سقف نیز استفاده می شود.
- عایق پشم سنگ: یکی دیگر از روش های آب بندی سقف، استفاده از عایق پشم سنگ است. این عایق ترکیبی از سنگ بازالت و پشم شیشه متراکم است. میزان تراکم و مقاومت عایق پشم سنگ در برابر حرارت نسبت به پشم شیشه بالاتر است. از طرف دیگر عایق مناسبی در برابر صدا می باشد.
- عایق PVC: پی وی سی یکی دیگر از مواد عایق بندی سقف به شمار می رود که از پلی وینیل کلراید ساخته شده است. عایق پی وی سی تقویت شده، عمر طولانی تری دارد. از جمله مزایای این نوع عایق می توان به نصب آسان، عایق در برابر بخار و خاصیت ضد آب بودن آن اشاره کرد. از عایق PVC علاوه بر سقف ساختمان، در ساخت استخرها، انواع تونل و سازه های زیر زمینی نیز استفاده می شود.
- قیر و گونی: قیر و گونی یکی از قدیمی ترین روش های آب بندی سقف به شمار می رود. این عایق رطوبتی به خوبی می تواند از سقف ساختمان در برابر آب و رطوبت محافظت کند. هر چند این نوع آب بندی می تواند هزینه کم تری نسبت به سایر روش های عایق کاری پشت بام داشته باشد، اما باعث آلودگی محیط زیست می شود. بنابراین کارشناسان معمولا این روش را توصیه نمی کنند.
- آب بندی سقف با ایزوگام: ایزوگام مانند قیر و گونی توسط حرارت نصب می شود. اما فرایند نصب ایزوگام بسیار ساده تر است. همچنین سازگاری آن با محیط زیست نسبت به قیر و گونی بیشتر می باشد.
- عایق کاری موزاییکی پشت بام: در این روش ابتدا درزگیری با عایق الاستیکی صورت می گیرد. پس از خشک شدن سطح، عایق بی رنگ روی کل سطح اعمال می شود. در نهایت یک لایه عایق نانویی بی رنگ سلفونی روی کل سطح تشکیل می شود.
- آب بندی سقف با فایبرگلاس: فایبرگلاس بعد از سخت شدن می تواند از نفوذ آب به سقف جلوگیری کند. این نوع عایق که معمولا برای آب بندی مخازن استفاده می شود، برای پشت بام هم کاربرد دارد.
- آب بندی نانو: عایق نانو محصولی یک جزئی است که میتوان آن را روی پشت بام اسپری کرد یا با قلمو رنگ روی سطح اعمال نمود.
- عایق بندی الاستومری: یکی از جدید ترین روش های آب بندی پشت بام، آب بندی دو جزئی الاستومری است. یک جزء آن، رزین امولوسیونی اکریلیک و جزء دیگر بر پایه پودر سیمانی، معدنی و پلیمرهای مخصوص است. این دو جزء ابتدا با هم ترکیب شده و روی سطح اعمال می شوند.
چسب آب بندی سقف چیست؟
عدم آب بندی مناسب سقف ساختمان می تواند منجر به ورود آب و رطوبت به داخل بنا شود. امروزه می توان به کمک روش های جدید مانند استفاده از چسب آب بندی سقف کاذب از این مسئله جلوگیری نمود. چسب های آب بندی دارای انواع مختلفی هستند که باید با توجه به شرایط یکی از آن ها را برای عایق کاری انتخاب کنید. برای مثال برخی از مدل های آن برای آب بندی سقف حیاط خلوت، برخی برای سقف کاذب برخی برای سقف شیروانی و … بکار می روند.
از جمله چسب های مناسب برای آب بندی سقف می توان به چسب پلی یورتان، ماستیک پلی یورتان، ماستیک قیری، اسپری فوم پلی یورتان پاششی، چسب ام اس پلیمر، چسب سیلیکون خنثی، نوار چسب بوتیل، پوشش های ممبران و غیره اشاره کرد.
به طور کلی، چسب آب بندی سقف به عایقی گفته می شود که برای جلوگیری از نشت آب به داخل بنا بکار می رود. در واقع این ماده، سطح ملات را عایق کرده و اجاره عبور آب و رطوبت از لایه سیمانی را نمی دهد. ترکیب چسب اب بندی سقف با سیمان پرتلند و ماسه، باعث ایجاد مقاومت بالایی در برابر آب و مواد شیمیایی و خورنده بتن می شود.
عایق کاری پشت بام با چسب آب بندی سقف
استفاده از قیرگونی و ایزوگام یکی از قدیمی ترین روش های آب بندی سقف به شمار می رود. امروزه به منظور رفع معایب ایزوگام مانند ماندگاری کوتاه مدت، مقاومت پایین در برابر شرایط جوی، عدم انعطاف پذیری، هزینه تعمیرات و نگهداری بالا و غیره از مصالح آب بندی جایگزین استفاده می شود.
یکی از این مصالح جدید که برای عایق کاری سقف بکار می رود، عایق سفید نامیده می شود. عایق سفید یک نوع پوشش کاملا آب بند بر پایه پلیمر و مواد اکریلیکی است. این چسب آب بندی سقف که با محیط زیست سازگاری دارد، یک محصول با کیفیت برای عایق بندی در ایران به شمار می رود. این محصول به صورت دو لایه روی سطح بام اعمال می شود.
چسب آب بندی سقف از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و طول عمر بالایی دارد. این پوشش می تواند جایگزین بسیار مناسبی برای ایزوگام یا قیرگونی باشد. این عایق در برابر گرمای خورشید مقاوم است و در هوای سرد و یخبندان دچار شکستگی نمی شود. از طرف دیگر، با استفاده از چسب آب بندی سقف دیگر نباید نگران نشت آب به داخل ساختمان باشید.
آب بندی سقف شیشه ای با چسب سیلیکونی
آب بندی سقف شیشه ای معمولا با چسب های سیلیکونی مخصوص انجام می شود. این چسب را در تمامی درزهای بین شیشه ها اعمال می کنند تا مانع ورود آب، رطوبت، گرد و غبار به محیط داخلی سازه شود. در واقع سیلیکون به دلیل ساختار منحصر به فرد خود، بهترین گزینه برای درز گیری و آب بندی مصالح ساختمانی مختلف بکار می رود.
از ویژگی های چسب سیلیکونی می توان به مقاومت بالای آن در دمای بالا، مقاومت در برابر رطوبت و تغییرات آب و هوایی و غیره اشاره کرد. اما از آنجایی که این نوع چسب توان تحمل بار مکانیکی بالایی را ندارد، معمولا در ساختمان به عنوان درزگیر مورد استفاده قرار می گیرد.
چسب های سیلیکونی دارای دو نوع خنثی و اسیدی هستند. چسب های سیلیکونی اسیدی مقاومت پایین تر و بوی تند تری دارند. این نوع چسب خیلی دیر خشک می شود و در ایران با نام چسب آکواریوم شناخته می شود. اما چسب های سیلیکونی خنثی، هنگام خشک شدن هیچ اسیدی آزاد نمی کنند و کاملا بدون بو هستند. از دیگر ویژگی های این نوع چسب ها می توان به مقاومت بالا در برابر رطوبت و آب و همچنین چسبندگی بالا اشاره کرد. در ادامه به معرفی برخی از معروف ترین چسب های سیلیکونی خنثی برای آب بندی اشاره می کنیم:
- درزگیر سیلیکونی خنثی وکر: این چسب از کیفیت بالایی برخوردار است و برای آب بندی سقف های شیشه ای کاربرد دارد. چسبندگی بالا، دوام طولانی، مقاومت در برابر عوامل محیطی و غیره از جمله ویژگی های این چسب آب بندی سقف می باشند.
- چسب سیلیکونی نوترال سیکا هایفلکس 305EU : این نوع چسب علاوه بر آب بندی سقف شیشه ای، برای بخش های فلزی آن نیز کاربرد دارد. از ویژگی های آن می توان به مقاومت در برابر برف و باران و اشعه آفتاب اشاره کرد.
- درزگیر سیلیکونی خنثی آکفیکس 915N: این نوع درزگیر نه تنها برای آب بندی سقف شیشه ای، بلکه برای چسباندن شیشه نیز کاربرد دارد. از مزایای چسب سیلیکونی آکفیکس می توان به مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف، میزان شرگی صفر، انعطاف پذیری بالا، عدم ایجاد بو هنگام خشک شدن اشاره کرد.
- درزگیر سیلیکونی ANITA: این درزگیر برای آب بندی سقف و نمای شیشه ای کاربرد دارد. علاوه بر این به عنوان درزگیر برای سنگ، سرامیک و فلز نیز استفاده می شود. مقاومت بالا، چسبندگی زیاد، عدم ایجاد خوردگی و غیره از جمله ویژگی های آن به شمار می روند.
آب بندی سقف شیروانی با چسب ماستیک
می توان از متریال متعددی برای آب بندی سقف شیروانی استفاده نمود و انتخاب مصالح باید با کمک افراد متخصص در این زمینه انجام شود. چرا که با توجه به شرایط سقف و وضعیت آب و هوای منطقه، باید مواد مختلفی در آب بندی سقف بکار رود. برای آب بندی سقف شیروانی باید ابتدا سطح آن را به طور کامل تمیز نمایید. بعد از خشک شدن سقف باید ماده آب بند کننده روی سطح اعمال شود. بعد از انجام این کار، سقف شیروانی در برابر نفوذ آب مقاوم خواهد شد.
چسب ماستیک یک نوع چسب مایع است که معمولا برای آب بندی و عایق کاری سقف شیروانی مورد استفاده قرار می گیرد. برای آب بندی سقف با چسب ماستیک می توان تمامی درزها و خطوط اتصال ورق ها را پوشش داد. این چسب شباهت زیادی به چسب آکواریوم دارد و با تفنگ چسب آکواریوم بر روی سقف اعمال می شود. مزیت آن نسبت به چسب آکواریوم، مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف می باشد. از طرف دیگر این نوع چسب به مرور زمان دچار پوسیدگی نخواهد شد.
جمع بندی
همانطور که گفتیم، آب بندی سقف به منظور جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان انجام می شود. روش های مختلفی برای آب بندی پشت بام وجود دارد و شما باید به کمک افراد متخصص در این زمینه برای انتخاب متریال مناسب اقدام کنید. چرا که روش آب بندی و عایق کاری سقف به موارد متعددی از جمله شرایط آب و هوایی و نوع سقف بستگی دارد. در این مقاله به توضیح روش های آب بندی سقف و عایق کاری پشت بام به کمک چسب آب بندی سقف پرداختیم.
رطوبت حتی گاهی به صورت بخار از طریق سقف وارد ساختمان می شود. در نهایت این رطوبت به قسمت داخلی بتن نفوذ می کند و منجر به کپک و پوسیدگی خواهد شد. بنابراین پیمانکاران از رنگ آب بندی نما استفاده می کنند. این رنگ یک محلول پوششی است که مانع پوسته شدن و ریزش نما می گردد.
شما می توانید برای خرید یا دریافت اطلاعات بیشتر درباره چسب آب بندی سقف و رنگ آب بندی نما و یا حتی نحوه آب بندی انواع سقف ها از جمله نحوه آب بندی سقف شیروانی با همکاران ما در مجموعه برکه تماس بگیرید. گروه مهندسی برکه با سال ها تجربه در زمینه ارائه خدمات آب بندی و مرتبط با آب در ساختمان، همواره رضایت مشتریان خود را جلب نموده است. چسب آب بندی سقف یکی از محصولاتی است که با بهترین قیمت و بالاترین کیفیت به شما عزیزان ارائه می شود. برای انتخاب چسب آب بندی مناسب برای ساختمان خود از مشاوره ما بهره مند شوید.
سوالات متداول
چرا آب بندی سقف اهمیت دارد؟
بارش برف و باران منجر به نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان می شود. در صورتی که این مسئله به طور مکرر رخ دهد، می تواند خسارات جبران ناپذیری به ساختمان وارد کند. بنابراین عایق کاری و آب بندی بخش های مختلف ساختمان از جمله دیوارها، پی ساختمان و سقف از اهمیت بالایی برخوردار است.
روش های آب بندی سقف کدامند؟
عایق کاری پلیمری سقف، عایق کاری سقف با پشم شیشه، عایق پشم سنگ، قیر و گونی، آب بندی سقف با ایزوگام، عایق کاری موزاییکی پشت بام، آب بندی سقف با فایبرگلاس، آب بندی نانو، عایق کاری الاستومری
معروف ترین انواع چسب سیلیکونی خنثی کدامند؟
درزگیر سیلیکونی خنثی وکر، چسب سیلیکونی نوترال سیکا هایفلکس 305EU، درزگیر سیلیکونی آکفیکس 915N، درزگیر سیلیکونی ANITA
این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی یکی از ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد امتیاز : 54
اولین کسی باشید که امتیاز خود را ثبت میکند
فهرست مطالب
Toggle